» »

Telemach hitrejši in cenejši

1
2
3 4 5

DixieFlatline ::

Jest bom kr počakal na T-2 in optiko v Kranju, ker bojo že čez 2 mesca štartal. Pol pa da vidmo kdo ma boljšo ponudbo!
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

SunCell ::

kaj bo pa upc telemach naredu, ce mam trenutno še vedno veljaven aneks k pogodbi? ( traja mi tja do konca februarja 2006 )

scythe ::

Ta teden ADSL adijo, in prihaja KABELSKI....>:D

antonija ::

Ce jaz prav razumem info na telemachovi strani, morajo NOVI narocniki skleniti razmerje za najmanj 24 mesecev. Tistim ki pa ze majo skelnjeno razmerje pa pac morajo poslati aneks v katerem pisejo nove hitrosti ki jih ponujajo, da majo vse na papirju (ne morejo ti dat hitrejse linije ce se ti s tem ne strinjas). Brez dodatnih obveznosti, that is
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Alan Ford ::

Dosedaj ste vsi pluvali po telemachu in kabelski , zdej ga pa vsi hvalite , mam ga ze tri leta 1 mega paket in dela BP.
Become a programmer and never see the world!

Xplicit ::

Dosedaj ste vsi pluvali po telemachu in kabelski , zdej ga pa vsi hvalite , mam ga ze tri leta 1 mega paket in dela BP.

ja blagor se tebi... :\ men k pa 3x na mesc vn vrze, pa pingi so v 10-15% cajta hudo visoki, pa lahka recem sam - upam da nau zdej k so povecal hitrosti za 2,6x, da bo tolkrat vec tudi problemov ker pol pa samo - halo? siol? adsl prosim... :\

Spc ::

men k pa 3x na mesc vn vrze, pa pingi so v 10-15% cajta hudo visoki

Na trieri se to tudi zgodi (samo zelo zelo redko), da tujina pade ali pa imamo visoke pinge v tujini.
Ko se to zgodi grem traceat nek server in točno vidim kje je problem.
Včasih se pojavi problem pri telekom austrija, DTAG, kakšen router začne lagat .... itd .... ampak to niso težave triere ampak drugih ponudnikov preko katerih je triera povezana.
Tako, da za visoke pinge in podobno ni vedno ISP kriv.
:))

Roadkill ::

Moram Kamniške kablaše malo povprašati, če kani Softnet kaj pocenit pakete... :)
Ü

miroB ::

Kul, v Murski Soboti je ping ok 20ms (brez p2p) na en mega paketu, izpadov pa ni nobenih. Torej bova z sosedom plačevala 2 jurja manj za 50% večjo hitrost, fajn.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: miroB ()

MUC ::

K se bo to novo omrežje zabasalo, boste pa spet leto jamral, kako so vas nategnili.

Kar pustite se nategovat, jest pa bom užilval na ADSLu, kjer imam zagotovljeno pasovno širino in nobenih nihanj, ne glede če priklopijo še 100 uporabnikov v moji okolici.

Bil na Telemachu in ne bom nikoli več. Zdej pa vas očarajo z nekimi številkami na papirju in takoj ste vsi zaprepadeni. Verjamem, da paket 512 vleče okoli 50K, kar ni težko nardit, kdo vam bo pa na Telemachu zagotovil 5M downloada oziroma še težje 768kbps uploada, bomo pa še vidl.

