» »

Upokojenci

Upokojenci

1 2
3
»

Meamoto ::

Eh, Štajerc.. Redko nabašem na kakšno budalaštino kot ta tema...

VSAKEMU je dana možnost. Konec koncev, če imaš ambicijo, ne najdeš službe ali pa ti ni všeč - odpri svojo firmo. Rabiš samo okrog 80.000 SIT. In če si sposoben, boš prosperiral. Če pa si nesposoben, pa ne boš uspel v nobenem primeru. Simple as that.

perci ::

Ma tut, če nič ne znaš, pa imaš voljo, se DA. Greš na zavod za zaposlovanje, se prijaviš kot brezposelna oseba, greš na njihove tečaje za pečarje, odpreš sp in začneš ploščice polagat.

Jebomater, da se da kot obrtnik zelo dobro zaslužit. Če si pa vesten in natančen pri polaganju se ti pa sploh ni treba bati za prihodnost. Jst sem pravnik, pa če bom kdaj imel probleme, da bi našel delo zase na svojem področju, bom šel pa za obrtnika. Mi ni problem delat nekaj pod mojim izobrazbenim nivojem.

Če pa to ne bo šlo, bom šel pa za vodovodarja. Al bom pa karnise začel montirat. Pa knauf stene šraufat. Dela je ko solate.

Je pa res, jype, da tudi ti s svojo dobro plačo, še vedno ne živiš sam s punco, ampak živita pri starcih. Ne bi niti začel o tem, da je to hudo nezdravo za odnose - lahko spet greš mal po psih. raziskavah brskat.

In če si ti ne moreš pri 27ih privoščit lastnega stanovanja, pa imaš hudo dobro plačo, kako potem pričakuješ, da si ga bo nekdo s povprečno plačo?

Normalno pa ni, da se odseliš od doma pri 27ih, ampak pri 20ih. Poglej mal v skandinavijo.

Daedalus ::

Kdo skrbi resnici na ljubo za mladega človeka do 24 al i26 leta v sloveniji?

Kr sami. Študiram, hodim v službo, se lepo sam preživljam (če je kdaj kriza, mi starši posodijo par jurjev). Je jebeno, ker je na faksu dosti dela, služba tudi zahteva svoje... Sam, jebat ga. Kaj drugega mi itak ne ostane - če bi samo čakal, kdaj bo kdo poskrbel za mene, bi zdaj čepel doma in kriziral o kruti realnosti. Na faks bi pa ob siceršnjem gmotnem položaju moje familije lahko mirne duše - pozabil. Je pač treba vzeti svojo "usodo" v svoje roke, ne pa sam gledat v luft, pa čakat kaj bo. Je pa dosti takih, se strinjam.

perci - če meni ne bo zlavfalo, grem zraven tebe knauf stene šravfat:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vajenc ::

Mi je zanimiv tisti zastonj pečarski izpit. Bi ga šel narest že samo zaradi možnosti "made in domaspackano".

perci ::

perci - če meni ne bo zlavfalo, grem zraven tebe knauf stene šravfat
Hehe, zmenjeno.

Perci, Daedalus in partnerji d.o.o.

Vajenc, hehe popolnoma te razumem. Jst bi sel isto za KNAUF, ce bi obstajal kak tecaj.

_marko ::

Karnise S-Tech d.o.o.

Obenem Vam še disk učistimo virusov...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

drejc ::

Propale Guzice s.p. :D
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

perci> In če si ti ne moreš pri 27ih privoščit lastnega stanovanja, pa imaš hudo dobro plačo, kako potem pričakuješ, da si ga bo nekdo s povprečno plačo?

Samo drugače sem vložil denar, glede na to da sta na voljo dve prazni stanovanji. Če je nuja (recimo, če bi tule starši postavljali kakšne nenormalne pogoje ali pa če ne bi imela nadstropja v hiši zase) si pač lahko kupiva stanovanje kje drugje. Edino nekam slaba ponudba nepremičnin je, če iščeš take, ki so primerne za imet velikega psa. Na koncu bi moral še sam gradit :P

Propale Guzice s.p. je že kar OK, perci bi imel firmo, k bi v imeniku zgledala kot popolnoma resna firma za gradbena dela, pol bi pa prsu majstr v kravati in obleki, bi ga pa cudn gledal :)

perci ::

jype: Bi si pri 20ih letih tudi lahko privoščil kupiti stanovanje? Ali pa vzeti kredit in ga odplačevati?

perci bi imel firmo, k bi v imeniku zgledala kot popolnoma resna firma za gradbena dela
Večina obrtnikov dobiva stranke prek priporočil - tako si tudi lahko privoščijo fušanje.

pol bi pa prsu majstr v kravati in obleki, bi ga pa cudn gledal
Jst na šiht ne hodm v kravati, da ne bo pomote. Sej ne, da mi ne bi pasal (so mi všeč kravate), ampak bi mal čudn izpadu na jobu, če bi bil edini napedenan.

