» »

h.264/DVD/DivX player

h.264/DVD/DivX player

««
6 / 47
»»

Runnagain ::

Hm, glede na to, da so v prvi batch padla samo naročila s prvim dnem, torej 4. in 5. avgust, pa še ta se bodo odposlala s kitajske 21., je en mesec kar realna ocena.
Sam sem ga naročil 6. avgusta in če bo sreča, bo iz kitajske odpotoval 28.8.

Lex, če bo carina res taka, bo kar ok, samo da ne bo tam bolj okrog 80€, kot ste imeli nekateri tukaj izkušnje.

Lp, Runnagain!!

Tomson ::

Se pravi je teoretično možno da pride vse skupaj tudi do 250EUR ...

tnx za info
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor

LexLuthor ::

tisto je bila definitvno napaka! Ne bo več!

Gatsu ::

Jaz sem tudi naročil PCH A-110 8.8.2008 pa mi je malo čudno ker naj bi zaračunal na kartici šele par dni pred pošiljanjem, meni so pa kar isti dan takoj obenem pa nisem dobil nobenega email glede statusa naročila ipd.

DjAndy ::

Jst imam pa eno vprašanje...
Pri PopCornu mi je ful všeč tut to, da predvaja .FLAC audio datoteke, ampak mi gre na živce vgrajeni predvajalnik, ker je zadeva dejansko neuporabna. Predvajat moraš komad po komad, ne zna predvajat celega CDja naenkrat, ne zna predvajat Playlistov, itd...
Torej, se kje dobi oz. naloži kakšen boljši in predvsem uporabniku bolj prijazen progarm za predvajanje glasbe?

Hvala...

Jaz sem tudi naročil PCH A-110 8.8.2008 pa mi je malo čudno ker naj bi zaračunal na kartici šele par dni pred pošiljanjem, meni so pa kar isti dan takoj obenem pa nisem dobil nobenega email glede statusa naročila ipd.

To ti je zaračuna Google, ker on rezervira sredstva ob naročilu. Oni potem znesek nakažejo naprej firmi, ki prodaja popcorne, ko ti ga dejansko pošljejo.

Lp, Runnagain!!

PS: še vedno držim pesti za 28., da padem v ta batch.

Jst imam pa eno vprašanje...
Pri PopCornu mi je ful všeč tut to, da predvaja .FLAC audio datoteke, ampak mi gre na živce vgrajeni predvajalnik, ker je zadeva dejansko neuporabna. Predvajat moraš komad po komad, ne zna predvajat celega CDja naenkrat, ne zna predvajat Playlistov, itd...
Torej, se kje dobi oz. naloži kakšen boljši in predvsem uporabniku bolj prijazen progarm za predvajanje glasbe?

Hvala...

Treba je čimveč težit na njihovem forumu pa maile pošiljat. potem se bodo morda zganili pri PCH

Dokler se pa pri PCH ne zganejo, pa dejansko ne preostane druzga, kot da premikam komad po komad?

zmaki ::

Prosim če kdo s Popcornom prilepi eno sliko predvajanja DivX filma z zunanjimi (SRT) podnapisi.

Zanima me ali prikazuje šumnike (ČŠŽ), ter velikost, barva in položaj podnapisov (prozornost, obroba, ena ali več vrstic, avtomatično centriranje ?)

Prosim če kdo s Popcornom prilepi eno sliko predvajanja DivX filma z zunanjimi (SRT) podnapisi.

Zanima me ali prikazuje šumnike (ČŠŽ), ter velikost, barva in položaj podnapisov (prozornost, obroba, ena ali več vrstic, avtomatično centriranje ?)

Podnapisi so super v vseh pogledih, tako da brez skrbi! Ima vse to, kar si napisal in še več. Edino kar nima, je transparenta siva podlaga.

ben-cc ::

Dokler se pa pri PCH ne zganejo, pa dejansko ne preostane druzga, kot da premikam komad po komad?

a si mogoče probov da namesto z entrom izbereš komad, pritisneš play....! vem da pri mp3 to deluje....

lp

vprašanje za nekoga ki ma mal pojma o elektriki.... :)

naredu sem stikalo na strani PCH tako da mi ne bi bilo potrebno vedno odklapljati kabla (po temle primeru: http://www.networkedmediatank.com/showt....
Težava pa je v tem da ko PCH ugasnem stikalo deluje OK, ko ga želim prižgati pa se ne zgodi nič (stikalo imam na + žici). Deluje pa če imam stikalo na ON potem pa izvlečem kabel in ga ponovno vstavim??!!??
kakšna ideja?
hvala... lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ben-cc ()

a si mogoče probov da namesto z entrom izbereš komad, pritisneš play....! vem da pri mp3 to deluje....

