» »

Avto zvočniki

Avto zvočniki

1
2
»

b3D_950 ::

Zvočnike bi lahko priklopil na obstoječ ISO konektor. Itak je sestavljen iz dveh delov; en del je za napajanje, drugi je pa za priklop zvočnikov. Js mam tako za midbass rešeno, za visokotonca imam pa direktno kabl, ker so montirani na A stebričku in ne v vratih. Je pa res, da če ti ni preveč jasno za kaj se gre, je boljš da greš po šolski varjanti.

Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

fulgur ::

Hvala, ampak jaz sem kabel mislil vleči iz ločenega ojačevalca iz prtljažnika... ne iz radia...

b3D_950 ::

Samo povem, da ti ne treba vlečt kable čez vrata, ampak samo od ojačevalca pa do radija, tam daš pa ženski iso konektor in ga vtakneš v konektor, ki je že v original instalaciji od avta, v radijo daš pa samo za napajanje konektor. Po barvi kablov pa lahko ugotoviš kateri so sprednji zvočniki (FL, FR) in zlotaš/spojiš/izoliraš kable, ter paziš da imaš polaritete (plus/minus) pravilne. Sicer je pa to malo odvisno spet kakšn konektor ima avto.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

fulgur ::

Aha, razumem, dobra ideja ja, morda imaš kakšen link do tega ženskega ISO konketorja? Se da priheftati kable v ta ISO konektor na roke brez spajkanja? Potem pa originalni avtomobilski moški ISO priključek vtaknem v ta ženski ISO konektor in stvar rešena...

b3D_950 ::

Ne vem točno kateri je pravi; ali je ženski ali moški, za vsak slučaj preveri.

http://www.orangeaudio.si/montazni-mate...

Za "štukanje" pa lahko uporabiš vrstne sponke:
http://www.elektrotrgovina.si/prozorna-...

Obstajajo pa tud varjante, da ga sam sestaviš:
https://www.amazon.co.uk/Female-Termina...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

fulgur ::

Super, hvala lepa.

radmannsdorf ::

Kupil sem nov avtoradio, zdaj pa bi rad zamenjal še obstoječe 4 zvočnike (ovalcev ni v mojem modelu avta)v avtu, kateri so tovarniški in so pač slabši.
Avto je Fiat Doblo in ima en par v vratih in en par spredaj na armaturi. Visokotoncev posebaj ne mislim montirat.
Zanima me kakšno kombinacijo naj sploh gledam, koliko sistemski na armaturi in koliko sistemski v vratih?
Dimenzija na armaturi 100mm, v vratih pa 165mm. Budget naj bi bil tam nekje do 100EUR za vse.
Primer: sprednji Pioneer 100mm.

Zgodovina sprememb…

Scorpia ::

Ce bos gledal te poceni zvocnike, no bojo veliko boljse igrali, od originalnih. Vsaj za 16ke daj vec denarja. Za armaturo bojo teli pionerjevi dvosistemci ok, ki imajo "locene" visokotnce, vsaj ti ne bo treba montirat visokotonce.
V vratih si daj navadne, ne kaksne dvosistemske zvocnike ali locen dvosistemc. Glej da igrajo cimbolj nizko vsaj 40-50hz, pa da imajo obcutljivost nad 90db.
Npr kaj takega:http://www.caraudioempire.com/avtozvocn...

Zvocniki ki grejo do ali manj 30hz ne priporocam, ker ne bojo igrali ok. Taki zahtevajo malo boljso montazo na vratih.

