» »

Avtoakustika

Avtoakustika

«
1
2 3
...
5

Toxic ::

Lp!

Jaz bi si rad kupil v avto novi radio in zvočnike. Ker nimam pojma o tem kaj vse rabim in kaj se mi najbol splača, zato bi vas prosil da poveste svoja mnenja. Odštel bi pa nekje 200€, max 250€.

Hvala

;-) ::

Kake zahteve imaš okoli radia in zvočnikov (velikost), bo ojačevalec ali ne itd. Kateri avto imaš in kaj je sedaj not.

Gray_Warden ::

obvezno Pioneer avtoradio, saj boš z njim dosegel največ. Zanj odštej do cirka 150 eur.

Nato kupi še kvaliteten preden sisten, če imaš v vratih 16 cm zvočnike in si zmagal.
Boljša opcija je, da kupiš ovalce za v polico zadaj, če imaš to možnost....enostavno zato, ker boš s tem pridobil bistveno več basa za ta denar.

Pač kupiš kake ovalce v big-bangu za 70-80 eur in tisto blago za oviti leseno polico, potem pa greš k kakemu mizarju da ti izreže polico za tvoj avto...za polico boš plačal kakih 10 eur, blago pa je tudi poceni.

Ne morem ti točno svetovati saj nisi opisal za kakšen avto gre. Ampak če je avto majhen in imaš možnost vgraditi leseno polico zadaj..so ovalci in pioneer avtoradio best buy. kasneje seveda dokupi še kakšen dober preden sistem za cirka 70 eur in si zmagal.


celotna vrendost tega bi bila:
pioneer avtoradio za kakih 120 eur
recimo jbl ovalci za kakih 70 eur
lesena polica z oblogo iz blaga (kupiš samolepljivo v big bangu) mislim da 10 eur
prednji zvočniki za recimo 70 eur....te lahko kupiš kasneje.

Skupna cena bo torej okoli 270 eur, zvok pa bo enkraten. Če bi želel boljši zvok bi pač moral še zvočno izolirati avto, kar prinese bistveno višje stroške.

Nekateri ti bodo svetovali da rajši kupi ojačevalec in woofer vendar je to za moje pojme stran vržen denar saj imaš potem izjemo dobre base, ostali zvok pa je zanič. Rajši menjaj vse zvočnike kot sem ti napisal
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Janac ::

Gray_Warden ::

thejanac13

problem je da ni povedal kak avto ima. Mogoče nima prostora za 16 cm zvočnike spredaj.

Če pa bo spredaj dal 13 cm zvočnike, pa bo pridobil samo boljše visoke tone, basov pa popolnoma nič.

Vsekakor, toxic, povej kak avto imaš in če veš, povej tudi kako velike zvočnike imaš spredaj.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Janac ::

Ja to se strinjam

Drugace pa mislim da moja sestava ni slaba

L.p

Gray_Warden ::

res ni slaba. Meni je všeč saj imam sam zelo podobno kombinacijo spredaj. Zadaj pa imam ovalce v polici za lep bas...zato ker v wooferju ne vidim poante saj zavzame enostavno preveč prtljažnika...
Why so serious?

Janac ::

Kater avto pa ti vozis?

L.p

Gray_Warden ::

VW Polo, letnik 2005.

Spredaj sem vgradil 16 v vrata, vrata zvočno izoliral. V prtljažnik sem vgradil ovalce in prtljažna vrata izoliral.

Vse skupaj poganja seveda Pioneer avtoradio. Ojačevalca nikakor ne potrebujem, saj je zaradi zvočne izolacije zvok naravnost odličen.

Če bi hotel karkoli boljšega bi pa vsekakor moral vgraditi ojačevalec in subwoofer...vendar bi potem moral zadnje ovalce dati stran, da ne bi woofer zabijal ovalcev. Vendar kot sem rekel, zaradi prtlažnika subwoofer definitivno odpade, saj prtlažnik nujno potrebujem..sem stalno na cesti.

Je pa moj cilj tudi to, da nekje v prihodnosti kupim ojačevalce.

Potem bom imel na ojačevalec povezane zvočnike sprednjih vrat in ovalce, direktno na avtoradio pa bom vezal še zvočnike zadnjih vrat. Več pritiska kot zvočniki ustvarijo, boljši je bass...Paziti bom moral le na to, da ne bo zamika med zvočniki zaradi dolžine kablov. (rešitev...vsi kabli bodo pač iste dolžine. Odvečni deli kablov pa bodo zviti v klobčič in skriti pod plastiko...na ta način ne bo zakasnitev med igranjem zvočnikov). Butasta fora, ampak deluje.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Janac ::

Katere kable pa uporabljas?

