Forum » Pomoč in nasveti » CPU in MEM tray monitor ?
CPU in MEM tray monitor ?
KontraCepec ::
Rabil bi program, ki zna v Tray ikonci prikazovat obremenitev procesorja in porabo virtualnega in fizičnega spomina.
Naj bo čim manjši (čim manjša spominska požrešnost), enostavnejši in čim manj načičkan.
Če iščem na googlu jih je malo morje, zato sprašujem, če ja vam kak posebej pri srcu.
Naj bo čim manjši (čim manjša spominska požrešnost), enostavnejši in čim manj načičkan.
Če iščem na googlu jih je malo morje, zato sprašujem, če ja vam kak posebej pri srcu.
Krijejtiv
krneki0001 ::
Ne rečem da bi ti kazalo temperaturo procesorja, ampak hitrost im porabo spomina? Bosa, čiimveč je naloženo v spominu, hitreje bo vse delalo. Hitrost pa itak je vedno ena in ista.
Kdo bluzi? Hitrost procesorja ti mora biti jasna brez da bi moral imet to še napisano, za spomin pa velja, da več kot ga uporabljaš, boljše zate. Če ga imaš 2/3 frej, je to čista izguba, spomin je zato, da je nafilan in se ga uporablja.
Izi ::
nebivedu, nisi si vzel čas, da bi sploh prebral kaj človek sprašuje.
On hoče spremljati obremenitev procesorja oziroma posameznih jeder in ne hitrosti procesorja. Hitrost je resda nesmiselno gledati, obremenitev jeder je pa skorajda nujna zadeva na namizju, oziroma v Sidebaru, če si na Visti. Ponavadi je zraven obremenitve jeder vedno še dodatna črtica za porabo RAMA.
Čim več jeder imaš bolj nujno je spremljati obremenjenost posameznih jeder.
Če je par jeder do konca obremenjenih potem bo naslednji pognani program hudo počasen, razen če ga ne poženeš na jedru, ki je trenutno najmanj obremenjen.
Če imaš računalnik samo za igre in internet potem je to verjetno res brezveze.
Za Visto obstajajo odlični Gadgetsi, ki gredo v Sidebar, jaz vedno uporabljam Multi Meter, obstaja verzija za 2 jedra ali za 4 jedra, seveda je zraven tudi poraba RAMA.
Za XP-je pa nimam pojma, če obstaja kaj podobnega, se mi pa zdi tray bar nekako premajhen, da bi se lahko prikazovala poraba jeder in RAMA, sploh če imaš 4 jedrni procesor
On hoče spremljati obremenitev procesorja oziroma posameznih jeder in ne hitrosti procesorja. Hitrost je resda nesmiselno gledati, obremenitev jeder je pa skorajda nujna zadeva na namizju, oziroma v Sidebaru, če si na Visti. Ponavadi je zraven obremenitve jeder vedno še dodatna črtica za porabo RAMA.
Čim več jeder imaš bolj nujno je spremljati obremenjenost posameznih jeder.
Če je par jeder do konca obremenjenih potem bo naslednji pognani program hudo počasen, razen če ga ne poženeš na jedru, ki je trenutno najmanj obremenjen.
Če imaš računalnik samo za igre in internet potem je to verjetno res brezveze.
Za Visto obstajajo odlični Gadgetsi, ki gredo v Sidebar, jaz vedno uporabljam Multi Meter, obstaja verzija za 2 jedra ali za 4 jedra, seveda je zraven tudi poraba RAMA.
Za XP-je pa nimam pojma, če obstaja kaj podobnega, se mi pa zdi tray bar nekako premajhen, da bi se lahko prikazovala poraba jeder in RAMA, sploh če imaš 4 jedrni procesor
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izi ()
Če imaš večjedrni procesor in ogromno rama(ki pa je sedaj tok poceni da se ga splača imeti), procesorja ne boš kr tako zafilal (obremenil). Meni je sicer najbolj pomembna temperatura jeder. Ko pride čez 60 stopinj vem, da je jedro dovolj obremenjeno, da začnem ostale programe laufat na drugem jedru. Nikoli pa nisem gledal, koliko bo procesor procentualno obremenjen in to že odkar sem na 2 proc mašinah - 1997 sem imel prvo resno mašino z 2x 200MHZ pentiumom1 in NT4, še prej pa 2x 40mhz 486, ampak tisto je bilo bolj bogo NT 351 pa so sicer delal bp, ampak vsi programi pa samo na prvem procesorju.
Ukvarjam se s programiranjem in za hobi z autocadom, pa mi še ni ratalo mašine tok zabezecat, da bi ostalo delalo počasi. Mogoče tudi zato, ker imam vedno tok rama kot ga plata še lahko požre.