Sicer si mogoce probal te zvocnike z novim radiem poslusat? Ker fiat zacuda nima slab zvok pri originalnih zvocnikih. Bravo/ grande punto imata zelo soliden zvok, ko sem pri obeh dal ojacevalec na originalne zvocnike, je igralo vec kot odlicno.
////

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Scorpia ()

radmannsdorf ::

Nisem še probal, je ravno v dostavi. V petek bom probal :)
No saj, ti Rainbow še nekako pridejo v budget. Super, hvala lepa, da vem v katero smer gledat. Mogoče me pa res tisto kar je tovarniško noter preseneti. Sporočim.

radmannsdorf ::

Torej, radio je v avtu, zvok je dejansko boljši od prejšnjega starega radia. Sploh nizki toni so bolj povdarjeni.
Ampak Rainbow bom pa vseeno nabavil v prihodnjih mesecih. Scorpia, hvala za pomoč! ;)

Scorpia ::

Samo pazi, da ne bos prevec razocaran, ce tile igrajo solidno. Tudi boljsi zvocniki ne morejo igrati tako kot bi lahko, pri originalni montazi. Zvok bo nekoliko boljsi, samo vseeno ne pricakuj prevec! Na tvojem mestu bi tudi enkrat si omislil izolacijo, ce si veliko na cesti, bos vsaj imel manj zunanjega hrupa, posledicno boljsi zvok.
////

radmannsdorf ::

No, tolk dobro tovarniško spet ni. Bo potrebna menjava :)
Je pa noter tovarniško TOLE. Turška reč.
Kaj misliš na specs? Jaz se ne spoznam.

Zgodovina sprememb…

Scorpia ::

Niso nic posebnega po specifikacijah. Bolj me bega to da so 6 ohmski zvocniki. Kaksne specifikacije ima original radio?
////

radmannsdorf ::

Pojma nimam. Sem kupil rabljen avto-brez radia noter. Zdaj imam pa tega.

Scorpia ::

Koliko zvočnikov imaš v avtu?
////

radmannsdorf ::

Štiri. Dva na armaturi, dva pa v vratih. Vsi pa so vezani skupaj na isti prednji izhod.
Avto je tovoren, sicer ima zadaj še sedeže, ampak zvočnikov pa ni. Če bi bil pa osebni, bi imela pa še dva ovalca tovarniško v zadnjem delu avta, ki sta potem vezana na izhod za zadnje zvočnike. Tako je pač tovarniško. Misliš da bi bilo bolje, da bi tadva v vratih vezal na izhod za zadnje zvočnike?

Scorpia ::

Ce so na amraturi tudi 6 ohmski zvocniki, je ziher vezanona vzporedni vezavi in radio dobi 3 ohmsko obremenitev. Kar ni slabo, ker dobis vec moci iz radia. Avtoradio 3 ohme se prezivi, kar je manj, ni vec dobro.
Ce bi dal nove 4 ohmske zvocnike, bi imel obremenitev na radiu 2,5 ohma, vsaj pri originalni vezavi. Na dolgi rok nebi bilo dobro za sam radio. Tako da vredu razmisljas in bi bilo pametno dati na vrata na zadnji izhod.
Pol prides do problema, ker bi na armaturi imel 6 ohmsko obremenitev in iz radia nebi dobil vec 20-22rms-a, ampak tam okoli 15. Tako da bi bilo pametno se tista zamenjati.
Na tvojem mestu bi se vseeno zapeljal do elektricarja ali pa se boljse do avto akustike, ki so imeli tak avto cez in poznajo vezavo in bi ti znali svetovati. Mogoce tudi kaksen forum, ce se najde kdo, ki je menjaval zvocnike in pozna vezavo pri tem avtu. Ce pa imas kak voltmeter doma, se hitro ugotovi kako je narejeno...
////

radmannsdorf ::

Evo, zdaj sem tadva iz vrat fliknil ven in dal noter ene stare dvosistemske Pioneer. Je boljše. Ampak to, z vezavo bom pa vseeno nekoč naredil na zadnji izhod. In ja, ko bom menjal vratne, bom verjetno kupil tudi tiste za armaturo.
Ampak Rainbow v seriji Experience line nima 10cm zvočnikov, če sem prav gledal. Najcenejši primerni 10cm so Dream line, ki so pa 109€ hehe. No saj, če so vredni bi tud toliko dal.

mat11 ::

