» »

ASP.NET(jezik C#) vs. PHP

ASP.NET(jezik C#) vs. PHP

«
1
2

AnzeZnidarsic ::

Prosil bi vas za vsaj 10 mnenj za in proti, ali je boljse uporabit za spletne aplikacije ASP.NET (jezik C#) ali PHP.
Prosim da svojo izbiro jezika utemeljite s parimi razlogi zakaj le-tega in ne drugega.
Gre se za izdelavo CMS (content management system), torej strani za administracijo neke spletne strani. Uporabljala bi se prodatkovna baza (MySQL ali pa MSSQL).

Najlepša vam hvala za pomoč

OwcA ::

PHP, ker je odprtokoden projekt kar prinese pogostejše posodobitve (predvsem v smislu krpanja lukenj), boljše možnosti za optimizacijo in več razširitvenih modulov (recimo native podpora za cel trop podaktovnih baz).

Poglej si še Python. Ima vse pluse PHP-ja, je zares objekten (PHP-jeva implementacija je bolj ali manj žalost, vedno se bo poznalo, da ni bil od začetka objektno zasnovan) in enostavno zasvoljivo prikupen. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Vesoljc ::

takele VS teme zlahka zaidejo v napačne vode (razni flamewar-i ipd...), no avtor teme je sicer dobro zastavil zečetek in le držite se ga!

IMO je tako, da 25 milimeterskega žebljića ne moreš zabijati sz 2500 gramsko macolo -> razmisli kaj hočeš naresti/doseči in izberi pravo orodje...

se pa več ali manj strinjam sz owco 8-)
open is the way to go
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

korenje_ver2 ::

uporabi perl.

demoness ::

Ah, perl je mal overkill za tako zadevo... pa .NET tudi. .NET začne pri malo hujši obremenitvi delat obupno počasi. Imaš sicer razne nifty komponente, ampak jih po moje ne rabiš. Moj nasvet? PHP je open, hitrejši, bolj simple. Uporabi tudi Smarty, zelo praktična stvar. Aja, pa še to - VS .NET je nočna mora prepričati, da bo v Mozilli zgledal vsaj približno podobno kot v Explorerju.
Skratka, sploh ni dileme.
Don't you want to die, walk beside me evermore,
Don't you feel alive, like you never felt before...?

korenje_ver2 ::

demoness, anze je rekel "Gre se za izdelavo CMS (content management system), ". glede tega lahko recem da je perl najboljsi program za manipuliranje z vsebinami. perl je narejen za administracijo :)

Trubadur ::

Lahko si pogledaš še tole stran
Berite Thomasa!

noraguta ::

no ja tudi asp.net ima svojo odprtokodno različco.precej počasno sicer ampak tudi php ni ravno dirkač.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

greentech ::

jaz sem tud za php.......čeprav ga ne uporabljam(še)

mam pa še eno vprašanje........php mislim da, kolikor se jaz spoznam na te zadeve, gre najboljš skup z mysql bazo.

..ne vam pa kk laufa kreiranje tabel in procedur v recimo myqsl.V microsoft sql server maš design view, in samo vnašaš imena. KK pa to laufa v recimo my sql, a je kaj podobnega.

Se oproščam, če je moje vprašanje preveč neumno....hvala....

rokpok ::

Seveda obstajajo programi. Eden takih je tudi PhpMyAdmin (napisan v PHP-ju).

Lp
Rad bi bil pingvin.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rokpok ()

BigWhale ::

Izogibaj se zaprtokodnim proprietary resitvam, ker bos slej ko prej prisiljen naresti upgrade in to te bo spet kostalo.

greentech ::

...kateri editor pa najpogosteje uporabljate za programiranje v php...hvala

Trubadur ::

phpedit in zend
Berite Thomasa!

McAjvar ::

ultraedit in jedit :)

glede odgovora na glavno vprasanje pa... php. povezljivost z veliko bazami, opazno se ga da pospesit z raznimi php pospesevalniki, ce je brzina res problem, dosti podpore in veliko navodil zanj se najde naokrog.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

BigWhale ::

vim & joe

Mater sem zahojenc... ;>

Nerdor ::

No takole bom na kratko povedal (na tem javnem terminalu ni sumnikov! ;(( ):

- boljse bi bilo sledece vprasanje:
JSP/Struts ali JSTL Vs. Asp.Net v C# in VB.Net !!!:D
No ja muloti so pac neizkuseni, nimajo pod sabo dovolj postavljenih sjatov,ki jim recemo "Informacijski sistemi" aka "Portali"

- V cem je blem, stari?
PHP je prevec proceduralni, prevec se kmecko procesirajo zgenerirane strani, bistveno vec kode se napise in jo je tezko debugirat!!!
Ce uporabis razrede, se ti hitrost temu interpreterskemu jeziku (PHP) bistveno upocasni!
Fantje, ste videli, kodo od VBulletin, phpBB, Minerva PHP portal, so called "professional php code". Nikjer ni niti enega samega razreda (class-a). Zaki to? Brzina sine, brzina..... Ker bi bil ze tako pocasni PHP se pocasnejsi...


