» »

Avtoakustika

Avtoakustika

1 2
3
4 5

easyrider3 ::

Nabavit mislim komponentne zvočnike za spredaj v kombiju Trafic saj sedaj original nekaj visokotonci v armaturi hreščijo na čase pa tudi tisti 6.5" v vratih na levi strani včasih ne deluje dokler ne pojačam glasnost. Veliko denarja ne mslim dati za zvočnike in tukaj v tej temi sem opazil že omenjene Blaupunkt GT Power 66.2 ali Alpine SXE 1750S za toliko denarja bi še dal čeprav sem sedaj našel še eno serijo Blaupunkt zvočnikov BlueMagic CX 160 res da so malo dražji ampak če so dobri bi potem tudi toliko več dal za njih,recimo tam do 80 Eur.

profii ::

Kakšen je pa radio / Ojačevalec?

Scorpy84 ::

Bluemagic so zelo dobri za svoj denar, imam jih v puntotu, ampak na radiu igrajo tko tko, base sicer dajo ampak glasnosti ni nikjer, sploh v srednjem obmocju. Ko sem dodal izolacijo in ojacevalec, so sele zaigrali tako kot se zagre. Edino visokotonci mi niso vsec pa sem menjal z svilenimi. Ampak to je stvar okusa.
Ce mislis na radio imeti ti priporocam te GT kot si sam gledal, ali pa za kaksnimi ground zero, ali pa firma hertz, te zelo dobro igrajo ker imajo visok db obcutljivosti, sploh ce mislis imeti na radio.

easyrider3 ::

Zgodovina sprememb…

easyrider3 ::

Sem našel sedaj samo ne pri nas avtozvočnik HERTZ DSK 170 in to za dobro ceno 64 EUR https://edigital.si/zvocniki/set-avto-z...

kaj pravite je to dobra izbira?????????????

 HERTZ DSK 170

HERTZ DSK 170

Zgodovina sprememb…

DrSergioDJ ::

easyrider3 je izjavil:



kaj pravite je to dobra izbira?????????????



Pomoje če dodaš še ene dva ali tri vprašaje bo potem dobra izbira ja.
...

Scorpy84 ::

Ne poznam jih, ker nazadnje ko sem ugrajeval hertz je bilo kar nekaj let nazaj. Ampak kaj dosti se ni spremenilo se vedno so najboljsi po obcutljivosti, kar je pomembno, ce je direkt na radio. Tudi zvokovno ne bos zgresil.

easyrider3 ::

se pravi kakor zastopim da je set avto zvočnika samo za eno stran vrat in moram potem pomnožit to ceno 64 Eur z 2-krat kar je preveč saj ne mislim za v kombi tolko denarja vreči. Bom raje vzel kakšne tam do 50-70 eur v paru kombinirane z dodatnimi visokotonci pa bo.

https://edigital.si/zvocniki/set-avto-z...

Scorpy84 ::

Vedno dobis par. Oziroma nisem se videl da bi samo en zvocnik dobil.

easyrider3 ::

Verjetno imaš prav samo lahko bi kaj napisali kaj vse dobiš zraven in original sliko škatle. Sem šel tudi na madžarsko in hrvaško stran extreme digital pa so si podobne cene razen da je na madžarski strani lepše opisano v naslovu o zvočnem sistemu ker potem veš kaj dobiš v škatli.
http://prntscr.com/ozxh7z

na slovenskem Extreme digital pa je samo tako prikazano
http://prntscr.com/ozxhg9

Sem tudi na youtube pogledal videoposnetek in ja res dobiš vse v škatli edino vsepovsod drugod o teh zvočnikih so zapisi kot Hertz DSK 170.3 edino pri Extreme digital tega nimajo ampak samo Hertz DSK 170 brez tiste pike in 3 številke zato sem bil skeptičen.





Razlike je 5 Eur med modeloma Hertz DSK 165 in DSK 170 in karakteristike so si skoraj identične razen da ima verjetno kakor zgleda DSK 165 zaščiten magnet in da je po merah zato tudi globji-večji.Kaj bi potem bilo bolje kupiti tistih 5Eur ne igra vloge. Pa še nekaj kako je bolje vgraditi visokotonce ali v armaturno ploščo kot je original do sedaj ali morda na stebriček ali na armaturno ploščo?

