» »

Študij ekonomije po inž. študiju

Študij ekonomije po inž. študiju

1
2
»

-MH- ::

@Ramon: ne vem kolk si kej na tekočem, starega magisterija itak ni več, samo še bolonjski je in je plačljiv, če greš izredno, al pa če že imaš to stopnjo izobrazbe s katerega drugega študija (npr. da si uni.dipl.nekaj).
Every dog has its day.

Ramon dekers ::

Imam magisterij po bolonjskem pa sem jo očitno odnesel še brezplačno:)
Nevem, sam ti priporočam go for it. Pa mislim da če si uni po starem sistemu ti neke izpite še priznajo. Vem da so jih na našem faksu tiste z uni kar v drugi letnik vrgli pa eden ali dva izpita je bilo potrebno opraviti iz prvega letnika. Kljub temu, da imaš stopnjo enako master je pa le master.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Ej jeba je, res moraš biti brihten ker 300 strani je že doktorat sicer je 300 max ampak vseeno.

...
Applicants must respond to two essay prompts in the application. Responses to each prompt may be a maximum of 300 words.
:)) Ti moraš najprej osnove angleščine razčistit, potem šele lahko začneš razmišljati o čem drugem.

Lahko bi ti pa tudi zdrava pamet povedala, da ne morejo za sam sprejem zahtevati nečesa na 300 max strani.

O.

Ramon dekers ::

Lahko bi ti pa tudi zdrava pamet povedala, da ne morejo za sam sprejem zahtevati nečesa na 300 max strani.


My bad:)

-MH- ::

@Ramon: sej ga ma vsak možnost brezplačno delat, a le enega. Ko se v drugo šolaš za isto stopnjo izobrazbe, je pa plačljivo - država ne da več:)

Drgač pa mislim, da mi nč ne morejo priznat z dosedanjega študija. Sta le gradbeništvo in ekonomija preveč različna.
Every dog has its day.

grikos ::

Get a fucking job!

Čudi me, da si se spravil delat dokaj težek faks potem pa po diplomi ne veš, ali bi delal, ali ne bi, ali bi še malo študiral...verjemi čez dve ali tri leta, ko boš končal ekonomijo boš v enaki situaciji, le tri leta starejši boš. Potem se boš pojavil na razgovoru za delo, za tabo bo pa čakal nekdo tri leta mlajši od tebe -ugibaj kdo bo dobil službo.

Gradbeništvo ima svoje vzpone in padce in se bo slej ko prej pobralo, takrat bo primanjkovalo inženirjev saj je trenuten vpis na fakultete porazen.

-MH- ::

Ne vem, od kje ti to, da nočem delat. Iščem si delo, poslal sem že okrog 50 prošenj, bil tudi že na enem razgovoru (negativen sicer), trenutno pa tudi delam, le da preko napotnice. In kaj naj zdej v tem času, ko nimam konkretne službe, se smilim samemu seb, al kaj? Pač hočem izboljšat svoj položaj.
Every dog has its day.

genesiss ::

Pojdi potovat :)

Okapi ::

To sploh ni slab nasvet. Enoletno potovanja po koncu faksa je vsesplošno koristna zadeva. Si razširiš obzorja, sam pri sebi razčistiš, kaj bi sploh rad v življenju ... No, ni treba ravno celo leto, že nekaj mesecev je dovolj.

O.

grikos ::

Mea culpa, iz tvojih prešnjih objav nisem zasledil da dejansko iščeš službo...
Namesto študija ekonomije pojdi raje v tečaj Ruščine ;-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: grikos ()

Ramon dekers ::

Tečaj ruščine mu v Cv-ju ne bo pomagal. Oziroma ruščina.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Teoretično bi mu, če bi se zanimal za delo pri Riku ali podobnem podjetju. Ampak jasno, samo znanje jezika ne zadošča.

Okapi ::

Vsak jezik, ki ga še znaš poleg angleščine, je koristen. Če znaš japonsko ali kitajsko, druge izobrazbe sploh ne potrebuješ. Za gradbenike pa zna sploh biti zelo koristno, ko naše firme gradijo na tujem, ali tuje pri nas.

O.

Ramon dekers ::

Prej 5 let delovnih izkušenj kot vodja gradbišča. Nek schnel kurz varianto se že naučiš če je podjetje zainteresirano zato, da te bo poslalo na tuj trg.

Drugače ja, vsak jezik je koristen samo problem je ker že po mesecu neuporabe začutiš da si se poslabšal, zato se mi ne zdi to ravno dobra investicija.

Smurf ::

Jaz bom dal se en (tipicen za forum) nasvet. Ce nisi popolni antitalent (kar dvomim, glede na to da si naredil FGG) se nauci programirat, programiranje + neka osnovna izobrazba = $$$. Potem se ti odpre popolnoma novi trg. Zdej recimo ne vem kero smer si naredil, ampak v zadnjih letih sm zasledil recimo povprasevanje po ljudeh z gradbenega faksa, ki bi pomagali pisat addone za AutoCAD, program za optimizacijo prometa (krisica, semaforji) itd itd.

darkkk ::

Še en moj pogled:
Moj brat je tudi gradbenik, ampak je imel kar precej sreče pred par leti ko je prvo službo izbiral ampak kakorkoli obračam je ful "zacementiran" v to, da je gradbenik. Enostavno mate še malo "ex-JU" mentalitete evo zdaj sem gradbenik in hočem "delat kot gradbenik". Ni nič narobe s tem, pomoje je FGG še vedno ena od zelo dobrih fakultet, le nabor znanja je "ozek in specializiran". Očitno je OP malo drugačen in podpiram, ampak ti res odsvetujem neke družboslovne fore tule noter miksat. Tisto nekaj ekonomije boš uizi sproti nabral, ko boš potreboval. Mogoče res začni pogledovat proti računalništvu, pomoje je v tej navezi (gradbeništvo+software) še precej prostora na slovenskem trgu.

Yohan del Sud ::

V FRP-jih takim rečemo dual-class friki. :D

Ki imajo tako prednosti, kot pomankljivosti tudi v RL. Ampke ne nujno iste.

Kot so omenili že nad mano, se tile dvojni poklici lahko čista terna, če se prej zmeniš z delodajalcem (ker taki dvojni poklici se dejansko rabijo) in če te to veseli. Kariera in keš zagotovljen. Če pa to delaš samostojno iz lastnega veselja ali zgolj zaradi prekvalifikacije, pa ni nujno. Tudi če en ali dva delodajalca res nujno rabita tvojo kombinacijo, ni nujno, da se boste našli ... Plus vzame več časa in specializacija je posledično plitvejša.

Je pa res, da dualclassi z ekonomisti (merchant, trader, diplomat :D) imajo prednost se mi zdi. Specializirane prodajne firme bodo raje zaposlile recimo metalurga-ekonomista ali biokemika-ekonomista, kot popolnega specializanta. Saj človek se sicer priuči, ampak level ekspertize je nižji.
www.strancar.com

Isotropic ::

trololo
scasoma ti zna v firmi ravno nepoznavanje ekonomije ovirati potencialno napredovanje
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vzporedni študij ekonomije

Oddelek: Šola
339434 (5219) Meridian
»

kam na podiplomca?

Oddelek: Šola
226033 (5080) bajsibajsi
»

A še koga moti, da je študij za diplomirance plačljiv? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10822742 (10105) AndrejO
»

FDV? EF? Pravo? Na katero fakulteto se vpisati?

Oddelek: Šola
185162 (4734) Invictus
»

Watson študira medicino (spet) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
6216423 (13725) KleBac

Več podobnih tem