» »

Telemach hitrejši in cenejši

1 2
3
4 5

DSmidgy ::

Takole je:

Pri ADSL maš garantirano do centrale za mednarodni promet, potem so pa samo to povezava naprej upravlja (za vse uporabnike ADSLja).

Pri kabelski je za mednarodni promet isto kot pri ADSL, poleg tega se pa lahko zabaše še na lokalnih povezavah - kar je težje nadzorovat, vzdrževat omrežje.

MUC ::

Tako je, pri ADSLu imaš zagotovljen kanal do centrale in tam SAMO ZASE svoj port, na kablu pa niti tega ni.

Prenosi pa seveda niso garantirani, ker za tak denar ne morejo bit, imaš pa na ADSLu zelo dobro osnovo, da ti večino časa dela s polno hitrostjo tudi iz tujine, sploh pa iz SIOLa oziroma tvojega ponudnika.

Na G-kablu smo mel dobr primer. Modemi so bili odprti do konca in je letel recimo leta 2001 ponoč okol 400-500K, podnev pa dobrih 200. Seveda veliko tudi podnevi, samo nihanje je pa tudi 100%, kar se je še bolj poznalo na uploadu.

Ko je prišel Telemach so hitrosti padle na 100K, upload pa na 8K .. :)

Azrael ::

MUC to so bili lepi časi, tako sem prišel v soboto zjutraj v knjižnico, v 5 minutah potegnil dol 50MB velik file in ga potem skoraj 40 minut kopiral na notesnik. Proti temu je bil ISDN in vse kar je ponujal SIOL slaba šala.

Ko so potem pri nas začeli delati kabelsko, so mi vsi od monterjev, do tehnične pomoči obljubljali, kako je Telemach boljši od G-kabla in SIOLa skupaj.

Ko so zmontirali je 1Mbitni paket imel največji DL 20KB, na vprašanje zakaj, sem dobil odgovore, da imam preslab računalnik, viruse, oz. sem sam kriv. Potem so zamenjali ploščo in razložili, da je to zaradi starih Nemo modemov in da bodo v nekaj dneh posodobili omrežje, zato samo trenutno dela tako počasi..

Ta trenutek je trajal več kot 3 mesece in potem je zadeva res oživela, DL je bil neverjetnih 110KB, vendar je v roku pol leta padel na 75KB, Download Meter je kazal zanimivo sliko, kako DL ves čas niha med 0 in 128KB. S časom se je razmerje ustalilo nekje 50:50, kar je dalo okoli 61KB DL.

Temu je sledila zabava z MAC adresami mrežnih kartic, ko se ni bilo moč skonektati na net, ker so malo zaklepali modeme, mail server pa je pridno izgubljal pošto, pa še signal je slabel (Telemach misli na vaše zdravje, zakaj bi samo biseli za tisto kišto).

Za nagrado in vstrajanje je sledilo še uradno zmanjšanje hitrosti in da mi ni slučajno bilo dolgčas, sem lahko občudoval nadvse zanimiv log routerja:
In kako naj potem zaupam takemu ISPju?
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Jst ::

Sem na siolu 2Mb slabo leto, Kočevje.

Se zgodi, da je ping ogromen po nekaj dni skupaj in to se zgodi na dober mesec dni. Strani odpira počasi, net neodziven, paketki se izgubljajo, potem kakšnih 5min sploh nič ne dela, nato si malo opomore... Dl/Ul je v tej menstruaciji od 0 pa do 100%, ampak raje nekje pri 40, če že dela. Najdlje je to trajalo skoraj 3do4 tedne, nato so pa na siolu sporočili, da so nadgradili omrežje. Po tem se menstruacija pojavlja na dober mesec.

Kadar le te ni, net dela nekje pri svojih 80%, ping dober, strani odpira na klik, doma imam na routerju še max 4 računalnike naenkrat, tako, da sem dokaj zadovoljen z broadbandom za fizične osebe za zasebno uporabo.

Seveda za poslovno uporabo pa to vsekakor ni.




To se težave, ki jih imam jaz na siolovem adslju.



Ocena: 7/10.

Dokaj zadovoljen.

swar ::

Men dela adsl nadpovprecno.Izpadov dobesedno nimam,hitrosti dlda in ulda so vedno enake,ping je vedno enak in kr dost nizek.Moti me edino grdo obnasanje zaposlenih na siolu do svojih strank.Zgleda so prevec pijace po imenu Monopol spil pa se jih se dans drzi...

