» »

Kateri volan?

Kateri volan?

ddeben ::

V kratkem si bom omislu volan za igre. Na tem podrocju sm laik, zato pa vas prosim ce mi svetujete kater volan je trenutno 'hot' za recimo 25k-30k. Najraje bi ga vzel pri mimovrste, lahko pa tudi drugje...

skyline ::

logitech momo racing force.
IMO najbolsi volan trenutno v Sloveniji.
bodi mal bl specificn. kolk pricakujes od volana, a rabis force feedback....

lp miha

ddeben ::

Nujno mora imet FF, od volana pa pricakujjem de ni tko plasticen, pa da je odziven...

skyline ::

plasticen?!
kwa misls s tem?
u glavnem jest mam tega momota in sm zlo zadovoljen z njim. odziven je dost:). dozdej se nism meu nobenih problemov z njim, edin pedala me zajbavajo, kar je sicer tovarniska napaka, ampak jest sm zgubu garancijski list:'( in zato mi ga nocjo zamenjat.:\ sj sm si sam kriv...:8)
pa moj volan uporabljajo tut prjatli od mojga brata, ki pojma nimajo kuko skrbet za ksno stvar;(( in jih boli k***c za volan:\. tko da so ful grobi z njim in revez ze vs poka pa skriplje:( pa polomu sm eno obvolansko rocko za prestavljat. nc cudnga, ce ga pa furam csak dam 3-5h8-O. eno leto in pol...
pomoje ti ne bo zal ce ga bos kupu. na mimovrste ga 100% dobis

dwinxp ::

OJ!

Ta MOMO force res seka, sej mislis tistega k ma ta pravo usnje okoli volana in pedale take ful velike ne :D mislm tega sm mel jst vsaj v rokah. Kukr jst vem je bil pred par leti tm okoli 60k zdej nevem kolk stane :D Sam seka! volan je res spica:D

Pa lepo voznjo ti zelim

skyline ::

dwinxp:
ne ne mislm tega. tega k si ga ti opisou se ne da vec dobit;(. samo rabljene...:\.
tut ta njegov 'naslednik' momo RACING FORCE ni slb. ta je crn, pa ma gumijast obroc volana. sm ze reku, da je IMO najbolsi volan kr se jih da trenutno dobit8-).

frenk ::

najbol kar lahko dobiš je MOMO za 30k, tko da hitr naroč...tle nimaš kej razmišlat:)

jest mam sicer microsoft ff sidwinderja, ampak delam v trgovini in se ne morem upret da ga nebi v roke prjel zmer k mim pridem...res je dobr narjen:)

ddeben ::

Momo torej? Ok hvala!:)

mihec87 ::

Mene pa zanima ce je pr tem volanu mozno isklopit pedalke in si nastimat gas pa bremzo na volan ker pac me noge nocejo poslusat.

skyline ::

mihec87:
z lahkoto to nrdis. sam kabel, ki povezuje volan s pedali izklopis.8-)
ampak poj je ze ful podobn voznji na tipke...pedala so pac pedala...:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skyline ()

mihec87 ::

Vem da so pedala pedala sam men pedala nic ne nucajo oz jih ne morem uporabljat.

skyline ::

kuko jih ne mores uporabljat?
kwa je narobe???
si brez nog?>:D

borchi ::

skyline a si ti idiot?
l'jga

skyline ::

?
sj je samo joke...
ce mislis na to da je brez nog...

skyline ::

?
sj je samo joke...ce misliš na to da je brez nog...
mihec87:se opravičujem za to neslano šalo:\ :\ :\

OrlyTM ::

jst sm si ravno v petek privoscu Logitech MOMO racing force in morm rect, da sm ibr zadovoljen!! ... zadeva gladko SEKA! .. spili dobijo novo dimenzijo ...

vreden je vsakega tolarja, ki ga das zanj :)

Skyline: kaka tovarniska napaka z pedali?? Men delajo cist BP.

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

skyline ::

sj ta pokvarjena serija volanov je mimo...
pedalu za gas se mesa...;(( :\
poisci temo 'problemi z logitech momo racing force volanom'. sm ze spraseval po ST-ju za to...
v glavnem ze sparam za novga momota...al pa bom Driving Force Pro nabavu (un k ma 900° obrata)

OrlyTM ::

aha ... kul ...

no anyhow, jst z mojim ibr zadovoljen zdele ... cel vikend sm ga testiru in ugotovu, da TO = TO ! :D

kaj pa z tem: Driving Force Pro ... a to se pa ne dobi vec novo al kako?