lp

Jao....Do tegale dejansko nisem prišel sam....
Zadeva seveda deluje tudi s FLAC fajli, tko da HVALA HVALA in še enkrat HVALA....
Jaz idiot....grem na dva hladna...;)

lp

Jao....Do tegale dejansko nisem prišel sam....
Zadeva seveda deluje tudi s FLAC fajli, tko da HVALA HVALA in še enkrat HVALA....
Jaz idiot....grem na dva hladna...;)

ja, samo še vedno pa ne deluje funkcija "shuffle", zato vse komade vedno poslušaš v enakem vrstnem redu. Depra!

Mja, naslednja pošiljka, v kateri bo potencialno tudi moj PCH, je šele 10. septembra. Se bom očitno kar načakal ;).

Lp, Runnagain!!

Hm, še ena stvar me zanima glede odjemalca torrentov v PCH-ju: glede na to, da je veliko torrentov, ki jih dandanes dobiš, v RAR arhivih, je le-te možno direktno odpakirat na PCH-ju al pa je potreben prenos na PC, tam odpakirat, ter nato prenest nazaj na PCH-ja?

Lp, Runnagain!!

LuGi ::

žal rabis PC ali pa uporabis LLink http://www.lundman.net/wiki/index.php/L...

USS Liberty ::

Mene pa zanima, če PCH predvaja tudi DVD filme, ki so zapisani v image ISO datoteki?
Da imaš recimo na hard disku ISO image datoteko DVD filma in gledaš DVD film direkt iz hard diska? A je to možno?

hvala...Lp
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Bere iso..pokaze meni in vse kot obicn dvd.

Kaj pa če ni v .iso formatu, da imaš DVD strukturo v direktoriju, to tudi predvaja?

Tudi to predvaja

Hm, še ena stvar me zanima glede odjemalca torrentov v PCH-ju: glede na to, da je veliko torrentov, ki jih dandanes dobiš, v RAR arhivih, je le-te možno direktno odpakirat na PCH-ju al pa je potreben prenos na PC, tam odpakirat, ter nato prenest nazaj na PCH-ja?

Lp, Runnagain!!

Meni normalno odpakira direktno na PCH

Lp, Runnagain!!

Meni normalno odpakira direktno na PCH

Lex, imaš na PCH-ju kakšen tool, da to odpakiraš oz. ti predvaja direkno iz rar-ov?
Lahko malo več napišeš, na kakšen način PCH podpira RAR arhive?

Lp, Runnagain!!

Zgodovina sprememb…

dork_ ::

Tudi mene to zanima kako odpakiras rar datoteke na PCH-ju (oz kako jih predvajas).

Lex, imaš na PCH-ju kakšen tool, da to odpakiraš oz. ti predvaja direkno iz rar-ov?
Lahko malo več napišeš, na kakšen način PCH podpira RAR arhive?

Lp, Runnagain!!

V bistvu vidim PCH kot omrežni disk na PC-ju. Postopek je zato popolnoma enak kot na PC-ju, torej greš na prvi paket npr. krneki.rar, klikneš z desnim gumbom miške, izbereš opcijo "Extract Here" (za WinRAR) in to je to. Nič posebnega. Potem datoteke RAR pobrišeš. Tako RAR fajlov ni potrebno prenesti najprej na PC, pa odpakirat, pa presnemavat nazaj na PCH. Vse narediš v eni potezi prek mreže. Je pa res, da sam PCH rar filetov ne registrira, da bi z njimi operiral npr. z daljinskim upravljalnikom.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LexLuthor ()

Ima kdo od vas PCH priklopljen na mrežo preo routerja, ki ima tudi možnost priklopa USB diska?
Sam imam namreč PCH priklopljen na Asus WL500W, ki ma gor obešenga enga WD MyBooka, ampak je streaming preko SMB očitno prepočasen tudi za gledanje DVDjev, čeprov sem testiral povezavo in gre okoli 2000 kbit/sek, tko da nevem, kje je problem...
Video se zatika, zvoka pa skoraj ni...Pa mislim, da navadni 4.5 GB DVD bi skor mogu delat na tak način...
Ma kdo kakšno idejo, neki sem bral o NFS sharu, samo kokr sem razumel zadeva deluje samo preko PCja, SMB pa dela tut preko routerja...
Kakršen koli nasvet več kot dobrodošel...Ker se mi res butasto zdi, da mi mora laufat domača kišta, da lahko gledam filme iz MyBooka...

