» »

Slovenija in mladi

Slovenija in mladi

Avby ::

Že nekaj časa me žuli pa bom še tu za mnenje vprašal.

Opažam nek fenomen v Sloveniji in sicer...

Kadarkoli so kakšne volitve se nikoli ne govori o nikakršni problematiki mladih. Na vseh volitvah in pa temah po radiu, ki jih slišim nihče sploh in niti ne zna povedati, kaj bi naj bila problematika mladih. Problematika mladih? Kaj pa je to?

Potem pa slišim na koncu vedno stavek v smislu, problematika mladih je premalo študentskih postelj. In to je to.

Sedaj pa me zanima, če res je stanje kaj se tiče mladih (do 30 leta nekje) so zame mladi med 30 in 50 so zame srednja generacija in ne mladi. Kot marsikdo misli da je star 40 let pa je mladi.

Pustimo pa spet mladostnike. To je stanje nekje do 20 leta bi jaz rekel.

No skratka, sam kot pripadnik mladih ne delim mnenja, da je stanje tako rožnato. Delam, štiudiram in se trudim ampak vseeno ugotavljam, da nimam nič in praktično se ne počutim kot da mi je v življenju lahko. Še več zaradi šolanja in borbe za denar ki sta zelo težki skupaj sem cele dneve obremenjen, živčen in tudi z pretklsti ko sem se preveč gnal imam kakšne zdravstvene težave. Če me nebi zraven vsega še podpirali starši in bi mogel skrberi še za otroka bi pomoje bil na samem družbenem robu. Životaril ali celo crknil.

Sam se nekako s tem ne morem sprijaznit in zato se borim vsak dan da bi bil jutri boljši. Ampak me zelo moti to, da te naše borbe nihče ne priznava. Kot da je ni? Politiki še celo tipa Jelinčič podcenjujeo z izjavami nas mlade. Češ da naprimer fakulteto lahko vsak konča. Če jo je on si lahko kupil (farmacevtsko) še ne pomeni, da mi ki nismo poslabncai imamo ta privilegij.

A mi res kdo tako pomaga v tej državi da bi lahko državo le častil? Sam cenim Slovenijo ampak ne cenim odnosa do mladih, češ da nam kdo kaj daje in da nam je tako tako lepo sedaj, da bi naj bili tiho.

Vaše mnenje?

jype ::

Dejavu?

A nisi ti s temle že začel enkrat, na zelo podoben način?

Avby ::

Ne. Sam sem danes to napisla tu, ker je doma počilo na to temo.

Sam sem nekje do 20 leta bil dokaj zadovoljen pa se nisem preveč obremenjeval. Sedaj pa gre nekaj časa že stanje glede mojega mišljenja na to temo drastično navzdol in me to zelo obremenjuje.

Pa me zanima če je to samo faza ali je kaj resnice na tem? Pač vaše mneje.

Sedaj so tudi predsedniške volitve in seveda vsak bi rad svojega kandidata ki govori besede, ki so njemu blizu. Sam pa zaradi neuspehov mladih na tem področju začel razmišljati koliko jih je v parlamentu. Nekako nismo zastopani z strani naše generacije nikjer. Ta generacija ki je že 50 let na oblasti pa tako vem da od nas samo pričakuje nekaj. Nebo nam nikoli nič dala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

nastyboy ::

Odvisno koga vprašaš. Če misliš da ti gre slabo.. pejt brezdomca vprašat kako mu kaj gre v življenju. Ali pa delavce za trakom. Seveda pa vsak raje gleda na bogataše.. češ njim gre fino, nam pa ne. Ampak takšnih bogatašev ni veliko. Pa glede na to da si šolan (oz. se še šolaš) Kdo bi moral življenje boljše preživeti nekdo z izobrazbo ali brez. Mogoče pa ne opaziš priložnosti okoli sebe? (Te so pa zmeraj)


LP

Avby ::

Nevem morda je samo faza. Saj zato pa sprašujem. Samo sam sem zadnje čase zelo nezadovoljen. Razmerje vloženega truda in koristi mi nekako ne ujema se.

Ok grem iskat nove priložnosti. Saj tako če jamram tu ali pač ne se nebo nič spremenilo. Samo pač vprašat sem hotel, če je v Sloveniji za mlade res najbolje poskrbljeno in nimamo se kaj pritoževati.

