Forum » Pomoč in nasveti » Izgubljeni podatki na DVD-ju
Izgubljeni podatki na DVD-ju
Bolle ::
Jst mam pa tako zadevo:
posneu sm vse podatke na DVDje ker sm mogu formaterat računalnik. Nero je povedu da je use posneu uspešno ampak pač ni. Nikakor mi noče prebrat nobenga DVDja. Sm probu na hišnem kinu in mi odpre tko da vidm da so podatki gor ampak odpret noče nč (npr. slike). Sm probu recovery programe in ni delal. Snemu sm pa na povno hitrost, kar naj ne bi smel. Zanima če je možno to nekak dobit nazaj? Kšna ideja?
Hvala
posneu sm vse podatke na DVDje ker sm mogu formaterat računalnik. Nero je povedu da je use posneu uspešno ampak pač ni. Nikakor mi noče prebrat nobenga DVDja. Sm probu na hišnem kinu in mi odpre tko da vidm da so podatki gor ampak odpret noče nč (npr. slike). Sm probu recovery programe in ni delal. Snemu sm pa na povno hitrost, kar naj ne bi smel. Zanima če je možno to nekak dobit nazaj? Kšna ideja?
Hvala
ferderber ::
Sm imel podoben problem.Faile sm lahko odpru z nerotam pa še pol mi je težu da nimam dostopa.Fora je bila v(shering and security...)uglavnm sm mogu omogčit dostop pa je ratal:-)
Men sploh ne odpre nikakor. NEki bere pa bere, lučka utripa in to traja par minut pol pa nč. Kot da je prazn DVD.
poweroff ::
Poskusi prebrati s programom readcd.
readcd dev=/dev/cdrom
Aja, pa ta program deluje v Linuxu. :-P
readcd dev=/dev/cdrom
Aja, pa ta program deluje v Linuxu. :-P
sudo poweroff
Jst sm meu bl v mislih če se mogoče kdo ukvarja s tem, da mogoče ma kšn drgačn laser k bi lohk prebrau DVD al pa kej v tem smislu tko k ti npr. če zbrišeš iz spominske kartice podtake najdejo. Sj vem da je to mal drgač ampak useen.
LedStorm+++ ::
Mogoče je v zadnjih zdihljajih tvoj DVD-RW zapisovalec. Testiraj še 1x na DVD-RW ploščku, če ne zapiše nič, bo treba novga vzet.
Vzami raje UltraISO je boljši, ko Nero.
Vzami raje UltraISO je boljši, ko Nero.
Pingvin :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LedStorm+++ ()
Jst snemam na povno z mojim pekačom in use normalno dela razen tistih DVDjev. A je možno da je kej z DVDji narobe? Ker zdj sploh ne snemam več na une pa mi jih je še 10 ostal. So se mi tok zamerl.
A mi hočte povedat da 4 DVDji slik k sm jih 2 let shranjevou od vseh žurk, koncertou, dopustou, žensk, motorjev in skratka vseh mojih spominov ne morm več dobit nazaj??? To pa je beda res :(
R33D3M33R ::
A h kakemu kolegu pa ne bi nesel pa tam preizkusil DVDje?
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
winterBoy ::
Zakaj si pomembne datoteke sploh shranjeval na samo en DVD? Pomembne stvari shrani na več diskov hkrati (naredi kopije oz. večkratno zapeči zapovrstjo), npr. vsaj 1x DVD+R in 1x DVD-RW (slednji naj bi bili bolj zanesljivi kot prvi glede na obstojnost podatkov). Lahko pa poleg tega še kaj zazipaš, zašifriraš in pošlješ na kakšen oddaljen server, kjer je na voljo dovolj placa.
poweroff ::
Bolle - obstajajo podjetja, ki delajo data recovery. Malo pobrskaj po netu.
sudo poweroff
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEC dvd-rw 3500/3520/3540 (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Strojna oprema | 102853 (27362) | nuclear |
» | Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 21181 (12697) | svejk |
» | NEC 2500 visje hitrosti pisanja in bitsetting (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 10679 (6918) | delfinus |
» | DVD-R mediji, njihova kvaliteta z NEC 2500a in TEAC DV-W50D (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 10367 (7520) | reber |
» | kateri dvd writer ? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13367 (8688) | Caligula |