 DSK 165

DSK 165



 DSK 170

DSK 170



 Hertz  DSK  165 in DSK 170

Hertz DSK 165 in DSK 170

Zgodovina sprememb…

Scorpy84 ::

Visokotonce ugradis na original mesto, ce ne vsaj zaradi videza. Original visokotonci imajo lepo narejen vtor za original visokotonce, da jih drzijo na mestu, tako da te ne bos mogel lepo dat not na original mesto. Lahko zalepis ampak iz izkusenj vem do bo lepilo od vrocine popustilo. Lepljenje s plasticno pistolo ne priporocam, ker poskodujes plastiko, edino ce ti je vseeno. Sam naredim, da nekaj lepilnega traku dam, luknjo pa napolnim s kaksno zvocno izolacijsko peno, ki jo imam na pretek (ti ne rabis ravno to peno), da vse skupaj drzi na mestu.

easyrider3 ::

Kaj pa meniš glede izbire zvočnika ali SDK 165 z zaščitenim magnetom ali SDK 170 po karaktaristikah ni neke razlike edino SDK 165 je malo večji zaradi tudi večjega in težjega magneta in pa 5 eur dražji. Po tistih Electro-Acoustic parametrih je nekaj razlike samo v tisto se sploh ne zastopim zato sprašujem kateri model je bolje vzeti

 Electro-Acoustic parametri

Electro-Acoustic parametri

Scorpy84 ::

Avtozvocniki z vecjim magnetom oziroma globino samega zvocnika, dajo od sebe vec basa, ni pa nujno ker je x firm, pa sparajo drugje, magnet je pa poceni. Je pa vprasanje ce lahko das v trafic. Ker pri francozih vedno rinejo te zvocnike na tapeto vrat in ali je treba plastiko rezati ali pa pleh.

easyrider3 ::

Sem že pogledal če gre zvočnik v vrata in z lahkoto gre saj je sedaj pritrjen na vrata in je tudi velikosti 165. So pa Francozi razred zase saj sem mislil da bo mi prišel tisti podstavek-distančnik za zvočnik pritrditi še prav vendar to ni možno saj je vse narejeno v enem kosu in sem tako že naročil nove podstavke. Drugače pa na to notranjo plastično oblogo vrat pride edino tisti snemljivi pokrov kao mrežica zvočnika vendar je tudi on dosti stran od zvočnika. Zaenkrat sigurno ne bo nobenega problema z vgradnjo zvočnika edino kar bi še moral narediti je to da zaščitim malo vrata od znotraj saj sedaj ni nič. Katera varijanta pa je za najmanj denarja da se to naredi saj ne mislim denar zapravljat na veliko zato samo tolko da je malo da ne doni od pleha.

Scorpy84 ::

Premer ni problem, kokr je problem globina. Ce original sede not in lepo, je to ker toliko sparajo, da so magneti smesno majhni. Zvocniki ki jih kupis so vsaj 2/3x bolj masivni. Vseeno izmeri globino.

https://www.orangeaudio.si/izolacija-ct...

Kaksno tako izolacijo daj, ker pa so zvocniki na tapeti, ti priporocam dva taka paketa pa se na tapeto das, drugace ne bo kaj dosti efekta, ce bo samo na pleh. Drugace da tapeta ne bo vibrirala jo lahko ojacas, seveda ce znas s steklenimi vlakni. Enkrat sem to naredil na laguni, ker smo hoteli obdrzat original videz in je presenetljivo super igralo. Edino tukaj sem z notranje strani naredil nov nosilec za zvocnike, tisto plastiko v celoti odrezal, da bi cim manj vibriralo. Meni je vzelo kaksne tri ure dela, par dni se susilo, pa se ceneje od izolacije te pride.

easyrider3 ::

Ne ne zvočnik je pritrjen direkt na vrata med njim je samo tisti podstavek in globina je zadostna saj gre šipa zraven ob strani zvočnika in ne kot običajno za magnetom zadaj. od samega nosilca vrat kamor se pritrdi podstavek zvočnika je oddaljeno slabih 7 centimetrov pa do pleha vrat. Podstavek je visok najmanj 2 centimetra se pravi plus tistih 7 centimetrov do pleha in zvočnik če vzamem DSK 170 je globina vgradnje 45 milimetrov. Mislim da je dosti odmakjeno od pleha kakih 5 centimetrov bo. Tista notranja obloga od plastike pa nima drugače sploh nobene funkcije z zvočnikom celo tisti pokrov ki se da sneti bom ga fiksiral da bo pri miru.

 podstavek-distančnik

podstavek-distančnik

easyrider3 ::

Sem opazil-našel še en model HERTZ zvočnikov in sicer UNO K 170 res da nimajo zraven še crossoverja samo itak ne bi rabil lahko na radiu imam vendar imajo še malenkost več decibelov kakor DSK model in tudi cenejši s skoraj za 20 eur. Mogoče bolje da bi te vzel in raje tisto razliko v denarju dal za boljšo izolacij. Kaj pravite?