Vsi zaupate tem številkam, ker ste navajeni ADSL standardov kvalitete storitev, samo to je KABEL in tam je vse skupno. Tam en uporabnik na drugem koncu mesta lahko povzroči, da imate vi ob 15h nižjo hitrost!

ganzi ::

dej ne sanji no..:\ odpri oči

OrlyTM ::

Sm na telemachu (po novem, ko so s5.net prevzeli) in sm zadovoljen. Zadeva deluje, pingi so OK, dl pa tak kot obljubljen. Tole mi je zelo dobra novica :)

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

MUC ::

LOL iz 1M perftech so te priklopili na 512 kbps .. ne vem, kako da nisi opazil razlike .. v službi smo jo in takoj presedalali na ADSL :)

PrimozR ::

Jap. Telemach nateguje. Na veliko. Kupljeno mamo 512/128 linijo, gre pa na ~80kBps dol ter 32 in tudi več kBps dol :D

OrlyTM ::

?!? --- jst nism mel 1mb pr s5.net ... men je delalo isto.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Jakka ::

MUC: raje nehaj nabijat in vsepoprek pljuvat po kablu in povzdigovat siol in adsl v višave. Kot da oni nimajo težav z določenimi uporabniki. Prav tako kot jih ima Telemach. Težave so povsod in vedno bojo, nikoli ne bo nekaj delalo 100%.

Je bil pa že skrajni čas, da je Telemach nekaj ukrenil glede hitrosti in ponudil nove pakete, ki so konkurenčni ponudbi drugih. Škoda samo, ker bom prisiljen imeti 5120/768 linijo. >:D

MUC ::

Alpa ko serviser reče, da maš packet loss, ker imaš pokvarjen napalajnik. Ker mu ne verjaješ, si dobim drugeg napajalnik in ne kupim njegovega za 7K, je isto in ti reče, da ti je že takoj rekel, da imaš napako na inštalaciji. Nekako poveš, da si prej imel isti modem 2 leti na Perftechu in da je delal do minute, ko si prešel na Telemach, nabija on da je zdej linija !?

Dokler nisem zamenjal napajalnika mi je kazal, da je linija OK ..

Da ne omenjam, da na Gorenjskem, gospe za internet pogosto ni v pisarni niti ob 9h. Punca je čakala 4 dni, da se je lahko prijavila. Ko smo jo končno dobili en dan v pisarni ob 14:30 reče, da je danes žal prepozno, ker delajo do 16h in naj pride drugič... ampak, da je tolk dobra, da bo uredila danes (dela je cca 10 minut?!, ker je samo menjala ponudnika)

Takih izkušenj imamo OGROMNO, lahko da je ljubljana boljša, na gorenjskem pa je obup.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Rotty ::

Dej Muc ne bit slovenček in iz foušije vse pluvat...oženi tale tvoj ADSL...fak kok mi gre foušija na k...

Azrael ::

Telesmeh Gorenjska me je zelo razočaral, vsakodnevni izpadi, brzina DL in UL, ki se razen nekaj dni, niti slučajno ni približala obljubljeni, servisna služba, ki ni znala drugega kot bluzit na tri šihte in krepko računati za nedelo. Malo morgen za takega ISPja, naj obljublja kar hoče.

Pri SIOL ADSL do sedaj še ni bilo izpada (od 13.5.05), edino modem je treba 1x mesečno resetirati , ker se drugače prenos upočasni (problem Calisto modemov). Tega problema pri kablarjih res ni bilo, ker se je modem itaq redno sam resetiral pri vsakodnevnih izpadih. Seveda imam sedaj kabelski modem za spomin in ne vem kaj z njim.

Drugače pa pozdravljam take cenitve ponudbe (ne pa podaljševanje naročniških razmerij), ker poskrbijo za znižanje cen tudi pri ostalih ponudnikih.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

AtaStrumf ::

Mal škoda da imam Amis prek Telemach-a in 3 letno pogodbo, ki mislim, da jo je ostalo še do spomladi 2006. Tako ne morem prevzeti novih paketov, hkrati se pa bojim da si bojo preobremenili omrežje in bom naj. še jaz. Itak pa namerava Gratel nekaj optiko polagat tukaj, tako da je še najbolj pametno počakat, da vidmo kaj se bo izcimilo iz tega. A zdaj vidite foro teh pogodb?!