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

skyline ::

DFP je cist nov volan...sicer je za PlayStation 2, ampak je na USB in se ga da bp prklopt na PC.
sam jest pojma nimam kuko je s Force Feedbackom, s pedali...zato vseen priporocam momota.8-)

ricola78 ::

Mene pa zanima če sta vredu volana microsoft sidewinder force pa
Logitech Formula Force GP, oz kateri je boljši. Pa zanima me še v čem je boljši momo proti tema dvema?
Zanima me torej, če je kdo poskusil vse 3? Sam sem imel na testu par let nazaj logitech force GP pa mi je bil kr všeč, sicer takrat so bli špili ala NFS porsche in colin 2. Pri porche je bil filing enkraten pri colinu pa nekako ni šlo.


LP R

skyline ::

tko, jest ti lohk sam povem, v cem je momo boljsi od teh dveh. FF GP pa Sidewinderja se nism sprobu, tko da ti ne morem svetovat, kateri je boljsi...

momo ma tut sekvencn menjalnik. 8-)
zelo uporabno, ce poleg formule pa rallyja spilas tut ksne GT avte al pa LFS.
pa pomoje ma tut bolsa pedala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: skyline ()

frenk ::

volan morš v roke dobit drgač ne veš kva hočeš in česa ne;)

gonilnik ::

Jaz imam Microsoft ff sidewinderja ki sem ga dobil prejšnji teden preko ebaya.Moram reči da sem izredno zadovoljen z njim je kot nov, se ful dobro obnaša,edina pomanjklivost bi lahko bila da ni na USB.Ampak je zato bila cena ZZZZZEEEELLLLLOOOOO ugodna.
Z poštnino vre sem dal namreč 20,82 evrov.+2 evra za nakazilo = 5477 sit
gonilnik---} driver---} šofer---} jaz

ČIP 008 ::

Najboljši volan je še vedno Logitech MOMO Force. Sem velik ljubitelj dirkaških stimulacij in sem menjal kar nekaj volanov. Seveda se da voziti tudi s drugimi vendar MOMO je zakon tu ni nobene dileme.

frenk ::

gonilnik: pol si pa zgleda dobu eno staro varianto...jest ga mam na usb:)

ČIP 008: to sigurno, ampak mu je MS FF SW zelo blizu

Hux ::

Jaz sem mel Sidewindera prej pa je kompletna guma na obrocu odsotpla. Pedala so malo skripala predvsem bremza menda. Zdaj ga mam v skatli pa bolse da neodprem ker kompletni obroc je v neki cudni mascobi ki je nastala z lepila 8-O

Za svoje case je bil dober volan motlo me je le skripanje bremze ki je vcasih kr zginlo. Drugace pa ma opticna pedala in Volna kar za MOMOta negre trdit.

MOMO pa ma obilo dosti napak. Zraven volana moras instalirat se en program ki skrbi za center volana sej drugace se sredi spila kr hitro zgubi. Kalibrirat ga moras prakticno nonstop ob vsakem pristopu v spil ter po resetu. Odstopanja do 1cm ce ne kalibriras. Tu pa tam moras pedala odklopit ker je bremza 10% aktivirana. Torej stisena pod default. Sicer to bol redko a vendarle se zgodi.

Vglavnem ce bi se delali Sidewinder bi si ga prej kupo kot pa MOMOta. Ni nokol bilo potrebno kalibrirat. Guma je odstopla komaj po 2 letih konstantne rabe. Baloncnki so se zaceli delat.

Nimas kaj na izbiro glede volanom trenutno. Thrustmaster oni ko je kot F1 ni slaba investicija pomoje. Samo pac F1 oblika. Ce bi se enrkat kupoval bi verjetno Thrustmastera vzel, pol Sidewindera MOMOta pa zadnega.



Oni drugi logitech volan pa je pravi srot.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

OrlyTM ::

Zraven volana moras instalirat se en program ki skrbi za center volana sej drugace se sredi spila kr hitro zgubi.


a? al spilam brez zagnanega logitech gaming softwareja alpa z, mi volan dela BP in cist nic ne zgubi centra! Nikol ga se ni!

Kalibrirat ga moras prakticno nonstop ob vsakem pristopu v spil ter po resetu.


a? vsakih nekaj dni ga prinesem iz omare, ga priklopim, nalozim enega od spilov in igram tako kot zadnjic ko sem nehal igrat ... kalibracija ni potrebna, deluje BP!

