» »

Vprašanje za "zagovornike svobode"

Vprašanje za "zagovornike svobode"

1
2
»

Brane2 ::

> Zagotovo bolj prefinjeno od Stalinovih metod, a še vedno v bistvu strogo gledanje na lastno korist.

Kako bi pa ti deloval? Po Stalinovo ali po Ameriško?



MIslim, da akr po Titovo - odpikal bi levi in desni blok.

Zelo dobro razumem tele paralele, ki jih navajaš. Vendar, danes je Amerika demokratična država, v kateri se oblast menja, Rusija je pa še vedno totalitarna.


In ravno tako Kitajska, pa še kdo. Zakaj se recimo folk zgraža nad umorom ruskih novinarjev, ne pa recimo nad kitajskim Tienanmenom in podobnimi zadevami ?

Hja, zaradi interesov kapitala ! Bognedaj da bi užalili Brus Lija, sedaj ko toliko kupuje in ko imajo Ameri tak deficit, a ne.

IN Rusi se tega zavedajo. V tem modernem sistemu je primarno to, da si solventen in produktiven. Vse ostalo je sekundarno.

Poglej kitajce- še do včeraj so jih vsi nadirali, da so ekoliška katastrofa in da s prastarimi proizvodnimi postopki naravnost pobijajo vse okrog sebe.

Danes uporabljajo samo najboljše zadeve in se pripravljajo,d a bodo že jutri presegli ekološke direktive, ki jih narekujejo danes zeleni...

Če Rusi dosežejo in presežejo neko kritično količino, so na "zeleni veji", nihče jih več ne bo kritiziral pri reševanju notranjih zadev.


Sej razumem, všeč so vam totalitarne države, ki jih Amerika (kao) zatira. V resnici zatirajo sami sebe, oziroma vladajoča elita večino prebivalstva.


NIso mi všeč totalitarne države, le na živce mi gredo basni o bratski pomoči demokratične Amerike, ki da je kao nekaj posebnega. NI, gledala je samo svoje strateške interese, ravno tako kot vsi ostali. Pa ne pravim, sedaj da so vsi isti ali da so Rusi zlati ali da bi izbral življenje pod Stalinom, če bi se le dalo.

Pravim pa, da ni treba zganjat panike vsakič, ko nekdo omeni socializem. Saj če smo v moderni, demokratični družbi, kjer se odločamo z glasovanjem na posreden ali neposreden način, potem ni krize. Vedno je ( oziroam naj bi bilo) važna želja večine. Če je to ureditev pravil bližje socialističnim, zakaj je ne imeti ?

Pravzaprav mislim, da nam socializem v neki obliki "ne gine" že v roku parih let. Le da se ne bo smel tako imenovati, ker bi se prefinjenim zahodnjakom strgalo.
Tako bomo naredili polni krog. Po razpadu YU in vojni se bomo pripeljali v še večjo federacijo, kjer bomo na skrajnem jugu namesto na skrajnem severu in ki bo na koncu pravzaprav ker nekako socialistična ! Manjka samo še Titova slika...


In da se vrnem na izhodiščno vprašanje.

Kasparov nima pravice povedati svojega mnenja. Kje so slovenski Kritični intelektualci, da bi objavili in pokomentirali novico o tako nazorni kršitvi svobode govora.



Pa saj je sam Kasparov rekel, da bo lahko povedal več o okoliščinah, ko pride ven, to je čez 4 dni. Brez tega ni pravih podatkov za komentarje.


Sej je jasno. Pač simpatizirajo s totalitarnimi režimi, in na domačem terenu iščejo legalne poti za vzpostavitev podobnega režima.



Kaj pojmuješ pod simpatizerstvom ? Da folk piše čestitke Putinu za rojstni dan ali kaj podobnega ? Da slavijo partijo in imajo sloko velikega vodje na steni ali kaj takega ?
Za kaj takega bi se mogoče strinjal.

Ampak če delavec reče da mu je danes v bistvu slabše kot prej ( pa če ima prav ali ne) potem to zame ni kar takoj zaljubljenost v Stalina.


Razumem tudi, da je Amerika kar naporen pritisk na ostali svet. Ampak Rusija je ideološko držala roko nad precejšnjim delom sveta, pa niti en del pod njihovim vodstvom ni uspel zlesti iz krize, kriza v predelih z ruskim vplivom se je celo stopnjevala in pripeljala do razpada. Zdej bi ta know-how izvozili še v Ameriko in Zahodno Evropo.


