» »

2.1 zvočniki, 100-200eur?

2.1 zvočniki, 100-200eur?

uporabnik0 ::

Zdravo!

Iščem neke solidne 2.1 zvočnike za 3x3 sobo. Krša poslušat ne morem, tako, da raje kupim nekaj malo dražjega kot cenejšega....
Na mimovrste gledam neke Logitechove varjante... se zavedam, da ne bom slišal zvoka, kot ga slišim na pravemu hi-fiju. ampak vseeno me zanima če je tisto sploh kaj vredno? Če je kaj res vredno svojega denarja grem tudi čez 200.

Moja ušesa so navajena na hd595 oz rotel/kef sistem.

Hvala vsem,
lp

bluefish ::

hja, če si navajen na hd in podobne, potem ti verjetno tudi dober logitech sistem ne bo preveč všeč :D . Za logitech 2.1 sisteme si oglej tale seznam. Z-4 in Z-2300 ponujata nekako največ. Je pa pri nekaterih logitech modelih, brez finega nastavljanja, opazno prevladovanje basa ali pa primanjkljaj srednjih tonov. Seveda pa to zadnje predvsem pri cenejših modelih.

uporabnik0 ::

Z4 mi že na pogled delujejo just-show-no-go? 2300 zgledajo bolj solid, cena je skor premajhna - 137,90 €... čeprav na njihovi strani piše 189.95€ :D

Kaj pa kaka druga firma mogoče... Logitech ma več teh 5.1 se mi zdi. Kar mi je pa čist vseeno saj ne gledam filmov.

Zgodovina sprememb…

dre1 ::

Zakaj pa racunalniske zvocnike kupujes? Kupi 2 navadna zvocnika ,pa stereo ojacevalec bo zvok mnogo boljsi kot na racunalniskih zvocnikih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dre1 ()

uporabnik0 ::

Pa ne za 200-something evrov...

_mOuSe_ ::

Za ta denar, v bistvu še manj dobiš že kvaliteten 5.1 sistem. Npr. tale Audiotek 1200w, 5.1; če je zvočna na plati bolj slaba, dokupiš še npr. Genius SoundMaker 5.1. Skupaj 50eur, kaj praviš?

bluefish ::

heh, 5.1 za 40€ ni ravno nekaj, čemu bi rekel kvaliteta. Že to, da ni podana RMS, veliko pove o zadevi. Poleg tega pa je za tako majhno sobo takšen sistem brezveze.

_mOuSe_ ::

:D Ne mi zdaj vsega pokvarit, sem jih glih naročil:D Res, za tako majhno sobo je 1200w veliko preveč.

jest10 ::

Sanja svinja o 1200W pri tem sistemu>:D

_mOuSe_ ::

8-O a so res tako slabi, hitr povejte da prekličem naročilo

bluefish ::

ni nujno. Vendar pa vsekakor nimajo pompoznih 1200W; čudno pa je, da ni zapisana niti realna moč (RMS). Poleg tega se verjetno ne morejo ravno primerjati s podobnimi, recimo Logitech sistemi, ki so le malenkost dražji. No, pravzaprav še vsaj enkrat toliko :D , vendar pa pri njih veš, kaj dobiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

_mOuSe_ ::

niti ne rabim 1200w; hočem le da mi bo ob njih v užitek poslušati muzko, igrati igrce in gledati filme. Torej vseeno raje priporočate 2.1 sistem v tem cenovnem razredu?

bluefish ::

odvisno od tega, koliko ti pomeni kvaliteta zvoka. Glede moči pa se ti ni potrebno bati, 1200W bodo dosegli le ob glasnosti do konca in ob ojačanih basih etc. Realno pa je ta cifra veliko veliko manj.

Spajky ::

Sej je realno ... komp, monitor, luč in zvočniki ... pa doli basovc in 1kW pečka za gret noge >:D :D ....

Za 50€ imajo v Merkurju spet Altec-e in z malo predelave (666kB DL) delajo ko šus in zadosti močno :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Spajky ()

uporabnik0 ::

5.1 ne želim in ne potrebujem. 0:)

_mOuSe_ ::

To že, RMS bi moral biti nekje med 75-100W,ali? Pa vzel jih bom vseeno, še vedno jih lahko zamenjam, če mi ne bodo kul.

_mOuSe_ ::

Preklical naročilo :8)

jest10 ::

Pravega RMSa imajo ti zvočniki 20-30W in nič več. Prej manj. Od 12cm zvočnika(efektivno okoli 10cm) v manj kot 10L škatli bodo basi bolj kot ne švoh, kvaliteta srednjetonca je pa tudi vprašljiva.

bate ::

Ko sem jaz kupoval svoje sem se mal potikal po bofu in poslušal različne tipe. Tam tud vidiš kakšni dejansko so, so mi bli všeč eni jbl pa je woofer v resnici zgledal ko en mikser-svetleča bela plastika. Na koncu sem se odločil za ene powerstixx, meni se zdi kar vredu zvok.
Res, če sam tipkaš po mimovrste ne vidiš vsega. Na koncu lahko še vedno kupiš na mimovrste.

