» »

Janeza aretirala hrvaška policija

Janeza aretirala hrvaška policija

legend ::

Pa saj nismo vec v kameni dobi. Ti bi sel raje v stoletno vojno kot pa da bi popustil za tistih par metrov.


Kakšno razmišljanje je to? Govoriš, kot da je varovanje lastne države pojem iz kamene dobe, obenem pa privzemaš, da druga stran ne bo niti najmanj popustila, saj napoveduješ kar vojno. Zakaj bi mi popuščali? Pri tem vprašanju pač ne velja, da pametnejši popusti, saj je tisti, ki popušča, v tem primeru neumnejši - vsekakor v slabšem položaju. Pri vprašanju ozemeljske suverenosti NI POPUŠČANJA - nikjer v svetu. Resnično upam, da na odgovornih položajih ljudje ne razmišljajo tako kot ti, saj bi to pomenilo konec naše suverenosti, ki je temelj vsake države.

eXtreme ::

jelinčiča za predsednika ...

Pa se lahko kar sami postrelimo, bo bolje.

Le kaj so delali do sedaj poslanci v vladi...? A wm zgleda Jelinčič je**** hitler a kva da take govoris?¨Zgleda bi rajs se naprej poziral take bedarije pa se skrival po parlamentu pod mizam kokr pa naredil kej okol tega problema. Ce hrvati niso sprejel sporazuma drnovsek-racan pol je meja tm k je narisana z rdeco na zgornmu zemlevidu in je jorasova bajta na slovenskih tleh! Tu ni nobene nikogarsnje zemlje.
Everyone is eXtreme on his own way - be EXTREME

znovak ::

Verjetno ima imuniteto, ampak na nore koze:D :D :D
Z.Novak

DSmidgy ::

MadMicka - glede Lb/NLB to morem popravit - ker trosiš neresnice. LB v Zagrebu še deluje in ta ima dolg do hrvaških varčevalcev in hrvaška podjetja imajo dolg do LBja Zagreb in ne Slovenija. Saj kolkor sem jest spremljal zadevo, je tako. Zakaj se pa edino Hrvaška brani da se javno obravnavajo ugotovitve mednarodne (ne vem kere že) komisije?

A ti misliš, da je bil pri slovenski osamosvojitvi ves denar v trezorjih v Ljubljani ali pa v naših podjetjih?

Glede kje je meje - če sta se Slovenija in Hrvaška dogovorili, da so začasne meje tiste, katere so veljale ob koncu leta 91 potem je Joškova bajta na Slovenskem ozemlju (če je tista slika prava). Je včeraj Bajuk reku, da obstaja papir, da je Hrvaška zaprosila če lahko zgradi tistole mejno hišico na naši strani in da s tem ne bodo enostransko določali meje.

Kot je bilo že parkrat rečeno - Hrvaška misli, da jo to ozemlje njeno, ker so ga naši prepustili, ker so mislili, da bo obveljal sporazum Drn.-Rač. Mi naj bi pa meli dostop do odprtega morja. Sedaj pa Hrvaška hoče tako to ozmelje ob Dragonji, kot polovico Piranskega zaliva. Pomojem je kriva nespretnost naših politikov - prepustili so jim to ozemlje in Piranski zaliv.

Pomojem bi Slovenija morala ukrepati tako, da bi zahtevala umik te mejne hišice na njihovo ozemlje (ali pa zapreti prehod) - če tisti papir res obstaja - zaradi izogibanja incidentom. Ne pa da nekaj grozi z EU.

Sej zemlje je res malo. Samo je treba izbirat - al Joškova hiša ali dostop na odprto morje. Pomojem je drugo bolj važno. Jorasu pa naj država da možnost, da mu postavi hišo na slovenski strani (pa še fasado mu naredijo :)

eXtreme ::

Se cist strinjam z DSmidgy-jam okol te resitve z mejo, ce so prej dovolil da postavjo hisko na slovenski strani zdej pa se bl lezejo k nm nj jih poslejo nazaj na njihovo stran!
Everyone is eXtreme on his own way - be EXTREME

Gandalfar ::

legend: ne, vojno si ti napovedal


Slovenski interes je pa braniti svojo OZEMELJSKO SUVERENOST, TOREJ ŠČITENJE VSAKEGA CENTIMETRA ZEMLJE Z VSEMI SREDSTVI.
(kurziv moj)

Zgodovina sprememb…

PersonaRudis ::

Ali je jeb*** ped zemlje vredna življenj? Zame že ne. Btw, ko sta se srečala pred kratkim ta hujskač od Joška in Bohinc zaradi zaprtja mostu, kje je to blo? V LJ al pa pri Jorasu?