Že na dual P3-450 z 1GB rama sem sprobaval, kaj vse lahko delam na mašini in se je takrat pokazalo, da lahko musko poslušaš, odpreš sliko opere v autocadu 2000 in hkrati snemaš cd (takrat še brez vseh pripomočkov za bufferje), ter brskaš po netu, pa še excel in word sta bila odprta in outlook je vlekel iz neta maile, in v takrat še windows commanderju si lahko kopiral datoteke - vse to naenkrat, pa je cd normalno posnelo in procesorja nista bila več kot 90% zasedena po task managerju.
Če pa imaš danes take programe, ki bi ti C2D E6XXX ali celo Q6XXX z 4GB rama zafilal do onemoglosti (ne mislim z igrami, ampak z resnimi programi), potem pa povej za tak program. Jst zanj še nisem slišal.
Ukvarjam se s programiranjem in za hobi z autocadom, pa mi še ni ratalo mašine tok zabezecat, da bi ostalo delalo počasi. Mogoče tudi zato, ker imam vedno tok rama kot ga plata še lahko požre.
Že na dual P3-450 z 1GB rama sem sprobaval, kaj vse lahko delam na mašini in se je takrat pokazalo, da lahko musko poslušaš, odpreš sliko opere v autocadu 2000 in hkrati snemaš cd (takrat še brez vseh pripomočkov za bufferje), ter brskaš po netu, pa še excel in word sta bila odprta in outlook je vlekel iz neta maile, in v takrat še windows commanderju si lahko kopiral datoteke - vse to naenkrat, pa je cd normalno posnelo in procesorja nista bila več kot 90% zasedena po task managerju.
Če pa imaš danes take programe, ki bi ti C2D E6XXX ali celo Q6XXX z 4GB rama zafilal do onemoglosti (ne mislim z igrami, ampak z resnimi programi), potem pa povej za tak program. Jst zanj še nisem slišal.
Oddin ::
Zrihtaj si Everest (tvoja stvar kako). S tem programom si lahko naštimaš to, kar želiš. Priporočam OSD, ker tray bar je malo premajhen. Sam ga že dolgo uporabljam za nadzor temperatur, ventilatorjev, obremenitev proca in porabo rama.
To je moj odgovor, filozofirajo pa naj drugi. Kako pa kdo uporablja komp, pa je njegova stvar.
ajde
To je moj odgovor, filozofirajo pa naj drugi. Kako pa kdo uporablja komp, pa je njegova stvar.
ajde
Corsair Obsidian 750D, i5 3570 & 4.4GHz, Sapphire R9 290 Tri-X OC,
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i
Z Meminfo sem kar zadovoljen. Preprosto lahko izbiramo med prikazom zasedenosti PF ali RAMa. V trayu izgleda lepo in čitljivo.
Ima pa še memdefragmenter, ki uspešno prigrebe kakih 100MB rama, če je ravno kriza.
Everest sem tudi probal, ampak ima zame preveč kazalcev in opcij. Ne ukvarjam se s hardwareom, samo da programi delajo kot morajo ;)
Ima pa še memdefragmenter, ki uspešno prigrebe kakih 100MB rama, če je ravno kriza.
Everest sem tudi probal, ampak ima zame preveč kazalcev in opcij. Ne ukvarjam se s hardwareom, samo da programi delajo kot morajo ;)
Krijejtiv
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KontraCepec ()
Ta Everest pa res ni slab. Ampak ne znam naštimat, da v trayu kaže porabo rama... V nastavitvah pod "sensor icons", kjer so tray ikone, imam od memorija na razpolago le "takt spomina" in "memory utilization".
Pod osd pa je nekaj več možnosti...
Imam pa Ultimate edition 4.2, polno verzijo.
Pod osd pa je nekaj več možnosti...
Imam pa Ultimate edition 4.2, polno verzijo.
Krijejtiv
Dangsteer ::
Za rame uporabljam RamIdle v navezi z motherboard monitor.malo si moraš stvari nastaviti in je super.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Intel Q6600Oddelek: Navijanje | 1792 (1368) | Yaqwsx |
» | AMD phenom II x4 955 - težave!Oddelek: Strojna oprema | 2424 (1337) | 4letters |
» | navijanje Quad procesorja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 24639 (19329) | Jst |
» | am2 3600+ vs 3800+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Navijanje | 22119 (13269) | DJ MartiNi |
» | Procesor vedno 100% v uporabi !!!Oddelek: Strojna oprema | 1784 (1583) | Zipper |