 HERTZ UNO K 170

HERTZ UNO K 170


https://edigital.si/zvocniki/hertz-uno-...

https://www.hertzaudiovideo.com/car-aud...
https://www.hertzaudiovideo.com/wp-cont...

Scorpy84 ::

Raje tiste drazji komplet, izolacija ne naredi spet cudeze. Visokotonec ima na sebi v ohisju majhno kretnico oziroma samo kondenzator.

easyrider3 ::

Dobro potem bom kr naročil tiste DSK 170 čeprav zanimivo da na njihovi uradni strani piše da imajo moč RMS 80 Watt in maksimalno 160 Watt a za tisti UNO model ki je njihov nižji začetni razred pa imajo moč RMS 70 Watt in maksimalno moč 280 Watt. Kako to da imajo toliko več maksimalno moč tukaj nekaj ne mrem prav bit.

Scorpy84 ::

Vedno gledas rms moc, tista maksimalna moc je, ki lahko kratek cas da sebe, itak nikoli ne mores uporabiti, ce ne jih v naslednji zazges. Te stevilke bolj sluzijo marketing.

easyrider3 ::

zvocnike sem sedaj naročil in tudi kaj kasneje bom moral še nekaj po študirat za od zadaj kako montirat zvočnike ker tisto original k prideta dva 10 centimetrski zvočnika na strop je totalno sranje ker sem montiral že nova dva zvočnika in kot prvo je zelo slabo igranje presvoh ko pa pojacas glasnost potem pa že vse kontracepcijske nabija in je katastrofa. Ne vem zakaj nimajo to drugače narejeno nekako ob straneh saj zgoraj na stropu sploh ni veliko prostora do plesa strehe in zato potem vse to tako zavija in tudi sam zvok ni prav da ti iz zgoraj dol nabija.Verjetno bi pod sedežem v škatlah bolje bila varijanta saj sedeži itak so skoz na montirani notri. Lahko bi tudi naredil kot komponente zvočnike kaj vi pravite

Scorpy84 ::

Ce v mercedesu, bmw itn. kljub temu da pise ne vem kaka priznana firma sparajo na akustiki, ko das tiste zvocnike ven se ti lahko samo se smeji. Na sreco je ostalo dober narejeno, pa ce das aftermarket zvocnike igrajo vrhunsko. No pol pomisli, kako sparajo sele francozi. Dober da nisi slisal kako igra wv transporter njihov najdrazji dostavni model. Toliko denarja pa vrata in plastika neverjetno zanic. Tle se srednje tone nisi mogel dobiti, kljub menjavi zvocnikov. Skratka kjer bojo sparali pa tudi ce je 1 evro, se pri x prodanih avtomobilov to zelo pozna.

easyrider3 ::

Sem pred leti recimo okrog leta 1996 slišal v kombiju muziko kako dobr spila ampak to so kolegu naredili v Ljubljani za sponzorstvo k se ubadajo z tem muziko in so točno vse vgradili na ta pravo mesto prave zvočnike.

klinker ::

Scorpy84 je izjavil:

izolacija ne naredi spet cudeze.


Pa lih izolacija dela cudeze in je glavna zadeva za porihtat cim boljse v avtu, kjer vse vibrira in ti mocen zvocnik ama nic ne pomaga, ker samo se ojaca vse te vibracije.
Sem leta nazaj delal en avto in smo stratali z izolacijo. Ze original ozvocenje se je slisalo za ene 3 razrede boljse, dodaten bonus je tisja voznja, obcutek kompaktosti, ko zapres vrata itd itd.

easyrider3 ::

Ja saj verjamem da je izolacija tudi zelo pomembna sploh če je že kot standardno avto slabo izoliran. Dokler človek sam tega ne doživi in občuti kako je ko prava muzka igra v avtu potem ne ve nič. Saj sem že gledal tudi po Amazon trgovini in okrog za izolacijo in je tudi ceneje kakor pri nas in tudi nekaj prispevkov in posnetkov pogledal kako nekateri vse to izolirano v avtomobilu. Kar veliko vsega tega pride za zmontiral preden je vse tako kot mora biti

Scorpy84 ::

klinker je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

izolacija ne naredi spet cudeze.