Daedalus ::

Dajte se malo umirit. Nobene vojne napovedi ne bo. Eto, točno o tem sem govoril. Za mejo sklofajo par provokatorjev, vlada in mediji pa pri nas dvognejo temparaturo do vrelišča. Tako da še enkrat - umirite se. Sploh pa tistih par zafrustriranih nacionalistov, ki kujete Jelinčiča (ki je btw klovn) v zvezde.

Dejstvo je, da ko je Slovenija dovolila postaviti obmejno hišico, praktično pristala na prejudiciranje meje. Zafukali so big time. Zdaj pa poskušajo to popravit. In še en news flash za vse pregrete nacionaliste tukaj - Slovenija je sama odgovorna za urejanje mejnega vprašanja z Hrvaško. Če gre kaj narobe, je to delno tudi krivda slovenske (ne)sposobnosti, tako da ne nasedat populističnim politikom in medijem in s prstom kazati zgolj na Hrvaško. Tisti, ki to počnejo, so ozkogledni bedaki.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

legend ::

Gandalfar:

To je edini razumen način, namreč ali varuješ z vsemi sredstvi ali pa sploh ne varuješ. Vse kar je vmes je bolj zaradi lepšega. Vsa sredstva pa še zdaleč ne pomenijo kar direktno vojne, vendar je tudi ne izključujejo. Recimo v primeru ko bi hrvati s tanki zasedli naše ozemlje - to le kot banalen (a vendarle možen) primer. In ti si v svoji izjavi privzel, da bodo šli hrvati daleč kolikor bo treba, zato bi bilo bolje, da mi popustimo. Jest pa rečem, da gremo tudi mi glede naše suverenosti do konca, če je treba. Čeprav se oba zavedava, da vojne 99% ne bo. Ampak popuščanje je nesprejemljivo. Ker ko se enkrat začne se ne konča kar tako.

Gandalfar ::

1% tveganja, da bom jaz in moji otroci zaradi par metrov zemlje naslednjih nekaj desetletij bil v vojni s sosedi je zame nesprejemljivo.

Katero stranko moram volit, da bodo koncno porusili jorasu hiso njega pa nagnali nekam v notranjost pa da neha probleme delat?

Tilen ::

SNS! >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Luka Percic ::

brez skrbi. možnost je manj kot 99%. Če se nemotim imamo za sabo NATO.

Vojna?
Dajte no.

To je folklora. Samo če nehaš plesat, potem si tisto ped zemlje zgubil.
A je nismo že zadosti zaradi raznih voditeljev, ki jim je bila uveljavitev njihove vladavine dosti bolj pomembna kot meja.

Zgodovina sprememb…

danielka84 ::

Zmago Jelinčič je najvecji as:D kar jih premore parlament! Pomoje ce bi bila izvoljena njegova stranka oz. v kateri je (je to SNS?) , nevem natancno, bi pomoje ze takoj porihtali mejo z hrvati. Mi slovenci oz "Janezi" kot nam ze pravijo>:D se jim postimo po celi crti, zakaj bi moralo biti zmeraj po njihovem, nevem ce smo mi ze kaj pridobili ampak vedno IZGUBILI. Kaj je z tem trdinovim vrhom? prvo so neko vojsko gor posiljali, sedaj bi jo pa naj, ali so jo ze umaknili?! WTF ... to je popoln dokaz da se jim pustimo. Pa se to ko sem gledal po TVju ko je nek hrvaski poslanec cisto mirno in preprican rekel: "na koncu bomo tako ali tako mi dosegli svoje" ?!? ocitno majo izkusnje in zmeraj popustimo prvi.

Js sem zato da se postavijo meje kot so bile na dan ob osamosvojitvi Slovenije in da se poslje vojska na mejo. Navsezadnje smo itak v NATU in nebi rekel da bi si hrvatje kaj vec dovolili. ali?

Ko govorite o neki vojni (Gandalf) ki bi lahko bila, to je sele en BULL. Mi smo evropa in ne verjamem da bi vojna trajala dolgo,(ce pa bi mogoce) par dni:\ upam da nebo

vglavnem slovenci smo prevec picke (oz so oni vparlamentu, verjetno pa prejemajo kaksne ogromne vsote s strani hrvaske) in vedno potegnemo takratko.
ni-da-ni

Zgodovina sprememb…

legend ::

Zakaj sem vedu, da se boš obesil na ta 1%... 99% nima zveze z realnostjo, to sem rekel samo za ilustracijo, da je verjetnost res majhna - nična pa ne bo nikoli, v tem se upam da strinjava.