Gray_Warden ::

oprosti vendar ti ne znam odgovoriti na to. Šel sem v lokalno tehnično trgovino in rekel da potrebujem kabel za zvočnike.

Potem sva gledala kolikšno debelino ima na zalogi, pa sem vzel točno srednjo debelino ki jo je imel na zalogi..tako da ni bilo videti niti pretanko, niti predebelo.

Pretankega kabla 100% nimam, ni pa niti predebel.

Glede dolžine pa so zaenkrat ravno prav dolgi. Pridejo lepo točno od radia do zvočnikov.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Janac ::

Ce bos menjal avto bos obdrzal avtoakustiko ali prodal

Drugace pa zanimiv sistem imas, pohvalno

L.p

Gray_Warden ::

ko bom menjal avto, bom pred tem vsekakor izbral nov avto. Tako bom razmislil, ali se splača obdržati ali ne.


Prednji sistem bom deifnitivno pustil v vraith, ker so bili stari originalni zvočniki že tako dotrajani, da sem jih samo preč vrgel. Pač rad naglas poslušam glasbo, originalni zvočniki pa so bili precej slabi...

Ovalce pa bom še videl, ali jih bom vzel ven ali ne. Če bom kupil to kar si želim -> Audi a4, jih bom pustil v tem avtu, saj v Audija ovalci nikakor ne sodijo. Tam bom zvočno izoliral vsa vrata in v njih vgradil boljše zvočnike, če bo še vedno pomanjkanje basa, pa v prtljažnik vgradil subwoofer...seveda v custom made škatli, da se bo lepo prilegal.

Že zdaj sem namreč zadnjo polico naredim tako, da sem avto pripeljal k mizarju, potem pa sva po milimetrih merila in brusila polico, da se _točno_ prilega zadnjim vratom in sedežem. Ko se vrata zaprejo, je zadnji prostor kar se da neprodušno zaprt, da je boljši bas. Svoje naredi tudi tisto blago, s katerim sem oblekel zadnjo polico:)


drugače pa hvala za pohvalo!:)
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Gray_Warden je izjavil:

res ni slaba. Meni je všeč saj imam sam zelo podobno kombinacijo spredaj. Zadaj pa imam ovalce v polici za lep bas...zato ker v wooferju ne vidim poante saj zavzame enostavno preveč prtljažnika...

Ovalci ne odigrajo basa niti slučajno in vsaka primerjava z wooferjem je brezvezna. Woofer za 30€ odigra bolje bas kot vsaki ovalci pa če stanejo 2 jurja.

Spredaj daj kake 16ke z čimmanj RMS - radijo da od sebe max 20W RMS moči, zvočniki je čimbolje da imajo čimbolj blizu tega RMS, ker z več pomeni manj kontrole nad zvočnikom in posledično zanič zvok.

Torej en radio po tvoji izbiri (jaz bi izbral Alpine) pa magari rabljen + zvočnike z čimmanj rms-a, da nebo potem razočaranj če bo pisalo 500W RMS pa bo igralo za kur** ker radio nebo pognal.

Ovalcev jaz nebi dajal, raje še zadaj ene 16ke v vrata pa adijo ali namesto ovalcev ojačevalec za prednje boš dobil več od tega. Ovalci so lih tolk da odigrajo malo mid-basa in dobiš "lušte" po ...več, ko daš glasnost malo na več pa clip.

Jaz bi od radia vzel:
http://caraudioempire.com/avtoradio-alp... - Alpine IDA
Sem že imel 2 in se vsaka druga znamka lahko skrije.

Zvočnike pa z ojačevalcem (magari rabljenim za 20-40€) bilokatere- za tak mali denar razlike neboš opazil, sploh na radiu, bo pa naredil razliko ojačevalec in to veliko.

Gray_Warden ::

še en ki nima pojma o pojmu.

Kakšen ojačevalec in prednji sistem človek:D iz prednjih vrat ne bo dobil _ničesar_. Za kakršenkoli bas potrebuješ ovalce ali subwoofer. Zakaj? Zaradi volumna. vrata volumna nimajo, prav tako nimajo izolacije. Zato NE MOREJO lepo igrati. Če bi hotel iz vrat karkoli dobiti, bi jih moral zvočno dobro izolirati, kar pa nikakor ne pade v budget ki ga ima Toxic, saj je cena izolacije relativno draga. Pa tudi če izoliraš, vrata še vedno ne bodo oddajala basov ki jih vsi želimo.