Ker na to temo je tudi pred kakimi 4 urami počilo. Očitki kako nam gre lepo, sam pa vem, da za vsako stvar moram delat in se trudit in da mi je nihče ne da.

Zato je počlo. Češ da nam mladim je pa tako lepo, ker nam nekdo nekaj da. Zdaj pa jaz pač ne čutim pretirano tega da mi kdo kaj da. To je pač problem. Ali pa bi moral to ceniti, pa se ne zavedam? In če bi moral to ceniti, kaj točno bi naj cenil?

T-h-o-r ::

Naj nas mlade končno enkrat nehajo posiljevat z drugo svetovno vojno....
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

T-h-o-r> Naj nas mlade končno enkrat nehajo posiljevat z drugo svetovno vojno....

Tvoj podpis je pa kaj? :)

rfmw ::

kambođa. drugače pa je bogatejših vedno več (samo poglejte nove in drage avtomobile na cestah, npr. v lj), seveda pa je hkrati več revnih. Paziti moraš samo toliko, da konvergiraš k prvim, ne k drugim.
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

Binji ::

Jaz se cisto strinjam. Z vseh strani poslusam kako smo studentje privilegirani, kako nam dajejo zastonj stvari, kako nimamo kaj za delat cele dneve,... a sam komaj komaj da si sploh lahko privoscim studij in to s pomocjo starsev. Toliko o tem, kako je zastonj in dosegljiv vsem... J*** se pa itak po cele dneve z raznimi obveznostmi. Najlepse pa mi je, da vem, da tudi ko koncam faks in se zaposlim, se bom lahko se bolj j*** se 30 let, da bom sploh kaj imel. ;(
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

jype ::

Binji> Najlepse pa mi je, da vem, da tudi ko koncam faks in se zaposlim, se bom lahko se bolj j*** se 30 let, da bom sploh kaj imel.

Razumeti moraš, da je to tvoja odločitev.

Jaz sem se odločil drugače in praktično z ničle začel (stanovanje in hrano sem res imel pet let od prenehanja izobraževanja subvencionirano od staršev) in imam zdaj že dovolj, da bi lahko kupil stanovanje (pa ga ne nameravam, ker se mi to ne zdi pametna dolgoročna naložba in ker se mi zdi bedasto, da je Ljubljana polna praznih stanovanj, starši pa zagotovo ne bi tega oddajali, ker še nobenega niso). Najprej sem bil zaposlen tu in tam, hkrati pa sem s kolegom ustanovil majhno računalniško podjetje, ki je bilo razmeroma uspešno. Potem sem mu prodal svoj delež in ustanovil novega, ki je bilo še malce uspešnejše, pred dobrim letom pa sem podjetje prodal večjemu podjetju, kjer imam zdaj lastniški delež. Poleg tega še vedno veliko delam izven podjetja, vendar se trudim obseg tega dela počasi zmanjšati z višanjem cene in mi gre kar OK. Sicer sem trenutno popolnoma brez gotovine, kapitala je pa že kar precej in njegova vrednost razmeroma hitro raste (malce hitreje kot IT panoga v slovenskem gospodarstvu v povprečju).

Takoj na začetku fakultete sem imel dve možnosti - se potruditi s fiziko in biti zgleden študent ter se proti koncu študija ubadati z zaposlitvijo, ali pa svoje obstoječe znanje (že takrat je bilo povpraševanje po Linux znalcih ogromno, pa še vedno raste) takoj ponuditi na trgu. Zdi se mi, da sem se odločil pravilno, čeprav me študij fizike še vedno mika in sem prepričan, da se ga bom prej ali slej lotil. Po eni strani se mi tudi sanja ne, kaj vse bi se lahko zgodilo in kako in koliko bi lahko zaslužil, če bi pred štirimi leti diplomiral, po drugi strani pa vem, da kar sem ustvaril v osmih letih, niti ni tako malo, čeprav sem začel praktično brez vseh poslovnih izkušenj in čeprav sem napake precej drago plačeval.