NE, Rusi so potegnili zahodni know-how glede manipulacij v tujini, sedaj bi radi tja izvozili svoje interese na hrbtu dealov z energenti, orožjem itd.
On the journey of life, I chose the psycho path.

nevone ::

Brane2> Kaj pojmuješ pod simpatizerstvom ?

tole:

nevone> Kako bi pa ti deloval?
Brane2> MIslim, da akr po Titovo - odpikal bi levi in desni blok.

To namreč dela tudi Putin.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nevone ::

Brane2> Hja, zaradi interesov kapitala !

Poskusi delovati drugače. Boš videl kam boš prišel. Kapital si boš začel izposojat tam kjer je in z njim polnil žaklje brez dna, vse imenu interesov nekapitala. Bljak.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Thomas ::

Simpatije za socializem so široke in globoke. Škoda samo, ker gre za nemogočo iluzijo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Balandeque ::

>Saj če se prav spomnim, so tem državam pomagali včasih prav po rusko. Recimo fotr ve povedati, da je bila CIA v povojnih letih ZELO dejavna v Italiji, kjer je uporabljala VSE metode, jasno predvsem umazane, da partija ne bi zmagala na volitvah.

Ja in? Danes selahko samo priklonijo takemu tretmaju. Če ne bi bili še globlje v ekonomsko-političnem dreku kot so.

Ampak bistveno je, da ko se je Italija konsolidirala, so spokali in jo pustili pri miru. To je tudi vse kar se od osvoboditelja zahteva. No, pa prosim povej še, kakšne koristi si ZDA danes jemljejo v Srbiji?
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Brane2 ::

Recimo Kosovo ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Ja in? Danes selahko samo priklonijo takemu tretmaju. Če ne bi bili še globlje v ekonomsko-političnem dreku kot so.



Rad b videl to izpeljavo. Celo državo nadzira mafija, o neki razvitosti lahko govorimo le v severnem delu, vse ostalo je žalost.

Aja, tu je še rekordna proizvodnja in trgovina s ponaredki znanih blagovnih znamk, velik uvoz ljudi iz albanije, afrike itd in s tem povezan kriminal itd.

Sem kaj pozabil ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Aja, pa dodadjmo ntemu nadzor nad mediji, proti kateremu so rusi ovce.

Tip, ki je lastnik praktično vsega medijskega prostora v italiji, si je ob tem, ko je postal predsednik, prikrojil zakone, da se je rešil gotovega zapora.

Svoboda govora na šesto potenco, ampak samo za enega tipa in njegovo službo...


Saj sem vedu, da sem vsaj nekaj še pozabil... >:D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Thomas ::

Romuni derejo v Italijo, Italijani pa ne v Romunijo.

Nekje je dediščina sovjetska, nekje ameriška.

Postavljanje enačaja in relativiziranje pa popolnoma nesmiselno, že zaradi smeri emigrantov.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

In kolik Slovencev dere v Italijo ?

Po moje ne ravno dosti. Ja, kar je obmejni stvar in tega, ne pa v smislu maslovnega iskanja služb v Italiji ali kaj podobnega.

Pa nismo iz Ameriške šole, če ne šteješ osamosvojitve. Tudi od drugod ni bilo prav velikih emigracij v Italijo, razen beguncev vojne itd.

In ne vem, koliko je za ekstremno bedo Romunije kriva ravno Rusija. NE bom reku,d a nima nič s tem, a ni treba krivit samo njih.

Koneckoncev poglejmo si recimo madžarsko. V ruski šoli jim je nekako šlo, najebali so kakovostno šele pod "ameriškim redom"- sedaj nimajo praktično nič.

So tudi za to njihovo razprodajo krivi Rusi ?

ALi recimo Slovake. Kot slišim jim gre prav dobro, pa tudi ob delitvi zanej ni bilo prehude zime.

Ali recimo Ukrajina. Pod ruskim imperijem so uživali marsikatero ugodnost.

Sedaj so se začeli nekaj kur*iti in naenkrat mora predsednik pojasniti folku, zakaj bo od sedaj plačeval ruski plin _BLIŽJE_ tržni ceni in ne recimo 20x ceneje, kot je to bilo do sedaj...

