» »

Jelinčič na HTV

Jelinčič na HTV

«
1
2 3

c0dehunter ::

Ste videli Jelinčičev nastop na HTV v oddaji Nedeljskom u 2? Sem si pravkar ogledal na netu in Jelinčič je bil precej oster, kot ponavadi. In mislim da je prav tako. Baje da je oddaja dvignila veliko prahu na Hrvaškem. Med drugim je izjavil tudi, da so hrvaški politiki govedine, pa da če bi bila Hrvaška na mestu Slovenije, bi nas ovirala pri vstopu v EU, da še 500 let ne bi prišli not. Kaj vi mislite o vsem tem?

>:D
I do not agree with what you have to say,
but I'll defend to the death your right to say it.

MihaFirst ::

Jelinčič je totalni debil, nevreden kake resne debate - so si pa tut sami krivi. Itak sploh ne vem, zakaj njega kamorkoli vabijo, poleg tega, da se bo obnašal kot resen kreten in pač dosegel velik odziv.

Žalostno :\

dukenukem ::

glede dogodkov v zadnjih letih , jim je čist prov povedal :)) končno so slišal kaj so :D

eales ::

Čist prov jim je povedal.

MihaFirst ::

končno so slišal kaj so


žal nisem gledal celotne oddaje, ampak zagotovo je bilo nekaj kulturnega, ande? :\

ReBi ::

Nastopi gospoda jelinčiča so mi večinoma pretirani. Njegov nastop mi pač ni všeč. Sem pa zapazil zanimiv odgovor na vprašanje, če je res rekel tisto o govedu... Rekel je namreč, da marsikateri hrvat misle podobno in prav tako marsikateri slovenec o slovenski vladi. Na zanimiv način se je potegnil iz dreka:)

LapD ::

Ubistvu edini, ki si upa povedati naravnost kaj si misli... meni je blo všeč:D Sej to kar piše folk na indexu in ostalih portalih je še trikrat huje.

Daedalus ::

Jelinčiča je sama gofla. V resnici pa je politično totaln kastriranec. Malo ljudstvu všečne napadalnosti pa demagogije...ne preveč brihtnih osebkov, ki jim je to pač všeč (al pa preprosto nimajo pojma) se bo pa tud vedno našlo nekaj %. S takimi si pol pač zagotoviš udobno življenje v parlamentu, pa je.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Matek ::

Tista njegova izjava o govedih je stara ze par mesecev, tukaj jo je samo komentiral.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

strictom ::

Glede na to da je že od vsega začetka v slovenskem parlamentu, ga more neki druzga tam držat kot pa goflja.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

BlackHole ::

Jelinčič se obnaša kot, da igra v resničnostnem šovu. Vse bi naredil, samo da je opažen. Včasih ga je prav težko poslušat, včasih je pa tudi zabaven, to je pa tud vse.
LP Marko

damjan11 ::

Tudi takšni, kot je Jelenko morajo biti in prav je da so.
Imamo vsaj nekoga, ki jasno pove stališča, ki naj bi jih zastopala naša vlada. Mislim... a je kdo(Slovenec), ki si ne želi prostega dostopa do mednarodnega morja? Hrvaška vsi vemo, da kar zavlačuje z svojimi dejanji in ji nekako tudi vse uspeva.
Na koncu bodo kaj hitro tudi Piran in ostala primorska mesta prešla pod občino Buje(hrvaško) in bo naša vlada še kar naprej zagovarjala nekakšne pregovore hrvaške in EU. Škoda je edino to, da se ne bo izvedel referendum za vstop Hrvaške v EU. Če bi se to zgodilo, potem bi hrvaška sigurno pogorela.
Problem pa bi nastal, ker bi hrvatje takoj izvedli protireferendum in bi glasovali, če lahko Slovenci hodijo na dopust na hrvaško, kjer pa bi izviseli mi.
Na koncu koncev še en glas za Jelenkota?.. Ali pa za Pečenkota??.. Sory Saško

jype ::

damjan11> Problem pa bi nastal, ker bi hrvatje takoj izvedli protireferendum in bi glasovali, če lahko Slovenci hodijo na dopust na hrvaško, kjer pa bi izviseli mi.

