Forum » Pomoč in nasveti » ADSL in mreža - kolaps
ADSL in mreža - kolaps
Trojaner ::
Imamo lokalno mrežo računalnikov, in vse je blo OK, dokler nismo instalirali Siolovega CDja za ADSL. Lokalna mreža je najprej postala strašno počasna, po kakih 15 minutah pa vedno popolnoma crkne. V Event Viewerju ni videti kakih posebnih napak. Odločil sem se, da bom ponovno instaliral Winse. Mreža deluje kul, nakar sem "na čiste Windowse" ponovno instaliral Siolov CD. Ponovno se je zgodilo enako!! Mreža se je sesula, morda bo pomagal samo System State Restore.
Zanima me, ali je še kdo drug opazil podobne probleme in če kdo ve za kako rešitev???
Siol SUX!
LP
Zanima me, ali je še kdo drug opazil podobne probleme in če kdo ve za kako rešitev???
Siol SUX!
LP
Mogoče lahko dodam še, da se enako dogaja če ADSL namestim na server (WIndows 2000 Server) ali na klienta (Windows XP Professional). Vedno ubije mrežo. Internet sicer deluje normalno ... bah!
Gandalfar ::
http://user.cs.tu-berlin.de/~normanb/ poskusi z kaksnim drugim PPPoE odjemalcem. Meni ta zelo dobro deluje.
Sicer pa predvidevam, da imas 2 mrezni kartici v rac. ?
Sicer pa predvidevam, da imas 2 mrezni kartici v rac. ?
Ne, ADSL priključek je priklopljen v hub.
Sem preizkusil zadevo, ki si jo predlagal in stvar res deluje dosti bolje, kot original Siolov klient. Zaenkrat ne povzroča nobenih problemov. Thanks!!!
Nekaj me še zanima: opazil sem, da v Win XP nalaganje velikega števila majhnih datotek čez mrežo zelo dolgo traja, medtem, ko če prenašam velike datoteke, zadeva leti hitro. Nekako se mi zdi, da počasi menjuje fajle, ki jih prenaša. V Win98 tega problema nimam. Ve kdo za kako finto, da bi to odpravil? Zaenkrat nimam instaliranega nobenega firewalla ali antivirusa, ki bi lahko to povzročil.
Sem preizkusil zadevo, ki si jo predlagal in stvar res deluje dosti bolje, kot original Siolov klient. Zaenkrat ne povzroča nobenih problemov. Thanks!!!
Nekaj me še zanima: opazil sem, da v Win XP nalaganje velikega števila majhnih datotek čez mrežo zelo dolgo traja, medtem, ko če prenašam velike datoteke, zadeva leti hitro. Nekako se mi zdi, da počasi menjuje fajle, ki jih prenaša. V Win98 tega problema nimam. Ve kdo za kako finto, da bi to odpravil? Zaenkrat nimam instaliranega nobenega firewalla ali antivirusa, ki bi lahko to povzročil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569482 (6311) | c23po |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16604 (8143) | Gapi |
» | Lan med win 2k inwin 98se (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5223 (4459) | Klemenn |
» | ADSL & siolOddelek: Omrežja in internet | 1507 (897) | blabla |
» | SiOL in aDSL (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 3674 (2611) | Hux |