So tudi njim res samo Rusi krivi za zaostalost ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Balandeque ::

>Recimo Kosovo ?

Ja, kaj z njim? Samo hočejo, da ima večinsko prebivalstvo možnost samoodločbe, tako kot mi. Ali cikaš na tamkajšnja naravna bogastva? Kamon, Brane... ne bi se z Rusijo kregali za tista dva rudnika.

>Aja, pa dodadjmo ntemu nadzor nad mediji, proti kateremu so rusi ovce.
Tip, ki je lastnik praktično vsega medijskega prostora v italiji, si je ob tem, ko je postal predsednik, prikrojil zakone, da se je rešil gotovega zapora.

Potem pa res slabo poznaš oba medijska prostora. Italija ima še kup drugih TV-jev in medijev. Rusija je vse, kar je količkaj omembe vredno, spravila pod svoj nadzor. Ostalo dela pod stalno grožnjo, davčnimi preiskavami in z nafehtanim denarjem. Beremo, gledamo in poslušamo pa tujci, ki bi radi bili informirani tudi o čem drugem, kot pa o tem, kaj je danes delal in kakšen kupček je napravil Vladimir.

V Italiji opozicija lahko tiska kar hoče, v Rusiji pa ponavadi preprosto prepovejo. Uzakonjen je index prohibitorum, ki je v osnovi namenjen preganjanju nestrpnosti in ogrožanju države, uporablja se ga pa za knjige Ane Politkovske.

Poleg tega pri Italiji govoriva o težavah, ki se na kratek rok pojavljajo v vseh državah. Tudi GB je imela Murdocha. Ampak trg na dolgi rok to poravna. Tak medij postopoma izgubi publiko. Kjer pa trga ni, pa pač car subvencionira nekatere, da ostali crknejo.
Urednik Moscow Timesa je povedal, da ko so začeli s cajtengom, so šli v največjo tiskarno in vprašali, koliko bi stalo 40.000 izvodov dnevno. In tam niso vedeli. Ker nikoli niso imeli cenika. Natisnili so, kar je država rekla in država je dala za plače, razvoj in dobiček. To je bilo leta 1997.

Ampak za nekatere je Rusija pač romantika. In ji dajejo v tem smislu res popust. Pozabili so, da vedno obstaja del prebivalstva, ki mu v končni fazi ni pomembno, kaj in koliko lahko kupiš, ampak to, da lahko razmišljaš, pišeš in bereš, kar se ti zahoče.

Sem imel tule poleti v gosteh ene pilote in vojake, ki so šli na MAXX 2007. In za njih je vse rusko boljše. Kakor robustno, iznajdljivo in poceni. Amerika seveda fuj. No, po mojih izkušnjah je vse to fama. Sem tudi sam hotel kupit Volgo, pa so mi tukajšnji prijatelji in ena testna vožnja dopovedali, da je vse to daleč od resnice. Auto VAZ, odkar ga je kupil Deripaska, danes dela Chryslerje po licenci in kupljeni tehnologiji.

Aja, bolj ontopic. Bomo videli, ali bo te dni Putin res odstopil. Lahko že danes. Špekulacija je, da naj predsednik po drugem mandatu ne bi mogel kandidirat na volitvah, ki so razpisane po odstopu. Torej, če bi odstopil in bi potem zaradi tega razpisali predčasne volitve. Če pa so razpisane že preden je odstopil (marčne so že), pa ja. Tak, lep ustavnopravni salto.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

poweroff ::

Razlika med ZDA in Rusijo je v odnosu do posameznika. V ZDA ima posameznik neko vrednost. Zato njegovo življenje cenimo - tudi če je vojak, zato imam človekove pravice, zato ima demokratični glas.

V Rusiji pa šteje samo masa. Zato si pač lahko privoščijo človeške žrtve, kršitve človekovih pravic in volilne manipulacije.

To je po mojem temeljni problem Rusije. Odnos do posameznika - individuuma.
sudo poweroff

Balandeque ::

Jezus Brane. Se bom v nasprotju s pravili moral sklicevat na lastno avtoriteto in kar sam vidim. A si ti bil kdaj na Slovaškem? Jaz sem bil tam en mesec, točno v času razdelitve, še s poštempljanim denarjem sem plačeval. V Zadnjih letih sem bil 3x in so razmere kot dan in noč. Pa nisem bil samo v Bratislavi, ampak tudi v Košicah recimo, čisto na vzhodu.
Sicer pa je Slovaška še danes bolj kot ne "zima". Razen Bratislave z okolico.