Andy, zakaj pa Mybooka ne ubesiš direktno na PCH?

Lp, Runnagain!!

Ker MyBooka uporabljam v sobi kjer imam računalnike, PCH je pa v dnevni sobi, kjer je TV...

Ima kdo od vas PCH priklopljen na mrežo preo routerja, ki ima tudi možnost priklopa USB diska?
Sam imam namreč PCH priklopljen na Asus WL500W, ki ma gor obešenga enga WD MyBooka, ampak je streaming preko SMB očitno prepočasen tudi za gledanje DVDjev, čeprov sem testiral povezavo in gre okoli 2000 kbit/sek, tko da nevem, kje je problem...
Video se zatika, zvoka pa skoraj ni...Pa mislim, da navadni 4.5 GB DVD bi skor mogu delat na tak način...
Ma kdo kakšno idejo, neki sem bral o NFS sharu, samo kokr sem razumel zadeva deluje samo preko PCja, SMB pa dela tut preko routerja...
Kakršen koli nasvet več kot dobrodošel...Ker se mi res butasto zdi, da mi mora laufat domača kišta, da lahko gledam filme iz MyBooka...

Čudno, pri meni streaming npr. s PC-ja ne dela težav. Mislim, da razlik ne bi smelo biti.

Ja pri meni tudi deluje, če imam MyBooka priklopljenega na računalnik in sharanega v mrežo...Samo glede na to da ma routerček USB bi mi blo bl priročno met priklopljenega na router, tko da ne rabi kišta bit prižgana...

Ribnu PCH.... po 3 mesecih....
napaka....: Ethernet chip šel po gobe... ko naredim "finger test" dobim opekline....
bojda dokaj redna/serijska napaka...
danes pošljem motherboard američanom pa nej se oni zbijajo....

škoda... pa že tko dobr je kazal....

Ribnu PCH.... po 3 mesecih....
napaka....: Ethernet chip šel po gobe... ko naredim "finger test" dobim opekline....
bojda dokaj redna/serijska napaka...
danes pošljem motherboard američanom pa nej se oni zbijajo....

škoda... pa že tko dobr je kazal....

prosim poročaj, kako se stvari razvijajo, ok?

hmm... cca 70EUR pride poštnina v ZDA... plus nekaj deset EUR da ga dobim nazaj...
Se sploh splača? nov pride cca 150EUR ??!!??

poleg tega nikol ne veš čez kolko tednoov bo potrebno zopet pošiljat u ZDA....

resno razmišljam da bi na stvar pozabu....

lp

Drag špas ce zadeva crkne :(

Pred kratkim sem, sicer pri nas, en rekorder poslal na servis, in poštnine nisem plačal jaz, ampak servis. Mogoče je tudi pri njih tako, da pod garancijo spadajo tudi stroški poštnine?

Žal ni tako. Drugače je pa zunaj nov firmware, ki se ze updejta.