Zdaj ti pa dam na izbiro: ali se boš postavil zase in za svoje otroke, da boste živeli v lastni državi z od njenega ljudstva postavljenimi pravili, ali pa boš popuščal malo tu in malo tam in boš na koncu pristal pod tujo oblastjo kot drugorazredni državljan? Glede na preteklost Slovencev se bojim, da bi jih še vedno preveč izbralo drugo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: legend ()

Thomas ::

Ni kej dost filozofirat, to je "šah".

Mi imamo EU veto in neka dejstva nam v prid, oni imajo vse drugo.

Ne bi jih smelo biti pretežko premagati s temi kartami.

(Tudi ni treba računat na nobeno pomoč nekaterih članic EU (Austrija, Nemčija) Hrvaški. MORAMO se zavedat, da nam NIČ ne morejo. Vzemimo svoje članstvo v EU resno!)

cirecire ::

Katero stranko moram volit, da bodo koncno porusili jorasu hiso njega pa nagnali nekam v notranjost pa da neha probleme delat?


Gandalfar:

Joras ima na svoji hiši uradno hišno številko SEČOVLJE 1 izdano na upravni enoti Piran.

Njegova hiša stoji v Sloveniji ravno tako kot tvoja sredi Ljubljanskega Barja oz. kjerkoli jo že imaš. Ti nimaš nobene pravice tukaj pozivat na rušenje Jorasove hiše.

To kar si napisal je sramotno, da ne uporabim še kakšnega drugega izraza.

Tukaj se sploh ne gre za Jorasovo hišo. Hrvaška policija je okupirala 4 sloveneke vasi: Mlini, Škrile, Bužini, Škodelin. Slovenija pa je deset let pošiljala neke protestne note.

Sicer pa se nič ne boj glede vojne s Hrvati. Večina Slovencev bo zopet izvolila marionetsko hlapčevsko LDS, ki bo skupaj z sateliti sestavila novo marionetsko vlado.

CCfly ::

Cankarjevi Hlapci so že iz mode cirecire. Malo se pomiri in si preberi Thomasov komentar. Mačistični politični izpadi ne bodo prinesli zaželenega rezultata.

perci ::

Sicer pa se nič ne boj glede vojne s Hrvati. Večina Slovencev bo zopet izvolila marionetsko hlapčevsko LDS, ki bo skupaj z sateliti sestavila novo marionetsko vlado.

Če se Delo Stik ne moti, potem tole še ni odločeno.

gpg ::

Gandalfar, ne gre za par metrov, ampak za štiri naselja in glede na dogovor s Hrvaško v času osamosvojitve, da se meje ohranijo takšne kot so bile prej, ne bi smela biti sporna. V teh naseljih so pred zadnjim mandatom enostavno Hrvati slovenske številke na hišah zamenjali s hrvaškimi, LDS-ova vlada pa ni naredila nič. Če ne bomo povedali, kaj je naše, nam bodo vzeli še več.

Ne razumem tudi, kje je zdaj kar naenkrat LDS našla neko domoljublje in celo grozi Hrvatom, da jih ne bomo spustili v EU. Mimogrede, samo NSi je jasno povedala, da se v diplomaciji tako ne dela. Levica se v Lutkovnem gledališču in na raznih teniških turnirjih za elito dobrika Hrvatom, ko pa se je treba zment za mejo, pa od njih ni nič.

Zagotoviti si moramo čim močnejša izhodišča za pogajanja / arbitražo. Če bomo Hrvatom dovolili, da nadzorujejo vse, se bomo težje pogajali. Strateškega pomena je predvsem, da ohranimo prost dostop do odprtega morja. Ne ponavljajmo napak naših prednikov in ne zapravimo še tega.

gpg ::

Zmago Jelinčič je najvecji as kar jih premore parlament! Pomoje, če bi bila izvoljena njegova stranka oz. v kateri je (je to SNS?) , nevem natancno, bi pomoje ze takoj porihtali mejo z hrvati.

Ti pa maš domišljija.

Tilen ::

2 tanka pa rocket lunchere pa snajperiste okoli pa je to to ;)

pa smo brez vojske. Lol :D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

PersonaRudis ::

brez skrbi. možnost je manj kot 99%. Če se nemotim imamo za sabo NATO.