Obrtnik pa ne sme hodit naokol v kravati, ker potem vsak misli, da še za njegove cunje plačuje in se mu storitev kuj zdi predraga. V resnici pa obrtniki v pajacih služjo bolš kot marsikateri uslužbenec neke srednje resne firme.

Fizikalko ::

>>Obrtnik pa ne sme hodit naokol v kravati, ker potem vsak misli, da še za njegove cunje plačuje in se mu storitev kuj zdi predraga. V resnici pa obrtniki v pajacih služjo bolš kot marsikateri uslužbenec neke srednje resne firme.

BINGO!

Barakuda1 ::

Obrtnik pa ne sme hodit naokol v kravati, ker potem vsak misli, da še za njegove cunje plačuje in se mu storitev kuj zdi predraga. V resnici pa obrtniki v pajacih služjo bolš kot marsikateri uslužbenec neke srednje resne firme.


Res je.
Povprečen obrtnik ima zagotovo boljše prihodke od povprečnega srednje ali višješolca. Pa nemalokrat tudi kakšnega visokošolca.

Če pa gre še za takoimenovane suficitarne obrtniške poklice (ala .- frizerji, keramičarji, vodoinštelaterji, električarji itd.) pa se lahko kar večina visokošolcev skrije glede prihodkov.

Problem (kot naprimer pri piscu uvodnega topica) nastane, če ne znaš (ali nočeš) delati ne enega ne drugega.

Takrat gre res za sistemsko napako. Ampak ta napaka je v sistemo "in persona" in ne v družbi kot celoti.

Upal bi si trditi celo več.
Sistemska napaka je to, da lahko pride do anomalij, kjer z nekaj mesečnim tečajem (keramičasrskim) lahko celo bistveno več zaslužiš, kot naprimer trgovec (izobrazbeno primerljiva poklica - še zmeraj je potrebna nižja stopnja izobrazbe za keramičarja, a vendarle.)
To pa je sistemska napaka.
Pa tudi to napako do neke mere trg odpravlja. Vsaj naj bi jo.

jype ::

perci> jype: Bi si pri 20ih letih tudi lahko privoščil kupiti stanovanje? Ali pa vzeti kredit in ga odplačevati?

Ne. Pri 22 letih sem pa že bil tolk kreditno sposoben. Ampak zdaj imam stanovanje, kredita pa ne, tako da se mi zdi, da sem se odločil pravilno.

perci> V resnici pa obrtniki v pajacih služjo bolš kot marsikateri uslužbenec neke srednje resne firme.

Zakaj pa mislš da js hodm naokol oblečen v klošarja? :)

perci ::

Ti si oblečen kot božiček - vsaj za danes velja :D.

Drugač pa imajo redki osebki naše starosti tako plačo kot ti. Tko da...

jype ::

Tko da...

Sem jaz pač več kot 6 let (od 7. razreda OŠ) delal praktično zastonj. Teoretično sicer ne, ker sem v tem času prejel 8MB spominski modul, ki mi je zelo prišel prav pri mojem delu, ampak vseeno sem vsaj 3 man-years delal zastonj. Brez plačila. Kot prostovoljec, če hočeš. V tem času sem se naučil povsem dovolj, da sem lahko nehal iskat službo, ker je služba iskala mene. Preživel sem s podporo staršev, jasno, ampak se nisem ukvarjal niti s fotografijo, niti z modelarstvom, nisem imel ne psa ne mačke in zvečer nisem hodil s kolegi popivat, ampak sem se učil. Ja, veselilo me je, kot me še vedno, kar je, priznam, velika prednost.

Ampak saj jaz ne zahtevam od kogarkoli, da naj bo totalno predan svoji obrti. Samo naj ne jamra, da so upokojenci in država krivi, ker se njemu ne ljubi učit in ga premalo plačajo za tisto, kar že zna.

Fizikalko ::

Točno tako.

perci ::

jype: Hočeš reči, da bi bilo bolje, da država neha spodbujati organizirano izobraževanje ampak naj raje vsakemu dijaku kupi računalnik, potem pa znađi se?

jype ::

Daleč od tega. V bistvu se mi zdi organizirano izobraževanje ena redkih dobrih reči v tej državi, čeravno je obilo prostora za izboljšave.

Po drugi strani pa ne verjamem, da lahko država nadomesti starševsko vzgojo, ki je tista, ki otroku omogoči, da se začne obnašat odgovorno. Jaz še zdaleč ne mislim, da sem bil brez otroštva, ker sem moral kot mulc včasih pomivat po tleh, če kaj, potem sem od tega odnesel to, da sem si sezu blatne čevlje, preden sem vstopil kamorkoli, ker sem vedel, da bo sicer tisti, ki bo pomival, klel. Da sčasoma tvoja okolica pogrunta, da se v povprečju obnašaš tako, da ne delaš škode, je prvi korak k temu, da funkcioniraš v družbi in korak, ki prevelikemu delu današnje mladine po moje manjka. Niso sposobni vrednotit dela drugih, ker niso nikoli poskusili sami.