Ti maš pa res Hrvate za totalne idiote, ane... Od 7 miljard evrov kolikor so lani dobili od turizma smo mi tam zapravili približno 10% oz 700 milijonov evrov. In oni bi to kar... vrgli v morje?

Prej ko pridejo v EU, bolje bo za obe strani.

damjan11 ::

Ja sej sem vedu, kdo se bo oglasu

Poglej Hrvate to boli k..ac koliko eurov zgubijo samo da bodo pokazali svoj enoten nastop proti Slovencem in da se bo lahko Sanader ven metal pred svojim narodom.

Prej ko se meje določijo, prej bo vse ok

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: damjan11 ()

kow ::

Tukaj se pa IMHO motiš. Še musliči zatajijo alaha za dovolj veliko dolarjev. Hrvati niso nobena izjema.

damjan11 ::

Saj ne bodo propadli zaradi Slovencev cca 10%. bodo pač uvedli nekakšno dodatno takso za ostale goste v višini 9.9% in to je to.

djordjevic ::

Ja, ker so ostali gosti pa debili in bojo z veseljem plačevali dodatnih deset posto za morje in sonce, ko bi se lahko za primerljiv denar sončili, denimo, v Grčiji?

damjan11 ::

Point je v tem, da bi naredili marsikaj, samo da bi zaj....ali Slovenijo. In to je to

samomas ::

Podpora Jelinčiča samo v eni točki. Ne zanima me njegovo mnenje in provokacije. Je pa prvi in edini slovenski politik, ki je nastopil na hrvaški TV in je govoril slovensko in ni pristal na druge jezikovne variante.

LP

jype ::

damjan11> Poglej Hrvate to boli k..ac koliko eurov zgubijo samo da bodo pokazali svoj enoten nastop proti Slovencem in da se bo lahko Sanader ven metal pred svojim narodom.

Mhm ja po moje pa tut. A si že bil sploh kdaj v dalmaciji?

Ne dvomim da imaš v Zagrebu skupine ljudi ki so kot naši naziji s peno na ustih in motko v roki vedno pripravljeni na bojni pohod zoper Slovenijo.

Vem pa, da imaš v Dalmaciji bistveno večjo skupino ljudi, ki bi rada, da bi bilo Slovencev več, kar bi se nedvomno zgodilo, če bi uredili odprta vprašanja. Njihov interes se meri v evrih, tako da ni meglen, kot je meglen interes nacionalistov.

damjan11 ::

No ne glih v Dalmaciji, sem pa po dva mesca na Viru

Zeberdee ::

Ja glede na vse, kar je poizkušal (pa čeprav ga je voditelj nekajkrat lepo pihnil) je zmago že spet ven potegnil dodatne pike. Zanimivo bi bilo iti pogledati (rapalsko, netunsko...) pa te pogodbe, ker fant govori tako, kot da res ve vse. Se je voditelj nekajkrat, pa kljub temu, da je bil odlično pripravljen (če je bilo v živo, na levi strani slušalica?), blamiral - za debato z zmagotom moraš pač biti pripravljen.

Daedalus ::

Point je v tem, da bi naredili marsikaj, samo da bi zaj....ali Slovenijo. In to je to

Ti pa ne poznaš kaj dosti Hrvatov, ane?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

bond007 ::

Jst sem slučajno uspel gledat. Dejansko je dokaj dobro argumentiral nekatere stvari, imel pa je občasne izpade, kot je njemu podobno. Takšni izpadi oz nekatere izjave seveda ne sodijo na tv, ker napeljujejo k nestrpnosti. PAč pod nivojem. Edina mogoče dobra zadeva teh izpadov je , da zadevo pove na dokaj preprost način in z raznimi mogoče tudi absurdnimi trditvami še dodatno povzame bistvo.