Poleg tega...ti bi mu svetoval rabljen alpine?!? in čimšibkejše zvočnike?

dej nehaj no.

Nov pioneer avtoradio in dobre zvočnike v sprednja vrata + ovalci v polico. Boljši zvok od tega se doseže samo z izolacijo avta + subom.
Ojačevalca pioneerjevi avtoradiji niti ne potrebujejo....če seveda ne pretiravaš z močjo zvočnikov. Kar pa Toxic seveda ne bo, saj je njegov budget 250 eur.


Ovalci so čisto primerljivi subwooferju. ena dimenzija je 22 cm, kar služi predvajanju globokih tonov, druga dimenzija pa 15 cm,kar služi predvajanju srednjih tonov. Če prtlažni prostor primerno izoliraš, bo zvok odličen.

Ojačevalec je potrata denarja, še posebej če iščeš upgrade za muziko in ne misliš zapraviti več kot 250 eur. Za ta denar se kupi avtoradio + 1 par zvočnikov. Če je avto majhen daš notri ovalce in si zmagal. Če je avto velik, pa pač daš dober prednji sistem in upaš da si s tem kaj dosegel (vendar ponavadi to ne pomaga saj kot sem že rekel...vrata je nujno treba tudi zvočno izolirati).
če pa boš v avto dal ojačevalec in nek "dober" prednji sistem pa s tem ne dosežeš ničesar, razn tega da bodo vrata tresla kot pri norcih, kvalitetnega zvoka pa ne bo. Samo vrata bodo prdela ko boš dal muziko naglas.

Moj audio sistem 100% poje to kar si ti opisal, sledu o dodatnem ojačevlcu pa ni nikjer. Prav tako so basi več kot zadovoljivi, čeprav ni subwooferja. Če hočeš imeti dober zvok v avtu si je pač treba vzeti čas, avto razmontirati in izolirati ter zamenjati vse kar je potrebno.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

;-) ::

1. Nimaš pojma za 10€ izoliraš pol avtomobila.
2. Če ti je zvok bilokaterih ovalcev všeč je nekaj narobe z tabo in tvojim sluhom.
3.
Če je avto velik, pa pač daš dober prednji sistem in upaš da si s tem kaj dosegel (vendar ponavadi to ne pomaga saj kot sem že rekel...vrata je nujno treba tudi zvočno izolirati).
če pa boš v avto dal ojačevalec in nek "dober" prednji sistem pa s tem ne dosežeš ničesar, razn tega da bodo vrata tresla kot pri norcih, kvalitetnega zvoka pa ne bo. Samo vrata bodo prdela ko boš dal muziko naglas.

Nevem kak avto maš ti da ti vse prdi, ampak moja vrata izolirana na tak način ne drmajo in ne kvarijo zvoka, 16ke pa dajo lep mid_bas/kick...lepši kot ovalci sigurno, ker imajo vse pogoje za čist zvok, kar ovalci v nobenem primeru pod nobenim pogojem nimajo:


Nimam sedaj dotične slike vrat, to je samo izolacije prtljažnega prostora na približno 1/3 dokončanega dela. Uporabljen je Fragmat - hidroizolacija za hišo (gradbena) in navrh še pena iz dna slike zalepljena na fragmat. Vse skupaj za cel avto (gre za 3 vratni avto: prednja vrata, prtljažni prostor v celoti, zadaj pod sedeži, prtljažna vrata) je stalo okoli 20€. Sedaj ko se pelješ po dežju kje nič več ne slišiš niti piše od vetra, woofer lahko zareže kolk hoče noben pleh ne ruži...samo woofer. Najslabše je da ti igra pleh se strinjam, ampak pri kompletu za 250€ se tega ni bati.

Še vedno vstrajam: Dober radio + prednji sistem (16ke + amp), izolirana vrata, pokrpane luknje da dobijo vrata svoj volumen je best buy. Ovalci so za najstnike ki so komaj naredili izpit in se grejo skejtat pa odprejo kuferam pa nabijajo muziko, ko se ne zavedajo da freeair pač ni kvaliteta.