Kaj pa vem - jaz nisem prepričan, da za mlade nihče nič ne naredi - če bi vsak zase naredil tisto, kar zmore, bi bila perspektiva precej drugačna, hkrati pa tudi mislim, da politično gledano mladi bistveno premalo naredimo, da bi se lahko nadejali vidnih učinkov. Ob škandalih, ki pestijo študentske organizacije in podobna združenja študentje samo zamahnejo z roko - njihova odgovornost je ukrepati, vložiti energijo v to, da se pozanimajo o tem, kaj se dogaja, pritiskajo prek različnih vzvodov na vse, ki dejansko imajo možnost uveljavljati spremembe in predvsem narediti kaj (demonstrirati in protestirati, pisno, ustno in na ulici, vložiti tožbo, javno zahtevati pojasnila) in take reči. Vse to terja ogromno dela, ampak jaz sem se za področja, ki se mi zdijo pomembna, precej angažiral tudi politično (ne, nisem v nobeni stranki in nisem nikamor kandidiral, sem pa napisal kup laičnih in nekaj poljudnih in strokovnih člankov in predvsem kratko in natančno razlagal politikom, kaj je moje stališče in zakaj od njih pričakujem, da ga zastopajo tudi oni) in čeprav je v nekaterih primerih sledil neuspeh, je v dovolj primerih zaleglo, da niti približno nimam občutka, da je kdorkoli odrinjen, niti v Sloveniji, niti v EU.

kitzbrado ::

Tjah jype, tebi je uspelo in to ti iz srca privoscim. Si mel pac jajca zagrabit dobro priloznost. Ves verjetno tudi sam, da je tebi uspelo, marsikomu pa ne.

V glavnem mislim, da tvoja zgodba o uspehu vsaj v principu ne pase tu notri. Gre za to, kaksno je stanje za povprecnega mladega v Sloveniji. Povprecni mladi ne ustanovi svojega podjetja, ampak racuna na to, da bo s kombinacijo sposobnosti in izobrazbe lahko uspesen v okviru kakega izmed podjetij. Zal je situacija taka, da je poleg tega treba se dosti riskirat - zato mogoce slaba volja zgornjih komentarjev. Clovek bi si mislil, da tisti bolj ziheraski z dobro izobrazbo lahko najdejo kako varianto sluzbe, ki bi ustrezala obveznicam tako, kot tvoja zgodba ustreza delnicam. Zal imam obcutek, da te variante nekako ni na trziscu. Je pa veliko ekvivalentov bancnega depozita, kjer na koncu po vsem, kar ti pobere drzava, ne ostane skoraj nic.

Zgoraj napisano je splosno mnenje. Drugace mislim, da bi samoinicijativa pri nas v popvrecju morala biti vecja in s tem tudi povprecna stopnja tveganja.Takih, ki imajo svoje firme in ki jih posteno furajo, rabimo se vec za rast gospodarstva. Je pa zanimivo v tem kontekstu, da se vecina zgodb o uspehu zacne z "pred studijem (v prvem letu studija) sem imel na voljo odlocitev..." - torej univerza nasprotno modrosti nasih starsev skoraj da ne more prinesti tistega maksimuma.Tega bo pa se vedno vec, ker se pocasi ze cisto vsi zavedajo, da pokojnin ne bo, torej se bo treba znajti sam.

McHusch ::

Računalništvo je tudi taka specifična panoga, ker lahko pravzaprav vse prebereš in se naučiš iz knjig, preskusiš doma in napreduješ ter sčasoma obvladaš.

Recimo kemije, ki jo študiram (pa tudi npr. farmacije, medicine ...), se tako ne da iti. Brez faksa ne gre (po srednji kemijski si lahko tehnik v laboratorju, ampak to nekako ni to...).

dukenukem ::

js mam občutek, da je v sloveniji skoz slabše ,in to je dejansko res:O

T-h-o-r ::

Tvoj podpis je pa kaj? :)

Mislil sem na domobrance in partizane ter na rdeče in črne itd.

in meni se zdi apokalipsa močno protivojni film
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

McHusch> Računalništvo je tudi taka specifična panoga, ker lahko pravzaprav vse prebereš in se naučiš iz knjig, preskusiš doma in napreduješ ter sčasoma obvladaš.
McHusch> Recimo kemije, ki jo študiram (pa tudi npr. farmacije, medicine ...), se tako ne da iti. Brez faksa ne gre (po srednji kemijski si lahko tehnik v laboratorju, ampak to nekako ni to...).

Ah, to pa je res - moja sreča je, da je moj hobi v bistvu hkrati tudi deficitaren poklic.