BluPhenix ::

No no, res je da marsikateri polagalci ploščic parketov in kaj jaz vem še česa služijo precej dobro, ampak da si ne boste predstavljali, da je to tako lahko in super delo. Zadnje čase hodim precej po gradbiščih, pa tam vidiš svašta. Nazadnje sem bil včeraj na mariborskem pohorju, pri -5 stopinjah in snegu. Obrtniki so morali polagati okna, ploščice zunaj, pa še marsikaj drugega v tistih pogojih skrajno nehvaležno delo. In taka zaključna dela se vedno mudijo, ker je prišlo do zapletov pri gradnji. Tako da se velikokrat zgodi, da prideš na objekt ob 7ih zjutraj, domov pa greš ob 21 zvečer, domov spat, naslednji dan ponovi vajo. PA marsikatera sobota, praznik. Dela pa navadno ne moreš zaključiti ob 15, ampak ko je bodisi končano ali pretemno za nadaljevanje. Za drugo si seveda lahko pomagaš z lučmi.

Sej je lepo, če delaš samo luksuzna stanovanja v pomladanskem času, jih je pa malo takih. Polek tega, ni vedno lepo delo. Enkrat smo delali v enem prostoru, kjer so prišli polagati tapison. Ko so se lotili, samo mi zbežali po 10 minutah, saj je bilo tako količino neostika v zraku precej težko prenašati.

Tako da, ja "majstri" navadno dobijo precej dobro plačilo, ampak da ne bo kdo mislil, da je vedno lahek kruh. Prej bi rekel, da bi raje bil zaposlen nekje v državni upravi, kjer velikokrat resno ne delaš kaj dosti. Veliko hodimo po raznih ministrstvih, ampak redkokdaj najdemo koga ko ga iščemo v pisarni. Velikokrat jih najdemo v kadilnici/kuhinji/skupni sobi. Ne pravim, da se nič ne dela, ampak je marsikdaj prijetnejše delo od "majstrskega".

Pa raje ne govorim o tem, kako kdaj tej "majstri" najebejo pri določenih investitorjih. Lep primer je bonifika, kjer bodo morali cel parket v športni dvorani verjetno položiti ponovno na lastne stroške, ker so menda ugotovili, da zadeva visi. Pa še veliko drugih takih sem slišal in videl.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Barakuda1 ::

Tako da, ja "majstri" navadno dobijo precej dobro plačilo, ampak da ne bo kdo mislil, da je vedno lahek kruh.


Tega tud nobeden pameten ne misli. Sicer pa, vsako delo, ki ga dobro in kvalitetno opravljaš ima svoje dobre in slabe strani. Tko pač je.

Pa raje ne govorim o tem, kako kdaj tej "majstri" najebejo pri določenih investitorjih. Lep primer je bonifika, kjer bodo morali cel parket v športni dvorani verjetno položiti ponovno na lastne stroške, ker so menda ugotovili, da zadeva visi. Pa še veliko drugih takih sem slišal in videl.


Hmmm, a se ti ne zdi edino logično in prav?

Plačano so dobili za kvalitetno opravljeno delo, ne pa da je zadeva "neuporabna". Al misliš, da bi morali dobiti 2 x plačano:\

BluPhenix ::

Ne, ne me razumet narobe. Marsikdo si razlaga, da prideš vržeš in greš. Marsikdaj naredijo tako, vedno pa pač ne.

Aja visi nekje 5cm (al nekaj podobnega, ne spomnem se dobro). Zadeva je pa površine 3 košarkaških igrišč in še malo več. Sicer pa bi moral investitor marsikdaj kaj dodatno plačat pa ne. To, da se načrti spreminjajo tekom gradenj je itak že stalnica. Problem je, ko spremenijo načrt, ki velja za zadevo, ki je že narejena. Velikokrat investitor reče popravite in pika. Hočem le povedat, da zadeva ni tako lahka in elegantna, kot si verjento nekateri predstavljajo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

LordTado ::

Take šove bi mogli nardit za upokojence da bi mal pozabli na majhne pokojnine:)
http://www.kontraband.com/videos/25600/...
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nov način gradnje neprofitnih stanovanj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13718690 (15431) mat xxl
»

od kdaj je 600€ pokojnine malo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10322589 (20502) M1_Abrams
»

Stanovanjski problem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10811184 (7042) Jergo
»

Osebna diskreditacija

Oddelek: Loža
342043 (1258) SavoKovac
»

Stanovanjski problem mladih! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
668354 (6954) Mati

Več podobnih tem