Kakšen ojačevalec in prednji sistem človek:D iz prednjih vrat ne bo dobil _ničesar_. Za kakršenkoli bas potrebuješ ovalce ali subwoofer. Zakaj? Zaradi volumna. vrata volumna nimajo, prav tako nimajo izolacije. Zato NE MOREJO lepo igrati.

Ravno zaradi volumna ovalci nemorejo igrati, na zadnji polici so čisto "freeair", saj so zato narejeni ampak vseeno, tud 16 so za to da so v vratah. Razen če bi naredil zadaj 2 polici eno nad drugo da bi bil zvočnik "kao" v škatli =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

Gray_Warden ::

hidroizolacijo ti uporabljaš za zvočno izolacijo? :D

To je uporabno samo v smislu da daš nekaj med različne plošče, da ne ružijo ko daš naglas. Nikakor pa to ni uporabno za zvočno izolacijo.

Prav tako bo vsak ovalc v izjemno slabi polici dal od sebe več basa kot vsak 16 cm zvočnik v odlično izoliranih vratih.

zato pač daš ovalcev polico in 16 spredaj v vrata in potem s faderjem utišaš ovalce da ne preglasijo prednjega sistema. rezultat: odličen kick, lep globok bas z izjemno čistim zvokom ki ga prinese preden sistem.

Kar se tiče tvoje izolacije, ne smeši se. Za izolacijo se uporablja v osnovi ALUMINIJ, šele nato pene.


Še enkrat poudarim, vrata NISO namenjena zvočnikom, zato nikakor, nikoli, v nobenem primeru ne morejo lepo zaigrati, razen če jih lepo izoliraš. v osnovi pa jih je nujno treba izolirati z aluminijastimi oblogami ki zadržijo vibracije, nato pa s peno ki utiša zvoke. med vse površine ki se dotikajo pa je treba dati peno, da ne ruži.

Tvoja iznajdba se lahko uporabi samo v zadnji namen in mogoče da oblepiš plastiko na poceni način...tam se mogoče res malo pozna. na kovini pa nikakor.


če tebi 16 v neizoliranih vratih igra bolje kot ovalec...je s tvojim sluhom nekaj hudo narobe.


Toxic pa je rekel da bi rad poceni upgradal sistem. Kaj je torej ceneje: nakup avtoradia in ovalcev, ali nakup avtoradia, sprednjega sistema in primerne zvočne izolacije

najcenejša varianta za izolacijo vrat bi bila tale:
http://zoom-market.si/si/avtoakustika/m...
Za 1 vrata potrebuješ nekje do 10 plošč...odvisno od velikosti vrat. Zdaj pa računaj.


ps.: zakaj omenjaš kako imam jaz izolirana vrata? jaz sem že točno povedal kako imam narejeno. Govorim za toxica, ki bo kupil audio sistem za 250 eur. Misliš da ima on izolirana vrata? Msiliš da jih bo šel za 250 eur dejansko izolirat?

Ne bodi smešen no.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Gray_Warden ::

;-) je izjavil:

Ravno zaradi volumna ovalci nemorejo igrati, na zadnji polici so čisto "freeair", saj so zato narejeni ampak vseeno, tud 16 so za to da so v vratah. Razen če bi naredil zadaj 2 polici eno nad drugo da bi bil zvočnik "kao" v škatli =)


Hja, če prtljažnik dobro izoliraš, ovalci niso več freeair. Zrak potem nima več kam iti...:)


Ostanejo ti le še dober kick...ki ga prednji sistem ne more prinesti, kul bas in ko primerno nastaneš fader, lepo zaokrožen zvok, ki podpira prednji sistem.

kakorkoli pogledaš, 1 par ovalcev v zadnji polici prinese več basa kot par zvočnikov v prednjih in par zvočnikov v zadnjih vratih skupaj. Samo znati moraš uporabljati še kretnice, da ovalcem utišaš visoke tone in fader...da ne preglasijo prednjega sistema.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Pokaži mi kako boš prtljažnik izoliral do en velik box ?

Pa poglej hod membrane pri ovalcih pa boš hitro spoznal da je prtljažnik....preVelika škatla za ovalce :))

Gray_Warden ::

Meni vseeno lepo zaigra. Ovalce zadaj potrebujem samo zaradi dobrega kicka, globokih tonov in zato da zvok pride tudi od zadaj.

Imam pa prednja vrata dobro izolirana da ne ružijo, v vratih zvočnike ki lepo mehko igrajo base, na vratih pa dokaj spodobne tweeterje. Ovalce potrebujem le namesto wooferja, za kar so naravnost odlični.