Isto Ukrajina. Tja pa hodim na dopust in malo po vojaških pomnikih. Prosim te lepo, kot dan in noč v primerjavi s pred 15 leti. Itak je pa pol Ukraijne ruske. Govori se ruščino in vse na ulici piše v ruščini. Tisto s plinom je samo izzivanje, češ: odločite se, a boste naši in imeli zadevo poceni, ali boste zahodni in plačevali polno. Tu imajo pa Rusi kar prav.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Thomas ::

Se strinjam. Svoboščine so individualizirane, ali pa čisto zvodenijo. Moje pravice kot proletarca ali Rusa so praktično nevidne.

Vse pravice mi transferirajo na "nivo višje".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Brane2 ::

Ja, kaj z njim? Samo hočejo, da ima večinsko prebivalstvo možnost samoodločbe, tako kot mi. Ali cikaš na tamkajšnja naravna bogastva? Kamon, Brane... ne bi se z Rusijo kregali za tista dva rudnika.


Oni hočejo,d a ima večinsko prebivalstvo možnost samoodločbe ampak samo ko velesili to paše. In Amerom bi to jasno zelo pasalo na Kosovu, pa še kje na ruskem ozemlju, ne bi jim pa pasalo marsikje drugje. Zato pa poskušajo iz Kosova vsi narediti "izjemo".

In če bi šlo samo za tista dva rudnika, se tudi Rusi ne bi matrali z zadevo. Očitno gre za nekaj več.

Očitno je, kako recimo pod NATOvim proitektoratom Kosova ni šlo nič na bolje. Srbski begunci se niso vrnili, albanci pa delajo težke štale tudi v Makedoniji in Grčiji in se pripravljajo na podoben scenarij. Ampak tega v zahodnih novicah ni, ker je Kosovo "unikaten problem". Seveda je unikatno. Edini vir dohodka so mafijski posli in oskrbovanje enot z avtomobili, pijačo in kurbami. Aja, pa šverc drog in ljudi.

Potem pa res slabo poznaš oba medijska prostora. Italija ima še kup drugih TV-jev in medijev. Rusija je vse, kar je količkaj omembe vredno, spravila pod svoj nadzor. Ostalo dela pod stalno grožnjo, davčnimi preiskavami in z nafehtanim denarjem. Beremo, gledamo in poslušamo pa tujci, ki bi radi bili informirani tudi o čem drugem, kot pa o tem, kaj je danes delal in kakšen kupček je napravil Vladimir.


Poglejmo recimo stvari na tem linku o Berlusconiju: http://www.ketupa.net/berlusconi.htm

Meni se vse to, kar si rekel za Ruse, zdi prikladen opis tudi Itailjanske medijske štale. Malo pocukrano, a v osnovi isto. Ja, v Italiji lahko printaš kar ti paše a brez denarja boš lahko na ciklostilu sprintal par pamfletov in jih potalal sosedom. Kako zelo drugače od Ruske cenzure, res. :\

Urednik Moscow Timesa je povedal, da ko so začeli s cajtengom, so šli v največjo tiskarno in vprašali, koliko bi stalo 40.000 izvodov dnevno. In tam niso vedeli. Ker nikoli niso imeli cenika. Natisnili so, kar je država rekla in država je dala za plače, razvoj in dobiček. To je bilo leta 1997.



Kaj je v tem tako čudnega ? Kaj misliš, če bi se takrat ali recimo par let prej Times pojavil v Ljubljani in bi zahteval ceno za podobno količino, bi jo dobil kar takoj ?
Valjda ne ! Če si pravi na trgu, potem še ni izoblikovanih cen, o katerih bi se pogajali, a ne ?

Ampak za nekatere je Rusija pač romantika. In ji dajejo v tem smislu res popust. Pozabili so, da vedno obstaja del prebivalstva, ki mu v končni fazi ni pomembno, kaj in koliko lahko kupiš, ampak to, da lahko razmišljaš, pišeš in bereš, kar se ti zahoče.