Čeprav po drugi strani... za matematiko potrebuješ samo papir pa svinčnik :)

kitzbrado> Takih, ki imajo svoje firme in ki jih posteno furajo, rabimo se vec za rast gospodarstva.

Žal tudi moje trenutno podjetje ni tako, da bi lahko zagotavljalo udobno delo ziherašem - tveganja pri malih je vedno veliko, srednjih je pri nas malo, velika so pa v glavnem v tujini. Če lahko malo firmo ustanoviš brez formalne izobrazbe oziroma se v njej zaposliš, je pri vedno večjih firmah vedno bolj pomembno, da lahko svoje znanje nekako izkažeš - ni sicer nujno, da s fakulteto, čeprav na večini področij to _je_ najlažje. Mene so vedno ljudje našli zato, ker sem razmeroma aktiven član odprtokodne skupnosti, dobre kemike pa verjetno najdejo tako, da pobrskajo po kemijskem ekvivalentu odprtokodne skupnosti.

kitzbrado> Je pa zanimivo v tem kontekstu, da se vecina zgodb o uspehu zacne z "pred studijem (v prvem letu studija) sem imel na voljo odlocitev..." - torej univerza nasprotno modrosti nasih starsev skoraj da ne more prinesti tistega maksimuma.Tega bo pa se vedno vec, ker se pocasi ze cisto vsi zavedajo, da pokojnin ne bo, torej se bo treba znajti sam.

To ni nujno res, da je pot mimo faksa optimalna - v mojem primeru me je od študija odvrnilo ravno to, kar pravi McHusch - znanje in izkušnje iz moje panoge so bile poceni in so mi bile dostopne že celo pred gimnazijo. Res je tudi, da nisem bil len in sem se ogromno samoiniciativno učil, pa da sem imel srečo, da mi tuji jeziki toliko ležijo, da sem se jih lahko praktično naučil sam, ko sem spoznaval računalnike (ogromno literature za C64 je bilo npr. nemške). Brez tega bi se zelo verjetno odločil za študij na FRI, tako pa zdaj nekako ne vidim, kaj bi od študija (razen papirja, v katerem sam ne vidim nobene vrednosti) odnesel.

T-h-o-r> in meni se zdi apokalipsa močno protivojni film

Antifašizem je tudi močno protivojni. Ker je pri nas vedno več zagovornikov fašizma, se pač pogreva staro zgodbo, da bi ljudje lažje razumeli, zakaj je fašizem slab.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Karaya 52 ::

Binji; dobrodošel v svetu, kje si pa do sedaj bil?

Faks ti imo da samo neko dodano vrednost ne pa garantirane brunarice v Trenti. S tem sem se sprijaznil že pred časom.

Roko na srce, za nas študente je dobro poskrbljeno. Šolnin ni prehrana je dobro preskrbljena. Najbolj me motijo "študentje", ki se šlepajo in obešajo na vse možne bilke, da bi obdržali status, študirajo pa tak al tak ne. To so za moje pojme lenuhi in imajo kasneje največ za povedati o sistemu. Tudi študentsko delo izkoriščajo mnogi za pranje denarja.

Sam preživim s 190€ štipendije. S tem si plačujem VSE, starši me finančno ne podpirajo, niti tega od njih ne pričakujem oz. zahtevam. Me skrbi prihodnost? Zelo. Pa kaj naj naredim? Najbolje da nadaljujem s faksom in upam na najbolše, dokler pa imam brezplačno izobrazbo pa bom tiho.

Thomas ::

> Kadarkoli so kakšne volitve se nikoli ne govori o nikakršni problematiki mladih.

Me prov veseli, da več ne gonijo te lajne. Problematika mladih, ki se nimako kje zbirat in podobne oslarije so mi šle na jetra že od mojih mladih časov naprej.

Ravno tako mi gre na živce DESUS s svojo agendo. Bi mi šla na živce tudi politika "s posebnim ozirom na moške moje starosti".

Interesne skupine so odvratne v politiki. Vključno s feministkami, da se ne bi čutu kdo prikrajšan. Pa sindikati, bljek!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Interesne skupine so odvratne v politiki. Vključno s feministkami, da se ne bi čutu kdo prikrajšan. Pa sindikati, bljek!

Ti si pa nevede še vedno za diktaturo proletariata, zgleda.

Interesne skupine _so_ politika.