Če je to Doblo, imaš v prednji armaturi visokotonce, saj jaz sem imel tako v avtu. Basa pa nobenega pametnega v tem avtu. Potem mi je Vili naredil sub, ki ni zavzel skoraj nič prostora(v prtljažniku na desni strani v steno), nato je bil zvok :) . Pa nisem kakšen tehno frik, bolj rock in pop.
mat

mat11 ::

Takole je bilo v starejšem modelu:
http://www.fiatforum.com/doblo/60143-re...
za kasnejšega mi je pa tega predelal, da je tudi pasal notri.
mat

radmannsdorf ::

Hehe, aja to si ti na tem forumu, sem ravno bral to temo včeraj. :)
Ma pri meni to odpade, ker imam zadaj vse zasedeno, zaradi službe. Mogoče sub pod sedežem. Bom pogledal mal za rabljenimi za foro. Se ne mudi. :)

mat11 ::

Če imaš kable za zvočnike napeljane do zadnje police, lahko pogledam, če se mi kje valjajo orginalni zvočniki.
mat

radmannsdorf ::

Hvala, ampak ne pride v poštev. Moj Doblo ima pregrado, nima police, pa tudi v zadnjem delu ne morem dat nič, ker imam službene stvari tam. Pa tudi originalov se hočem znebit že spredaj hehe. Tiste v vratih sem zamenjal za Pioneer, tiste na armaturi pa še bom. :)
Mogoče bi bilo pa res najboljše samo en aktivni sub dodat, ker dejansko zdaj manjka samo še bas.
Od 80€ dalje se dobi aktivni sub, neke čudne firme. :)
Kakšne se zdijo specifikacije?

Zgodovina sprememb…

mat11 ::

Pojma nimam, glede velikosti bi rekel, da ne da kaj dosti. Sem kakšnih 8 let nazaj kupil podobnega Alpine firme, pa komaj opaziš da ti kaj da v zvočno sliko.
Če lahko probaš pred nakupom...
mat

fulgur ::

Pozravljeni, mene zanima, kje bi lahko za ženski ISO konektor ločeno kupil tele kovinske sponke:

http://imgur.com/4pTxVD3
http://imgur.com/a/mWMKL

Hvala za odgovor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: fulgur ()

mat11 ::

Conrad bi jih moral imeti.
mat

fulgur ::

tenks

AgiZ ::

Namen imam kupiti isti model radia kot radmannsdorf, torej Pioneer-MVH-X580DAB in DAB adapter, sedaj rabim samo še zvočnike.

Po specifikacijah imam spredaj 2x 6.5”/16.5cm Component, zadaj 2x 5.25”/13cm Coaxial, in na armaturi dva visokotonca. Trenutno imam spredaj Blaupunkt (zdi se mi, da je en malo natrgan/načet), zadaj prav tako (zadnji izgleda kombinirani vsokotonec+niskotonec, je pa samo en, tako da v vsakem primeru zamenjava). Za avtoradiom sem videl da imam 2x "2-Way passive 12dB Crossover Network" Blaupunkt. Kam in kako sta te dve škatlici zvezani še nisem šel gledat.
Uporabil bi obstoječo napeljavo, razen če odsvetujete.

Kak predlog bi bil dobrodošel, saj se na avtoakustiko ne spoznam kaj dosti.

easyrider3 ::

Lep pozdrav vsem skupaj in mene zanima če bo kaj bistvene razlike med avtozvočnikom ovalnim trosistemskim in okroglim 16 cm. Gre se sploh za to,da rabim v službi muzko in sploh ni pomembno da je nek kvaliteten zvok samo,da bo čim več dal zvočnik ven iz avtoradia saj delam v takem okolju kjer je dosti ropota in avtoradio bo verjetno moral delovati kar na tričetrt glasnosti. Gledam pa tudi da na ceno in to da je čim manj saj ne rabim kvalitete samo da bo sviralo in našel sem neke avtozvočnike na tej strani in me zanima kaj bi bilo najbolje vzeti.zvočnik bom pa montiral v leseno škatlo.