Izi ::

Jaz bi svetoval previdnost tistim, ki mislijo iz ADSL preiti na kabel. Verjetno boste razočarani.
Sem bil eden prvih testnih uporabnikov kabelskega interneta v Sloveniji že leta 1996.
Vstrajal sem na kablu dolgih 7 let do leta 2003. Medtem se je ponudnik nekajkrat zamenjal in na koncu sem bil tudi na Telemachu.
Sedaj sem že dve leti na ADSL in lahko zatrdno rečem, da je ADSL v Sloveniji neprimerljivo boljši od kabla.

Na ADSL imam sedaj 2 Megabitno linijo in mi zadostuje, ker je v vsakem trenutku download 235 kB/s ob 10h dopoldne, ob 20h zvečer ali pa ob 3h ponoči.
Na kablu D/U vedno precej niha in je odvisen od tega koliko uporabniki uspejo zapolnit celotno linijo, ki jo ima vaš ISP na voljo. In to se ob določenih urah (predvsem zvečer) redno dogaja.
Predno sem prišel pod Telemach sploh nismo imeli omejitve. Bilo je 10Mb/s down in 10Mb/s upload in to smo dosegli samo uporabniki istega ISPja med seboj. Iz tujine ni šlo nikoli več kot 5Mb/s ko pa se je ob večerih vse skupaj zafilalo pa je download padel tudi pod 40KB/s (to je samo okoli 300Kb/s).
Telemach je nato še zaklenil uporabo na samo eno mrežno kartico in je treba pri vsaki menjavi kartice sporočiti novo številko (seveda delajo samo podnevi in ob delavnikih)
Grozili so mi tudi zaradi uporabe HTTP in FTP serverja in pa LAN z več računalniki priklopljenimi na njihovo omrežje jih je tudi precej motil.
Na kablu je tudi potrebna menjava modema na vsakih nekaj let zaradi nadgradnje njihovega omrežja in takrat ga boste morali kar lepo kupiti iz lastnega žepa, ker vam ga ne bodo dali zastonj na uporabo tako kot pri SiOLu.

Tisti, ki ste že od začetka na ADSL ste razvajeni in sploh ne veste kakšne muke so večinoma na kablu. In ko boste vsi imeli 5Mb Down in nato vsi naenkrat probali nekaj prenesti z interneta boste videli kako se bo vse skupaj dobesedno ustavilo.
Ker kablaši si linijo vedno delijo med seboj, na ADSL pa imaš samo zase rezervirano toliko kot plačaš.

Nočem nobenega strašit, samo opozarjam pred prenagljenimi odločitvami.

PrimozR ::

Telemach Gorenjska, okolica Radovljice če smo natančni, UL in DL greta prek plačane meje, izpadov ni. Modem se iz omrežja (električnega) izklaplja čez noč.

smash ::

pa dej ne bluzi izi..

Izi ::

Wow, smash, celih 5 besed si uspel spravit skupaj.
Lahko nas probaš razveselit z tvojimi dolgoletnimi izkušnjami na kablu.
Kljub temu, da sem že 2 leti na ADSL teško verjamem, da je bil kdo dalj na kablu kot jaz.

Verjetno delaš na UPC Telemach, a? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

MUC ::

PIPI: Zdej k maš 512 alpa 128 kbps paket že, na 5mbps bi pa rad videl, da boš rekel, da ti leti recimo 7mbps ... ne bodi naiven.. 5mbps boš videl mogoče prve dni podnevi, čez nekaj mesecev samo še ponoči, čez eno leto pa še to ne.

Sem tut jest bil na kablu od leta 1997 (do junija 2005), pa dal vse živo skos, verjemte kako je s kablom in ne nasedajte več Telemachu, ki nateguje od nekdaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

PrimozR ::

Kdo je pa reku kej o 5Mbps? Jest bom lepo na standardu ostov, 1,5M, če smo natančni.

