» »

Jelinčič na HTV

Jelinčič na HTV

1 2
3
»

WarpedGone ::

MadMIcka:
>> Nekateri očitno hočejo hrvaško morje

1. Polovica Piranskega zaliva je Hrvaška.

Da/Ne ?

2. Pred 18 leti so lahko naše ladje prosto plule do mednrarodnih voda, brez da bi Hrvaška karkoli imela pri temu za povedat. Temu se odpovedujemo.

Da/Ne?
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

Zeberdee ::

Še vedno ne štekam pri ribiških ladjah nekaj - ali ne moramo loviti v italjanskih vodah? A tam ni rib?

Hrvati pa nagajajo in zaostrujejo pogoje verjetno tudi zato, ker bodo med kakšnimi pogajanji potem lahko rekli - meja za lb ali pa meja za elektrarno.

AlexP ::

>>> Hrvaška ne bo nikakor prišla v EU, saj nima niti osnovnih pogojev. Če sem odkrit, je to zame še vedno Balkan, še mi, ki smo razvitejši imamo nekaj težav z pogoji članstva EU, npr. inflacija ipd., čeprav je standard tukaj precej višji.

Skromnost pa ni glih tvoja vrlina, kajneda? Uf, kako smo srečni, da smo tako zeloooo "razviti", "napredni" in vzvišeni nad Balkanom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AlexP ()

Volta ::

Glej AlexP. Dejstvo je, da smo razvitejši kot Hrvaška in že v bivši Jugoslaviji smo bili njen najrazvitejši del. To drži kot pribito. Plačevali smo do tri krat višje davke, država se je napajala na naš račun. Tako, da ne govori neargumentirano. Saj pa že vsak, ki se ne spozna kaj prida na zgodovino in politiko ve, kaj se dogaja, ve kakšno politiko goji Hrvaška do nas. Na žalost je to pač tako.

Nimamo nevem kako visokega standarda, smo pa le na boljšem kot naši južni sosedi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Volta ()

krho ::

AFAIK so nam Hrvatje več dolžni na NEK, kot smo mi njim za LB. Se pravi naj nehajo že 1x težil glede LB.

Bom nehal s Istro, ter dodal, meje katastrske občine Piran l. 1942.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

SmeskoSnezak ::

A to si našel na tej strani?
@ Pusti soncu v srce... @

Azrael ::

Heh, ti zemljevidi imajo zgodovinsko, ne pa pogajalsko vrednost. Pogajalska vrednost tega papirja je enaka točno nič.

Konec koncev poglejte zemljevide vojvodine Kranjske iz konca 19 stoletja. Ne samo Istra, tudi Koroška in Trst je "naš". Zakaj se na podlagi tega ne pričkamo še z Republiko Avstrijo in Republiko Italijo? Z Madžarsko pa bolje, da ne, saj je Prekmurje takrat sodilo pod Ogrsko...

Zanima me kateri politik bo storil politični samomor in priznal, da so meje že določene in je vse ta nategancija prepir za oslovo senco. Schengen ima temelje.

Torej nacionalisti obeh dežel, oblast vas je porabila za dimno zaveso, da prekriva lastne kikse... Sedaj pa v jok in na drevo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Volta ::

Torej nacionalisti obeh dežel, oblast vas je porabila za dimno zaveso, da prekriva lastne kikse... Sedaj pa v jok in na drevo.

:D Naša vlada bol slabo prikriva kikse, ali pa meni da smo ljudje butasti in tega ne opazimo.

Shengen ima temelje - tudi naša sedanja meja jih ima. In to bomo ( naši pogajalci ) tudi dokazali v Haagu :)) Seveda ne s temi zemljevidi, ki so jih nekateri prilepili le bolj za šalo kot za res. Pa še tole. V nobenem postu nisem zasledil nič pretirano nacionalističnega, tako da bi te prosil da navedeš na kaj je ta pripomba letela :) (velja tudi kakšen post od drugih uporabnikov)

LP

Azrael ::

Hagg?!? Mednarodno pomorsko sodišče je v Hamburgu!

Hagg ni pravi naslov, je samo nadaljevanje te šarade, v kateri bosta na koncu popušili obe strani. Rezult bo: obe strani bosta dobili to, kar že imata, edina razlika bo razočarana in mogoče razjarjena domača raja, ki so jo lepo vsa ta leta pumpali z nerealnimi obljubami.

Meje so take kot so. Basta.