XCom ::

Uporabljam MEGA paket Telemacha že en mesec in sem več kot zadovlojen z njim. 8-)
Pred tem sem uporabljal ADSL in moram reči, da je kabel zakon, pinigi so v veliki večini od 15 -30 boljši. Prav tako še nisem zasledil kakšnih težav z UL ali DL (30/123), kar je povsem zadovljivo.

Saj z ADSL razen enega obdobja, ko so bili pingi peklensko visoki ni bilo težav, vendar po teh izkušnjah je cabel vseno rulja. >:D >:D

veteran ::

Pri nas (telemach, ena vas na gorenjskem) so šele v začetku avgusta porihtali upload, tako, da je zdaj na 1024/256 upload okrog 26 KB/s, prej je šla pa stvar redko čez 6 KB/s, zaradi QPSK modulacije...

No, občasno še vedno radio šteka, ker so telemachove mendarodne povezave bolj uboge. Včasih (vsaj dvakrat na mesec) internet totalno ckrne za pol ure, uro ali kaj podobnega. V petek je mrknil za eno uro. Po takih mrkih se modem včasih ne pobere sam, ampak ga je treba ročno resetirati..

Zelo verjetno se bo v septembru, ko bodo vklopili nove pakete in nove naročnike, lokalno omrežje ponovno zabasalo... :(

icemarik ::

Zanima me a se pri Telemachu linija tudi prekine na 24h hot pri Siolu.

Jaka83 ::

Kdo je pa rekel, da se pri SiOLu prekine? :\
Ja, če imaš dinamičen IP, potem se na 24ur resetira connection in dobiš nov IP, če pa imaš statičen IP, si pa priklopljen skoz in se nič ne odklaplja (razen zaradi zunanjih vplivov seveda).

Pri kablu si pa isto skoz priklopljen, tako kot pri SiOLu na statičnem IPju.

MrStein ::

Kdo je pa rekel, da se pri SiOLu prekine?

Bom jaz : Pri SiOL-u (ADSL) se zveza na vsakih 24 ur prekine.

To precej znano desjtvo. (aja, saj veš, samo se neumnega delaš)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jaka83 ::

MrStein: Meni se ne prekine pri SiOLu, ker imam statični IP. Če ne verjameš, ti lahko pokažem connection status z enotedenskim uptime-om.

ganzi ::

Lihkar je pršla predstavnica gratela ki zbira podpise da se zvelče optiko do bloka..:)
Podpisat z telemachom za 2 leti al ne?

Azrael ::

Pozanimaj se kako dela kabelski net v vašem kraju. Če je že na TV snežena slika ali imajo uporabniki probleme z netom, potem raje ne.

Je pa loterija en kot drugi operater. Šele čas bo pokazal kaj je bolje. Skratka poskusi izbrskati čimveč informacij o obeh ponudnikih in se ne odloči prehitro.
Nekoč je bil Slo-tech.

Eru ::

Zakaj je pa ta ljubljanski kabel tko v k****. Jest mam prek arnesa pa se nekak gre, sam cen pa nič ne spuščajo. Tko da pri telemachu dobiš več za isto ceno =(

HeMan ::

Bom kr tukaj vprašal. Se da naštimat da se ti adsl sam connecta ob zagonu windowsev? To me zankrat najbol mot pri adsl odkar sem menjal iz kabla, da se morm ročno pvoezat. Pri kablu si skos pvoezan :)

Jaka83 ::

Lahko si nastaviš rasphone.exe kot servis in mu dodaš -d "ime povezave" tag. Pogooglaj za več informacij.

Rabiš pa instsrv.exe pa še en exe, samo se ne spomnim katerega. Gre sicer tudi brez teh dveh, samo je tako lažje.

ender ::

Jaz sem ravnokar klical na Telemachovo naročniško službo, kjer sem izvedel da imam tri opcije:
- ostanem na stari pogodbi in plačujem 9.000/mesec za 1024/256
- podpišem novo pogodbo in se zavežem za 2 leti in izberem nov paket
- podpišem novo pogodbo in plačam 20.000 za nov priklop brez da se zavežem za 2 leti
...
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

MrStein ::

HeMan : Tukaj imaš razloženo v nekaj korakih. Nič ne rabiš instalirat.

Making a dial-up connection "always on"
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ganzi ::

20k hočejo.. pi..da so lopovi.
Nardijo neki dobrga pa pol use pokvarjo s svojo politiko. Mislim da se oni mal bojijo konkurence.