Kljub temu, da je bil voditelj parkrat kar zelo napadalen z dokaj težkimi vprašanji, ga je Jelenčič večkrat lepo z argumenti zatolkel in mu nazaj postavil dokaj preprosta vprašanja, kot recimo zakaj se ne držijo podpisanih pisnih dogovorov.
Je pa rad pri nekaterih stvareh malo trmast - kot recimo pri trditvi, da jo ni še noben hrvat skupil v Sloveniji. Ker verjetno jo je - če ne druga na kakšni tekmi....
Povzetek - netipično dober nastop za Jelenčiča, če odštejemo tiste njegove otroške izpade...

_marko ::

Hecno je nekaj... spet ta dvoličnost.

Dejansko stvari, ki jih nekateri očitajo vsem Hrvatom delajo sami... sami ste enaki,
In v hipotetičnem primeru, da bi isti ljudje živeli v Slo in Hrt istočasno, bi se med sabo poklali. Sami s seboj. (sej pravim hipotetično)
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Brane2 ::

Sem gledal zadevo.

Zmago ga je razturil.

Hrvatje so hoteli predstavit tipa kot vaško posebnost, dvornega norčka, pa so dobili prav fino brco v jajca.

Zanimivo je bilo brati "proteste" šefinje tipa, ki je vodil oddajo proti dajanju TV časa takim tipom.

Kot da ni vedela, da je Zmago povabljen.
Kar ni vedela, je rezultat in zato sedaj protestira, da ne bi izgubila službo.

Vodenje oddaje tega tipa (Stanković ?)je bilo precej medlo in nekorektno.

Kot voditelj je poskušal gosta zabijati brez navajanja argumentov ( "Seveda to ni tako... Seveda tu nimate prav..." itd).

Tudi zaje*avanje gosta s tem ali pozna hrvaščino in prikrito enačenje Srbov in srbščine z umazanijo je pod vsakim nivojem.

Zato se mi zdi njegova občutljivost glede uporabljenega jezika povsem na mestu. Če bi bil pri domačinih, ki okrog tega ne delajo frko, bi se že potrudil, pri ustašah pa bi bil tudi jaz dosleden.

Sam nisem šel preverjatvseh njegovih argumentov v globino ampak vsaj v osnovi je vse navedeno delovalo solidno in bi človek pričakoval od voditelja da bi znal pokazati na kake očitne luknje.


Sicer pa se mi tudi čas te oddaje ne zdi ravno naključen.

Zmago je rabil nekaj takega odkar se je razšel s Pečetom, Hrvate pa naravnost ubija EU pritisk zaradi njihovih neumnosti, od katerih je ERC le ena.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

A. Smith ::

Verjamem, da je bil njegov nastop dober.

Ampak njegov nastop ne bo narisal meje na morju.
Njegov nastop ne bo rešil ostalih mejnih vprašanj.
Ne bo sprožil in končal mejne arbitraže.

Jelinčič dela nekaj, česar si diplomati NIKDAR ne dovolijo. Pove stvari kakršne so, tistim, ki jim to gre. Na način, ki mu ustreza.

Ampak diplomati so tisti, ki so (ob podpori ljudstva) dosegli osamosvojitev države. Jelinčič je v tistem času samo s 30 metrov zgrešil srbski tank in si pripisal zasluge njegove zaustavitve. Diplomati so sposobni sprožiti in končati arbitražo, Jelinčič bi pa gofljal. In ne rečem, da ni dober v tem kar počne, ravno nasprotno, samo nič ni od tega, kar počne, ni koristnega. Slave je pa kljub temu deležen. To me moti.

Saj je prav, da se sem in tja kaj pove. Ampak proti dejanjem so besede popolnoma brez teže. Jelinčič pa v življenju še ni storil česa pametnega.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Brane2 ::

Ne vem, če je ravno uporabil "način ki mu ustreza".

Prej bi temu rekel "korekten a direkten" Rugljevski način.

Kar se diplomatskega načina dela tiče, pri njem nikdar ne veš koga diplomat nateguje.

Tistega, za katerega je uradno plačan ali koga drugega.

IMHO je prav da se občasno predstavijo tudi nefiltrirana gledanja.