Pa lih izolacija dela cudeze in je glavna zadeva za porihtat cim boljse v avtu, kjer vse vibrira in ti mocen zvocnik ama nic ne pomaga, ker samo se ojaca vse te vibracije.
Sem leta nazaj delal en avto in smo stratali z izolacijo. Ze original ozvocenje se je slisalo za ene 3 razrede boljse, dodaten bonus je tisja voznja, obcutek kompaktosti, ko zapres vrata itd itd.


Ti si delal en avto, jaz sem pa vsaj 30 dal cez ce ne vec, nisem stel. Tukaj se pogovarjamo o vstopnemu modelu zvocnika in nekoliko drazjemu modeu, brez ojacevalca. In ce finance ne dovolijo, je treba iskati komporomise. In tudi iz izkusenj vem da dosezes dalec boljse rezultate z dobrim zvocnikom in nekaj izolacije, kot pa da vse izoliras pa slab zvocnik.

klinker ::

Hehe. En avto sem tako naredu, da sem lahko primerjal efekt same izolacije. Pa ce si ze tako ohh, bos ja vedu da je med temi tremi sistemi priklopljenimi na avtoradio, v kombiju s slabo izolacijo razlike en k...c nic.

Scorpy84 ::

klinker je izjavil:

Hehe. En avto sem tako naredu, da sem lahko primerjal efekt same izolacije. Pa ce si ze tako ohh, bos ja vedu da je med temi tremi sistemi priklopljenimi na avtoradio, v kombiju s slabo izolacijo razlike en k...c nic.

S tabo se nimam kaj debatirati, ker si omenil da original igrajo 3 razrede boljse. To mi ze dovolj pove, da se nimam kaj debatirati. Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Scorpy84 ()

easyrider3 ::

Verjetno sigurno je v kombiju skupaj priključen visokotonski in nizkotonski zvočnik ki je v vratih na eno linijo in potem na izhod avtoradia,ker ne verjamem da so vmes dali za crossover. Jaz pa bom moral z tem sistemom zvočnikov k sem jih naročil narediti tako kot je predpisano a ne da se vsak posebej priključi na tisto škatlico in potem na izhod avtoradia da bo crosover delal kot je treba.

Technics111 ::

Scorpy84 ::

Original imajo kretnico na samem visokotoncu, isto kot si gledal tiste zvocnike. Kretnice das zadaj za radiem in povezes na obstojeco napeljavo. Kabli grejo direkt iz euro konektorja tako da ne bos imel problemov zvezat, ker je razcep za visokotonce ze na samem eurokonektorju, pa tudi bos vedel kateri kabli so, ker kot sam dober predvidevas iz enega izhoda prideta po dva kabla oz stiri, ce upostevamo minus. Za zadnje zvocnike grejo samo po dva kabla na zvocnik. Tisti avti ki imajo visokotonce spredaj na vratih, pa nimajo tega "razcepa" na eurokonektorju.

easyrider3 ::

Našel par videoposnetkov kako se zvočno-toplotno izolira avtomobil in sicer od
proizvajalca

CTK

NOICO Solution https://www.youtube.com/channel/UC-qCok...


Bo prišlo kar v pomoč pri montiranju čeprav je največji problem denar tukaj ga lahko kar nekaj zapraviš vendar gledano na dolgoročno pa tudi ni tako hudo sploh če ne narediš vse naenkrat ampak tiste dele ki so najbolj pomembni

darck ::