Kato ::

Jaz imam že kakšni dve leti Altec Lansing MX5021. Takrat ko sem kupoval sem jih primerjal s podobnimi in so vsaj po moji presoji boljši od Logitech Z2300 in nekako na ravni Herman Kardon SoundSticks II. Odločil sem se za Alteca ,ker dobiš zraven daljinca in pa ni mi bil všeč izgled Sound paličic. Načeloma sem zelo zadovoljen samo zadnje čase razmišljam o nabavi proper ojačevalca, ali pa nekaj takega, in kakšne dobre zvočnike. Zvok je zelo dober ni pa seveda na ravni pravega sistema. Zvočnikom se pozna ,da so plastika brez neke prave mase saj ,ko zamenjam te plastične s bookshelfi je razlika opazna. Pogrešam tudi amp za slušalke (uporabljam HD 555) saj tu neke proper slušalke niti ne pridejo do izraza. Zdej neka taka rešitev z ojačevalcem in pa bookshelfi te pride 250-400€. (250€ ,če imaš srečo in najdeš kaj pametnega na bolhi)

Spajky ::

He, ti tvoji Alteci imajo zgleda enako elektroniko v basovcu kot moji; se pravi bi jih bilo treba za muziko tudi malo na enak način predelat, pa bi blo res bomba :D :D 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

dre1 ::

Tele pocen racunalniski zvocniki majo max10 do 20 w ,kar pa za majhno sobo zadostuje ,ce nima soba vsaj 20 kvadratnih metrov,sistem 5,1 nima nibenga smisla,zato je najbolje kupiti rabljen stereo ojacevalec recmo kakih2*70w in pa zvocnike,za 200 do 300 evrov bo igralo super,za nekoga ki ni avdijofil,slisal sm pa tudi racunalniske zvocnike ki igrajo zelo dobro sam je cena okol 500 evrov kar je pa spet drugi cenovni razred.Pa oznaka na zvocnikih PMPO je realno ce jo zdelis z 10 ,pa dobis realne W,sem slisal Profesijonalni ojacevalec 2*40w je povsem nekaj drugega kot tele plastik fantastik varijante,je pa res ,da tele racunalniski zvocniki za vecino igrajo dobro.

Spajky ::

Tisti SilverStone Ensemble EB02 amp-i so podobna "pašta": 15W RMS (cca.brez "popačenja" za vrabce strašit) po kanalu :)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

jest10 ::

No, se bom še jaz priključil temi:D
Si mogoče že kdo lasti, ali pa je imel priložnost poslušati AL FX4021? Se splača vzeti za malo pod 100€?

Spajky ::

To je vse ista pašta kot zadnjih par omenjenih, bistvene razlike so samo v ceni/dizajnu/novejši, ki plačaš! V zvoku ni bistvene razlike IMHO; vse te altece je treba notri "rahlo dodelat", da zvenijo bolje za glasbo! Tudi moči so zelo podobne, ker je zelo verjetno notri enaka tiskanina/čipi pri vseh! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

mesoreznica ::

Jaz sem po akcijski ceni nabavil Denonov ojačevalec 2x50RMS in 2 KODA boksa, vse skupaj za cca 300€. Če se tolk lahko stegneš je to vsekakor boljše kot tile mali kakci za 200-300€. :D

LP
Gigabyte UD3P, E8500 @ 4.5 GHz , HD4870-X2, 4GB ram (Xtreeme Dark),
WD Velociraptor, LC Legion-X

jest10 ::

Spajky@
No ja, FX4021 le niso čisto enaki tvojim VS4121E, al kaj si že predeloval. Če ne drugega imajo drugačno izvedbo basa in srednjetonec je usmerjen tja, kot je potrebno:D
Še posebno me zanima, kako je kaj s trpežnostjo priključkov? Kajti pri sedanjih ATP3 se je priključek za zvočnik s komandami hitro razmajal. Da ne omenjam, kako se občasno ojačevalcu malo strga in pojača glasnost na max>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

Spajky ::

@ jest10 : moji in tvoji nepredelani, ni bistvene razlike, verjemi! Malo predelano pa ja ! :D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
44187907 (40382) staher
»

2.1 zvočniki z "normalnim" basom

Oddelek: Kaj kupiti
111126 (1126) Spajky
»

zvočniki 2.1

Oddelek: Kaj kupiti
52787 (2625) Jeremias
»

Zvočniki do 120E

Oddelek: Zvok in slika
51040 (981) Bramac ^^
»

Altec lansing vs. logitech

Oddelek: Zvok in slika
112281 (1947) raptor1

Več podobnih tem