» »

Avtoakustika

Avtoakustika

1
2
3 4 5

Toxic ::

Pomoje se je brez veze zaj tu prepirat. V glavnem imam na razpolago 200€ in za to bi nekaj rad dobil. Zvok nerabi biti nekaj über dober, samo da bom lahko poslušal normalno muziko ker trenutni radio in zvočniki so zanič. Nonstop šumi pa še cdja ne predvaja :D. Zaenkrat pa je dovolj če mi predlagate samo radio in zvočnike za spredaj((oz kaj je potrebno da lahko vse priklopim)(prosil bi tudi link do artikla če lahko)), zadaj pa bom pač kasneje dokpuil še zvočnike če bo res potrebno.

Hvala

klinker ::

zvery1 je izjavil:

Omg, šele sedaj sem videl tole:

Paziti bom moral le na to, da ne bo zamika med zvočniki zaradi dolžine kablov. (rešitev...vsi kabli bodo pač iste dolžine. Odvečni deli kablov pa bodo zviti v klobčič in skriti pod plastiko...na ta način ne bo zakasnitev med igranjem zvočnikov). Butasta fora, ampak deluje.


Tole gre pa obvezno na avtoakustiko.... sam se nebi spomnu :D

Še avtorju teme:
Oprosti, če smo ti zasmetili temo, lej nelje optimum bi bil to kar ti priporočam, če ni niti toliko $$$, si vzemi en dober avtoradio, ter ločen sprednji sistem zmerne moči z ločeno kretnico, poglej po znamkah DLS ali Rainbow. Ti zvočniki so znani po dobrem izkorisku/občutljivosti, Ter ne potrebujejo veliko moči, tako da ojačevalec odpade. Če lahko vgradiš 16cm zvočnike, bi bilo super. Izoliraj tudi vrata, ter na radiju poreži frekvenco zvočnikov nekje na 60Hz. Če boš vzel pioneerja, glej da ima HPF filter.


+1

Gray_Warden-a pa ne poslusaj prevec ker dejansko nima kaj dosti pojma. Zvijat kable za zvocnike v klobcic ja...bravo...sedi 1! ;((

itak37 ::

Gray_Warden je izjavil:

v avto sem nameraval dati 8 zvočnikov. Zdej pa reči da bi vsi igrali popolnoma istočasno..tako prednji kot zadnji, če bi bil en kabel dolg 5 metrov, drugi pa 20 cm.

Ne bi bilo niti 1 stotinke zamika?

pri 8 zvočnikih bi imel pač 2 ojačevalca s kabli popolnoma različnih dolžin.


Za hec sem izracunal, kako dolge kable potrebujes, da signal zakasni za cas, ki ga porabi zvok da prepotuje 1m.
Potrebujes tocno 874 km kabla.

St235 ::

Kaj pa je to takega, pač zviješ 800m kabla pod sovoznikov zic, kaj ne Gray?

dwinxp ::

Pozdravljen!

Če hočeš novo potem ti svetujem naslednje:
Avtoradijo:
Avtoradio Pioneer DEH-3200UB........122,99 € LINK
Avtoradio Alpine CDE-111R...........137,75 € LINK

Zvočniki za sprednja vrata (če grejo 16tke noter):
Avtozvočniki Alpine SXE 1750S............59,99 € LINK
Avtozvočniki Blaupunkt GT Power 66.2c....66,76 € LINK
ZVOČNIKI HERTZ DSK 165...................58,21 € LINK

Zvočniki če imaš prostora samo za 13tke :
ZVOČNIKI IMPACT GN 50.S..................96,00 € LINK
Avtozvočniki Blaupunkt GT Power 54.2 c...59,24 € LINK
ZVOČNIKI HERTZ DSK 130...................55,95 € LINK

Osebno ti lahko samo tako svetujem:
1. Glede avtoradija: V tvojem primeru je to najbolj važna komponenta, namreč sam izvor zvoka je najbolj pomemben. Če že tukaj hrešči in šumi ne pomagajo niti zvočniki za 300€... Glede izbire med zgornjima dvema pa tako... Alpine ima bolj izrazite visoke tone, ter malo bolj povdarjen "kick", če ti to odgovarja potem vzemi Alpine. V nasprotnem primeru vzemi Pioneer kateri ima bolj umirjene visoke tone...Razlika med njima je drugače zelo majhna tako kot cena sama...tukaj se pač odloči na podlagi kaj je tebi bolj všeč...