Nekako mi zvok v kombiju ni tako kot sem si predstavljal pa sem vgradil v prednja vrata zvočnike HERTZ DSK 170 na avtoradio PIONEER MVH-S310BT. Na avtoradiu imam ali moram imeti nastavljen Equalizer po svoje saj drugače bilo katera nastavitev ni dobra in se premalo sliši govor sploh,ko se z avtom voziš pa basi so tudi nekam malo čudni. Recimo na osebnem avtu veliko lepše basi igrajo v kombiju pa premalo na široko globoko igrajo bolj sekajo na tanko. Pa recimo,da avtoradio bolj navijem proti koncu basi preveč tolčejo na ozko in tudi med sabo se nekako nabijajo. Vrata imam drugače izolirana s Silent Coat in potem še z samolepljivo vodoodporno peno 10 milimetrov. A bi mogoče z ojačevalcem kaj pridobil pri srednjih tonih saj visokih tonov imam že sedaj dovolj ali preveč saj tisti visokotonci v armaturi so orenk glasni. Pa zanima me ali bi bilo smiselno dodati kakšen subwoofer saj ta bas iz teh trenutnih zvočnikov in avtoradia mi ni všeč preveč na tanko deluje kot sem rekel v osebnem avtu veliko bolje basi delujejo. A mogoče bi bila kakšna varianta,da bi v vrata vgradil subwoofer zvočnike in potem dodatno nekam še neke srednjetonce in vse to povezal na ojačevalec?

 HERTZ DSK 170

HERTZ DSK 170


https://hertz-audio.com/product/car-aud...


 PIONEER MVH-S310BT

PIONEER MVH-S310BT


https://www.pioneer-car.eu/eur/products...



 SILENT COAT

SILENT COAT

Scorpy84 ::

Ti zvocniki niso znani, da bi igrali bolj basovsko, ze 93db ti pove podatek, da ciljajo drugje. Zgleda imas veliko praznino v vratih, da ne pridejo do izraza. Ce globina ni problem, ti priporocam, da raje druge z vecjim magnetom, kateri imajo vec hoda, ce zelis, da igrajo. Za basse pa pac ne pricakuj prevec, pri zasnovi kombija jim je to zadnja stvar. Ce je ojacevalec moznost, pol tudi glej da zvocniki nimajo pretiranega 90db+ podatka... boljse manj, ce gre na ojacevalec.

darck ::

Kateri zvočniki potem pa bi bili taki z večjim hodom

Kaj pa za eden ojačevalec priporočate?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darck ()

Scorpy84 ::

Do koliko se mislis stegniti? Ker taki so tudi po 200e. Prav tako tudi za ojacevalec, imas ab klaso, kot tudi d klaso, ki so manjsi in jih je lazje skriti. Zvokovno so pa tudi ze blizu ab, eni celo boljsi od vstopnih ab ojacevalcev. Ce nisi preprican, kaj bi, ti priporocam, da gres k prodajlcem/monterjem akustike, ki imajo izkusnje pri montiranju. Ne k big bangu itn...

darck ::

Trenutno mi nekdo ki se ukvarja s tem predlaga subwoofer ESX DBX200Q kateri bi mi tudi brez problema šel spredaj kjer je najbolj nuja saj zadaj ne rabim nič. Glede ojačevalca mi predlaga pa od najnižje variante kakšen SounDigital SD400.4 EVO 4.0 ali Ground Zetor...seveda biti morajo 4-kanalni.

Scorpy84 ::

Ce zelis take resitve, da se skrije, spila ze, ampak od takih resitev ne pricakuj veliko. Na zacetku ti bo vsec, pol se zna zgoditi, da bos zelel vec, mogoce pa tudi ne. Prej se dogovori za testiranje, vsaj za nizkotonca. Za mene je 200rms-a premal, ce bos spilal 60-80hz, bo zadosti glasno. Nizje ti zvocniki itak ne grejo in se ti bo znal, da ti bo bass pretrd in ne mehek, kot eni radi recejo. Ce bos zelel da ti res igra nizko in lepo, bo treba vecja skatla, vecji zvocnik, z vecjim hodom in da ne gre v frekvence (70-80hz), kjer so ze zmozne 16ke igrati, ceprav ti ne zmorejo tako glasno igrat te frekvence, kot predlagani nizkotonec. To ti samo povem, da ne bo cez pol leta ali leto slaba volja, pa zelja po nadgradnji. Ce pa je bistvo, da se skrije in drugega nimas, bos tudi s tem zadovoljen, ker bo veliko boljse kot sedaj.

darck ::

Moram verjetno kot prvo izmeriti koliko prostora imam za subwoofer in spredaj bi moral biti saj zadaj je že orenk predaleč stran. Kakšni so kaj ti ESX ojačevalci sem sedaj v službi na hitro našel enega v trgovini Orange audio ESX SE 480. Omenjeno je,da je v Nemčiji bil na testiranju kar dober in celo nekajkrat zmagovalec.

https://www.orangeaudio.si/esx-se480

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darck ()

klinker ::

Scorpy84 je izjavil:

Ti zvocniki niso znani, da bi igrali bolj basovsko, ze 93db ti pove podatek, da ciljajo drugje. Zgleda imas veliko praznino v vratih, da ne pridejo do izraza. Ce globina ni problem, ti priporocam, da raje druge z vecjim magnetom, kateri imajo vec hoda, ce zelis, da igrajo. Za basse pa pac ne pricakuj prevec, pri zasnovi kombija jim je to zadnja stvar. Ce je ojacevalec moznost, pol tudi glej da zvocniki nimajo pretiranega 90db+ podatka... boljse manj, ce gre na ojacevalec.