- JSP, Struts and JSTL! Right, kaj pa so to te zadevscine, so bl kulerske od PHP ??? Yes, yes, yes.....
S temi zadevami se "denarci" kujejo! Google in kompanija tece na teh zadevah! Od domacih strani je recimo DZS spletna kjnigarna -trgovina napravljena v JSP s uporabo Struts frameworka, ki tece pod Jetty spletnim serverjem, ki je ubistvu optimiziran TomCat. Oba ta spletna serverja sta v bistvu Apache napisan v javi (100% v javi, no C/C++ dodatkov). Tako, naj se ve, kaj so profesionalna orodja.

Kaj je JSP in Servlets?
Na kratko je to skripti jezik, ki se pise tako kot PHP, ima svojo sintakso, ki temelji na javi. TomCat ali Jetty ali Rensin, pretvorijo html+jsp kodo v servlet kodo ( ki je napisana v javi, ozr. se prevede kot MojaSpletnaStran$Temp.java ), ki jo dokoncno prevede v javin bytecode, kot zbirko class-ov (datoteke s to koncnico *.class),
JSP lahko za preze vse kar je v vezi z javo, lahko ze narejene razrede, kot so recimo za dostop do baze in itd.. da ti ni treba toliko pisati v JSP

Ka je Struts in JSTL ?
S pomocjo razsiritve imenovane Costom Tags, lahko uporabniki napisemo svoje oznake, ki jih uposteva JSP.
< MojaForma:MojGumb style=StolGumba.css name="Stisn!" in itd... / >

No pametne programerske glave so zadevo pripeljale do te mere, da so naredili standard. Pri tem naj omenim, da ta dva standarda nista od Sun-a ampak kot odprtokodne skupnosti pri jakarta.apache.org !!! Sun ima pogoreli standard Java Server Faces - JSF

Kako zgleda na primer NekaStran.jsp :
Struts:
..... bla bla ...
< html:button name="Gumbek1" style="StilGumba.css" .. se parametrov / >
..... bla bla ...

JSTL (Java Standard Tag Library - standardizirani costom tagi):
..... bla bla ...
< jstl:button name="Gumbek1" style="StilGumba.css" .. se parametrov / >
..... bla bla ...


Naj povem, dati tagi zgenerirajo html + javascript kodo za klienta, da vrsi prenose po GET/POST spremenjivkah, do serverja, ko uporabnik stiska na formi postavljene buttone, ListBox-e, DropDownMenu-je (te so bili trd oreh za sprogramirat s povezavo z bazo)


Okey, kaj pa s Asp.Net?
Nimam casa razlagat, ker sem ze tako predolg. Rekel bom pa to, da je M$ sklopiral idejo Strutsa in JSTL v svoj produkt, ki zgleda, kot boste nekateri uganili:

Kako zgleda na primer NekaStran.aspx :
..... bla bla ...
< asp:button name="Gumbek1" style="StilGumba.css" .. se parametrov / >
..... bla bla ...

Toliko za sedaj! Vprasanja..

Nerdor ::

S*it! Uvodna stran, je napisana v php (bad, bad), ce stisnes E-Trgovina levo zgori se zacne jsp/struts zadeva. Eshop
Zgleda, da je bilo vec (pod)izvajalcev, osnovna strna v php, trgovina pa v jsp/struts, jaj!

Nerdor ::

Aja, keri editorji! Visual Studio.Net 2003 in Eclipse 3.0 +(obvezno) plug-ini!

BigWhale ::

Nerdor, PHP ze nekaj casa ni vec samo interpreter. Lahko ga prevedes v 'sort-of-semi' executable kodo. Deluje prakticno na vseh danes znanih platformah.

Running costs za PHP streznik so precej precej nizji kot karkoli drugega. Prav tako pa cena razvojnega orodja + okolja ni neznatna.