Če ne verjameš lahko rečem le to, da še nisi slišal ovalcev v primerno narejeni polici s primerno podporo prednjega sistema.

Ovalci kot taki res nimajo dobrega zvoka vendar nikoli niso bili namenjeni temu, da bi igrali sami. So pa več kot odlični za dopolnitev mid-bas predela, zaradi svoje velikosti pa dobro igrajo tudi frekvence pod 100 hz.

Glavna stvar pri pritljažniku so prtljažna vrata. Če ti uspe ta vrata dobro izolirati, bo zvok v vozilu vsekakor odličen!

16 cm zvočnike spredaj in woofer v prtljažnik pa delajo le 18 letniki, ki sami ne znajo nič narediti...potem pa kupijo tak poceni sistem in mislijo da so prijeli boga za jajca. Zravn jim pa zadnja tablica tako ruži, da ljudje mislijo da bo zdaj zdaj padla na cesto.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Toxic ::

Avto je VW polo classic: tak kot je sem ga dodal na povezavi http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=548...

Gray_Warden ::

Super.

Kupi avtoradio...pioneer ali pač alpine kot je ;-) svetoval. Sam sicer mislim da boš s pioneerjem zadovoln. To te bo prišlo nekje okoli 120 eur.

Nato kupi preden sistem za kakih 60 eur in ovalce za 70 eur. Ali pa prednji sistem za 70 eur in dodatni par zvočnikov za zadnja vrata za 60 eur, če nočeš menjati/rezati zadnje police.

Skupni proračun je torej ravno 250 eur.

Na srečo ima Polo dokaj trdo pločevino, tako da načeloma, če nisi ravno nek audiofil, boš s tem zadovoln. Ko boš imel vrata narazen..ko boš menjal zvočnike ti svetujem da daš med plastično oblogo ter vrata dodatno kakšno peno, da ne bo ružilo. Pač pojdi recimo v gradbeno trgovino kot je storil ;-) in poišči kako mehko, po možnosti samolepilno peno.

Nasvete glede glavnih komponent in zvočnikov pa smo ti dali že zgoraj. Ti se odloči le še to, ali boš dal ovalce v polico ali rajši zamenjal zvočnike v zadnjih vratih. Obvezno pa zamenjaj zvočnike v sprednjih vratih.

ps.: glede na to da je limuzinska varianta nisem čisto prepričan kakšen je pri dolgem polotu dostop do zadnje police. Če bi se slučajno odločil za nakup ovalcev prej preveri, če jih sploh lahko vgradiš v tisto polico.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

Janac ::

Kupi moj predlog, ni slab

;-) ::

v zadnjo polico bo težko kaj dal

Gray_Warden ::

Vseeno sem videl to narejeno v polo classicu. Nisem pa spraševal kako so to naredili.


Vseeno..kupi to kar je predlagal thejanac13 in si zmagal. Jaz bi sicer menjal še zvočnike v zadnjih vratih, vendar če nimaš denarja pusti to kar je. Le kupi nekje kako peno in jo namesti med plastično oblogo in kovino, da ne bo ružilo.

obilo srečnih ur poslušanja muzike ti želim:)
Why so serious?

Toxic ::

Najlepša hvala za odgovore =)

Toxic ::

Kaj pa če bi kupil kakši cenejši radio npr:
http://www.mimovrste.com/artikel/130007... in zvočnike
http://www.mimovrste.com/artikel/133005... spredaj ter
http://www.mimovrste.com/artikel/133005... nekaj takega zadaj

ali to nebi bila glih najbolša ideja?

Gray_Warden ::

si prepričan da boš lahko v polo classicu v zadnjo polico vgradil ovalne zvočnike? Si pogledal če je dovolj prostora in kakšen je dostop?

avtoradio mi ni všeč. Naj ga oceni kak pristaš aplina..meni je zvok pioneerjevih avtoradijev boljši.
Why so serious?

Toxic ::

Saj vglavnem nerabijo biti ti zvočniki zadaj ampak razmišljal sem nekaj v takem cenovnem razredu. Bol me to zanima če je dobra ideja kupit radio nekje take cene in zvočnike spredaj in zadaj ali pa raje dražji radio pa zvočnike samo spredaj.

zvery1 ::

Gray pejt pametovat na avtoakustični forum o tvojih idejah, pa da vidimo, koliko časa te bodo gledali. Na tvoj način se avta ne opremlja, saj smo vsi začeli s takim setupom, pa se ni obneslo. Pa ne samo da se ni obneslo, tudi kasneje ti ostane ena naluknjana polica, s katero nimaš kej počet.
Ovalci pa bas, pa ja, še kicka ne odšpilajo kot je treba.