A kdo ve kake pakete naj bi ponujali ko bo zgrajeno optično omrežje?

icemarik ::

Tale ADSL mi tudi že gre na živce. 10 mesecov je deloval brez problemov sedaj pa se dostikrat disconnecta. Ko grem spat narihtam da mi kakšno stvar dol potegne ko pa se zbudim pa 0kb/s dol vleče, linija se prekine ali pa ni hitrosti.

Poglejte to novico
http://www.golem.de/0508/40118.html

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: icemarik ()

HeMan ::

Hvala mrstein, bom pogledu.

Sem probal, samo mi noče userja in gesla noče pojest pri sheduled task. Napiše nek error access denied. Če se ti kej sanja kaj je narobe bi bil vesel pomoči, ker pojma nimam kam pogledat. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HeMan ()

MrStein ::

1.) Vpiši pravilno ime in geslo
2.) Včasih zajamra, čeprav vse štima
3). Sprobaj, če dela.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jaka83 ::

HeMan: Za userja morš met geslo nastavljeno NUJNO, drugače ne dela.

HeMan ::

Sem probal in ne dela. Pri sheduled task dam propreties pod ta task (da connecta na siol) in tam spodaj pod run as vpišem userja, pol passwords 2x pass in ko dam applay oz. ok se mi odpre okno, da ni mogel tega narest, pol pa spodi številka errorja in ime, nek access denied error. Bom probal še pogoodlat za ta error, sam drgač pa ne vem kaj bi blo loh narobe.

Jaka83 ::

Userja moraš vpisat VKLJUČNO z machine name. Recimo:

IME_RAČUNALNIKA/User

Sej lahko daš search oziroma samo odbrišeš userja in napišeš drugega (seveda odbrišeš samo ime userja, path pustiš).

In povezava mora bit ustvarjena s tem user accountom, s katerim ustvarjaš Scheduled Task. To vse ti piše v zgornjem vodiču, samo bolj podrobno moraš prebrat in RAZUMET navodila.

PARTyZAN ::

Offtopic?

HeMan ::

Mah če sm debil. Jst sm za adsl podatke pisal, ne od mašine... Cepec pač :) Hvala jakoslav.

Dela zdej, samo se mi zažene šele kake 2min po tem ko se winsi postavjo. Samo to mam jst nekaj uničeno, ker že prej nism mogu connectat 2min dokar sm bil w winsih. Vse ostalo je delalo, razen itunsov še. Ki se tudi ne zaženejo 2min po restartu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HeMan ()

ganzi ::

No danes je prišla pogodba s Telemacha. In me zanima kaj moram izpolnit pod 1.3?:\

PARTyZAN ::

Ze? 8-O pri nas dobimo poloznico sele ~10.

A lahko zadevo poskeniras?

ganzi ::

Hm položnice ni bilo zraven. Samo pogodba.
Skenerja na žalost nimam, bom pa vprašal katerega kolega če lahko poskenira.
Ampak na žalost šele proti večeru, ker imam bol malo cajta. (se pripravlam na izpite:| )

ganzi ::

hm zanimivo branje :D Link

Jaka83 ::

Jaz ne vidim nič pretresljivega na tem zgornjem linku.
Mislim pa, da bo SiOL že kaj ukrenil v to smer, ker tale ADSL je že rahlo old.

ganzi ::

No saj ni pretresljivo.
Samo če pa pogledaš še kak topic Klik pa vidiš da tudi Siol ni tako zlat, kot se na Slo-Techu govori.
Pomoje bo pa Telemach potem ko bo ne vem kok ljudi podpisalo pogodbe dvignil cene in Siolu ne bo potrebno storiti nič.
Ko bo pa v Lj zgrajena optika, se bodo pa in enim in drugim tresla kolena:)

mj123 ::

Pretresljivo je to, da za obnovitev pogodbe zahtevajo isto kot za novega uporabnika in to je 24 mesečno podaljšanje pogodbe. Pri tem pa seveda nikjer ne garantirajo, da bo cena ostala ista...

