» »

Pokvarjen procesor ali matična (ali kernel?)

Pokvarjen procesor ali matična (ali kernel?)

G-man ::

Iz druge roke sem kupil prenosnik Dell Latitude D400, ki naj bi bil predstavitveni model (res izgleda nerabljen, razen baterije, ki mi zdrži tam največ eno uro, prvič je bil prodan v Nemčijo januarja '04).

Zadeva ima Centrino 1,4, 512 MB RAM, 30 GB disk. Gor imam naložen Ubuntu 7.10. Fora je v tem, da se mi obnaša kot da bi bil not 700 MHz Celeron.

Za primerjavo, moja punca ima Toshibo M100 z 1,2 GHz, pa se ji pri 600 MHz brez problema predvajajo Flash filmi z Youtube. Meni pa z 1,4 GHz delajo netekoče (tudi ko sem zamenjal ...-generic kernel s ...-386 je bilo le malce bolje). Prenosnik ima sicer integrirano Intelovo grafično kartico.

Trenutno mi FF ob enem odprtem oknu kuri 16% procesorja, procesor pa dela 100% za bogvekaj.

Kje je tu napaka, da mi zadeva ne dela tako kot bi morala?

Aja, pa še to, celo v Enlightenment se kolca sistemu. Scrollanje po straneh v Firefoxu povzroča 100% rabo procesorja. WTF?

Glede na to, da mi šteka pravzaprav najbolj rendering spletnih strani, flash strani, pa tudi vse ostalo,... Nekje sem odkril, da mogoče BIOS ne prepozna zahteve po deljenju VideoRAM in zato grafika uporablja le 832 kilobajtov. Bi mogoče to bil vzrok? (npr, ko tipkam sedaj tole, mi rabi cca 30 do 80 % procesorja.

dukenukem ::

a maš ti vse gonilnike gor,kdaj si nazadnje formatiral ?da nimaš en kup šare in spywara gor, pa ti dela počas ;)

Brane2 ::

Probaj ročno scompilati kernel in vklopi podporo za framebuffer za Intlov čipset.

Bogve preko česa ti dela sedaj, verjetno kar preko navadne VESA emulacije, ki je poleg vsega še totalka nepospešena.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Dukenukem, sistem je na novo naložen in je Linux, se pravi, vsi gonilniki so že gor, spyware odpade.

Brane2, uporabljam kernel 2.6.22-14, gonilnik i810, Compiz laufa BP, filmi tudi (sem ravno včeraj gledal).

potem poglej, katere parametre sprejema gonilnik in aktiviraj ustrezne. Verjetno kak mtrr in mogoče kako enostavno 2D pospeševanje....

Kje pa lohk to pogledam? V xorg.conf?

v kernelu v /documetnation, verjetno kje v video mapi ali kaj podobnega. Ali v fb mapi ("kot framebuffer")...

Pa verjetno tudi pod X11 ni vseeno kateri driver uporabljaš. Ziher ima kaj optimiziranega za i8x0...

Če uporabljaš navaden vesa driver, potem so tvoji rezultati pričakovani. Vesa je totalka "blond". Vesafb-tng sploh pa uvesafb sta nekoliko boljši izbiri, vendar še vedno brez večne pospeševalnih funkcij...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali MacBook Pro 13 Retina ali ASUS? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
27055836 (45657) Nummy
»

Gentoo - problemi z framebuffer in ifconfig (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
675126 (4450) Zaibatsu
»

Pomoč pri prehodu na linux (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

96345839 (23141) Anteus
»

win x64 ali x86? (strani: 1 2 )

649564 (8193) Razerzone

Več podobnih tem