Ja šur. Kdo je že že rekel: 'Nas i Rusa ima 250 miljuna'?:D

Pomirite se no.

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Kar se arbitraže tiče, "Hrvaška ne vidi potrebe po kopenski arbitraži." Tukaj je Slovenija že dovolj popustila. Samo za mejo na morju bi pa oni le sprejeli arbitražo. Izogibali bi se njenih rezultatov le v primeru, če bi "bili ogroženi nacionalni interesi Hrvaške, s tako nerazumno odločitvijo arbitraže."

Samo grožnja, da bomo blokirali njihov vstop v EU, bo kaj zalegla. Nič drugega.

Samo se pri nas nekateri že bojijo tako grozit. Tudi Hrvaška pravi, da mi "tega pa ne bi smeli". V tem se jim bodo (morda) pridružile še nekatere EU države, ampak nas ne sme to nič brigat. Samo če bomo odločni, pa če bomo dovolj tečni pri "varovanju južne meje Šengena", samo to jih lahko ukroti.

p.s.

Ne nasedajte, ko bodo spet kazali na TV tiste boge kmete, ki ne morejo do svojih njiv na Hrvaškem, ne da bi morali skozi mejno kontrolo 56 km naokoli. Ali pa ko bodo gasilci z obeh strani Kolpe jokali, kako ne morejo imeti več skupnih gasilskih veselic. Pa o sinu, ki ni mogel k materi, ki je bila samo 500 metrov proč na smrtni postelji. Sicer se je pozdravila, toda kdo ve ...

To vse ni pomembno. Hrvaška naj pokaže veliko dobre volje, pa bo v EU, pa bodo vsi tovrstni problemi odpadli.

Else NE.

Keyser Soze ::

Bolj kot berem to, bolj imam filing, da se tega foruma na veliko poslužujejo otroci.

Dobro, da smo vam izborili risanke, ki so vam jih hoteli ukinit.:D

Kakšna vojna. Kaj ste .....? Vojna. Ja, to je najbrž najverjetnejša stvar v tem ozemeljskem sporu med Slo in Hr. Mislim, saj obstajajo še kakšne druge opcije ne samo vojna. Dajte rajši nehat gledat tistga Norisa, pa kakšne risanke glejte.

Popuščanja ni. Kar se tiče naše meje. Bilo je. Zaradi ljudi, ki pomišljajo tako kot vi in nas pelje samo še v globlji drek. Takšna neodločna diplomacija je vredna en k.... Toliko kot tisti, ki jo podpirajo. In s takšno odločnostjo bomo zapadli samo še v večje sranje. Že sedaj so stvari prišle predaleč.

Kar se tiče pa ozemeljske suverenosti, pa najbrž ni za pričakovat, da je kdo od vas stal na kakšnem Medvedjeku 13 let nazaj? Iz izjav sodeč bi rekel, da vam vaša zemlja važi toliko kot tista klopca v Tivoli parku.

Žalostno. Ampak v stilu Slovenceljnov.

Gandalfar ::

cirecire: pa nej ima uradno hiso. Se zmer dela probleme in politiki mu nasedajo. Iscem nekoga, ki mu ne bo nasedal in bo to z mejo zrihtal.

Kar se pa tice popuscanja zaradi 'par metrov zemlje'. Naj se ze enkrat zmenijo. Vseeno bi pa raje izbral vecjo gospodarsko varnost kot par metrov vec zemlje.

gpg ::

Bojime se, da bi trenutna vlada kar lepo pozabila na tiste štiri vasi, če Joras ne bi galame delal.

Gandalfar ::

Kaj je v vecjem interesu drzave. 4 vasi ali dobri gospodarski odnosi s hrvasko?

Drugace pa ja. Treba zrihtat mejo. Sam brez pregretih glav, ki bi se kar streljale.

Thomas ::

> Kaj je v vecjem interesu drzave. 4 vasi ali dobri gospodarski odnosi s hrvasko?

4 vasi.

Ker če so te 4 vasi cena za dobre gospodarske odnose, potem tudi ti odnosi niso kaj prida vredni.

So za Hrvaško dragocenejše "tiste 4 vasi", kot gospodarski odnosi s Slovenijo?

Ikarus ::

So za Hrvaško dragocenejše "tiste 4 vasi", kot gospodarski odnosi s Slovenijo?


