Forum » Izdelava spletišč » Apache web server in Apache Tomcat na istem strežniku?
Apache web server in Apache Tomcat na istem strežniku?
c00L3r ::
Sodelujem pri izdelavi ene spletne strani, ki je narejena s PHP. Za to poganjamo Apache web server. Prav tako pa sem bil zraven pri še enem projektu kjer smo delali z JSP, ker je šlo za malo večje predelovanje podatkov in smo potrebovali en kup Java razredov, ki so že bili v eni aplikaciji. Tukaj pa smo uporabljali Apache Tomcat.
Zdaj pa bi želel ti 2 "spletni strani" postaviti na 1 fizični strežnik. Pri čemer, bi rad da ena stran teče na naslovu www.mojaspletnastran.com (php) druga pa na java.mojaspletnastran.com (jsp). Postavitev vsakega strežnika posebej mi ni postavljala ovir, zdaj pa nevem na kaj moram pazit, oz kako se zadeve lotit.
Aja to še. Prej je spletna stran tekla pri enem ponudniku gostovanja, zdaj pa ima podjetje namen kupit strežnik, tako da namestitve ne bodo težava. Bolj razmišljam v smeri kake Linux inštalacije? Sam sem do zdaj delal samo na razvoju. Zdaj se prvič "spuščam v Deployment".
Se priporočam za kakršen koli nasvet.
Zdaj pa bi želel ti 2 "spletni strani" postaviti na 1 fizični strežnik. Pri čemer, bi rad da ena stran teče na naslovu www.mojaspletnastran.com (php) druga pa na java.mojaspletnastran.com (jsp). Postavitev vsakega strežnika posebej mi ni postavljala ovir, zdaj pa nevem na kaj moram pazit, oz kako se zadeve lotit.
Aja to še. Prej je spletna stran tekla pri enem ponudniku gostovanja, zdaj pa ima podjetje namen kupit strežnik, tako da namestitve ne bodo težava. Bolj razmišljam v smeri kake Linux inštalacije? Sam sem do zdaj delal samo na razvoju. Zdaj se prvič "spuščam v Deployment".
Se priporočam za kakršen koli nasvet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 252871 (27536) | miko22 |
» | apache virtual host in name serverjiOddelek: Izdelava spletišč | 1051 (739) | čuhalev |
» | Amis in mysql bazaOddelek: Izdelava spletišč | 3184 (2934) | techfreak :) |
» | Slackware LinuX --> Kater Apache+mySQL+php??Oddelek: Pomoč in nasveti | 1658 (1531) | Henixman |
» | ASP.NET(jezik C#) vs. PHP (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10692 (9336) | Nerdor |