Release Date : 22 August 2008
Firmware Version : 01-17-080812-15-POP-402-000

1. Requires NMT apps 00-17-080808-15-POP-402
2. Those with firmware prior to 080612, please step through 01-17-080612-15-POP-402-000
firmware, before updating to this firmware.
3. System/Browser
- Language added: "Japanese" and "Slovenian" Opala kdo je pa to requstal oz. prevedel? =)
- USB HDD spindown
- Minor url encoding/decoding fixes
- Web Services editable URL increased to 10
- File operation UI (copy, move, delete, add, remove, clear)
- Press FILEMODE key
- Previous Angle and TimeSeek key for File operation obsoleted
- Fixed wrong name at left plane for Data Disc main page
- Fixed myiHome folder with space or other special character unable to access content
- Fixed screen saver images in themes not working
- Changed File Operation menu font size to smaller to match rest of browser
- Changes in FTP password handling to reduce corruption.
- Fixed time zone setting not effective bug
- Fixed a bug where local html with parameters cannot be loaded
- Fixed hang while browsing MSP and some memory leak issue
4. Playback
- Aspect ratio/TV zoom improvements: "4:3 Letterbox", "4:3 Pan-Scan", "16:9",
"16:10", "Actual size", "Fullscreen"
- Revert back to turn off SPDIF only when go to standby, instead of turn off
SPDIF when exits playback.
- audio volume range change from -48dB~1dB to -43dB~6dB
(44 is 0dB, boosted volume indicated in Red)
- Fix info display bug (garbled characters) in audio playback
- Screensaver for audio playback
- Ogg Vorbis and Vorbis in MKV support
- Fixed wmv no sound after playback mov h.264 files
- Fixed ts clips audio detection error for Breakfast_20080708_06300900.ts
- Fixed data CD unable to access
- Earlier detection of width/height and Aspect Ratio information
- New MKV demux from Haali, improved MKV decode performance above 33Mbps
from local HDD, SMB and NFS shares. HTTP performance still below 20Mbps
- Auto TV fix in DVD navigation
- Fixed ISO crash on VESA mode
- Fixed play apps cannot start when there is problems with themes
- Fixed sometimes DVD navigation return immediately enter into screen saver
- fixed certain VC1 in MKV playback freeze on the first frame
- fixed MKV audio track switching involving Vorbis
- Improved MKV DTS audio drop(stuttering) issue
- Fine-tune MKV seek and fast forward
- Improved SVCD detection.
- Fixed PMT detection error causing wrong video subtrack selected
- Fixed DVD audio: cannot set to Chinese
- Fixed HDMI output blackout after ISO playback and standby
- Added ".img" ISO file extension support
- Fixed 5~6 sec of audio recovery when audio subtrack changed
- Fixed some WMA and WMV+WMA not able to switch audio channel
- Fixed MKV aspect ratio scaling
5. Subtitle
- Changed to 8bpp font, should improve subtitle text
- Subtitle rendering fix
- Yellow/Black subtitle
- Fixed subtitle text wrapping went out of screen
- Increased text width for new subtitle color option
- Fixed slight flashing when in 1080p24 output
- Fixed external subtitle disappear after seek in MKV
- Fixed certain SMI subtitle causes playback freeze
6. Photo app
- Fixed photo slideshow unable to repeat
- Photo slideshow, added "No transition effect"
7. Network
- Improved bitrate throughput of playback over SMB to ~38Mbps, up from ~25Mbps.
Same as NFS performance now.
- Fixed dummy IP (-) on manual network when no network available
- Fixed samba name and passwords too long cannot be saved correctly
- Added ability to name your Network Shares, instead of just pathname
- Samba browsing on Media Source page
- Integrated NZBGet and Transmission BT client to firmware (except BT UI)
- Fixed unable to add NFS URL if the share folder name contains only a single letter
- Fixed NFS client mount failure
- "Remote Samba Servers" renamed to "Network Browser".
- Latest Atheros WiFi driver v3.2.0.17
- Known issue: WEP connection is not working.
- Fixed system bootup freeze with USB WiFi plugged in
- Fixed auto-login latency for unmounted NFS share
- Fixed cannot add torrent from MSP->Vuze
8. Known issues
- due to Pathname changes for Network Shares, may break some YAMJ and GBPVR generated
HTML links
- some FLAC sampling frequencies may play faster/slower

================================================================================ ===========

NMT Apps Version : 00-17-080808-15-POP-402

Release Notes :

1. Minimum firmware version to use this NMT App is 01-17-080812-15-POP-402-000
2. Transmission BT client updated to version 1.22
3. Fixes for Transmission and NZBget startup when setting up for the first time
4. Fixes for the NZBget unrar script and configuration
5. FTP Server password moved to flash
6. Long samba server password supported
7. Adapted Nzbget password protection for Clutch Web UI (of Transmission BT client)
8. Newer version of nzbget (0.4.1)
9. Modified transmission-daemon to execute a user script upon download completion
10. Fixed cannot add torrent from MSP->Vuze

Notes:
i. NZBget can be accessed via port 8066
ii. NZBget configuration file is in /share/.nzbget/nzbget.conf
iii. Please use an editor that can save in Unix format to edit nzbget.conf
iv. New Transmission BT client is accesible via port 8077
v. Old BT client still accesible via port 8088
vi. A good tutorial on how to use NZBget (by Philos)
http://www.networkedmediatank.com/showth...p?tid=7035

Note: Unzip into the root of your USB thumbdrive. Browse to usbupdate.html to update.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

zmaki ::

@ LexLuthor >> Podnapisi so super v vseh pogledih, tako da brez skrbi! Ima vse to, kar si napisal in še več. Edino kar nima, je transparenta siva podlaga.