BTW Volta, pravijo, da maček zacvili, ko mu stopiš na rep.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

PacificBlue ::

Da še mal prilijem olja na ogenj>:D











PacificBlue ::

Sicer sem pa šele zdaj videl videl link od SmeškoSnežaka...;)

Volta ::

:D To je le tvoje mnenje Azrael, ki je vsekakor daleč od resnice. Nikakor nisem nacionalist, nagibam se bol k desnici. Ampak nekatere izjave se mi pa enostavno zdijo neumne in jih seveda imam pravico pokomentirati :) Tisto z mačko je pa že stara fora, s katero napadeš človeka ne pa njegovih argumentov. Tukaj smo zato da argumentiramo stvari, ne izpodbijamo pa izjav z žalitvami :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Volta ()

MadMicka ::

WarpedOne:
1. Nekje polovica zaliva je naša, tega Hrvaška ni nikoli zanikala. Pač pa smo mi tisti, ki smo trdili, da zgodovinsko pripada cel zaliv nam. Je res?
2. Slovenija se prostemu dostopu do odprtega ne odpoveduje. Pač pa Slovenija za razliko izpred 18-tih let ne bo priplula do mednarodnega morja po lastnih, teritorialnih vodah. Razumeš?

Azrael ::

Volta, dokler piseš:
Mislim, da bi morali vsi Slovenci stati za politiki in jih podpirati ( vsaj tiste, ki si prizadevajo tudi mednarodno dokazati naš prav

ali
Mejno vprašanje se bo rešilo v našo škodo, če ne bo Hrvatom nekdo pokazal, da se zaveda koliko morja nam pripada in jim to tudi povedal.

ali
In to bomo ( naši pogajalci ) tudi dokazali v Haagu

Je vse tvoje izvajanje na ravni debate za šankom beznice.

Žal tako stvari v današnji mednarodni politiki ne potekajo, ni tako easy. Če bi imela SLO adute, bi bila arbitraža že davno zaključena, če pa slučajno še ne bila, bi vsa EU s prstom kazala na HR, da se vede kot slon v trgovini s porcelanom. Za SLO v vsakem primeru Win/Win kombinacija.

Enako bi tudi storila HR, če bi imela adute.

Ampak ne, imamo vsakoletno mešanje megle in razne kupčije s figo v žepu. Torej adutov nima nobena stran, šarada je dobra edino za nabiranje poceni notranje političnih točk.
Nekoč je bil Slo-tech.

Volta ::

Res sem napisal nekaj neargumentiranih izjav, saj veš, težko je brez težkega znanja zadaj kaj za dokazat, sicer te stvari poznam bol površinsko. Ja če ni dogovor Drnovšek - Račan zadosten adut, potem pa nevem kaj je.

Azrael ::

Ta dogovor je samo mrtva črka na papirju.

Da bi štel, bi ga morala potrditi parlamenta obeh držav. To se pa ni zgodilo.

Enostavno v teh 17.letih državi nista spacali skupaj ničesar, da se mejno vprašanje reši in zaključi. Kaj vem, mogoče zato, ker sploh ni vprašanje?
Nekoč je bil Slo-tech.

Volta ::

Bojim se, da se je naša vlada že sprijaznila s tem, da nam Hrvati jemljejo naš del morja... :(

Barakuda1 ::

Če bi bilo vse tako enostavno in s "prostim očesom vidno", potem mi ni jasno, zakaj se naša oblast z vsemi štirimi otepa in izmika madnarodni arbitraži ali kakšni podobni instituciji.

Dobesedno dobijo naši piliti "pikice" po vsem telesu, če Hrvaška samo omeni, da naj problem rešijo mednarodne institucije.

Nemara pa imajo hrvatje več adutov v roki, kot je to pripravljena priznati (svoji) javnosti slovenska oblast.

MadMicka ::

Tehnično nam Hrvati ne morejo jemati del našega morja, saj meja še ni določena. Ampak, če ste vidl tisto skico, je smešno, da je slovensko morje "teklo" čez hrvaški rt :\ Po tej skici pa bi dejansko Slovenija kradla morje Hrvaški. Po kakšni logiki se lahko teritorialno morje odvije okoli kopnega sosednje države?

p.s.: ane kok je grozn, ko se izkaže, da dejansko Slovenija krade morje Hrvaški in ne obratno. Volta, dej povej, a je to sploh mogoče?