Moj predlog:

Avtoradio z 2x preout
Zvočniki, ločen sistem z kretnico, cca 100eur
Ojačevalec, 4 kanalni, nekje 4x75 RMS
Sub, nek ki potrebuje majhen volumen in je mehko vpet, cca 150 RMS.
Samplepljiva izolacija za prva vrata

V kolikor nimaš $$$ za sub, ga kupi naknadno, pa si vmes urihtaj prvi sistem, kot se zagre. Vsaj ostane ti opcija za dobro nadgradnjo. Vsekakor pa priporočam amp za gnat zvočnike oz na radijo ne veži nič, saj radio nima ne powerja, pa še pregreva se.
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

Gray_Warden ::

majhen sub = brezvezna potrošnja denarja.

sube dajo v avto samo študenti ki ne potrebujejo prtljažnika in ljude z res velikim prtljažnikom, da se sub ne pozna. Ostali, ki potrebujemo prtljažnik, suba enostavno ne moremo dati v prtljažnik.

zvery, kako pa bi TI opremil vozilo, če prtljažnik potrebuješ? No pa še ti dodaj kaj pametnega.

Kako bi ti, pametnjakovič, v avtu ustvaril čimveč basa brez subwooferja, če nujno potrebuješ prtljažnik?

Noben 16 cm zvočnik ne bo NIKOLI na noben način proizvede toliko basa kot ovalni zvočnik. Ni variante.

prav tako, gospod pametni človek, Toxic je prosil za upgrade za 200 EUR. ti pa si mu dal upgrade za VSAJ 400-500 eur.
pomisli malo.....
avtoradio cirka 100 eur
predn sistem cirka 100 eur
ojačevalec vsaj 100 eur
subwoofer vsaj 100 eur.

On pa je prosil za upgrade v vrednosti 200 eur. ploskam ti, pametni človek.

ps.: dejansko se sekiraš zaradi naluknjane lesene police? Pač pustiš ovalce v vozilu ko ga prodajaš...:D
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

zvery1 ::

Ne bom se spuščal na tvoj nivo, ker nisi vreden mojega časa. Konec koncev je na avtorju teme, da se odloči po svoje.
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

Gray_Warden ::

ma če si mu svetoval sistem za vsaj 400 eur, zravn pa vidiš da bi tip rad čim ceneje prišel skozi. kje je tu logika.

Prav tako več kot očitno ne znaš odgovoriti na vprašanje: kako v avto spraviti čimveč basa brez subwooferja?

TOXIC, bolje bi bilo boljši radio in samo zvočnike spredaj...bolje kupiti par dobrih zvočnikov kot 2 para slabih. Če imaš v zadnjih vratih zaenkrat slabše zvočnike kot v sprednjih pa pač sprednje prestavi v zadnja vrata.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

zvery1 ::

Zvok bo pa prihajal od odadaj, res vrhunsko, kot bi sedel na koncertu s hrbtom obrnjen proti odru.
Da ne govorim o izvoru zvoka, ki pač prihaja nekje od uzadej. Od kje točno, pa noben ne ve.
Da odgovorim na tvojo provokacijo. Z dobrimi kick paneli ti preglasim vsake ovalce, ki se neki derejo uzadi, da ne govorim o kvaliteti reprodukcije.

To kar ti predlagaš ga niti ne pride ceneje. Praviš "dobri" zvočniki 100 eur, AR 100 eur, ojač 100 eur, pa je na 300. S tem, da bo špilal za boh pomagej.

Če pamisliš to poganjat brez ojač, pa tebi boh pomagej.
Kakorkoli, za demo sem vedno na voljo, tako da me lahko vsakpocuka za rokav.
Pa če že hočeš zbijat mojo avtoriteto, najprej zmagaj na državnem prvenstvu in to z škatlo narejeno za muzko.

http://www.avtoakustika.com/forum/viewt...
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

Pyr0Beast ::

Kvaliteta reprodukcije v avtu je zadnja stvar ki je pomembna če tlačiš zvočnike v prtljažnik
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Gray_Warden ::

zvery...si že slišal za fader na avtoradiju, s katerim utišaš ovalce zadaj, tako da zvok prihaja od spredaj? :D


na državnem prvenstvu je kvaliteta zvoka zadnja skrb. Vsem se gre tam le za glasnost. Nihče pa ne pozna dobrega zvoka v lepo urejenem in še vedno uporabnme avtu.