Saj tip nikoli ni rekel "pobili vas bomo" ali kaj podobnega, čeprav so pridno delali na tem, da bi mu to položili v usta.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Ampak diplomati so tisti, ki so (ob podpori ljudstva) dosegli osamosvojitev države. Jelinčič je v tistem času samo s 30 metrov zgrešil srbski tank in si pripisal zasluge njegove zaustavitve


O.K. Po teh merilih kaj je storil recimo Janša ?
Tip je "heroj" zato ker so ga ujeli pri fotokopiranju ukradenih dokumentov. In pretrpel zaporno kazen, ki je bila krajša in milejša kot bi bila za kogarkoli ki bi recimo zagrešil resno prometno nesrečo in bi bil v preiskovalnem zaporu.

Saj so vsi bleferji ampak zakaj je Zmago recimo večji blefer odd Janše ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Brane2> O.K. Po teh merilih kaj je storil recimo Janša ?

Vihtel je pero, ne meča.

Sam sicer mislim, da so direktne diplomatske zasluge predvsem stvar bivših komunistov, ki so takrat brez kakšne težke debate odprli politični prostor v Sloveniji.

Kulturna revolucija, ki je terjala osamosvojitev, je pa tudi stvar Janše, tako kot je stvar vseh gibanj, ki so v tistih časih pomagala ljudem razumeti, zakaj je Jugoslavija neustrezen okvir za razvoj, tako ljudi (v osebnostno-intelektualnem smislu) kot tudi njihovega standarda (v materialnem smislu).

Brane2 ::

Vihtel je pero, ne meča.


Daj mi kak primer.

Jaz se spomnim predvsem jezikanja, ne pa "vihtenja s peresom", čeprav verjamem da mu je pero mogoče pretežko...
On the journey of life, I chose the psycho path.

jype ::

Ne morem reči, da je bilo njegovo pisanje kak višek literarnega ali novinarskega ustvarjanja, ampak pisal je o rečeh, ki so za nas pomembne - predvsem o korupciji.

Lahko bi rekli, da je imel srečo, da je bil zaprt, sicer danes ne bi bil niti približno tako politično pomemben kot je, ampak kot zapornik je postal eden od simbolov upora zoper okupatorja, ki je tedaj, vsaj kar se Slovencev tiče, to postal zaradi očitnega nespoštovanja človekovih pravic posameznika. Takrat smo ga vsi podpirali preprosto zato, ker je to podporo potreboval in ker smo mi potrebovali nekoga, ki bo predstavljal povod za pobeg iz vedno slabših socialnopolitičnih in ekonomskih razmer v Jugoslaviji. Če bi se še malo obirali, bi zagotovo bili precej bolj intimno udeleženi v balkansko klanje.

Brane2 ::

In sedaj Zmago govori o rečeh, ki so za nas pomembne.

O korupciji in odnosih s Hrvati med drugim.

Mogoče tudi njegovi prispevki ne predstavljajo vrhunskih govorniških dosežkov, niso pa slabi.

Prej nadpovprečni za domače razmere, bi rekel.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

Jelinčič govori predvsem tisto, kar ljudstvo rado sliši. Pa če je to, da so Hrvati goveda...pol pač to pove. Če bi pa palilo, da so Hrvati tavečje face pod soncem . bi pa to skoz lapal. Ena taka politična prostitutka - ki lahko vedno računa na tistih par % glasov, od katerih pol živi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

In v tem se razlikuje od koga recimo ?

Vsi so prostitutke, ki zastopajo glas določenega dela ljudstva.

Le da so se ene specializirale za high-end klientelo, druge so pa šle v širino...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

In v tem se razlikuje od koga recimo ?

Od onih, ki so/vodijo/sodelujejo v vladi in ki precej dobro vejo, da kdaj pa morajo povedat kaj ljudstvu neprijetnega. Ker je to pač del biznisa. Večni opozicijski Jelinčič pa ma ta luksuz, da lahko ploza gluposti - ker tud odgovornosti ne nosi nikakršne. Razen one, da konstantno zabava svojih par % volivcev. Pa da občasno s kom sklene kak biznis, pa na tak način "izumi" kako afero. V zameno za kak € al pa dva, verjetno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Brane2 ::

Tisit, ki sodelujejo v vladi precej dobro vedo,d a ljudstvu ne smejo povedat nič neprijetnega.