Kaj pa imajo db veze s frekvencami?
93db je odlicen zvocnik, ki zna ok spilat tudi brez ojacevalca, to je namrec njegova obcutljivost, ki s frekvencami nema nobene veze.
Nekaj ima slabo nastelano ali zmontirano, nic drugega, pa kombi je pac kombi, ni avto.
OP, si s silent coatom tudi vratne panele obdelal in razne zajle ter kable oblepu? Ker v kombijih je vse to bolj nikakvo, a razne vibracije bass najbolj ubijajo.

klinker ::

darck je izjavil:

Moram verjetno kot prvo izmeriti koliko prostora imam za subwoofer in spredaj bi moral biti saj zadaj je že orenk predaleč stran. Kakšni so kaj ti ESX ojačevalci sem sedaj v službi na hitro našel enega v trgovini Orange audio ESX SE 480. Omenjeno je,da je v Nemčiji bil na testiranju kar dober in celo nekajkrat zmagovalec.

https://www.orangeaudio.si/esx-se480


Ta amp bo ok, AB klasa, sicer bolj komercijalen, a bo zadostoval tvojim potrebam in se vec, saj sklepam sa v kombinu ne furas audiofilije ali zelis da ti lase mece v luft :D
Eno solidno skatlo najdi, ki pase v kabino in bos imel super zvok.
Pa pojdi s kombijem do caraudioempire ali teb orange audio, da ti malo preverijo nastavitve itd, ce pravis da ne spila kot mora.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

darck ::

klinker je izjavil:

darck je izjavil:

Moram verjetno kot prvo izmeriti koliko prostora imam za subwoofer in spredaj bi moral biti saj zadaj je že orenk predaleč stran. Kakšni so kaj ti ESX ojačevalci sem sedaj v službi na hitro našel enega v trgovini Orange audio ESX SE 480. Omenjeno je,da je v Nemčiji bil na testiranju kar dober in celo nekajkrat zmagovalec.

https://www.orangeaudio.si/esx-se480


Ta amp bo ok, AB klasa, sicer bolj komercijalen, a bo zadostoval tvojim potrebam in se vec, saj sklepam sa v kombinu ne furas audiofilije ali zelis da ti lase mece v luft :D
Eno solidno skatlo najdi, ki pase v kabino in bos imel super zvok.
Pa pojdi s kombijem do caraudioempire ali teb orange audio, da ti malo preverijo nastavitve itd, ce pravis da ne spila kot mora.


Se sedaj tudi že pogovarjam z caraudioempire in mi predlagajo nekaj stvari sedaj nazadnje sem dobil predlog za res dober ojačevalec,ki ni tako drag je pa kar dosti boljši kakor tisti izpod 200 EUR. Gre se pa za ojačevalec ESX Quantum Q-FOURv2 https://www.orangeaudio.si/esx-quantum-...


Sedaj v samem štartu bi najraje kupil nekaj dobrega,da potem ni kdaj kak problem in sedaj 50 EUR gor ali dol ampak tisti ojačevalci za 130-150 EUR so verjetno vsaj tako mislim dosti slabši kakor ta ESX. Saj je kar dosti teh ojačevalcev izpod 200 ali okrog 300 EUR samo tisti najcenejši sigurno niso tako dobri.
Mi danes sodelavec pove,da je brez veze ojačevalec v avto montirat a mu povem,da jaz ko se včasih peljem z odprtim okni rabim orenk muzko,da je pravi občutek. Kaj pa je to nekaj denarja dati za v avto kaj pa on ko je kupil dva ojačevalca za slušalke in dal za njih 1.600 EUR to pa je zame totalno brez veze kot,da bi šel kupit avto za 100.000 EUR.

darck ::

Evo pri nas se ga dobi lahko celo za 199 EUR in kaj pravite se splača kupiti https://www.supersound.si/izdelek/avtoo...