BendeR ::

Občasno prebiram SiOLov forum in opažam, da v luno tulijo vedno iste osebe. Ne bom omenjal nickov, a nekateri že lep čas ( 1 leto oz. več) napovedujejo, da bodo šli "naslednji" mesec h konkurenci. No, do danes pa so saj veste kje. >:D

Prav smešni so. :D

Kar se tiče kabla. Zadevo sem bolj ali manj uporabljal 2 leti v Mariboru. Pingi na čas obupni, serviser je ob nedelovanju potreboval dan oz. dva, da je sploh prišel do mene ( bil sem 100 od njihovega kvartirja ;) ) in da izpadov ne omenjam. :\

No, potem sem se preselil v Slovensko Bistrico in nabavo ADSL. Super zadeva, ki je blagodejno vplivala na moje živce. Počasi bom naročnik 1 leto in v tem času nisem imel nekih omembe vrednih problemov - to da je zadnjič padla tujina se pač zgodi, pa še v Siolovi moči ni, da bi problem odpravli.

No, poznam dva, ki imata kabl preko Triere. En je zadovoljen naročnik že vrsto let (center mb), drugi pa novo pečeni uporabnik iz Poljčan, ki mu je še kako žal, da si je zadevo omislil. Upload je bojda zelo bogi (preko 20 gre redko), pingi ne vem, ker ga niti zanimajo ne, in seveda more imet revež upload omejen na 15, ker mu drugače time outajo strani ob browsanju. :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BendeR ()

shubell ::

če bi mel kabel na voljo bi ga takoj ubodel... tako pa ostajam pri siolu...čeprav mi gre zadnje čase zelo na k......

reeves ::

Jest sm v ljubljan in na telemachu, pa morm rečt da mi v zadnjem letu ni niti enkat zataju. Pa mail server tud ne. dela tko kt more. and i like it

Alan Ford ::

Kaj je zdej s tem telemachom , a je že kdo dobil hitrejšo povezavo. Vse se je nekako zatišalo tudi po pošti nisem še ničesar dobil.
Become a programmer and never see the world!

PARTyZAN ::

Ce ima kdo pogodbo naj jo poskenira (ce ima to moznost) in da na net :).

Jaz jo dobim pri naslednji poloznici (ponavadi 10.)

SynTax64 ::

No prej je eden proso za pogodbo za podaljsanje paketa pri telemachu !


Evo pogodba :

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: perci ()

MrStein ::

Slika ne dela, naloži na kaki drugi strežnik.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Alan Ford ::

Pogodbo sm že poslal , sam so nas dobro nategnili. Kao nova pogodba in aneks za 24 mesecev.
Become a programmer and never see the world!

SynTax64 ::

Ja res so nas nategnil glede podaljanja za 24 mesecev, ampak drugace bi tudi ostal pri telemachu,ker sem zelo zadovoljen z njin!Zaenkrat dela net brez problema,upam samo da zdaj ko se bo kabelski nafulal da ne bo kakih izpadov;(( !

SynTax64 ::

Evo se enkrat pogodba !!!!

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: perci ()

jerry2000 ::

A ima kdo že novo hitrost???
Jerry and Tom

PARTyZAN ::

Danes sem dobil sele pogodbo domov...jutri bo ze na posti. Ko mi povisajo hitrost bom porocal ;)

jerry2000 ::

Moja je danes na pošti :-) Torej bom poročal en dan prej :-)))
Jerry and Tom

Alan Ford ::

Ja res Telemach dela B.P. in upam , da bo tako tudi ostalo. Že več kot tri leta in brez večjih ispadov. Razen njihovi tehniki so mogoče malo preleni in površni kako stvar je treba dolgo čakati. Za priklop so potrebovali več kot 2 meseca in za zamenjavo paketa skoraj mesec dni.
Upam , da bo sedaj šlo malo hitreje. Še dobro , da nisem šel na adsl.
Become a programmer and never see the world!

ender ::

Moje izkušnje s Telemachovimi tehniki so, da ne naredijo nič če ne greš osebno na sedež podjetja in narediš kraval. Potem je stvar običajno rešena v nekaj minutah.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Alan Ford ::

A so komu že povečali hitrost in če so , kako se obnese.
Become a programmer and never see the world!
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach hitrejši in cenejši (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21023279 (12143) smash
»

AMIS internet

Oddelek: Omrežja in internet
325087 (3433) Cinderela
»

Osem megabitov na sekundo!

Oddelek: Novice / Ostale najave
232157 (2157) CaqKa
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707855 (6161) DeLonghi
»

Povišanje naročnine za adsl uporaqbnike?

Oddelek: Omrežja in internet
251969 (972) Ziga Dolhar

Več podobnih tem