To, da prtljažnik popolnoma zasedeš z zvočniki je zame nesmiselno neurejen in izjemno neuporaben avto.
Tistemu, ki ima dober zvok v avtu in še vedno dovolj prtljažnika, tistemu pa bom čestital.

Niti približno me ne zanima kdo je zmagal na državnem prvenstvu. Tisto je lahko, če imaš le dovolj denarja. Namečeš v avto čimveč zvočnikov in ojačevalcev da se dere kot sraka... samo je pa tak avto potem popolnoma neuporaben za vsakdanjo rabo.


glede tvojih kick panelov pa takole...meni je zvok prazen, če v avtu igrajo le prednji zvočniki.Enostavno manjka nekaj zadaj. Tudi če se zadaj na ves glas dere subwoofer, še vedno to ni to. TUdi na koncertu zvok ne prihaja le od spredaj vendar se odbija od predmetov, stavb tako da slišiš zvok tudi od zadaj.

Moraš pa seveda temu primerno nastaviti fader, zadnji zvočniki ne preglasijo prednjih.


Sicer pa ima moj avtoradio eno lepo funkcijo: zadnje zvočnike lahko uporabim kot wooferje in na avtoradiu nastavim kretnico, da zadnji zvočniki ne igrajo frekvenc od tiste frekvence naprej. Tako zadnje zvočnike lahko lepo zadušim, da se njihova vloga spremeni je v bas podporo, zvok pa prihaja od spredaj.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

zvery1 ::

Ja sem slišal, sam ti maš pa uspredaj ene crapy zvočnike, ki niso vredni pol k***, zadnji ovalci, ki jih tako opevaš, so pa utišani. The best solution ever.

Ne obstjajo samo subi za v pritljažnik veš, tudi pod sedež, armaturko, polico,... jih lahko daš. In verjemi da dosegajo super kvaliteto.

A misliš da se kvaliteta pa glasnost izključujeta? Če imaš dovolj $$$ se vse da :)
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

;-) ::

Gray Warden nimaš prav niti približno in brezveze nabijaš in trollaš po temi. Se strinjam z zvery1, ima prav in ravno to sem ti že hotel na začetku povedat pa si nedaš rečt da nimaš pojma...niti malo.

Sicer pa ima moj avtoradio eno lepo funkcijo: zadnje zvočnike lahko uporabim kot wooferje in na avtoradiu nastavim kretnico, da zadnji zvočniki ne igrajo frekvenc od tiste frekvence naprej. Tako zadnje zvočnike lahko lepo zadušim, da se njihova vloga spremeni je v bas podporo, zvok pa prihaja od spredaj.


Kateri radio pa imaš da ima možnost nastavljanja eq spredi/zadi različno ? Pa ovalec nemore igrat tako nizko kot woofer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

zvery1 ::

Omg, šele sedaj sem videl tole:

Paziti bom moral le na to, da ne bo zamika med zvočniki zaradi dolžine kablov. (rešitev...vsi kabli bodo pač iste dolžine. Odvečni deli kablov pa bodo zviti v klobčič in skriti pod plastiko...na ta način ne bo zakasnitev med igranjem zvočnikov). Butasta fora, ampak deluje.


Tole gre pa obvezno na avtoakustiko.... sam se nebi spomnu :D

Še avtorju teme:
Oprosti, če smo ti zasmetili temo, lej nelje optimum bi bil to kar ti priporočam, če ni niti toliko $$$, si vzemi en dober avtoradio, ter ločen sprednji sistem zmerne moči z ločeno kretnico, poglej po znamkah DLS ali Rainbow. Ti zvočniki so znani po dobrem izkorisku/občutljivosti, Ter ne potrebujejo veliko moči, tako da ojačevalec odpade. Če lahko vgradiš 16cm zvočnike, bi bilo super. Izoliraj tudi vrata, ter na radiju poreži frekvenco zvočnikov nekje na 60Hz. Če boš vzel pioneerja, glej da ima HPF filter.
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

Gray_Warden ::

Pioneer. Se da nastavit kretnico, da zadnji zvočniki igrajo le tone do neke frekvence. LPF. Zaradi LPF mi ovalci na nobem možen način ne preglasijo prednjih zvočnikov. Prav tako imajo ovalci vgrajen sistem, da ob pritisku gumba enostavno utišaš visoke tone...tako da tudi če avtoradio te funckije ne bi imel, bi le vklopil utišanje visokih tonov na uvalcih in uporabil FADER.

zvery....kaj pa ti veš kaj imam jaz spredaj? :D zamenjal sem vse zvočnike, tudi sprednje:)

Zvočniki pod sedeži so samo za vibracije. Armaturka ne more zaigrati saj nima volumna. V armarutko sodijo le visokotonci.