Thomas ::

A propo - zakaj hrvaški varčevalci niso upravičeni do deviz v LB v Zagrebu, čeprav je nekako logično, da bi bili?

Ker tudi slovenski varčevalci niso upravićeni do deviz v Dubrovački banki v Ljubljani. Nadomestila jim jih je država Slovenija, ne država Hrvaška.

Teritorialni princip, ki je bil takrat zmenjen, velja tudi v Zagrebu, ne samo v Ljubljani. Simetrija.

Kako je z morjem? Govorjenje, da je cel zaliv naš, je "preoptimistično". Meja ne bo na plažah Kanegre, trust me! Ni pa treba, da je to ravno sredinska črta. Nekje med sredinsko črto in mejo iz sporazuma Drnovšek-Račan bi pa lahko bila.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

imagodei ::

Prebral sem si že zgoraj omenjeni link. A so to blodnje in v roki ne držimo ničesar? Ali so to dejstva, pa zgodovina tukaj ne pomeni nič (nekaj takšnega, kot uslužnostna pot, ki z leti uporabe preide v last uporabnika)? Ali pa lahko s temi argumenti kaj dosežemo?
- Hoc est qui sumus -

Barakuda1 ::

Kako je z morjem? Govorjenje, da je cel zaliv naš, je "preoptimistično". Meja ne bo na plažah Kanegre, trust me! Ni pa treba, da je to ravno sredinska črta. Nekje med sredinsko črto in mejo iz sporazuma Drnovšek-Račan bi pa lahko bila.


Bi se kar strinjal.
Takšna rešitev bi bil verjetno še najbolj sprejemljiv kompromis.
Več od tega pa težko vrjamem, da lahko kjerkoli dosežemo.

MadMicka ::

Tale razlaga glede dolgov LB je ravno tako populistična, kot je razlaga, češ, da cel piranski zaliv pripada Sloveniji. V katerem sporazumu točno piše, da bo Hrvaška nadomestila dolg LB svojim državljanom?? Nikjer kaj takega ne piše.

Morda kje piše, da če je slovenski državljan kupil avto v Kragujevcu, ga plačal, dobil pa ni, ker je vmes prišel razpad Yugoslavije, da mu ga bo dala oz. nadomestila škodo država Slovenija?

To, da je Slovenija poplačala terjatve nekaterih slovenskih varčevalcev do bank iz bivše Jugoslavije, zadeve v ničemer ne spremeni (če jih sploh je?).

Konec koncev trdi slovensko MZZ, da mora dolg poplačati LB Zagreb klik , kar očitno nima veze z zgoraj zatrjevano populistično razlago.

Hudič pri tem pa je, da LB Zagreb nima nobenega premoženja, ker ga je "pokradla" NLB, dolgove pa ja pustila na LB Zagreb.

Pa da se razumemo, kot sem enkrat tukjale že povedal, seveda je bila tedaj takšna poteza slovenske politike NUJNA, saj je bilo gospodarstvo pred razsulom in če ne bi imeli zadaj banke s premoženjem, bi se vsa stvar precej klavrno končala.

p.s.: Volta, očitno Slovenci le niso takšni hlapci, so bolj lopovi :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

lufthammer ::

>> Hudič pri tem pa je, da LB Zagreb nima nobenega premoženja, ker ga je "pokradla" NLB, dolgove pa ja pustila na LB Zagreb.

Narobe. NLB je pustila tudi vse kredite, ki jih je dajala hrvaškim firmam in naj jih LB Zagreb že enkrat začne terjat, za hudiča. Denarja bo dovolj za vse varčevalce.

Ali pa morda misliš, da so uslužbenci NLB v Zagrebu (Hrvatje, da ne bo pomote) denar varčevalcev sproti v paketih z vlakom pošiljali v Ljubljano?

Volta ::

p.s.: Volta, očitno Slovenci le niso takšni hlapci, so bolj lopovi :)

Jah no. V svoj krožnik pljuvat je nesmiselno. Vedno se tudi v še tako discipliniranem narodu najdejo nepridipravi. Poleg tega pa si ti napisal : seveda je bila tedaj takšna poteza slovenske politike NUJNA, saj je bilo gospodarstvo pred razsulom in če ne bi imeli zadaj banke s premoženjem, bi se vsa stvar precej klavrno končala.