Scorpy84 ::

klinker je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

Ti zvocniki niso znani, da bi igrali bolj basovsko, ze 93db ti pove podatek, da ciljajo drugje. Zgleda imas veliko praznino v vratih, da ne pridejo do izraza. Ce globina ni problem, ti priporocam, da raje druge z vecjim magnetom, kateri imajo vec hoda, ce zelis, da igrajo. Za basse pa pac ne pricakuj prevec, pri zasnovi kombija jim je to zadnja stvar. Ce je ojacevalec moznost, pol tudi glej da zvocniki nimajo pretiranega 90db+ podatka... boljse manj, ce gre na ojacevalec.


Kaj pa imajo db veze s frekvencami?
93db je odlicen zvocnik, ki zna ok spilat tudi brez ojacevalca, to je namrec njegova obcutljivost, ki s frekvencami nema nobene veze.
Nekaj ima slabo nastelano ali zmontirano, nic drugega, pa kombi je pac kombi, ni avto.
OP, si s silent coatom tudi vratne panele obdelal in razne zajle ter kable oblepu? Ker v kombijih je vse to bolj nikakvo, a razne vibracije bass najbolj ubijajo.


Ima veze, igrajo glasno z velikimi luknjami v frekvencnem spektru. Zato pride do tega kot ga op opisuje. Vsi boljsi zvocniki, ki pokrijejo, da vse frekvence skoraj enako slisne, se ne morejo pohvaliti z visokim db.

stratosD ::

kaj je boljše po vaše za sound deadening vrat 2014 Honda Civic? forumski avtoakustični znalci...??:)
1.https://www.radiovili.si/montazni-mater...

2.10mm ali več
https://www.amazon.it/gp/product/B0865Y...

Tako pridejo vrata na Civicu enega uporabnika na UK Honda forumu - tako nekako sem mislil narest + na notranjo stran vrat za wooferćek



Sicer imajo vrata kar tak zamolkel zvok ob zaprtju, dobro dihtajo....

Sistem sem zastavil z original radiem (ker je vse gor povezano od prostoročnega telefona, kamere etc...) + tega malega čuda od ojačevalca
https://www.pioneerelectronics.com/PUSA...
(dobil za 90 eur na Amazonu)

iz prejšnjega karavana bom iz sprednjih vrat premontiral tele Phase Lineare
https://carmotospecs.com/carspeaker/Pha...

pa mogoče še te iz zadnjih vrat starega karavana ki tam čepijo že 12 let (slišijo se še OK)



če se mi ne bo dalo vrtat lukenj za tweeterje ta tele Focalčke koaksialčke
https://www.mimovrste.com/avtozvocniki/...

Pa še tole mi je prišlo - impulziven nakup ker sem dobil nek dobropis pri Bezosu :)...in sem sanjal več bassa na podhranjenem original zvočnem sitemu - za pod zadnji sedež ker Civic nima placa pod spednjimi8-O - Kenwood KSC-SW11
https://yourcar.co.uk/best-underseat-su...

heh - če bi kupil 2022 Hondo Civic bi mel pa tale Bose sound system že not - tako pa.....arbeit;)



Oba ojačevalca sta class D - Pioneerja bom zatlačil kar zraven radia skupaj z Connets2 vmesnikom ki mi podvoji konektorje, sub amp (max tok 8.5A) pa na notranji box z varovalkami + en par neojačanih speaker out moram potegnit do njega. Oba ojačevalca imata speaker level inpute.

darck ::

Sem danes izmeril koliko prostora imam v kombiju spredaj med sedeži in sicer v dolžino do 50 cm v višino 40 cm ali kak centi tudi več in v širino dobrih 20 centimetrov. Kateri subwoofer bi morda šel noter?

 kombi

kombi



 kombi 1

kombi 1



Drugače pa zvočnik v vratih izgleda tako kot na tej sliki spodaj

 zvočnik v vratih

zvočnik v vratih

Scorpy84 ::

Naredi škatlo po meri, pa še uporabi za kakšen predalček, naslon za roko? Ne pozabi fisirati, da ne bo letelo na glavo, v primeru nesreče. Fiksiraš lahko na konzole na čemer so sedeži. Le ko bo tehnični, odmontiraj.

klinker ::

Scorpy84 je izjavil:

klinker je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

Ti zvocniki niso znani, da bi igrali bolj basovsko, ze 93db ti pove podatek, da ciljajo drugje. Zgleda imas veliko praznino v vratih, da ne pridejo do izraza. Ce globina ni problem, ti priporocam, da raje druge z vecjim magnetom, kateri imajo vec hoda, ce zelis, da igrajo. Za basse pa pac ne pricakuj prevec, pri zasnovi kombija jim je to zadnja stvar. Ce je ojacevalec moznost, pol tudi glej da zvocniki nimajo pretiranega 90db+ podatka... boljse manj, ce gre na ojacevalec.


