» »

hi-fi ne igra več tako kot bi moral

hi-fi ne igra več tako kot bi moral

Hasel Nutsen ::

Najprej lep pozdrav vsem, to je namreč moj prvi post na tem forumu.

Torej zadnje čase opažam, da hi-fi ne predvaja več tako čistega zvoka, zvok je nekako bolj popačen in
brez tiste prave jakosti. Sistem ni nič posebnega- Technics komponente in zvočniki nižjega cenovnega
razreda, vse skupaj staro okrog 10 let. Sprememba v kvaliteti zvoka se je pojavila kar naenkrat, brez
kakšnega očitnega razloga. Glede na to, da vas je tukaj precej znalcev, se mogoče komu sanja kaj
bi to lahko bilo? Je normalno, da komponente po določenem času pač dotrajajo- jaz sem mislil, da imajo te
stvari neomejeno življensko dobo? Sistem sem imel vedno kar non-stop vžgan. Mi lahko priporočite tudi
kakšen servis v okolici Maribora, kjer vi znali to v redu zrihtat?

LP

Highlag ::

Elektrolitski kondenzatorji počasi propadajo skozi čas. Tako v PC-jih kot drugih elektronskih napravah, ki jih imajo. Verjetno bi bilo potrebno kakšnega zamenjati, glede na to da drugače zadeva še deluje.
Never trust a computer you can't throw out a window

MadMax ::

Obrobe membran zvočnikov so cele?
Če so obrobe iz gume so ponavadi takorekoč "za zmeraj", pena pa s časom propade in razpade.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Hasel Nutsen ::

Hvala obema za hiter odgovor.

Obrobe membran so iz pene, vendar še niso dotrajane. Glede kondenzatorjev- ali se da zanesljivo ugotoviti če so in kateri
so dotrajani ter ali se z zamenjavo potem doseže prvotna kvaliteta zvoka? Problem je, da ne gre za neko močno popačenje,
samo občutek imam, da je bil prej bolj poln zvok. Kaj servis v okolici Maribora pozna kdo in koliko bi me stal en tak "vzdrževa-
lni pregled"?

LP

Bakfark ::

Da ne odpiram nove teme bom svoj problem izpostavil kar tukaj. Podoben, čeprav ne isti problem imam na svojem ojačevalcu tudi sam.
Pri meni gre sicer za težavo z zvokom vendar so indikacije malenkost drugačne. Preden ga odpeljem na servis mogoče kakšen nasvet z vaše strani.
Pri meni se namreč pojavlja problem na levem izhodu zvočnika (torej ne na zvočniku samem ampak je problem kateregakoli zvočnika priklopljenega na izhod L=levo). Prihaja namreč do prekinitev zvoka z glasnim pokanjem tik pred "mrkom" zvočnika. Danes sem škatlo odprl in se malo igral in ugotovil da se ob drgnjenju kovinskih delčkov v receiverju na zvočniku sliši zvok podoben prasketanju igle na gramofonu.

Receiver je Sony-jev, je pa kar star, bliža se 15. letom. Drugače pa vse OK, nikoli nobenih težav z njim.

Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23135692 (8494) darck
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711950 (7197) dottor
»

Domača izdelava zvočnika :-> (strani: 1 2 3 4 )

17237539 (20998) čuhalev
»

Polariteta zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
769904 (8884) Trancedeejay
»

surround za cca. 100k SIT (strani: 1 2 )

647160 (6012) problem

Več podobnih tem