Ce te pa hitrost res tako skrbi, pa lahko uporabis perl ali python modula za apache server. Overkill? Mogoce.

kopernik ::

Mah, da ne bi kdo šel razvijat v strutsih :-)

Že nekaj časa nazaj je glavni razvijalec Struts frameworka (Craig McClanahan) odšel k Sunu in razvija JSF. Saj ne, da bi bilo to zelo pomembno, ampak obstaja precej frameworkov za razvijanje spletnih aplikacij, ki so imho boljši (zelo zanimiv je npr. spring), nekateri celo taki, da razvijalec sploh ne piše jsp-jev ...

Sicer pa je mogoče uporaba Jave overkill za manjše aplikacije, poleg tega pa je težko dobiti strežnike za gostovanje (za neko normalno ceno; pri večjih projektih je to itak minimalni strošek). Dobra lastnost Jave je, da je zastonj in da obstaja ogromno, res ogromno, odprtokodnih orodij in knjižnic (seveda obstaja tudi veliko orodij, ki stanejo muchos $$$). Redkokdaj se zgodi, da moraš nekaj napisati na novo.

Ker je avtor želel izbiro med ASP.NET in PHP, ne bom več nakladal o Javi. Jaz osebno bi izbral PHP.

Nerdor ::

Zelo fer bi bilo od mene, da omeni, povem even, da je java in vse tisti programi "hudičevo;(( " težko za poinštalirat in jih pripraviti, da delajo pravilno. Struts zahteva mahiniranje po *.tld datotekah, da podnastaviš xml-je, da bodo "akcije" delovale. Skratka na kratko, java JE težka za pripraviti stvari, da delujejo. Dokumnetacije je frustrirajoča. Sploh nimam rad EJB-je. Ja .Net je mucho mucho boljši od Jave/JSP+dodatki, ker .Net vse to ima na ENEM mestu 8-O! (Skorajda, vedno se najde kakšen dodatek (assembly) za dodat v VS.Net)

Kar se tiče .Net se navdušen nad njim zelo! :)) Ker se da precej bolje programirati, kot v PHP ali bilo b čem drugem. Ima tudi svoje muhe. Recimo user controle (*.ascx) frajersko VStudio.Net ne prepozna! (ne bom omenjal SharpDevelperja, ker je tam situacija še bolj porazna)
Uvoženim Assemblyem ne prepozna niti Eventov niti Propertyev (enakovredno Delphijevim komponentam VCL ;) ) Zakj bi to rabil? Recimo kakšna komponenta kot je SkmMenu.

PHP ima recimo zanimiv web framework, ki bo po vsej verjetnosti zelo uporabljan ali pa tudi ne. Imenuje se PHP Reusable Web Framework, ki je skupek raznih PHP programov od Smarty (template) do PHPDocumentator-ja.
Vendar ostaja, dejstvo, da se profesionalne PHP skripte izogibajo Classom, ker enostavno upočasnijo delovanje PHP skript (VBulletinB, PHPBB, Minerva in itd.). Nevem, ako je s PHP 5. Poleg tega je velika pomanjkljivost PHP, da nima nekega določenega standarda, kako se bo "renderirala" forma in akcije kontrol (gumbi, radiobox, listbox, dropdownmenu). Vsak po svoje to programira in to je UnCool ;( in pika.
Asp.Net te zadeve poenoti in poenostavi za drugega programerja, ki bo to tvojo kodo bral in popravljal. Neglede na to, da Asp.Net ni glih open source (Visual Studio.Net ni zastojn, SharpDevelop je še "švoh" orodje, IIS6 (Win2003.Net) in IIS 5.1 ne vzbujajo nek občutek da si secure, kot je to Apache).
A vseeno, na način in hitrost izdelave v Asp.Net je enostavno premočan, da bi se PHP lahko sploh "približal". Aja, priporočam Visal Basic.Net in pustite pri miru C#, ker ne boste fascinirali s tem nikogar. Kar je najpomembnejše je to, da je stran narejena kvalitetno in zelo hitro.

zeleznika ::

Pozdravljeni,

Fantje, naj vam na krtako povem razloge za:
- PHP je zastonj
- zadeva deluje na vseh platformah
- z uporaba PEAR DB na zelo eleganten način delamo z bazami (katerakoli baza)
- tudi classi delajo dovol hitro (testirajte pa boste videli, sicer pa ne boš delal googla...)
- enostaven za učenje
- zelo dobra podpora

Pa še nekaj za razmislek:
- poizkusite napisati v .NET page, ki bo delala po zadjih standardih XHTML 1.1 (stran se prikazuje v vseh browserjih enako). Odgovor vam je sigurno že jasen.