Tega problema z LB Zagreb ne poznam tako dobro, se pa kolikor vem, strinjam z lufthammerjem. To se je dogajalo na obeh straneh, tako da gledat tu stvar črno-belo je ena velika neumnost. Če smo hoteli preživeti, smo morali narediti to in to. Enako je bilo na Hrvaški strani. Jaz se v to debato nebi spuščal, to naj obe banki uredita med sabo.

Glede meje bomo pa slej ko prej videli, kaj se bo iz tega izcimilo :)

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Volta ()

MadMicka ::

lufthamer, NLB so ustanovili z ustavnim zakonom. Zakaj z ustavnim? Zato, ker če bi šlo zgolj za zakon, bi ga lahko izpodbili pred ustavnim sodiščem!!

Obenem so med drugim izrecno določili, da obveznosti do varčevalcev iz bivših republik ostanejo na LB. LB je seveda pokrivala vse LB-je po celi Jugoslaviji. Praviš, da naj LB izterja terjatve do podjetji iz bivših republik? Kar so lahko, so že storili, ampak, če gre podjetje v stečaj, potem pač tudi banka kot upnik bolj malo dobi (pustimo ob strani hipoteke). Podobno velja, če gre banka v stečaj. Upniki dobijo bolj malo. Za neko malenkost garantira država. Ampak, če gre podjetje ali pa banka v stečaj zato, ker je premoženje prenesla na drugo pravno osebo, gre tu za izigravanje pravic upnikov. Če komu to ni jasno, potem ne vem, kaj naj še rečem :\

lufthammer ::

Sam si napisal: "seveda je bila tedaj takšna poteza slovenske politike NUJNA"

Kaj naj bi sedaj? Se opravičili in jih izplačali?

Pa na Muri naj počno, kar se jim zahoče, pa v Gotenici, na Trdinovem vrhu, naj sekajo snežniške gozdove in prestavljajo mejnike, Dragonjo in Piranski zaliv naj kar imajo, od nuklearke je dovolj, če jemljejo elektriko, za smeti in razgradnjo bomo že mi poskrbeli, itd, itd.

Jelinčiča poznam že dolgo in vem, da samo otresa, naredil pa nebi nič, če bi imel možnost. Ne se bat.

Azrael ::

Jutarnji list 6.8.2007 :
Slovenija još 2001. isključila sudove u Hamburgu i Haagu

Svaka država pri ratifikaciji Konvencije o pravu mora dostavlja Tajništvu UN-a izjavu o tome koje institucije prihvaća kao arbitreu sporovima. Slovenija je jedina od 18 europskih zemalja, koje su dostavile takvu izjavu, koja je pristala samo na nadležnost arbitraže, i time zapravo izuzela sve sporove iz nadležnosti međunarodnih sudova u Haagu i Hamburgu. Hrvatska je, pak, pristala na nadležnost Međunarodnog suda za pravo mora u Hamburgu i Međunarodnog suda u Haagu
Če to drži..., kdo ima koga za norca?
Nekoč je bil Slo-tech.

MadMicka ::

lufthamer, sicer najprej niti nisem hotel odgovarjati, vendar imam ravno čas :) Nobena resna debata ne more potekati takole, da najprej govorimo o zadevi A in kdo ima prav, nato pa sogovrnik začne češ, ja sej, če nimam prav pri A, imam pa morebiti pri Z pa Ž itd.
Zadev, ki si jih naštel, sicer dobro ne poznam, ampak zakaj točno misliš npr., da je sv. Jera naša? :\ Glede elektrarne pa mislim, da so zadeve uredili. Pač Hrvaška je morala plačati svoj del stroškov za shranjevanje odpadkov. Tako, kot je to določeno s pogodbo.

Bistevno kar hočem povedati, pa je naslednje: Nikoli ne more človek vnaprej trditi češ, sosedje se glede vsega motijo, mi pa imamo v vsem prav. Resnica je vedno nekje vmes.

V vsakem primeru pa j..... politike, ki razpihujejo nestrpnost do sosedov. Na dolgi rok je to slabo za vse.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rehnov predlog o SLO-HR arbitraži (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
726470 (4805) Karaya 52
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223313 (15068) dzinks63
»

Rupel bi "uravnotežil" Hrvaško (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14110732 (7664) abeceda
»

Joško Joras z argumenti na hrvaškem forumu

Oddelek: Problemi človeštva
402884 (1833) Tear_DR0P
»

Janeza aretirala hrvaška policija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26541881 (36345) Bellzmet

Več podobnih tem