https://www.electronic-star.si/Auna-CS-...
 Auna CS-LED69

Auna CS-LED69



https://www.electronic-star.si/AUNA-6-X...
 Auna 6 X 9

Auna 6 X 9



https://www.electronic-star.si/Par-Auna...
 Auna 6,5"

Auna 6,5"

berlusconi ::

Ker sam nimam blage veze o teh stvareh, rad bi pa imel boljši zvok v avtu, se obračam sem. Mi kdo zna svetovat, na koga se obrnem v okolici maribora, ki rihta te zadeve? Nimam v mislih nič dramatičnega, želim le bolj globok zvok, ki ga zdajšnji zvočniki ne premorejo. Gre za avto Megane 5 vratni. Hvala za odgovore.

Carjou ::

Zdravo,
imam Chevrolet Aveo (2009 al 2010) oznaka SH5-577. Avto je super moti me edino, da so zvocniki tihi in nedajo od sebe nobenega basa. Sam nimam pojma o zvočnikih, zato me zanima, če je kdo menjeval zvočnike v takšnem avtu. Odspredaj nevem kaksna ima, odzadaj pa ima 2 ovalna, ki nista videti velika. Tako, da kablji do nazaj so, bi bila opcija, da bi dal vecje in bi jih namesto v tisto plastiko odzadaj montiral na polico,

Radijo je orginal, je treba kaj pogledati moč zvočnikov, so potrebni kakšni ojačevalci? Da nebom česa skuril.

Lep pozdrav,
Hvala ze vnaprej

dottor ::

Ponavadi že sami original radiji imajo full prešvoh predojačevalce in tistih 4x50W je huda laž. Imam 2 Alpine radia doma, en za cca. 170€ in enega za 350€ in je razlika kot dan in nič in to v avtu ki ima celoten sistem menjan + sub če cel prtljažnik. Mohoče bi kot prvo menjal glavno enoto in kasneje še vsaj sprednje zvočnike.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Carjou ::

Sem ze razmisljal o tem pa nevem kaksno radio bi noter dal, ker ima sedaj tako veliko, da lahko dam radio pa se kak predal not, ce zamenjam to orginal, pol pa spet nevem kako bi zrak pri plastikah pasal.

Katere so sploh vodilne Alpine, Pioneer? Kaj je potrebno gledati pri radiu kaksne posebne specifikacije? Kako naj vem ce rabim 1 din ali 2 din radio al je vseeno?

Lp, hvala za odgovore

dottor ::

Kar gledam na netu al vzameš 2DIN enoto alpa 1DIN in spodaj dokupiš predalček. Kar se tiče znamke pa odvisno od budgeta, osebno najbolj prisegam na Alpine.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Carjou ::

Aha 1din pomeni da je obicno radio, 2 din pa je to tavecje. Radiji pa imajo ponavadi ojačevalce za 4x50W al pa 4x60W. V cem se pol vidi kero je dobro katero pa ne?

dottor ::

JA 1 DIN je standrad in 2 DIN je ta večji, kar sem sam doživel tiste številke ne pomenijo praktično nič, ker 4x50W je skoraj pri vseh ampak vsak igra drugače glasno.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Carjou ::

Hvala ti, sedaj mi je bolj jasno kaj moram gledati.

Lep pozdrav.

dottor ::

OSebno bi ti priporočal 2 DIN enoto, je najmanj kompliciranja. Malo si poglej cene in kaj denarnica omogoča.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avtoakustika (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23134355 (7157) darck
»

Dobra masa avto ojačevalca

Oddelek: Zvok in slika
497082 (5608) Scorpia
»

Priklop radio stolp zvočnikov na avtoradio

Oddelek: Na cesti
214940 (4524) jest10
»

Avtozvočniki

Oddelek: Zvok in slika
244433 (4046) kokos25
»

avtozvočniki

Oddelek: Zvok in slika
252148 (1967) _Dejan_

Več podobnih tem