Hvala za info. Kakšna slika pa res ne bi škodila. Prosim.

Kar nekaj dobrih bugov je bilo popravljenih v novi verziji; upam, da moj PCH pride z vsaj tem FW-jem.

Lp, Runnagain!!

@Runnagain

Sej če ne si ga pa sam potem poupdejtaš ane...;)
Je pa res tale zadnji update popravil precej stvari, samo mene še vedno ful mori, k nikakor ne morm pogruntat, zakaj ne morm met diska priklopljenega direktno na router in da bi video streamal direktno čez njega....Pa čeprav so kao neki zoptimiziral SMB se meni še vedno zatikajo DVDji.....

DjAndy, pomoje je problem v routerju, da le-ta ne zmore preko NFS (SMB, ...) toliko streamat.
Ker če si rekel, da dela direktno, kakor tudi PC-ja, ne vidim drugega vzroka.
Si mogoče poskusil še s kakšnim drugim routerjem?
Kater SW imaš naložen na routerju?

Lp, Runnagain!!

Zgodovina sprememb…

Ogromno popravkov v novem FW - na žalost še vedno manjka čisto preprosta funkcija SHUFFLE pri predvajanju audio fajlov.....

UrosTT ::

Ja... pa mal manjši lag pri gledanju slik... Ne razumem, zakaj ne morajo narediti da bi imel nek buffer pri loudanju slik.

LP U

Kako pa se Popcorn obnese v primerjavi z Xboxom360+Transcode, ima tudi tako lepo izdelane menuje, dober upscaling, diaprojekcija slik, itd ... ?

DjAndy, pomoje je problem v routerju, da le-ta ne zmore preko NFS (SMB, ...) toliko streamat.
Ker če si rekel, da dela direktno, kakor tudi PC-ja, ne vidim drugega vzroka.
Si mogoče poskusil še s kakšnim drugim routerjem?
Kater SW imaš naložen na routerju?

Lp, Runnagain!!

Hm samo, ni mi jasno, če testiram prenos enega fajla iz PCja na disk, ki je priklopljen na router mi zadevo prenaša z 2000 kbps, kar bi moglo bit dovolj hitro za gledanje DVDja....
Na routerju imam originalni ASUS-ov FW, seveda zadnjo verzijo...

Hm, 2000kbps ali 2M byta na sekundo?
Ker 2000kbps je premalo za DVD; novejši XviD-i, ki so v dveh oz. treh delih, imajo bitrate okrog 1400kbps.

Dvd ima običajno od 4000kbps naprej.

Lp, Runnagain!!

Evo, moj PCH-A110 bo kmalu na poti, sem prišel v drugi batch.

Lp, Runnagain!!

Evo, moj PCH-A110 bo kmalu na poti, sem prišel v drugi batch.

Lp, Runnagain!!

Moj tudi :) Ravno prav za novo sezono Lost in Heroes :D

FXMagic ::

A mi lahko kdo pove, kako naj streamam preko NFS? A je potrebno kaj zraven inštalirat? Imam pa Visto.

Hvala

A nobeden ne ve, kako se to naredi? :| Mam namreč en kup dvdjev na disku (video_ts), pa bi rad to gledal na PCH-ju. MyiHome trenutno ne podpira predvajanje dvd-jev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FXMagic ()

Moj Popcorn se pravkar carini in ga grem popoldne iskat na Brnik :) Zdej morm sam se po 1TB disk it nekam potlej pa testiranje popoldne.

SimplTech ::

@FXMagic: Na spletni strani http://www.mpcclub.com sem nekaj časa nazaj našel en vodič, kateri ti bo po moje pomagal nastavit NFS v Windowsih. Fajl sem si takrat spravil in sedaj ga lahko dobiš tukaj:
MPC SMB and NFS Guide PCH-A100
««
6 / 47
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Še en nov HD predvajalnik - EGreat EG-R1 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
36046468 (25074) xandros
»

Playon!HD Media player (strani: 1 2 3 4 )

15560485 (46416) goby
»

eGreat EG-S2 Sigma Designs 8643 (strani: 1 2 )

539644 (6904) Sibirc
»

Prihaja nov NMT player - Popcorn Hour A200 (strani: 1 2 3 )

10954008 (46392) vrossi46
»

PopCorn Hour A-100 in A-110 HD predvajalnik (strani: 1 2 )

7516303 (8235) LuGi

Več podobnih tem