» »

Janeza aretirala hrvaška policija

Janeza aretirala hrvaška policija

««
6 / 6
»
»»

Keyser Soze ::

Niti ne. Ker boste toliko popouščali na obeh straneh, da ne boste našli skupne točke in se boste sčasoma tudi sami pobili med sabo.

Niti ne rabiš Rambotov niti orožja, da se zadevo uredi. Vsaj v tem primeru ne. Ampak s takšnim razmišljanjem samo kažeš, kar sem že povedal par odgovorov nazaj. Cut the Chuck Noris crap.

Volk| ::

jaz pa pravim da bi jih le zaprli! Prvič so si sami krivi kaj pa hodijo tam kje še ni meja določena, drugič pa če bodo gnili v zaporu bo vsaj nekaj cepcev manj v našem parlamentu.:D
ni tak?;)

Cr00k ::

jst ne stekam nasih politikov oz. vlade...

...Hrvati tko na veliko govorijo arbitraza... (so ze pripravljeni za to...)

...Nevem zakaj vlada ne ustanovi neko skupino pravnikov, zgodovinarjev..., ki bi zbirali papirje, dokaze... Se dobr pripravl na arbitrazo, z osnovo na zadnji mednarodni meji na Reki... pa pol na arbitrazo...

Pa naj arbitri dosodjo, kako bo z mejo... ce bi dobil vec kot bi radi (no hoteli dat) hrvati dal... Veto!
...ce pa manj... in nebi slovenija dobla tisto kar bi hotla... Veto!

Tako bo Volk sit, ovce pa cele oz. mrtve...:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Cr00k ()

slawc ::

kaksn veto? po "sodbi" ni veta.
LP, Slawc

Cr00k ::

Slawc bot rajs tih... bo bol...

eXtreme ::

opp_us "extreme, tvoj nick dobro dokazuje tvoj način razmišljanja"
A bers tole temo ze od zacetka al si sam tko med reklamam prsu pisat?!?! extremn nacin razmislanja je biu, ko folk govori "tanke, snajperiste pa artilerijo na mejo pa se bomo kuj zmenil o meji" ne pa men govort okol tega ker mam pac tak nick! Mas 3 nacine kuko se zment: popuscas, se zmens, pretiravas... jest pravm zlata sredina.
Everyone is eXtreme on his own way - be EXTREME

legend ::

Kam nas bo kaj pripeljalo v prihodnje, pa je tudi stvar politike. Hujskači in prenapeteži lahko mislijo sicer kar hočejo, ampak na koncu brez kompromisov ne bo šlo, v to sem pa prepričan.


evo kompromis:
slovensko morje do mednarodnih voda in kopenska meja točno taka kot je v naših katastrih - hrvaška v EU

moat ::

Pozdravljeni!
Očitno kar vroča tema, kajne? Moje mnenje je, da bi se morali Hrvatje vzdržati vsakršnih ukrepov na območjih, kjer meja ni določena. To je bilo dogovorjeno z diplomacijami obeh držav. Dejstvo, da Hrvaška izvaja jurisdikcijo na teh območjih, pa je po mojem mnenju, za naso državo mednarodnopravno slabo. Izvajanje jurisdikcije na določenem teritoriju bi lahko imelo vpliv pri odločitvi o končni meji med državama (arbitraža). Verjetno je najboljši možen kompromis bil dosežen s sporazumom Dranovšek-Račan, po katerem ima Slovenija izhod na odprto morje.

Glede politične odmevnosti problema ne kaže izgubljati besed. Podn, pač. Toda, dejstvo ostaja, da niti slovenski niti hrvaški organi pregona ne bi smeli posredovati na območjih, kjer meja ni določena. Slovenija se tega drži, Hrvaška je žal prepotentna.

Arbitraža je skrajen ukrep, kar se verjetno naša stran bolje zaveda, kot sosednja. Bistvo pri arbitraži je, da se pogodbeni stranki, v te primeru državi pogodbenici, sporazumeta o načinu določanja meje (kar je šlo težko že pri sporazumu Drnovšek-Račan - različni kriteriji pri določanja meje na kopnem, morju, zgodovinske danosti ipd.); se sporazumeta, kdo bo arbiter pri določanju meja in najvažnejše, po arbitraži se morata z odločitvijo arbitra strinjati, pa naj bo ta še tako slaba rešitev (in vsaj za eno stran verjetno bo). Torej, morata se obvezati, da bosta spoštovali arbitra pri njegovi odločitvi in to potrditi z državno pogodbo. Vprašanje je, ali ne bi bil tudi ta postopek tako dolg, ali pa še daljši, kot traja zdajšnje dogovarjanje o določitvi meje med državama.

