» »

2.1 zvočniki z "normalnim" basom

2.1 zvočniki z "normalnim" basom

mat123 ::

Prosil bi za nasvet, kateri 2.1 sistem za pc kupit, ki nima premočnega basa. Imel sem Logitechove x230 in je preveč bobnelo,
tudi če sem subwoofer dal na minimum (izkopit pa se ga ni dalo).

Rabil bi pa za občasno poslušanje glasbe, in za igre. Zvočna je integrirana. Cena bi pa naj bila do 120€.

L.p.

Ted ::

Geniusove 5.1 nabaviš za to ceno, če ne rabiš satelitov jih pač odklopiš. Niso le piskajoče škatlice z dodatkom wooferja kot večina teh poceni zvočnikov. Maš pa od Geniusa še solidne zvočnike 2.0 s 40 wati za 40 evrov če te motijo basi.
Mah...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ted ()

Tac20 ::

altec lansing MX5021 al kaj so ze, res basa je lih prav

steev ::

Logitech Z4. Bas lahko nastimas - lahko tudi izklopis.
:|

bate ::

Če te moti bobnenje basa, je najbrž res najboljša reč 2.0.
Še eno vprašanje za mimogrede, mam 2.1 sistem in me zanima a je bollš povezat izhod zvočne z wooferjem in od tam na satelite al naj kar iz zvočne napeljem na satelita in posebej na bas. Zvočna je integrirana HD na novi matični.

LP

mmmato ::

Tele poslušam dva tedna in so mi vedno bolj všeč.

mat123 ::

Prebral sem par testov, bom pa še v živo preveril Logitech Z4 in Altec Lansing VS4221 (tale me malo bolj vleče) in se potem odločil.

Hvala vsem za odgovore

Spajky ::

kupi kje (Merkur mogoče še kje) če dobiš AltecLansing VS4142 za 50€ (lahko rabljene za manj in daj frendu elektroničarju, da ti napravi enostavno modifikacijo na njem in boš najbolje skozi prišel. Ker skoraj vsi ti kao računalniški zvočniki imajo preveč basov in niso najbolj primerni za muziko poslušat.

Ta tvoj predlog Alteka je kao isto kot moj, le da ima še daljinc brezžični - a ti sploh rabi? 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

mat123 ::

No, kupil sem Logitechove Z4 in sem res zadovoljen. Bas so fajn porihtali, me je kar presenetilo. Na minimumu se tudi samodejno izklopi.
Zvok se mi zdi bolj čist kot pri x230, ožičen pilot pa tudi prav pride:D

Še enkrat hvala vsem

kixs ::

Globokotonec je veliko odvisen tudi od postavitve v prostor. Lahko testiras, da ga malo premikas. Nizki toni imajo precej dolge valove in se tudi malenkostne razlike v prostoru lahko veliko poznajo.

Za moje X-220 sem pred leti (pred nakupom) isto bral, da imajo premocen bas, pa se je izkazalo, da je pri moji postavitvi ravno pravsen. Pa osebno tudi nisem prevec navdusen nad premocnimi basi.

lp

mmmato ::

Spajky, ne vem če je razlika le v daljincu. Ima VS4142 tudi srednjetonce v podnožju satelitov? Imam 4221 in bas zna biti čisto nežen.

Spajky ::

Ja, ima tudi srednjetonce v podnožju in pa še ena razlika je za vse te v seriji bas zvočnike po mojem, vključno s tvojim : bas zvočnik je namesto 4 ohm (da da ven 15W rms) potem 8ohm, z malo manjšim izkoristkom kot prejšnji (in da ven rahlo manj kot 10W rms!)

Lukavi kitajčki, ki te kištice zdej delajo, so tako rešili rahlo 3 muhe na en mah (verjetno čuli, da je preveč basov in ene je motlo). Ker so tokovi skozi zvočnik manjši, se aparatura in zvočnik manj segreva pri maximalni moči in manj niha membrana (še vedno še kar fejst ruka zaradi še vedno kar solidnega izkoristka basovca), pa so tako tudi basi malo (par dB) bolj švoh in bolj realni, pa se zvočna slika malo popravi. Pa še termična zaščita čipa se poleti ne vklaplja tako hitro pri maximalni glasnosti. 8-)

Jest sem pa na mojem to malo bolj "prisilno" napravil :D ... drugače pa je basovc (mere) lesena kištica narejena po vseh regelcih, da lepo zveni s takim zvočnikom ...

Tiste moči v prospektih pa so kao nazivne od ojačevalca (TDA 4x-nega čipa ampak z 10% popačenja (že fejst hreščanje) = marketing! Srednjetonci so 8ohm 5W rms, tweeterja pa vsak po 8ohm 1W rms v seriji (16ohm/2W torej) in eden/spodnji vezan v kontrafazi glede na srednjetonec ... Visokotonce ni treba glih pri velikih močeh navijat (kot za naglušne), da se jih ne spali (pazit pri žurki, če si nakresan malo!)

Drugač pa lepo delajo in več kot dovolj močno, da ti lahko sosedje že začenjajo težit, če živiš v bloku ipd ... jest sem jih samo enkrat napalu (že predelane in ton blende flat) do kraja za probo/test za 2x ene pol ure in v 16m2 dnevni in mi je že malo zvonilo v glavi potem, kot po koncertu ... :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
44187844 (40319) staher
»

Katere računalniške zvočnike kupiti?

Oddelek: Zvok in slika
141674 (1421) Brias
»

2.1 zvočniki, 100-200eur?

Oddelek: Kaj kupiti
272899 (2520) Spajky
»

Kateri zvocniki so bolsi?

Oddelek: Zvok in slika
91685 (1451) Doman
»

Katere računalniške 2.1 zvočnike tja do 15.000?

Oddelek: Kaj kupiti
202079 (1602) dxx

Več podobnih tem