Kaj pa imajo db veze s frekvencami?
93db je odlicen zvocnik, ki zna ok spilat tudi brez ojacevalca, to je namrec njegova obcutljivost, ki s frekvencami nema nobene veze.
Nekaj ima slabo nastelano ali zmontirano, nic drugega, pa kombi je pac kombi, ni avto.
OP, si s silent coatom tudi vratne panele obdelal in razne zajle ter kable oblepu? Ker v kombijih je vse to bolj nikakvo, a razne vibracije bass najbolj ubijajo.


Ima veze, igrajo glasno z velikimi luknjami v frekvencnem spektru. Zato pride do tega kot ga op opisuje. Vsi boljsi zvocniki, ki pokrijejo, da vse frekvence skoraj enako slisne, se ne morejo pohvaliti z visokim db.


Aha, torej ce vzamem za primer Focal Utopija, ki ima 92db je to sranje, ane....pa vsi ostali high-end, predvsem audiofilski zvocniki so tudi jajc, ker imajo vsi nad 90db? ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

klinker ::

darck je izjavil:

Sem danes izmeril koliko prostora imam v kombiju spredaj med sedeži in sicer v dolžino do 50 cm v višino 40 cm ali kak centi tudi več in v širino dobrih 20 centimetrov. Kateri subwoofer bi morda šel noter?


Kot je reku scorpy, skatla po meri.
Naj ti v orange audio nardijo, ker bo kot je treba tudi z varnostnega vidika.

Scorpy84 ::

klinker je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

klinker je izjavil:

Scorpy84 je izjavil:

Ti zvocniki niso znani, da bi igrali bolj basovsko, ze 93db ti pove podatek, da ciljajo drugje. Zgleda imas veliko praznino v vratih, da ne pridejo do izraza. Ce globina ni problem, ti priporocam, da raje druge z vecjim magnetom, kateri imajo vec hoda, ce zelis, da igrajo. Za basse pa pac ne pricakuj prevec, pri zasnovi kombija jim je to zadnja stvar. Ce je ojacevalec moznost, pol tudi glej da zvocniki nimajo pretiranega 90db+ podatka... boljse manj, ce gre na ojacevalec.


Kaj pa imajo db veze s frekvencami?
93db je odlicen zvocnik, ki zna ok spilat tudi brez ojacevalca, to je namrec njegova obcutljivost, ki s frekvencami nema nobene veze.
Nekaj ima slabo nastelano ali zmontirano, nic drugega, pa kombi je pac kombi, ni avto.
OP, si s silent coatom tudi vratne panele obdelal in razne zajle ter kable oblepu? Ker v kombijih je vse to bolj nikakvo, a razne vibracije bass najbolj ubijajo.


Ima veze, igrajo glasno z velikimi luknjami v frekvencnem spektru. Zato pride do tega kot ga op opisuje. Vsi boljsi zvocniki, ki pokrijejo, da vse frekvence skoraj enako slisne, se ne morejo pohvaliti z visokim db.


Aha, torej ce vzamem za primer Focal Utopija, ki ima 92db je to sranje, ane....pa vsi ostali high-end, predvsem audiofilski zvocniki so tudi jajc, ker imajo vsi nad 90db? ;((


Tukaj se pogovarjamo o avtozvocniki in ne o zvocnikih, ki so v preracunanem ohisju, povrh igrajo se v izolirani sobi, ce primerjamo z avtomobilom, kjer zvocniki se sedijo na plastiki. Se kaj?
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711187 (6434) dottor
»

Priklop radio stolp zvočnikov na avtoradio

Oddelek: Na cesti
214869 (4453) jest10
»

[Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?

Oddelek: Kaj kupiti
409581 (8994) sirotka
»

Fersterker in zvocniki.

Oddelek: Pomoč in nasveti
453111 (2577) T0RN4D0
»

Avtozvočniki Pioneer

Oddelek: Kaj kupiti
182707 (2420) kixs

Več podobnih tem