In ker se tukaj govori o izdelavi CMSja, naj povem, da sem jaz naredil univerzalen CMS v PHPju. Vsak ki ga vidi je navdušen (tudi programerji). Preiskušeno dela na MySql, MSSql, Pervasive, dBase. In še en nasvet: brez classov ne bo šlo...


Andrej

Zgodovina sprememb…

OwcA ::

@Nerdor: načeloma Python odpravi vse napake, ki jih očitaš PHP-ju. Hkrati je precej manj okrancljan in zabasan z "dodatnimi zmožnostmi" kot .NET, kadar pa rabiš res veliko hitorst, pa si ga lahko seveda prevedeš po svojih potrebah in uporabiš kot Apache modul.
Enotno prikazovanje se da doseči z uporabo kalupov in CSS-ja v vsakem izmed teh jezikov, pri kakšnih bolj navdihnjenih oblikovalcih je to tako skoraj nuja (ali precej dodatnega dela).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Ziga Dolhar ::

On-topic offtopic: Owca, velikokrat sem te slišal govorit o "kalupih"; lahko v par besedah pojasniš, o čem pri tem gre?

Hvala!
https://dolhar.si/

OwcA ::

Lahko, da širim krivo vero, ampak zdi se mi, da je to prevod za template. Kaj je to v tem kontekstu je jasno, kaj je v C++ pa zasluži novo temo. ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

[MYTiX] ::

Z PHP 5 so objekti koncno pravi objekti ala C++. Glede hitrosti ne vem, ampak mislim da PHP 5, ki ima ze vgrajen zend accelerator, dela kar hitro.

Ziga Dolhar ::

Owca, in kaj je v tem primeru "template"?
https://dolhar.si/

OwcA ::

@[MYTiX]: saj ravno to je problem, da so objekti ala C++ in ne ala Java/Python/...

@Zigga: Klik, klak!
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

[MYTiX] ::

Ne poznam ne Jave ne Phytona. Kako pa zgledajo objekti v teh jezikih in kje so prednosti?

Trubadur ::

semizdi da so objekti ala java oz. da se je php vrgu po javi
Berite Thomasa!

zagy ::

Jaz bi pa definitivno izbral .NET...

Nekako se mi zdi zelo dobra ideja to, da lahko isto kodo uporabiš na spletni strani, desktop aplikaciji, mobilni napravi, karkoli pač poganja .NET framework (ali pa compact fw za mobilne naprave).

Visual Studio .Net 2003 pa nudi izvrstno podporo pri razvoju aplikacij...

Definitivno .NET in C#

Gandalfar ::

OwcA: zope si se poglej, ce si ga se nisi...

BigWhale ::

Koliko stane MSDN? Pol milijona? Se malo vec... Jaz se NE BI odlocil za Microsoft Orodja... ;)

noraguta ::

ja pa se 300 moraš dat za racunalnik. ne splaca se. kenede bigwhale. pa zemla je tud 50 sit. ti boga ti.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

BigWhale ::

Zakaj bi se zavestno odlocil za orodje in tehnologijo, ki:

- se standardov drzi samo priblizno
- je vezano predvsem na eno platformo
- ki ni na najboljsem glasu, kar se varnosti tice
- ki je proprietary in zaprto kodna zadeva
- ima povrhu vsega se taksno ceno, da cloveka glava boli

noraguta: si ti svoj Visual Studio .NET kupil? Si se tudi na MSDN narocil? Pod pogojem, da nisi student na FRIju recimo. Recimo, da si student biologije...

noraguta ::

podjetje nameni za tvojo plačo 1/2M sit in z nakupom MSdnja dvigne tvojo storilnost je to njena racunica.

obstajajo pa tudi prosta razvojna okolja(webmatrix, sharpdevelop, monodevelop). kakor tudi frameworki.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Nerdor ::

Okey, malo bi pokomentiral, na kratko recimo:

- res je, da je VS.Net predrago orodje za začetnika. Po drugi strani sem presenečen, ko razne srednje šole (da ne omenjam delodajalce na študent. serv.) silijo v .Net programiranje dijake! Oşebno nimam doma inšaliran VS.Net ampak v službi.

- je pa zanimiva alternativa od Sun-a. Java Studio Creator. Zadeva temelji na JSF in je močan odgovor na M$ .Net. Samo košta 99$ ali pa 30 day trial (uporaba "pokalic" je na mestu). Aja, še je Bugy!