PARTyZAN ::

Na kablu D/U vedno precej niha in je odvisen od tega koliko uporabniki uspejo zapolnit celotno linijo, ki jo ima vaš ISP na voljo. In to se ob določenih urah (predvsem zvečer) redno dogaja.


3 leta izkusenj, NIKOLI se ni D/U nihal.

Telemach je nato še zaklenil uporabo na samo eno mrežno kartico in je treba pri vsaki menjavi kartice sporočiti novo številko (seveda delajo samo podnevi in ob delavnikih)


Res problem (menjas mrezno vsak dan, a ne?), sploh pa ce imas router, ki zna MAC adreso klonirat.

Grozili so mi tudi zaradi uporabe HTTP in FTP serverja in pa LAN z več računalniki priklopljenimi na njihovo omrežje jih je tudi precej motil.


BS, dostkrat sem klical na TM, dostkrat sem povedal da imam router in priklopljenih vec PCjev gor, dostkrat smo celo nekaj stvari testirali z mojim FTPjem in HTTP serverjem. NIKOLI mi ni noben NIC rekel.

Na kablu je tudi potrebna menjava modema na vsakih nekaj let zaradi nadgradnje njihovega omrežja in takrat ga boste morali kar lepo kupiti iz lastnega žepa, ker vam ga ne bodo dali zastonj na uporabo tako kot pri SiOLu.


Modema se nisem menjal in ga ocitno se kar nekaj casa ne bom. Ce se prav spomnim je TM samo enkrat presel na drug standard (Euro DOCSIS)

In ko boste vsi imeli 5Mb Down in nato vsi naenkrat probali nekaj prenesti z interneta boste videli kako se bo vse skupaj dobesedno ustavilo.
Ker kablaši si linijo vedno delijo med seboj, na ADSL pa imaš samo zase rezervirano toliko kot plačaš.


Zivimo v kameni dobi? :\ ze dolgo casa si kablasi vec ne "delimo" linije.

Kot sem ze rekel, TM ni vec to kar je bil.

Sam sem z TM zelo zadovoljen, in ze komaj cakam 1. sep :)

ombre ::

V bistvu imam kabelski internet zdej štiri leta (prej g-kabel, zdaj telemach gorenjska) pa moram rečt, da sem zadovoljen z njim. Prej sem mel perftech ponudnika, sedaj pa telemach in mam mini paket, ki pa moram rečt gre dost dost nad tistimi 128/64.
Če pa bo šlo še hitrejše pa tok boljše.
V službi mamo ADSL pa nas dostkrat ven vrže tko da nevem kaj eni bluzijo o zanesljivosti. Včeraj je fuknillo ven celo Gorenjsko iz ADSLa (KR, Radovljica, Jesenice in še en del LJ) Jap zanesljivost ni kej boljša kot kabel..
OmbreMan - Galaxy of knowledge

ganzi ::

Sam sem z TM zelo zadovoljen, in ze komaj cakam 1. sep :)


in nisi edini:) pa pusti jih naj pluvajo po telemachu...pač jim ne gre v glavo da ponuja več kot siol za določeno vsoto denarja..
LP

OrlyTM ::

yp ... dalec od edini ... nasprotno, odkar smo pod Telemach, se je situacija se malo popravila. Teli novi paketi so pa cist extra :) Sm en cas ze razmisljal, da bi menjal za ADSL, pa sem se zdele gladko premislu (zdele = odkar nisem vec s5.net ampak Telemach) ...

Aja, pa kabel mam ze zelo zelo dolgo, ko ga je na gorenjskem koncu se Eltrade trzil!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

smash ::

izi, muc...ne bluzita... (evo mal več besed sm spravu ven)

to da mata vidva probleme s telemachom še ne pomen da jih mamo ostali...ponavad imajo probleme sam kakšni "pametnjakoviči", ki potem nonstop sitnarjo in jih ima ISP že polh k..

od vsega začetka sm na telemachu in lahko povem , da ni nikakršnih problemov bilo in jih tudi sedaj ni...pingi so prekrasni, net dela vedno..mogoče pade enkrat na mesec za kakšno urco ampak jest zarad tega ne bom klicu na telemach in jih napizdu, da majo u pogodbi napisan, da mora delat 24/7...