To počnejo tako da neprijetnosti delijo na majne koščke, ki bodo posamezno ušli percepciji javnosti, preostanek pa obesijo komu drugemu za vrat.

Ko so pa bili izven vlade, so počeli prav to, kar Zmago počne danes, le mogoče malo manj zagnano in vsekakor z manj osnove.

V čem so torej toliko boljši od njega ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

AlexP ::

>>>> Kot voditelj je poskušal gosta zabijati brez navajanja argumentov ( "Seveda to ni tako... Seveda tu nimate prav..." itd).

Ja in kaj pa bi ti na voditeljvem mestu storil v primeru, da ti en gobezdač tumba traparije? Ja prav imate gospod Jelničič, res je tako, hvala da ste nam odprili oči in povedali v obraz resnico, da smo hrvati v bistvu srbi, da smo goveda, da je istra do Reke bila slovenska... džisus fakin šit. Tole vse bolj spominja na začetek 90 let in razne Miloševiče, Šešelje..., kam je to Srbe pripeljalo vemo vsi...

Brane2 ::

a in kaj pa bi ti na voditeljvem mestu storil v primeru, da ti en gobezdač tumba traparije?


NImate prav gospod Jelinčič, ker ... in zato .... in prosim, če nimate nobenega protiargumenta ne navajajte več te bedarije.


Recimo. Enkrat od tipa nisem slišal nič takega.
Vedno je poskušal izkoristiti to,d a igra na domačem terenu, v svojem studiu itd.

To pa ni korektna osnova za debato.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Daedalus ::

V čem so torej toliko boljši od njega ?

Še vedno so manjše zlo od nacionalističnega populista, ki se pa res dosledno obrača po vetru. Enkrat tuli o komunistih, pol pa postavlja kipe Titu. Al pa preko noči rata vrhovni zaščitnik kadilcev. Ostale stranke majo vsaj približno konsistentno politiko, tole je pa vsak dan nekaj novega. Mislim, kupi, če češ. Jaz pač ne bom, hvala. Mam rajši Janšo na oblasti še en mandat, ko pa tega klinca en sam dan.

En tak slovenski Haider je pač. Sej potemtakem je tud Haider čist ok - pač pove, kar si ostali ne upajo...a ne? Al pa hrvaški pravaši...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

AlexP ::

Branko2:
Se pravi voditelj bi po tvojem moral nekako takole:

NImate prav gospod Jelinčič, ker hrvati niso goveda in zato ker pripadajo vrsti "homo sapiens" in prosim, če nimate nobenega protiargumenta ne navajajte več te bedarije.


Ja sej zato pa obstaja beseda "Seveda" tukaj: "Seveda da to ni tako ....", ker je ze samoumevno in ni treba argumentirat očitne stvari.

Drugač pa kar se tiče voditelja, da je napadalen... se vam vidi, da ste to oddajo gledali prvič. Ta vodiltelj ima takšen slog že par let in namen oddaje je da postavlja neprijetna vprašanja. Mogoče vas bo to šokiralo ampak najbolj neprijetna vprašanja postavlja ravno hrvaškim politikom v tej oddaji.

MadMicka ::

1. Hrvati imajo v skladu z mednarodnimi konvencijami pravico razglasiti ekonomsko cono, pa če se Slovenci in Italijani ter cela EU razstrelijo na prafaktorje.

2. Če je kdo govedo, je to Jelinčič. Tipičen izdajalček. Ima hrvaške korenine in pljuva po vsem, tudi po svoji krvi, samo da bo ostal na stolčku in vlekel dinarčke.

3. Pomislite, da bi bil predsednik slovenske vlade nek idiot, ki bi po časopisih razlagal, da so Hrvati goveda i to sitna goveda, predsednik hrvaške vlade pa bi bil prav tak idiot, ki bi razlagal, da so Slovenci od nekdaj bili dunajski konjušari, potem so jih Srbi rešili, danes so pa spet, to kar so že bili - hlapci.