:-)
Poraženec razmišlja samo, kaj vse bo slabše, če se bo zameril prijatelju in se zavzel za tisto, kar se mu zdi, da mu pripada. To je kar slovensko.

Thomasov strateški "šahist" razmišlja pa zraven še o tem, kje bo "prijatelja" bolelo, če bo samo egoist....in mu to tudi pove. In to je povsem normalen začetek pogajanj.

Thomas ::

Ja. Ne bom nič skromen, tko je.

To bi morali (tudi naši) politiki obvladat. Italijanski so jim lahko najbolj za zgled.

MadMicka ::

Kako se dobr sliši, mar ne? Ne bomo popuščali niti za ped, niti za en centimeter.

Če bi imeli v spori eno samo stranko, potem z gornjim stališčem ni nič narobe. Ker pa imamo v sporu dve stranki, ki sta vsaka zase sveto prepričani v svoj prav, je pa zadeva takšna, da z gornjim stališčem problema ne moremo rešiti.

Tako, kot so nekateri Slovenci prepričani, da je Slovenija do Savudrije, so Hrvati sveto prepričani, da je Dragonja v celoti hrvaška reka.

Edina rešitev je seveda kompromis. Vsak nekaj da, vsak nekaj zgubi. Slovenija bi s popuščanjem npr. lahko dobila dostop do odprtega morja.

Sej razumem, da se bo spet kdo najdu in trdil, da je naša zgodovinska pravica dostop do odprtega morja itd. Ampak Hrvati so pa sveto prepričani, da svojega morja niso dolžni dat Slovencem zgolj zato, ker nimamo dostopa do morja.

Ok, upam, da je poanta jasna. Zdaj pa še glede tistih štirih vasi. V njih živijo zgolj Slovenci, nobenga Hrvata?

p.s.: poraženec je tisti, ki misli, da je njegovo vse, za kar on misli da je njegovo... Takšni so npr. Srbi... poglej jih kje so....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

kopernik ::

MadMicka, ne vem, mislim, da ima Thomas prav, kar se tiče zavzetosti Hrvaške za "njihovo" zemljo.

Zakaj se lahko Hrvati borijo za vsak centimeter zemlje (od Prevlake do Pirana) in se nobenemu ne zdi čudno, Slovenci pa bi morali gledati na "gospodarske" interese ? Njim "dol visi" za dobre medsosedske odnose in hočejo priti do vsakega kosa zemlje, za katerega smatrajo, da je njihov. Tako je bilo na meji s Črno goro (čeprav je bila tam situacija malce drugačna zaradi prisotnosti mednarodnih sil) in tako je na meji s Slovenijo.

Saj ne rečem, oboji bi morali malo popustiti, ampak dokler ni dogovora o spornih ozemljih, nima kaj njihova policija aretirati naših ljudi. Eno mero pameti pa bi lahko imeli - teoretično bi lahko slovenska policija na taistem ozemlju aretirala hrvaške državljane... vendar jih ni !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

Tweety ::

dokler ne bo menjave generacij, ne bo mejnega sporazuma, stavim :P
Hehe!

bili_39 ::

Naj še jaz pristavim lonček - če že gre za (skoraj) anketo.

Popuščanja je bilo preveč. Določeni ljudje enostavno ne razumejo, da bomo meter po meter zgubili vsakič več. In za popuščanje v tem primeru ne dobiš nobenega spoštovanja! Samo še več bi imeli.

Izkoristit priložnost in v celoti preklicat sporazum Dr. - Račan in pogledat skupaj + in minuse. Tukaj bi se Hrvati seveda upirali - kopenska meja jim je že preveč všeč.
Bojazni ni druge, kot da Hrvatom ne bomo všeč - jebi ga.

Luka Percic ::

Sploh mi ni jasno, kako zahtevate od politikov da bi se mogli zmenit. Zakaj bi mogli dogovor doseči Slovenski in Hrvaški politiki, saj veste, da je njihova naloga ta da ne popuščajo. Torej je treba dobit arbitra. Naj on reši pa je mire. Z vetom pri vstopu Hrvaške v EU, pa jih lahko nahitro prisilimo, da bo predmet arbitraže celotna meja.

Vsekakor pa sem proti postavljanjem dodatnih pogojev pri določanju meje. S tem ne mislim na izhod do odprtega morja, ampak predusem na nesmisle zelenih (stranka ekoloških gibanj in SMS), da moramo kot pogoj postavit se okoljevarstvena vprašanja..(wtf?).
Kakorkoli, če bomo postavljali dodatne pogoje, nam bodo hrvati takoj zamenjali malo okoljevarstvenega zadoščenja, za metre zemlje.

