» »

ADSL ali kabel v Radovljici?!

ADSL ali kabel v Radovljici?!

McSpike ::

Ali je kdo iz Radovljice in pozna primerjavo, kaj se bolj splača? ADSL ali kabel? Po vseh threadih o primerjavah sem samo še bolj zblojen ko sem bil. Eni hvalijo kabel drugi ADSL pol se pa odloči. Eni bi dali vse za statični IP, drugi spet pravijo da Telemach sucks.

Bral sem da nekateri čakate po več tednov in nekateri celo pol leta. Meni ni jasno kako je to mogoče, madona a ni samo pipco treba odpret do moje bajte pa je?

V glavnem jaz sem se preselil v Radovljico samo z razlogom da dobim kaj boljšega kot je dialup. Denar ni problem, se bi mi pa vseeno butasto zdelo, da si zrihtam eno in pol razočaran čez nekaj dni začnem rihtat še drugo varianto. Denar na koncu koncev tudi ne pobiram na drevesu.

Torej, kaj vi uporabljate v Radovljici in a mate dobre ali slabe izkušnje? Kaj pa vaši kolegi?

Pa še nekej me zanima. Zdej mam 2 mšini povezani preko mrežne kartice (nobenih routerjev) in "internet connection sharring", no in potem pa slišim, da če zdej dodam kabel (za ADSL ne vem kako je) je najbolje da si nabavim router (in ta naj bi stal cca. 35-40kSIT). A mar ni možno da bi mel v prvem dve mrežni (eno za internet in eno za 2. mašino)??

nojus ::

Jest z radovjice:D In sicer mam kabel -> same težave. V treh mesecih mi je telemach zamenjal 3 modeme in še kar so problemi. Povezava se kar podira (ne samo pri meni ampak tudi v drugim, tudi v lescah je isto).
Ko jih kličem pravijo " ja včeraj smo nekej merili in je zato prišlo do izpadov". Ja halo fantje a vi vsak dan merite??? Pa tudi statičnega IP-ja ne boš dobil, ker so jih ukinili cca 2 mesca nazaj.
Prenosi so v q... že lep čas, ....
hmm?!?! sem sploh kaj + povedal?
:(

McSpike ::

Ja prov grozno, no. A je ta "veliki" Telemach čist u k....? A se zato potem v Lj. vsi odločajo raje za ADSL?

Potem grem jaz raje na ADSL. Mogoče veš kje je v Radovljici centrala? Na pošti ali mogoče zadaj na Telekomu? Jest mam stanvane v bloku zadej za kinom.

nojus ::

Mislim ,da je centrala na pošti, ker je na tist telekom kao sam trgovina. Glede povezave compov pa to drži, da imaš v prvem 2 mrežne ter v drugem eno lavfa 100/h. Kabel (telemach) priklopjo naslednji dan od naročilu, ceno pa tud pomoje poznaš (modem 29.9k sit , naročnina 7.5kSIT/mesec, pa cca 15 jurčkov na inštalacijo)

McSpike ::

No to je okej pol sam še 1 mrežno kupim. So rekli na Telamchu 1 teden, na Siolu pa 1 mesec samo če je s kablom tako kot praviš bom izbral raje ADSL pa če je še centrala na pošti nej bi blo sploh v redu. Me pa še zmerej jeza, kaj hudiča 1 mesec traja da spacajo to vkup.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach hitrejši in cenejši (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21023335 (12199) smash
»

Kabelski in adsl internet pohvale in pritožbe (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Omrežja in internet
42725035 (14746) Jakka
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
60734310 (17392) RedOS
»

TELE-TV kabelski uporabniki pozor!

Oddelek: Omrežja in internet
353286 (2556) SubOrbit
»

ADSL? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
816538 (4931) wind

Več podobnih tem