» »

problem z DVI ob boot-u

problem z DVI ob boot-u

boc ::

Ce prikljucim monitor prek DVI se ob zagonu racunalnika (boot) ne pojavi nic na zaslonu vse dokler se ne startajo Windowsi.
Ce je monitor prikljucen prek normalnega VGA tega problema ni. Graficna je ATI 7500.
Kaksna ideja ?

Tr0n ::

So kaksne nastavitve v BIOSu, kjer nastavis primarno graficno?

Sem gledal, a zal ni nic :(. Sem gledal tudi ce ima graficna kaksno moznost, da dolocis DVI kot privzeti/primaren itd. ... pa nic.

Chessman ::

Imaš oba priključkas na grafični kartici ?? ali pa uporabljaš DVI iz grafične VGA pa iz osnovne plošče ??

V primeru ko sta oba konektorja na grafični kartici boš težko kaj spremenil saj bios nima možnosti krmiljenja nastavitev grafične kartice, sami windowsi z tem nimajo nič ker se še niso zagnali, torej ti ostane edina možnost grafična kartica.
Na grafičnih sicer preko avtomatske zaznave ponavadi ugotovi kje je priključen monitor, tako ali tvoja grafična tega nima, ali pa ta funkcija ne dela. Sem pa tudi že videl grafiko kjer si jumperjem določil primarni izhod na grafični kartici.

Včasih kdo samo iz monitorja potegne ven kabel na grafiki pa pusti priklopljena oba (VGA + DVI) in mu tudi zaradi tega ne deluje

Monitor je prikljucen le na graficno kartico - le en kabel. Verjetno graficna kartica ob zagonu posilja signal le na VGA (primarni) izhod. Naceloma, bi se to dalo spremeniti na graficni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: boc ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962584560 (23889) Dominator
»

Nov PC in grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
514317 (3229) hdx
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220136 (9649) kozorog
»

HDMI Problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
276088 (5023) Alessio983
»

priklopitev dveh crt monitorjev (ati radeon 9100 agp)

Oddelek: Strojna oprema
121688 (1542) monaghz

Več podobnih tem