Za druga vprašanja pa naj bodo druge arbitraže.

MadMicka ::

Še to sm hodu povedat. Ropu in vladi štejem v minus, da je zaradi legitimacije naših politikov s strani hrvaške policije na hrvaški!!! mejni točki izjavila, da umika podporo vstopu Hrvaške v EU.

Mislim halo?? Eno je vprašanje meje in diplomatsko izsiljevanje pri tem, povsem nekaj drugega pa je, da ob normalni in zakoniti potezi hrvaške policije vlada umakne podporo vstopu Hrvaške v EU.

Razumem pa Ropa zakaj je to naredil. Kar se tiče Hrvaške in EU je bila takšna naša poteza diplomatskko zgrešena, vendar pa notranjepolitično, če Rop tega ne bi storil, bi si poslabšal možnosti pri oktobrskih volitvah.

Lahko se nekateri razpočte, če se hočte in tulite kako je tista zemlja slovenska, dokler nad tistim delom izvaja jurisdikcijo Hrvaška, ima seveda hrvaška policija pravico in dolžnost legitimirati posameznike. In nesporno je, tudi z naše strani!, da jurisdikcijo pri Jorasovi bajti izvaja Hrvaška.

Tweety ::

kok ste bedni!!!
hrvati so pa tut pizde, k majo tok morja, pa bi radi še tistih 5 litrov vode pa tiste dve ribe v piranskem mel
sej bojo že dobil lekcije, nekje se bo najdu nekdo k jih bo jebu, pa to ne bomo mi, hehe
Hehe!

bili_39 ::

MadMicka, po moje imaš glede Ropa kar prav. In to me žalosti pri naši vladi, če se ne bi šlo zaradi volitev, sploh ne bi reagiral.

Glede jurisdikcije pa se ne strinjam. Pa mi lahko kdorkoli reče, da o pravu (takšnem in drugačnem nimam pojma). Hrvati so s stem, ko so prejudicirali mejo (in naši so protestirali, kaj več pa ne - ampak šlo je v uradne zapisnike) sprejeli sporazum, ki je določal tudi mejo na morju. Če potem tega dela sporazuma niso potrdili, bi morali premakniti tudi zgrajen mejni prehod nazaj izven spornega ozemlja.
Pravzaprav lahko naši postavijo še en mejni prehod nekje za hrvaškim.

legend ::

Lahko se nekateri razpočte, če se hočte in tulite kako je tista zemlja slovenska, dokler nad tistim delom izvaja jurisdikcijo Hrvaška, ima seveda hrvaška policija pravico in dolžnost legitimirati posameznike. In nesporno je, tudi z naše strani!, da jurisdikcijo pri Jorasovi bajti izvaja Hrvaška.


Že dejstvo, da te pred hišo s slovensko hišno številko legitimira hrvaški policaj, pove dovolj o trenutni situaciji - preprosto povedano smrdi do neba. In ti bi še popuščal...

MadMicka ::

Ja, sej jaz bi popuščal, vi prvoborci, bi pa naredili vse tako, kot je treba.

V osnovi se pri določitvi meje med Hrvaško in Slovenijo gleda zadnja mirna meja, t.j. meja iz časa SFRJ. Navedeno je pomembno, saj npr. trenutna meja pri Jorasovi bajti, če je Slovenija vlagala diplomatske proteste, ni mirna, kar pomeni, da se lahko še spremeni.

Če ta meja ponekod ni bila povsem dorečena, se bo pač upoštevalo dvoje: prvo, kdo je v pretežni meri izvajal jurisdikcijo v času pred razpadom Yugoslavije in drugo, meja sledi običajno konfiguraciji terena. Če se dogovorimo, da je mejna reka Dragonja, potem pač ne more meja zaviti iz poti zaradi ene bajte. Takšni so običaji. In zgoj številka na bajti sama po sebi ne pomeni, da je jurisdikcijo izvajala Slovenija. Pa tudi, kaj pa ostale bajte, nemara nekatere od Hrvatov? Jaz sicer teh podatkov nimam, ampak najprej je treba zbrati vse podatke in šele potem delati takšne ali drugačne zaključke.

Še to bi dodal: če meja še ni povsem dorečena, ne pomeni, da imamo kr en kos zemlje, kjer lahko vsakdo dela kar hoče. To le pomeni, da je sedanja jurisdikcija ene ali druge države morebiti začasna.