Slovenija je z vstopom v EU, vsaj po mojem mnenju pridobila boljše pogajalsko izhodišče, ki bi se ga dalo izkoristiti. Samo ni mi jasno kaj Slovenija čaka; verjetno so volitve tisti vzrok ali pa, kot je nekdo na forumu dejal (nekako v tem smislu) - bolje Status Quo, kot politično mrtva stranka, če ta ne bi mogla izpogajati za Slovenijo ugodnješi sporazum. Sicer pa je diplomacija...pač tako, lepa za javnost, pod mizo pa drugačna. Evropa je že pri vstopu Slovenije v EU, Sloveniji dala vedeti, da je dogovor o meji stvar sporazuma med državama. Mnenjna pa sem, da je v zakolisju tega incidenta, Hrvaški dala jasno vedeti, da se mora obnašati bolj strpno in zrelejše, bolj diplomatsko. Nedvomno nad novimi članicami pozorno bedi, prav tako budno spremlja države kandidatke. Po drugi strani pa, zaradi dejstva in meril starih in novo nastalih "demokracij", odpušča državam s tradicionalno demokracijo. Tako smo mi, in ostali na novo pridruženi "drugorazredni" in tako bo še dolgo.

Thomas ::

Pridruženi se moramo obnašati kot prvorazredni. Ker nikjer ne piše, da smo drugorazredni, nam prvorazrednosti ni mogoče vsiliti. Razen, če jo sprejmemo prostovoljno.

Razrednost je mišljena kot razred članstva.

Drugorazredni so nečlani, kar se članstva tiče.



Če bil jest kakšen diplomat, politik ali minister, bi zdaj študiral, če bi se dalo it v španovijo s kakšno Francijo. Recimo oni ne bi Turkov v EU, mi pa ne Hrvatov, dokler nas bulirajo. Bi se mogoče dalo kej zment ...

Seveda je pa to le ena od 40 opcij, ki bi jih bilo treba razdelat ... anede.

EssEncE ::

Mi damo veto na Turke, oni pa na Hrvate.:D

Thomas ::

V tem smislu, ja. Sprejmemo še Bolgare in Romune, drugi naj se pa kar lepo skulirajo, ali ostanejo zunaj.

Ena EU državica lahko to intenco EUja sprovede.

Thomas, prasec? Točno tak kot bi Haider hotel biti do Slovencev, če bi prevladal v Avstriji?

Ja, mogoče, ni pomembno.

Če hočemo da je EU (z Romunijo in Bolgarijo) kolikortoliko, naj se zdaj konsolidira.

Phil ::

A to o umiku podpore Hrvaški še velja? Je kar vse potihnilo. Nas je že kdo ozmerjal v stilu "kaj se pa greste" :|.
LP

Thomas ::

Lahko da je, ja.

Lahko pa so "sklenili umiriti žogico".

Tale "slovenska netežavnost" mi že mau preseda. Se mi zdi težavna.

bili_39 ::

Tudi sam sem razmišljal točno o tem - Slovencem je nekako prvi cilj postal "netežavnost", mogo še raje "visoka civiliziranost" (biti bolj evropski od starih evropejcev - jim ugajati).
To ne bo dobro, avtomatsko potegneš krajšo. Kot igrati šah z nekom, ki pri vsaki potezi malo spremeni pravila, potem pa te še kritizira, zakaj se nisi teh spremenjenih pravil držal že prej.
Spomnite se volitev na Hrvaškem - sprehod pred Trdinovim vrhom (vojaški objekt, vprašljivo je že približevanje - našim stražarjem pa so ponujali malico), vsi naši so imeli posebna navodila, naj bodo strpni in se ne odzivajo na provokacije. Tokrat zrcalna situacija, Hrvati lepo na gobec, potem pa se še pritožijo EU, da jih Slovenija izsiljuje in provocira. Sliši se kot da so packe (kar se nas tiče), ampak bodo in so uspešni! Naši se proti taki politiki ne morejo branit - nimamo enakih memov glede tega.

Vedno bolj mislim, da je tale izpad bil bolj premišljen s strani hrvaške vlade, kot pa naših poslancev SLS (premišljen odziv, ne nakana).
Pa zavedati se je treba tudi, da bi Hrvati raje plačali dvojno ceno Italiji ali tudi Nemčiji, samo da bi "Janezom" pokazali, da gre brez njih. Našo podporo pri vključevanju večinoma jemljejo kot žalitev (se mi zdi) - imajo kompleks starejšega brata (pa še ljubosumnega povrhu).
Da ne bo kdo vzel teh besed kot kakšen poziv na agresijo - imam kar nekaj znancev in prijateljev čez mejo ali od tam, kar sem napisal se nanaša na "nacionalno zavest", mimo teh misli ne moremo ne mi, ne Hrvati. Osebno smo lahko prijatelji, o politiki pa bolje ne....
Eh, pozno je :)

Buggy ::

bili_39: Zadetek v polno, se nebi mogel bolj strinjati s tabo.

Bellzmet ::

soon: buče...

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Referendum o arbitraži (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

Oddelek: Problemi človeštva
2340204318 (167235) Ziga Dolhar
»

Hrvaska in vstop v EU (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29223280 (15035) dzinks63
»

Jorasu grozijo s smrtjo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
525185 (4030) DavidJ
»

Hrvaška (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
716812 (5349) ||_^_||

Več podobnih tem