Odstopanja do 1cm ce ne kalibriras. Tu pa tam moras pedala odklopit ker je bremza 10% aktivirana. Torej stisena pod default. Sicer to bol redko a vendarle se zgodi.


a? prvic slisim za tezave te vrste ... nikol se mi ni zgodilo nic podobnega, pa igram z njim vec iger!

Tko da ne vem odkod mas ti tolko tezav?
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Hux ::

Te tezave ma vsak MOMO Racing volan smao ti pravis da ga mas v omari. Jaz ga mam nonstop prikloplenega in se ob vsakem resetu zgubi center. Kompletno moras od leve do desne parkrat obrnit da bo spet center. Ce spilas igrce kot Need for speed, F12003 tega nebos upazo da ni centrirano ker spil ne podpira natancega prikazovanja centra. Samo Nascar Racing in GPL menda kazejo linijo pri kalibriacijah. Jaz tudi pri F1 se nisem kalibriral pri Nascarju pa nonstop vedno ko grem v spil.


Reje to instaliraj in pozeni drugace se bos hitro v steni zbudo. Bilo je receno da bo to vgrajeno v nasledni software od volana 4.40 ampak nevem ce so lih.
CLICK



DXTweak 2 instaliraj obrni obroc malo na desno al kam pac pa restartaj. Pol pozeni DXtweak pa se cudi ki mas center. Volan si ne zapomni minimuma in maximuma.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

vag ::

Tudi sam se zanimam za omenjeni volan Logitech Momo Racing . Gledal sem pa po spletnih trgovinah, polovica prodajaln ima 12 mesečno garancijo, druga polovica pa 24 mesečno. V tujini pa je povsod 2 leti.
V Slo sem našel najnižjo spletno ceno 30.990 SIT.

Hux ::

jah volanom cena nekako ne pada dol tolk je ze blo pred letom dni.

ČIP 008 ::

Hux ti si zdaj pomešal hruške in jabolke. Logitech MOMO Force je še vedno najboljši volan. MOMO FORCE ni Racing. MOMO FORCE je bila posebna serija in cena tudi (takrat je stal okrog 45.000 sit) ,ki pa se ne dela že več kot dve leti . Gre za usnjeni rdeči volan predvsem iz kovine in aluminija ter bore malo plastike. Če primerjaš Trustmasters F1 s tem MOMO-tom je kot če primerjaš BMW s Daewoo. Za primerjavo F1 takrat ni imel niti kovinskih ležajev ampak plastične, mogoče so to sedaj odpravili. Otežavah glede kalibracije prvič slišim kajti to je volan ki se samo vozi, vozi .........in uživa v vožnji. LP:D

Hux ::

Nisem nic pomesal. Tip zgoraj govori o MOMO Racing. MOMO Force volan ne obstaja vec vsej 2 leti. Tak da ga nikakor ni mogo kupit.

Glede MOMO FORCE usnejnega ga je mel kolega iz Londona. Vsakih 3 mesece ga je moral narazn vzet in razmontirat da je spet delal koplko tolko solidno. Govorilo se je dosti o izgublanju kalibracij pedalov ter da so pedali nasplosno presvoh sej majo premali hod.

Jaz sem ga takrat vseeno htel kupit a ga niso meli nikjer vec. Tudi tam ko so se meli ime oz sliko na netu volana ze dolgo ni blo za dobit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

Hux ::

Aja zaj vidim lih da si ti omenjal MOMO Force. Kaj sploh omenjas taki volan ko se ze 2 leti neda vec dobit?

destiny ::

Hux a prodaš starega sidewinderja? Volana jest sicer ne rabim, zanimajo me pa pedala. Pošlji mi ZS če si zainteresiran.

LittleDevil ::

Lep pozdrav

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal, kaj je bistvena razlika med volanoma (razen v ceni):

-Logitech Momo Racing Force
-Logitech G25 Racing Wheel

Zanima je če je G25 res toliko boljši da se splača dajati 260€ zanj?

Hvala

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Volani

Oddelek: Kaj kupiti
142068 (1546) ABX
»

Volan za občasno igranje.

Oddelek: Kaj kupiti
11993 (810) DavidK
»

Kateri volan oziroma kje kupiti Lgitech MOMO Force?

Oddelek: Kaj kupiti
111586 (1351) Tattoo-
»

Kje do Logitech MOMO FORCE?

Oddelek: Kaj kupiti
91271 (1068) Thanatos
»

MOMO Racing volan

Oddelek: Strojna oprema
282134 (1752) Tattoo-

Več podobnih tem