In kar še priporočam je, da si greste mal pogledat na hrvaške forume, kaj si mislijo o zapletu. Zgolj zato, da boste vidl, da niste edini, ki ste sveto prepričani v svoj prav :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

Barakuda1 ::

In nesporno je, tudi z naše strani!, da jurisdikcijo pri Jorasovi bajti izvaja Hrvaška.


Že dejstvo, da te pred hišo s slovensko hišno številko legitimira hrvaški policaj, pove dovolj o trenutni situaciji


Pustimo ob strani kdo naj popušča in kdo ne. Trenutn predvolilne zdrahe me ne zanimajo. Poglejmo le nekaj dejstev.

Tudi Slovenija priznava, da na tistem teritoriju izvaja jurisdikcijo hrvaška policija. (izjava visokega predstavnika slovenske policije, zakaj naprimer slovenska policija ni ukrepala)

Kdo sme in mora izvajati jurisdikcijo na nekem teritoriju, se pa tudi ve. Slovenska policija ima namreč po zakonu jurisdikcijo na celotnem teritoriju RS. Če je tam nima, ima pa ga hrvašaka policija – je menda sklep logičen za čigav teritorij gre. (vsaj trenutno)

Jorasova hiša je prijavljena (glede hišne številke) v Sloveniji. Krasno, bi rekli, le da ima stvar lepotno napako. Prijavljena je tud v Bujah. Še več. Ko je gospod Joras pridobival ustrezno dokumentacijo (gradbeno) za gradnjo svoje hiše je ni iskal v Piranu. Ne, takrat se mu ni zdelo pomembno to urejati v Sloveniji. Takrat je to uredil v Bujah.
Z ekstremistične zorne točke gledano, ima torej ta gospod zgrajeno hišo na črno. Kot tako bi jo marali naši inšpekcijski organi kot črno gradnjo (v kolikor je ta teritorij slovenski) porušiti.

Stvari že samo iz tega vidika niso tako črno bele, kot to poskušajo prikazati nekateri.
Za razrešitev bo pač potreben dogovor in kompromis. Kdaj in kakšen bo, bo pa pokazal čas. Trenutno očitno slabo kaže

legend ::

Ja, slabo kaže, ampak pozabljate da so za to v veliki meri krive tudi naše napake pri pogajanjih in neodločna drža v dejanskih situacijah. Zato je TA TRENUTEK temu treba narest KONEC in se končno lotiti zadeve kot se spodobi.

Barakuda in MadMicka pozabljata, da nas je podobno razmišljanje kot ga imata onadva sploh pripeljalo do situacije, v kateri smo in s katero sedaj celo opravičujeta hrvate (hrvati so očitno precej drugače razmišljali, precej bolj v svoj prid) - torej, hrvaška jurisdikcija pri Jorasovi bajti je naša velika napaka. Ampak ne smemo jo sedaj privzet, kot da je tam od vedno, ampak jo moramo popravit. Točno tako kot je rekel Thomas.

Barakuda1 ::

Barakuda in MadMicka pozabljata, da nas je podobno razmišljanje kot ga imata onadva sploh pripeljalo do situacije


Jest nič ne "pozabljam", ker to kar nas je pripeljalo v to situacijo tud ni pomembno (vsaj ne v kontekstu tega na kar sem opozoril) Sam gola dejstva sem naštel. Če kakšnemu prenapetežu ta dejstva niso všeč, pač smola zanj in ne za dejstva.

Kam nas bo kaj pripeljalo v prihodnje, pa je tudi stvar politike. Hujskači in prenapeteži lahko mislijo sicer kar hočejo, ampak na koncu brez kompromisov ne bo šlo, v to sem pa prepričan.

eXtreme ::

Hrvatom je do sedaj šlo brez kompromisou ali ne? Ce ne upostevajo sporazuna drn.-rač. in delajo jurisdikcijo na slovenski zemlji... Ali naj upostevajo sporazum ali pa naj premaknejo je**** hisico carine nazaj na svoje ozemlje! Kaj zdej tle ni jasn? Vcasih je bla slovenija dost vecja in zarad takih, ki bi popuscali zaradi tega, da bi vse lepo gladko steklo in bi bli sosedski odnosi "prijatelski" imamo sedaj manjso drzavo. Pomoje hrvati niso popuscali zato pa imajo tako kot imajo, slovenci pa popuscamo tako ali pa drugace na vseh moznih mestih. Se vedno pravm, da dosedanji politiki na oblasti niso naredili nic in zato bi na oblast postavil SNS! Prosm nj mi en pove stranko k je za slovenijo kej dobrga nardila in ni stalno lezla v rit nekim visokim diplomatom...
Everyone is eXtreme on his own way - be EXTREME

opp_us ::

extreme, tvoj nick dobro dokazuje tvoj način razmišljanja:D

Včasih je le dobro, če pri kaki zadevi popustimo in gremo po bolj diplomatski poti.:)

pivmik ::

niti centimetra!
LP, Gregor GRE^

opp_us ::