Mladi morajo samo zrelo nastopit kot razpoznavna interesna skupina in kaj pametnega povedat, da jih bo kdo podprl. Tako kot smo to storili računalničarji, ko je bilo treba preprečiti sprejetje zakonodaje, ki bi omogočila, da se z denarnim prispevkom nekakšni agenciji rezervira ideje, tako kot se z denarnim prispevkom SAZASu rezervira melodije (bljek!).

Thomas ::

> Interesne skupine _so_ politika.

Politika kot jo razumem, so volitve in parlament in vlada, ki jo izvoli.

Razna lobiranja raznih interesnih skupin so pa meni manj pomemben element demokracije, kot je moje (in še koga) zaničevanje njih.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

nastyboy ::

Glede fakultete in koliko izobrazba pomeni.

Res je.. nekaterim uspe tudi brez fakultete (Bill Gates), vendar je takšnih zelo malo. Velika večina ostalih, ki pustijo faks pač ne obogati bajno. Vseeno pa jih lahko našteješ na prste takšne, ki so fakulteto končali pa zdaj brskajo po smetnjakih, ker jih je življenje dotolklo. Takšnih je pa zelo malo. Fakulteta ti da neko znanje, ki te bi načeloma moralo obdržati pri kolikor toliko spodobnem življenju.

Legitimno je tudi da se odločiš za svojo firmo.. in če veš kaj delaš in te to veseli, potem v resnici ne potrebuješ faksa, ker se tvoje firme tičejo recimo okoli 5 izpitov iz faksa... te si pa lahko tudi na internetu najdeš.

Vendar če ti to ne bi uspelo (in takih ki odprejo svojo firmo in potem propadejo je kar dosti) , bi pa lahko klaverno končal. Takrat ti pa list papirja tudi da večjo možnost zaposlitve.


Enkrat smo se na faksu spraševali zakaj nas ne naučijo nič kaj praktičnega, kar bi se uporabljalo. Pa je bil odgovor, da smo v tem primeru pač zgrešili smer.. in da bi morali na poklicno.. oni te pa res naučijo prakse. Uni program pač pomeni da si univerzalen, da se bolj kot ne na vse spoznaš. Ozroma... na faksu dobiš širino, pozneje v službi pa še globino.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nastyboy ()

jype ::

Thomas> Razna lobiranja raznih interesnih skupin so pa meni manj pomemben element demokracije, kot je moje (in še koga) zaničevanje njih.

Torej naj bo poslanec strokovnjak za vse.

Me lahko usmeriš na enega takega, v kateremkoli parlamentu na svetu?

Namreč, rad bi ga volil.

Avby ::

Nevem, zdi se mi da to nezavedanje in nepoznavanje omenjene problematike vodi v stanje, kjer bo Sloveija dolgoročno morda več izgubila kot si sploh misli da je možno.

kekz ::

Samo naj kdo še kdaj ustanovi, voli ali propagira kakšno stranko mladih (in izvedenke).
Bo dobil od mene ene dve okrog kepe, samo da ga srečam! ;((

Tole pa mene res pogreje (kolk tile falotje meni živcev požrejo) ;(

Binji ::

jype svaka casta res... Jaz sam priznam da nimam toliko jajc, da bi brez formalne potrditve znanja (se pravi diplome), sel na svoje. In ja.. se zavedam, da se mi ne bosta avtomatsko cedila med in mleko v momentu ko koncam faks. Imam v planu tudi nekoc odpreti svojo firmo, ampak hocem vseeno vsaj diplomo imeti v zepu.. pac... just in case.
Ampak clovek bi tudi pricakoval, da bo to moje znanje po vecletnem mucenju malo bolj cenjeno kot je sedaj (sodec po placah, ki so precej nizje kot v ostalih drzavah, medtem ko jih po cenah hitro dohitevamo).
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

zee ::

Slovenija in mladi...

- pomanjkanje delovnih mest za mlade
- pomanjkanje (odsotnost?) stanovanj za mlade - to je stanovanje si mogoče lahko privoščimo, vendar moramo za to zastaviti obe ledvici in del jeter
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Horsechoker ::

Se pač preseliš v tujino, kdo pravi da moraš celo življenje preživeti v enem kraju/državi. Greš tam, kjer ti se ponujajo boljše priložnosti in kjer te bolj cenijo.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

zee ::

ze delam na tem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Tear_DR0P ::

ze delam na tem.

ampak si ugotovil da lajna o dragih slovenskih nepremičninah laže?

kdo pa naj bi po vasem skrbel za mlade? za studente? 30 let nazaj so studenti sami poskrbel zase - danes pa vsi samo jamramo kako drzava nic ne naredi
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

kekz ::

Jaz se bom najbrž tudi izselil, čeprav nisem več "rosno" mlad, ker je tole višek...