- PHP je za moje pojme naravnost kawbojski! (en dober razlog proti!)
Izjemno veliko je "veleumov" kot so Zeleznik, ki napisejo ultra cool skripto za dostop do baz. To je vse uredu, AMPAK .Net in Delphi (in mogoče JSF, nisem probal) IMAJO standard:
Database Connector -> DataAdapter -> DataSet ali DataReader !
Me prav zanima, kaj bo PHP kompanija "ponovno odkrila Ameriko" z naslednjim izumom, kot je Validacije vnešenih podatkov in delo z XML-jem, s tem da bo vsak PHP programer imel po svoje napisane skripte. Please, združite se in naredite STANARD!

- Gandalfar: mar ni ta Zope nekaj, kar se samo klika in (skoraj) ničesar ne programira? Kar je tudi cool :)

kopernik ::

Jao, JSF je samo "uraden" web framework. Dostop do baze gre pa prek JDBC-ja. Ne glede na to, kaj je frontend.

Drugače pa (velja za malo večja podjetja) pade odločitev o tehnologiji nekaj nivojev višje kot smo mi programerji. Če se vodstvo odloči za .NET (ali Javo ali kaj tretjega), potem ni kaj praskat.

Nerdor ::

Saj res, na spletni strani asp.net imaš link za dl zastojn orodja WebMatrix. Stvar podpira tako VB.Net kot C#. WebMatrix se uporablja izključno za Asp.Net. Imaš pa na tej strani še zastoj v pdf format. knjigo, ki te uči kot začetnika, kako se te stvari programirajo. Za bazo je pa lahko Access (stane) ali pa MSDE (MS Database Engine), ki je zastojn in pride (se mi zdi) zraven inštalacije WebMAtrixa. Vse skupaj je nekaj par MB za dl.

SharpDevelop in MonoDevelop, ki sta tudi zastojn, nista uporabn za razvoj asp.net.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nerdor ()

zagy ::

Tako je... WebMatrix je zastonj, tako kot tudi MSDE (mini SQL server)... in MSDE lahko uporabljate tudi v komercialne namene.
Torej lahko nekomu prodate aplikacijo in zraven se MSDE. Zato pa potrebujete veljavno licenco Visual Studio-a.

Emmm... Zakaj bi pa nekdo MSDN kupoval? Visual Studio stane okrog 100.000 sit in ce si resen razvijalec, bos ta znesek dobil zelo hitro nazaj.
Glede nadgradenj je pa tako. Cena nadgradnje iz Visual Studia 2002 v 2003 je bila 50$ == 10.000 sit...

BigWhale:
1. Microsoft je gonilna sila za tehnologijo spletnih storitev (Web Services)... In to ni MS zadeva, ampak obstaja zadeva, ki se ji rece WSA. Web Service Architecture, ki jo podpirajo (MS, Sun, SAP, .............). Toliko glede standardov.

2. Malo poslovne logike verjetno najdes za tem, da delajo aplikacije za platformo, ki jo prav tako izdelujejo?

3. Na slo-techu je bil en clanek o varnosti drugih operacijskih sistemov. Vedno bo vecji najbolj na udaru.

4. + 5.: Ko poslusam debate o prednostih in slabostih odprte kode, vidim, da ljudje ne upostevajo "cost of ownership", ki je pri odprtokodnih sistemih veliko visji kot pri ms platformi.

Jaz ful programiram in mi tekstovna orodja ne zadostujejo (sem enkrat celo aplikacijo za vodenje trgovine napisal v Javi v tekst editorju - enkrat in nikoli vec :) Nimam casa vsakokrat prevajat programa, ko bi rad videl kako stoji en gumbek). Ker razvijam tako v Javi, kot v .NETu, sem stestiral veliko razvijalskih orodij in mi je VS.net najboljsi, najbolj enostaven za uporabo, kot tudi najhitrejsi (Vse to bo pa verzija 2005 se veliko bolj izboljsala).

Se ena velika prednost .NETa pred PHPjev je pa uporabnost kode. Jaz najvec delam desktop aplikacije, ampak ce bi hotel podobno spletno aplikacijo, bi vecino kode lahko uporabil za spletno stran.