Highlag ::

Sam uporabljam kabel že verjetno več kot 4 leta. Ves čas preko Telemacha v Ljubljani. Izpadi so bili redki, prenos pa vedno ko sem rabil toliko kot je pač 512K paket omogočal.

Enkrat mi je strela uničila modem, in sem dobil novega brez doplačila...
Internet je deloval tudi takrat, ko so ADSL-ovci jamrali da Siol ADSL ne dela.
Ko sem menjal računalnik in mrežno sem bil priključen nazaj takoj po klicu na Telemach.

Zaenkrat sem zadovoljen. Če bodo pa spustili ceno in dvignili hitrost pa sploh :D
Never trust a computer you can't throw out a window

Looooooka ::

se en multi-nateg iz strani telemacha...siola...amisa...in arnesa.
je nekak zanimivo da mors pr vseh zdej ze ene besne pogodbe za 2 leti podpisvat in da so zdej te akcije (brez potrebe?) zacele dezvat ravno ko gratel zacenja izgradnjo optike v lj in kranju kjer obljublja vec kot 10x hitrejse hitrosti za ceno okoli 6 tisoc SIT na mesec.
mislim da se vsakemu iz teh dveh krajev ce ze ima internet splaca pocakati se 1 leto in videti kaj se bo zgodilo.
upam da gratel ni full of shit ™.
Ne samo zato ker sem iz LJ ampak ker bi to verjetno zelo spremenilo ponudbo na pri nas.(prisililo telesmeh in silol da pohitrita internet)

PARTyZAN ::

1 leto? Kaj pa ce vzamem hitrejsi paket in potem cakam eno leto do izteka pogodbe? :D Se bolj splaca.

Slowenc ::

Izi, tolk bluziš da že kar smrdi za tabo. ;(( ;((
Zaradi takih (pametnjakovičev ki vse vedo in znajo) so problemi.
Ko je imel Telemach Nemo sistem, takrat so bili problemi, ko pa je prešel na Docsisov sistem se je stvar občutno spremenila. Že razlika v imenu sistema ti pove, da gre za različen princip v delovanju modema. Ker pa si veleum in vse to že veš se ne bom trudil pisat o tem.

itd...
Skiny gate.

DSmidgy ::

Problemi s kabelskim internetom so od kraja do kraja različni, kakovost adsl-ja je pa konstantna (če izvzamemo naključne težave).

Pri ADSL imaš do centrale (če se ne motim iz kjerkoli v Slo. do Lj.), ki je vezana v tujino, hitrost zagarantirano.

Pri kabelskem internetu se pa 52 Mbit/s kanal razdeli na več uporabnikov. Recimo ena vas, z 50 naročniki (ne poznam dejanske številke) ima na voljo en kanal. Druga vas z 10 naročniki ima pa tudi na voljo en kanal. Če imajo vsi 5 Mbit/s pakete, se v prvi vasi pojavi velik problem (enim lahko dela normalno, drugim se pa še web strani ne odpirajo), v drugi pa deluje čisto normalno.

Zato se tudi pri kabelski dogaja, da je v določenem času hitrost dosti pade in se ping poveča. Pri ADSL-ju to ni toliko izrazito.

Tako da bodo teli novi paketi prava ruleta za Telemach kabelsko v dolčenih krajih, v kolikor niso nadgradili omrežja.