Da malo dopolnim, kaj sem v prejšnjem postu jokal čez stranke mladih. Očitno so tole ultra desničarske stranke, saj jim pred dobičkom in ekonomijo ni nič svetega. Saj sem tudi jaz desničar (po ekonomski usmeritvi), ampak...
Smo se zapeli z "mladimi" oblastniki za neko prostorsko ureditev, ki zakonsko zahteva toliko in toliko metrov prostora. Teh metrov dejansko v naravi ni!
"Mladi" oblastniki pa so sklicali sejo in z navadno večino odločili, da je tam dovolj metrov prostora (in v resnici s tem sicer oškodovali sosede).

Dejansko so s tem dekretom posredno skrajšali metre (da jih je dovolj za zakonski okvir) 8-O. Nas so skušali podkupiti, da bi bili tiho.
Mislim, z matematičnimi in fizikalnimi zakoni se pa ni tako za hecat, da jih bomo spreminjali z navadno večino na politični seji. ;((

Daedalus ::

Mislim, z matematičnimi in fizikalnimi zakoni se pa ni tako za hecat, da jih bomo spreminjali z navadno večino na politični seji.

Sem že videl demokratične seje, ki so bile pripravljene sprejeti vrednosti števila pi nekje med 10,567 in 23,44567. Kakorkoli je pač "šefe" rekel, da naj demokratično glasujejo.

Ontopic - moja situacija je trenutno sledeča - zadnji letnik faksa, na šnelkursu do diplome takoj po zaključenih izpitnih obveznostih. Vzdržujem se sam, kar pomeni služba poleg (rednega) študija, brez službe tud študija ni. Stanovanje, oziroma soba - podnajemniško, itak. Ob koncu faksa morm naredit še izpit za avto (draga jeba) in z malo "sreče" bo treba tud avto nabavit - ampak, ker kot "mlad voznik" predstavljam hudo grožnjo v prometu, me bojo zavarovalnice dodatno oglobile +20% za zavarovanje. Obenem z neko "začetniško" plačo ne gre pričakovat, da bom kmal dohiteval Billa Gatesa, pa bom zgleda še nekaj časa stanoval v sobici za 200€. Ne zgleda lih dobro:>

Aja, če bi iskal službo v liniji s svojo bodočo izobrazbo, bi šele bil hec. Politolog, my ass. "Na srečo" (z ogromno in pretežno lastno vloženega časa, volje in učenja) sem dokaj kompetenten linux admin, čeprav tud to še ne pomeni, da bo ok služba in plača. Pomoje se bom z ene 70% verjetnostjo preselil kam v tujino, kjer so davki nižji, na stanovanjskem in zavarovalniškem trgu pa vlada vsaj približna konkurenca in ne kartelno dogovarjanje. Slovenija pa...who cares.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

gruntfürmich ::

mladi v sloveniji so...
nezreli
neumni
apatični
zavajani
idealna priložnost za pumpanje s strani SMS
idaelna priložnost za pumpanje s strani trgovcev
idealna priložnost za pumpanje s strani propagande, češ da na njih svet stoji
skratka... v riti.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Thomas ::

Stari pa vse to kar so mladi, plus še stari so povrh.

Blagor nam, v srednjih letih! Mi smo pa presek obojega! :P
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Horsechoker ::

Jaz se najdem sam pod apatijo, medtem ko je Thomas lepo povedal, da v ostale kategorije daš kar 98%* prebivalstva.
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Šolanje nekoč in danes (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13028539 (24249) Mato989
»

A še koga moti, da je študij za diplomirance plačljiv? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10822741 (10104) AndrejO
»

Študij ekonomije po inž. študiju (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6712353 (10853) Isotropic
»

Vpliv zakona o uravnoteženih javnih financah na študentsko delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5712984 (11603) pirlo
»

Upokojenci (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1205439 (3043) LordTado

Več podobnih tem