Na tak način vsaj ne pride do vojn(n'shitz), vsi vemo da če bi bilo po Jelinčičevo bi bila zdejle Hrvaška že puščava.:\

EDIT:In Slovenija tudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opp_us ()

eXtreme ::

Lohk pa popuscamo do karavank... Kokr se spovnem je pred parimi leti neki slovenc na hrvaskem najdu veljavno karto na kateri slovenije sploh ni bilo! ampak je bila hrvaska narisana do avstrije... to lepo kaze njihov "prijatelski" sosedski odnos.
Everyone is eXtreme on his own way - be EXTREME

Keyser Soze ::

Takole razmišljanje je totalni zabluz. Zabluz naših politikov, ki je pripeljal situacijo do tega položaja. In jo pelje še globlje v drek.

p.s.: poraženec je tisti, ki misli, da je njegovo vse, za kar on misli da je njegovo... Takšni so npr. Srbi... poglej jih kje so....


Kje bi bili mi, če bi špilali takšne riti tam 14 let pa morda še malo več nazaj? Približno tam kjer bi bila SFRJ?? Ja, nadvse plodno razmišljanje o omahujoči diplomaciji.

Še to sm hodu povedat. Ropu in vladi štejem v minus, da je zaradi legitimacije naših politikov s strani hrvaške policije na hrvaški!!! mejni točki izjavila, da umika podporo vstopu Hrvaške v EU.


En velik plus. Bil je rit, sedaj se vsaj malo hoče pokazat(pa čeprav zaradi volitev). To kar bi morali storiti že takoj na začetku. Preveč stvari je na naši strani, da bi popuščali. Popuščaš toliko kolikor moraš. In niti ped več. Več kot imaš adurov manj je treba popuščati.

Diplomatsko zgrešena. Obrazloži in utemelji to. Prosim no?

Tudi Slovenija priznava, da na tistem teritoriju izvaja jurisdikcijo hrvaška policija. (izjava visokega predstavnika slovenske policije, zakaj naprimer slovenska policija ni ukrepala)


Morda Anželj? Če vzameš njegove besede za svete...

Kdo sme in mora izvajati jurisdikcijo na nekem teritoriju, se pa tudi ve. Slovenska policija ima namreč po zakonu jurisdikcijo na celotnem teritoriju RS. Če je tam nima, ima pa ga hrvašaka policija – je menda sklep logičen za čigav teritorij gre. (vsaj trenutno)


Imam občutek, da če bi se to vedelo ne bi bilo potrebe niti po arbitraži, niti po sporazumih, niti po teh debatah. Potem pa naredimo še na morski meji isto in zaključimo spore glede meje. Vse v smislu dobrih odnosov s Hrvaško in lezenja le tem v rit.

Na tak način vsaj ne pride do vojn(n'shitz), vsi vemo da če bi bilo po Jelinčičevo bi bila zdejle Hrvaška že puščava


Koliko si star?

Soon ::

Dejstvo je Slovenija pri meji v Sočovljah popušila.
Dejstvo je Hrvaški, Bosanski ... varčevalci pri LB - popušili.
Sveta Gera - popušili Hrvati - priznal sam g. Kučan ????'
Piranski zaliv - popušili Slovenci
itd...

Predlagam, da vse vročekrvne Slovenske in Hrvaške rambote komplet z našo in njihovo vlado zapremo v nek prostor in jih oborožimo, da se pobijejo med seboj.
Potem, ko bo zmankalo pravokatorov iz obeh strani, bo prišlo do dogovora v roku dveh mesecev.
Lp
Miran


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Referendum o arbitraži (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Problemi človeštva
2340204337 (167254) Ziga Dolhar
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223280 (15035) dzinks63
»

Jorasu grozijo s smrtjo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
525185 (4030) DavidJ
»

Hrvaška (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
716812 (5349) ||_^_||

Več podobnih tem