Normalni odnosi med državama ne bi bili mogoči. Trpeli pa bi še najbolj državljani, ki živijo na meji in imajo lastnine malo tu malo tam.

Sej ne vem, koga me je bolj sram. Ječinčiča, ki je v parlamentu in dela pač kar dela zato, da ostane v parlamentu ali pa tistih, ki ga podpirajo.

AlexP ::

>> 2. Če je kdo govedo, je to Jelinčič. Tipičen izdajalček. Ima hrvaške korenine in pljuva po vsem, tudi po svoji krvi, samo da bo ostal na stolčku in vlekel dinarčke.

Če se prav spomnim, je mladina podrobno analizirala jelinčičevo rodoslovno drevo in prišla do zaključka, da izvira iz Črne Gore. Skratka JelinčiĆ.

Joj neee, prvo mi povejo, da dedek mraz ne obstaja, potem pa mi povejo, da jelinčić ni slovenec , oh nee svet se mi podira....

Brane2 ::

Enkrat tuli o komunistih, pol pa postavlja kipe Titu.


Tip hvali Tita kot velikega državnika slovenskih korenin, ne kot komunista. Ravno tako kot mnoge druge zgodovinske osebnosti je imel tudi Tito lastnosti, ki komu danes ne bi bile všeč.
Zanj Zmago pravi, da je bil "močno zdravilo s stranskimi učinki".
Kaj je narobe s tem ?

Al pa preko noči rata vrhovni zaščitnik kadilcev.


Pa saj tip pravi, da sam ni kadilec, ampak da je novi zakon o omejevanju kajenja neumnost.
Zato se je spravil v bran kadilcev. Če so njihove pravice kršene in če kadilci predstavljajo znaten del prebivalstva, ki bi lahko glasoval zanj, zakaj ne ?


Ostale stranke majo vsaj približno konsistentno politiko, tole je pa vsak dan nekaj novega.


Ob vseh teh pogodbah in dogovorih se je vse skupaj prelevilo v folk na vrhu in folk na dnu in vsa ta približno konsistentna politika danes pomeni bolj to, da je vse manj pomembno za koga voliš.


En tak slovenski Haider je pač. Sej potemtakem je tud Haider čist ok - pač pove, kar si ostali ne upajo...a ne? Al pa hrvaški pravaši...


Če tip nima osnove za svoje trditve, naj ga v tem delu obravnavajo kot Haiderja in pravaše.
On the journey of life, I chose the psycho path.

A. Smith ::

Saj so vsi bleferji ampak zakaj je Zmago recimo večji blefer odd Janše ?


Poleg zgoraj naštetega je v desetdnevni vojni z Bavčarjem sodeloval kot vrhovni poveljnik in koordinator teritorialne obrambe in policije. Sodeloval je v prvi vladi in sodeloval v procesu pridobivanja priznanja Slovenije kot lastne države.

Ni bilo vse, kar je tip naredil, prav. Bilo pa je bistveno več (dobrega), kot recimo pri Jelinčiču.


Kar se diplomatskega načina dela tiče, pri njem nikdar ne veš koga diplomat nateguje.


Pri Jelinčiču gre samo za nabijanje, nič nategovanja. To se pač dobro ve.



IMHO je prav da se občasno predstavijo tudi nefiltrirana gledanja.


No, vsekakor. Ampak gledanja imajo neprimerljivo manjšo težo od dejanj.


Saj tip nikoli ni rekel "pobili vas bomo" ali kaj podobnega, čeprav so pridno delali na tem, da bi mu to položili v usta.


In tudi ne bo. Ker je marsikaj, ni pa neumen. Ker dobro ve, da je znosen, če ne preseže nekih meja.
In da bo, če bo svoje "nefiltrirano gledanje" dobro prodajal, v parlamentu dočakal pezijo (slednje si nekoč napisal sam).
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Daedalus ::

Kaj je narobe s tem ?