TylerDurden ::

Eni pa nikoli ne delamo desktop aplikacij in vedno spletne aplikacije in se tvoja prednost izniči. Sicer se pa lahko celotno spletno aplikacijo zapeče na cd, nastavi autorun apača in mysql in imaš celo stran na CDju, z njo pa upravljaš preko spletnega brskalnika, ultra cool za arhiviranje ipd...
Let\'s make some soap ...

kopernik ::


4. + 5.: Ko poslusam debate o prednostih in slabostih odprte kode, vidim, da ljudje ne upostevajo "cost of ownership", ki je pri odprtokodnih sistemih veliko visji kot pri ms platformi.


To je pa precej odvisno od tipa aplikacije. Da ne govorim o raznoraznih "benchmarkih" TCO-ja za različne platforme, itd. Tako da je tvoja izjava precej trhla.

Ziga Dolhar ::

> Sicer se pa lahko celotno spletno aplikacijo zapeče na cd, nastavi autorun apača in mysql in imaš celo stran na CDju, z njo pa upravljaš preko spletnega brskalnika, ultra cool za arhiviranje ipd...

Woha? Lahko malce obrazložiš, kako se tega lotiš? Zna biti zanimivo :).
https://dolhar.si/

TylerDurden ::

EasyPHP + njhov forum + autorun program

Mysql baza so itak samo filetki, apache isto, potrebno je s pomočjo registra nastavit par variabel (ime CD pogona) da se vse skupaj sinhronizira in zažene.
Let\'s make some soap ...

TylerDurden ::

Hmm, tega se pa še sam nisem spomnil, če naredim isto zadevo z USB diskom lahko še pišem noter, ker na CD nisem mogel.

Par linkov za pomoč.

http://miniserver.sourceforge.net/index...

http://forums.whirlpool.net.au/forum-re...
Let\'s make some soap ...

BigWhale ::

> 4. + 5.: Ko poslusam debate o prednostih in
> slabostih odprte kode, vidim, da ljudje ne
> upostevajo "cost of ownership", ki je pri
> odprtokodnih sistemih veliko visji kot pri ms
> platformi.


Tukaj je odgovor...

BigWhale ::

Zagy:

MS se drzi standardov, tako kot njim pase... Samo internet explorer poglej.

Pametna poslovna logika bi bila: 'naredimo multiplatform aplikacijo, sploh zdaj, ko ljudje zacenjajo posegat se po cem drugem kot po MSju'. In ce stranki reces, da lahko dobi OpenOffice zastonj, brez da zanj vrze 50 jurjev, poleg tega pa dobi se tvoj program za katerega ne nuca MS SQL streznika in MS Exchange streznika, bo vsak, vsaj malo zastrigel z usesi. Konec koncev userja ne zanima kako dela in na cem dela, vazno da dela.

Textovna orodja? Hm, ... Ja tukaj je stanje bolj bogo ampak...





Tole meni ne zgleda vec kot textovno orodje... ;) KDevelop sicer ni Visual Studio (sam v sluzbi uporabljam verzijo 6), ki je res precej dodelano orodje ampak KDevelop, ki je v teh par letih nastal pokrije vecino kar bi si clovek zelel. Pri izdelavi paketa za distribucijo aplikacije pa poseka Visual Studio na celi crti. :)

In se prav tako, kot moj (sluzbeni) Visual Studio 6 SP3, obcasno sesuje... ;>

zagy ::

Mislim, da ima MS kar pametno poslovno logiko, ce vzamemo vse te miljarde dolarjev na njihovih racunih, kaj pravis?

Ti primerjas Visual Studio 6(!!!) z najnovejso verzijo KDevelop... Poskusi primerjat najnovejsi verziji obeh programskih orodij.

To me spominja na eno knjigo o Linuxu, ki je izsla skupaj s Pingo Linuxom, ko je avtor
govoril o prednostih (Pingo) Linuxa pred DOSom(!!!).

McAjvar ::

pozabil si dodati izkoriscevalsko logiko. drugace ne bi imel tolko $$.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

Vesoljc ::

začel ste ful fajn! ste dajali pluse in minuse, zdej pa spet čutim rahle napetosti... in to ni vredu :\
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP vs. ASP.NET vs. $OTHER (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
16313123 (10478) Spura
»

PHP ali ASP

Oddelek: Programiranje
253071 (2440) DavidJ
»

Spletne urice: Django

Oddelek: Novice / Kiberpipa
144101 (3320) Nerdor
»

ASP.net in Visual Studio 2003 .net

Oddelek: Programiranje
202202 (1823) alesrosina
»

Najboljši programski jezik za dinamičen html

Oddelek: Izdelava spletišč
443163 (2527) frenk

Več podobnih tem