Mene Rusija ne zanima. Ko bom razmišljal,d a bi šel tja živet, me mogoče bo, tdo takrat pa, če je dobra RUsom in če napredujejo, je dobra tudi meni. Kar se razmišljanja in pisanja tiče situacije na samem terenu jasno ne poznam ampak tako od daleč ne vidim kako je tako zelo drugačna od situacij drugih ekonomij v prehodu. Kjerkoli so v neki tranziciji, ti ne bodo pustili pretirano srat po aparatu. Ja, ko in če se stvari ustalijo, se pravila razrahljajo, prej pa ne. Rusi tu niso nobena izjema.

em imel tule poleti v gosteh ene pilote in vojake, ki so šli na MAXX 2007. In za njih je vse rusko boljše. Kakor robustno, iznajdljivo in poceni. Amerika seveda fuj. No, po mojih izkušnjah je vse to fama. Sem tudi sam hotel kupit Volgo, pa so mi tukajšnji prijatelji in ena testna vožnja dopovedali, da je vse to daleč od resnice. Auto VAZ, odkar ga je kupil Deripaska, danes dela Chryslerje po licenci in kupljeni tehnologiji.



You are laying it a bit thick. Za navduševanje nad letali bi te še nako razumel, a da si šel kupit Volgo ne verjamem. Ali pa je nisi kupil v prapričanju,d a gre za dober avto, ampak iza kakega drugega vzroka.

Kar se licenčne proizvodnje tiče, who cares. Koneckoncev bi lahko Chryslerje tudi naročili od Amerov, če bi jim bilo toliko do njih.
Pri tem Chrysler primeru je edino važno, kaj imajo Rusi od tega- ali so delavc dejanjsko dobro plačani ali pa pri tej osvoboditvi dobije le dve šefli riža in vodko namesto ene.

Kar se Putina tiče, who cares. ČE ne bo vladal v ospredju, bo pa iz ozadja. Večina se strinja,d a je itak verjetno edini kvalificiran for the job.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Balandeque ::

Pazi Thomas, da se ne zapleteš. :) Tu nekje namreč poteka tudi ločnica med politično levico in desnico. Gledanje na volivce kot na amorfno maso ali kot na individuume.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Balandeque ::

>In če bi šlo samo za tista dva rudnika, se tudi Rusi ne bi matrali z zadevo. Očitno gre za nekaj več.

Rusi samo iščejo, kej bi alhko še nasprotovali zahodu. Krčevito tabijo kakšne močne, kredibilne zunanje sovaržnike. Spravljanja na Ukrajino in Gruzijo namreč tudi ruski plebs ni preveč dobro sprejel.

Ja, Volgo sem hotel kupit iz romantičnih nagibov.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Thomas ::

> Tu nekje namreč poteka tudi ločnica med politično levico in desnico. Gledanje na volivce kot na amorfno maso ali kot na individuume.

Maš point. Tudi v demokraciji je nekaj "na višji nivo transportiranih pravic".

True!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

podbevna ::

"Pazi Thomas, da se ne zapleteš. :) Tu nekje namreč poteka tudi ločnica med politično levico in desnico. Gledanje na volivce kot na amorfno maso ali kot na individuume."

Matthai in Thomas imata prav. Balendeque pa le deloma. Tu poteka ločnica med etatisti in liberalci (vertikala po Eysencku)

Thomas ::

Problem je pač ta, da Rus je prisiljen vse svoje pravice in svoboščine prenesti nivo višje. K Carju Vladimirju.

Pa bi vsaj Car imel kaj od tega! Pa nima nič drugega, kot da še spat ne more in ne mirno v penzjon. Stalno se mora ozirati čez rame, kaj bo z njim naredil njegov naslednik ali rival.

Dočim, če si demokratično izvoljen President, pa greš v penzijonu že na obisk v Kuvajt, tvoj naslednik ne bo sodeloval v poskusu atentata na tebe, skupaj z Iračani.

Čeprav si mu povedal precej krepkih med volilno kampanjo.

Diktatura se res ne splača. Preveč adrenalina nonstop.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Združitev Rusije in Belorusije (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17526153 (12637) Pac-Man
»

Ruski hekerji napadali švicarski referenčni laboratorij, ki je preiskoval novičok in (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6814387 (11035) jype
»

War: Gruzija vs Rusija (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Problemi človeštva
68135735 (22310) jype
»

Protiraketni ščit

Oddelek: Problemi človeštva
372855 (2122) jype

Več podobnih tem