Nacionalist poje slavo unitaristu? Mislim, blefiranje. To pač ni logično združljivo. Če to še komu ni jasno...pol pa tud ne vem, kaj naj si mislim.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

AlexP ::

>>>>Poleg zgoraj naštetega je v desetdnevni vojni z Bavčarjem sodeloval kot vrhovni poveljnik in koordinator teritorialne obrambe in policije. Sodeloval je v prvi vladi in sodeloval v procesu pridobivanja priznanja Slovenije kot lastne države.

Bavčar pa je Jelinčiča med desetdnevno vojno v dal zapreti, ker se je takrat jelinčiču kratko malo strgalo. Še dobro da ga je zaprl. Kdo ve, mogoče bi mu danes brali obtožnice v haagu..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: AlexP ()

Brane2 ::

n tudi ne bo. Ker je marsikaj, ni pa neumen. Ker dobro ve, da je znosen, če ne preseže nekih meja. In da bo, če bo svoje "nefiltrirano gledanje" dobro prodajal, v parlamentu dočakal pezijo (slednje si nekoč napisal sam).


Sistem je tak, da poslanci ZASTOPAJO in ne nujno ŽIVIJO naše inteese.

Jaz osebno nisem romantično vezan na tipa in me v bistvu sedaj niti ne zanima njegovo "meso" in skriti motivi ampak njegovi uradni pogledi.

Ko bo tip spremenil pesem in ta ne bo več "in tune" z mojimi pogledi, me pač ne bo več zanimal.

Kaj je narobe s tem ? Saj ta sistem je bil tako mišljen.

Nekdo te zastopa v parlamentu ravno tako kot te nekdo zastopa recimo na sodišču.

Če si pameten, te bodo pri tem zanimale njegove sposobnosti ne pa kaki čisto osebni atributi.

Nisem čisto prepričan da bo tip kdaj predsednik ampak tak kot je čisto ustreza vlogi ki jo ima.

Postavlja neugodna vprašanja. Verjamem, da iz svojih mogoče plehkih in sebičnih vzrokov ampak to ustreza mojim osebnim interesom in kot vidim interesom mnogih drugih.

Če prav razumem, je demokracija splet osebnih interesov, ki se držijo "v šahu"...
On the journey of life, I chose the psycho path.

AlexP ::

>>> Nekdo te zastopa v parlamentu ravno tako kot te nekdo zastopa recimo na sodišču.

S tem da na sodišču tvoj odvetnik ne sme govoriti bedarije.... pa čeprav ti je všeč kar tvoj odvetnik naklada.

A. Smith ::

Jaz osebno nisem romantično vezan na tipa in me v bistvu sedaj niti ne zanima njegovo "meso" in skriti motivi ampak njegovi uradni pogledi.


Si morda slišal za predlog SNS-a za bazo podatkov državljanov RS?

Kakšne podatke bi vsebovala? Roženice, prstne odtise, zdravstvene podatke. Stvari, ki povedo o tebi več kot gola slika, rentgen in posnetek magnetne resonance skupaj. Jasno, da je bil predlog zavrnjen.

Morda pa ne poznaš vseh "njegovih uradnih pogledov".



Daleč od tega, da jih sam poznam. Ampak nekateri, ki jih poznam so naravnost odvratni.

Sploh pa, a misliš, da mejno in zgodovinsko stanje ostalim poslancem ni jasno? Bi rekel, da jim je, pa nič ne naredijo glede tega. In to, da greš hrvatom to povedat (kar jim sicer gre), zame ni nič hvalevrednega.

Čeprav ima mejno vprašanje očitno dobro razčiščeno, to še ne pomeni, da je edini. Še manj pa, da se bo vprašanje zaradi njega hitreje in bolje rešilo. Žal.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rehnov predlog o SLO-HR arbitraži (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
726429 (4764) Karaya 52
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223200 (14955) dzinks63
»

Rupel bi "uravnotežil" Hrvaško (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14110686 (7618) abeceda
»

Joško Joras z argumenti na hrvaškem forumu

Oddelek: Problemi človeštva
402847 (1796) Tear_DR0P
»

Janeza aretirala hrvaška policija (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26541781 (36245) Bellzmet

Več podobnih tem