In ja, zaradi dolžine kablov se ustvarja zamik pri igranju zvočnikov. Če daš v avto veliko zvočnikov moraš pač pazit da igrajo vsi na enkrat. Drugače dobiš isti efekt kot pri zvočniku v plehu, ko začne pleh vibrirat.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

zvery1 ::

Dej prosim nehej težit, pa se pejt v avto naslajat nad svojim sistemom.
Pa vmes še dolžine kablov preveri.
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

;-) ::

In ja, zaradi dolžine kablov se ustvarja zamik pri igranju zvočnikov. Če daš v avto veliko zvočnikov moraš pač pazit da igrajo vsi na enkrat. Drugače dobiš isti efekt kot pri zvočniku v plehu, ko začne pleh vibrirat.


Ti to resno ?

Gray_Warden ::

v avto sem nameraval dati 8 zvočnikov. Zdej pa reči da bi vsi igrali popolnoma istočasno..tako prednji kot zadnji, če bi bil en kabel dolg 5 metrov, drugi pa 20 cm.

Ne bi bilo niti 1 stotinke zamika?

pri 8 zvočnikih bi imel pač 2 ojačevalca s kabli popolnoma različnih dolžin.

8 zvočnikov: predna in zadnja vrata, 4 bass v leseni polici.

kakorkoli, če vesta kako proizvesti boljši zvok v avtu POPOLNOMA BREZ UPORABE SUBWOOFERJA, pa predlagajta. Bom poizkusil in poročam kako se sliši.
Zaenkrat pa nista dala niti 1 dobrega predloga.
Why so serious?

Zgodovina sprememb…

zvery1 ::

NE, a misliš da elektrika potuje z hitrostjo LPP-ja.
Pa za korekcijo zamikov se uporablja procesor, ker ni problem v hitrosti električnih signalov, temveč zvčnega valovanja, ki gre samo s hitrostjo 343.2m/sek, česar pa itak ne veš, saj imaš zvočnike 16m oddaljene od sebe nekje zadej v pritljažniku. pomembna ti je pa dolžina kablov.

A ti rabim še dokazovat, da nimaš popolnoma nič pojma o avtoakustiki in da resnično samo trolaš po temi brez ene pametne izjavr. Najbolj zanimivo pa je, da nas hočeš prepričati v tele tvoje budalaštine.
Grow up in priznej da nimaš pojma, pa se boš mogoče še kej naučil.
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

Gray_Warden ::

smešno, na moje vprašanje še vedno ne znaš odgovorit.
Why so serious?

zvery1 ::

Smešen si ti in na tvoja vprašanja nočem več odgovarjati.
Prosim za zaklep teme, ker to ne pelje nikamor.
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

Gray_Warden ::

ni potrebe, se umikam iz debate.

hotel je sistem za 200 eur, jaz pa se mu dal najboljšo opcijo za ta denar.

eDDi ::

hehehehehe, odlična fora za time delaye :))) zakaj se tega kdo ni prej spomnil, bi prišpral ful na procesorju :)))

lepo na voznikovo stran dodaš kak meter kabla, da zvočniki kasneje zaigrajo in zmaga :))

orenk sem se nasmejal :))

HDvideo ::

Lastim si VW Polo

Sperdaj 2X 13 Pioneer + radio SONY
Zadaj 2X ovalca Pioneer + subwoofer + ojačevalec

To je zmagovalna kombinacija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HDvideo ()

St235 ::

2X ovalca Pioneer + subwoofer


Ovalca v polici, sub pa od njima?
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711190 (6437) dottor
»

Priklop radio stolp zvočnikov na avtoradio

Oddelek: Na cesti
214874 (4458) jest10
»

[Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?

Oddelek: Kaj kupiti
409589 (9002) sirotka
»

Fersterker in zvocniki.

Oddelek: Pomoč in nasveti
453112 (2578) T0RN4D0
»

Avtozvočniki Pioneer

Oddelek: Kaj kupiti
182708 (2421) kixs

Več podobnih tem