Izi ::

Slowenc, potem se pa ne trudi.
Omenil sem, da je bilo za DOCSIS modem potrebno plačati v celoti, starega pa sem lahko vrgel v smeti.
Rekli so, da če ne bom vzel novega lahko ostanem na starem modemu z najnižjo možno hitrostjo in da jih v tem primeru tudi ne morem klicati zaradi morebitnih težav.
Za vse, ki hočete preiti iz ADSL na kabel boste morali modem kupiti za 17k SIT navadnega ali 20k SIT za brezžičnega + 8k SIT za kartico. Da ne omenjam 23k priključnine, ki jo moraš plačati kljub temu, da imaš vso napeljavo že narejeno, ker že imaš njihovo kabelsko televizijo.
SiOL mi prikjučnine ni zaračunal nič in tudi modem so mi dali zastonj, tak da me je prehod iz kabelske na ADSL prišel točno 0 SIT.
To da človeku en tak dober občutek, čeprav tistih 40k SIT ni nevem kakšen denar.

DOCSIS se je obnešel odlično do sedaj ko so bili povprečni naročniški paketi 512/128 kb. Kako bo sedaj ko bo in če bo večina prešla na 5120/768 kb (za 10 jurjev/mesec) bo pa pokazal čas.

Roadkill ::

Eni kabli so dejansko v kurcu. Sicer problemov z hitrostjo nikoli nisem imel, sem pa imel probližno vse ostale probleme možne.

Če se vam pa ljubi brat moj rant glede Kamniškega operaterja za katerega linijo provida Softnet, si ga pa lahko preberete.

Tisti, ki hvalite kable se morate zavedat, da imate:
a) srečo
b) kul operaterja
c) ekstremno dobre živce
d) ste v pokoju in internet uporabljate za pregledovanje vremena
e) all of the above.

Prehod is adsl na kabel je trenutno še povsem nesmiselna poteza. Ker ADSL, za razliko od mnogih kablskih operaterjev, preprosto ni slab.
Bomo pa vidli, kaj bo prinesla prihodnost. Optika zna bit zanimiva, sam kaj ko bomo takrat že vsi v pokoju...
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

ganzi ::

@IZI pretiravas.. vsaj rahlo..

Kolegu je bil modem menjan brezplačno niti tolarja ni dal zanj.
Velikokrat se najde pri telemacu ponudba da za kak tolar dobiš modem tudi v brezplačen najem.. tisti cajti ko je bilo potrebno za širokopasovni internet plačati 100k so mimo, če želijo biti kabelski operaterji del konkurenčnega trga potem morajo ponuditi priklop itd čim ceneje.

Izvoli si ogledati.. Akcije

Pa je treba podpisat pogodbo vendar če si hotel imeti adsl za 9 sit si prav tako moral podpisati pogodbo.
Da ne govorim o tem nategovanju isdn itd.. če je danes možen adsl brez isdn potem je bil tudi včasih..
LP

PARTyZAN ::

Pri ADSL imaš do centrale (če se ne motim iz kjerkoli v Slo. do Lj.), ki je vezana v tujino, hitrost zagarantirano.

Pri kabelskem internetu se pa 52 Mbit/s kanal razdeli na več uporabnikov. Recimo ena vas, z 50 naročniki (ne poznam dejanske številke) ima na voljo en kanal. Druga vas z 10 naročniki ima pa tudi na voljo en kanal.


Se vedno zivimo v kameni dobi? Kaj ko bi prebral par postov visje?

Glede modema in prikljucnine pa..no comment izi...se ti vid, da se ti niti mal ne sanja :) Z siolom si sklenil pogodbo za 2 leti, da si dobil zastonj prikljucnino in modem...enako je pri TM (Jaz sem tudi vse to zastonj dobu ;))

JohnyB ::

Ja tko jest sm tud plačeval 7.300 za 512/128!

Sam fora da je bil DLL skoz 94 kB/sec, UL pa 45 !!!:D

Zdej bom pa plačeval za 1.5 mega/384 ... 6.990 oz al pa bova z sosedom paket 3ko ubodla!

Net mi je delal skoz odlično, posebej UL tko da, GO Telemach, GO.....
Apple iMac

OrlyTM ::

Omenil sem, da je bilo za DOCSIS modem potrebno plačati v celoti, starega pa sem lahko vrgel v smeti.


Al lazes kot pes tece, al si bil pa pri nekem cudnem ponudniku. Men so vse zamenjal dzabe!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

JohnyB ::

Točn tko OrlyTM!!!


Tud men so ga prezplačno zamenal!

Res pa je :'( da sm za Nemta dal 60 jurjev! v samih začetkih........
Apple iMac

Thomy ::

Jest sm mel pr telemachu ogromno sreco. Net mam pr njih ze od samga zacetka oz. ze prej ko je bil Kanal8 operater. In ze od samga zacetka sm mel 5mb/5mb za 3.5k, zadno leto 7.3k :) in dejansko je tut tok slo. Gor in dol.Brez vecjih izpadov in z super pingom(na siol serverjih sm mel bolse od adslovcev) No zdej so mi koncno zamenal modem me priklopil na docsis sistem in me omejil na 512kb/128kb. grrr :)
Sam vseen Telemach the best :)

DSmidgy ::

http://www.dslreports.com/faq/8084
http://www.cablemodem.com/primer/

Za EuroDOCSIS je 51 Mbit/s DL (256-QAM modulacija), 4.6 Mbit/s (QPSK modulacija) UL (9 Mbit/s za 16-QAM modulacijo - LjKabel) za eno območje. Ta hitrost se razdeli na uporabnike.

Partiran: A potem ima vsak uporabnik 51/4.6 Mbit/s na voljo? Zakaj potem na telemachovi strani piše, da je upload fizično omejen na 1 Mbit/s.

Hitrosti na:
DOCSIS @ Wikipedia
http://www.xpcgear.com/docsismodem.html

EDIT: Popravki hitrosti na EuroDOCSIS.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

MUC ::

Točno tako, le da to ni za eno območje, ampak za širino 8Mhz (milslim da) oziroma za širino enega TV kanala oziroma ene bridge enote, ki stane kar nekaj denarja :)

DSmidgy ::

Ja, Euro ima 8 MHz širok pas, navaden DOCSIS pa 6 MHz.
Samo pomojem je tako, da eno območje (ki je na eni centrali) dajo na isti kanal.

SasoS ::

Ni nujno...lahko je tudi več kanalov na enem območju. Jaz sem 1x klical da mi dela počas in so me prestavli na drug kanal ker je tisti očitno bil že poln...

MrStein ::

MUC : "Kar pustite se nategovat, jest pa bom užilval na ADSLu, kjer imam zagotovljeno pasovno širino in nobenih nihanj, ne glede če priklopijo še 100 uporabnikov v moji okolici."

Res ? Torej nič ne bereš SiOL-ovega foruma.

Popravek: glih mi recimo www.hynix.com ne odpre. Hvalabogu obstaja anonymizer, da re-routam promet. (ja, imam ADSL od SiOL-a)
--

Po drugi strani : polovici folka je delalo s polovično brzino, ali pa še to ne ? Pa so pridno plačevali ? Kdo pa je potem kriv ? Teoretično ISP, ampak če bi vi za 4 ure dela dobivali polno plačo, a bi vseeno ostali 8 ur na šihtu ? Sigurno ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Nejc Pintar ::

Hm, tudi na DSLju si delimo linijo, baje ima SiOL v tujino linijo ki pokriva le okrog 1/3 uporabnikov
Lahko je biti prvi, če si edini!
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach hitrejši in cenejši (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
21023291 (12155) smash
»

AMIS internet

Oddelek: Omrežja in internet
325092 (3438) Cinderela
»

Osem megabitov na sekundo!

Oddelek: Novice / Ostale najave
232158 (2158) CaqKa
»

Kaj pa mi na Telemachu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
707866 (6172) DeLonghi
»

Povišanje naročnine za adsl uporaqbnike?

Oddelek: Omrežja in internet
251970 (973) Ziga Dolhar

Več podobnih tem