2. Zvočnike boš imel priklopljene na avtoradio direkt... vsi zgornji sistemi so ločeni se pravi mid-bas zvočnik posebej od visokotonca, s tem dosežemo dosti lepši oder v avtu ter kvalitetnejše predvajanje samega zvoka. Vmes imamo pa kretnico, ki skrbi, da bo mid-bass igral samo frekvence njemu pisane ter da visokotonec dobi samo višje frekvence. V glavnem vsi zgornji sistemi bi ti morali zadovoljivo zaigrati tudi priklopljeni na avtoradijo... Osebno od zgoraj naštetih v primeru 16tk bi vzel po vrstnem redu Hertz, Blaupunkt, Alpine... Medtem ko pri izbiri 13tk pa Impact (če upaš dodat še tiste par € jih zelo svetujem), Hertz, Blaupunkt...

Če se boš pa kasneje navdušil nad glasbo, pa si dodaš še en majhen sub v prtljažnik. Najbolje nekam v stranico narediš iz poliestra po meri tako, da ti zavzame zelo malo prostora in imaš še vedno celoten prtljažnik na voljo. Poglej si slike na avtoakustika forum boš videl o čem govorim. Pa seveda še en ojačevalec da boš poganjal subek. Za 1x za tvoj budget pa ti svetujem samo dober (čim boljši kar se upaš stegnit z €) avtoradijo ter ločen sprednji sistem mid-bass + tw. Za avtoradijo če ti je vseeno da je rabljeno malo poglej po avtokustika forum pod male oglase če kdo prodaja kaj v tvojem budgetu. Mogoče bi dobil kakšno staro serijo Alpina recimo 9853... ker kot sem rekel boljši kot je izvor boljši je končni zvok.

Toliko od mene, Lp

Toxic ::

Najlepša hvala! Dwinxp najbrž se bompo tvojem postu odločil =)

Gray_Warden ::

in kaj sm jaz drugače svetoval kot dwinxp.
lol kak pajac

glede kablov pa nevem kaj zaboga nabijate. rekel sem da bodo vsi iste dolžine....odvečni deli kablov pa bodo pač zviti. kaj zaboga je s tem narobe?

Zgodovina sprememb…

dwinxp ::

Khm... lahko sam sebi praviš pajac... ne pa s tem žalit druge na forumu.

Kar sem prebral si ti svetoval ovalce... jaz tega ne. Imam precej izkušenj iz tega področja ter ovalci niso nikoli nobenega audiofila zadovoljili...

Kar se tvojih kablov tiče, kar boš dosegel s tem da boš imel zvite kable na kupu je samo večji šum. Kable se da točno do zvočnikov in konec in se ne pušča nobene rezerve. Sej ni to optika kjer imamo disperzijo :D .

Če te motijo zakasnitve, to pa nastane kot ti je že nekdo tudi v tej temi izračunal zaradi prenosa zvoka (ali za nas slišnih frekvenc od nekje 20Hz do nekje 20kHz) po zraku... zato se ponavadi z dobrimi avtoradijom ali pa posebej procesorjem zvok na sprednjih zvočnikih zakasni. S tem bomo dosegli to, da se bo sub iz prtljažnika pomaknil bolj spredaj ter ga bomo šlišali kot da nam igra pri sprednjih sedežih. Audiofili si bodo tudi nastavili tako, da bo "center odra" na voznikovem sedežu, pač kjer se poslušalec največkrat nahaja.

Za to ceno ki jo je določil Toxic pa je edina dobra varjanta, čim boljši avtoradijo ter en spodoben sprednji sistem brez nobene dodatne navlake od zadaj. V primeru da bi bil pripravljen investirati več pa kot sem rekel majhen sub v bok prtljažnega prostora z zelo malo litraže kompresijo naredit.

Če bi bil sam laik na tem področju ter bi spraševal za nasvete bi pričakoval nekaj podobnega mojemu odgovoru s produkti ter obrazložitvijo zakaj je smotrn takšen nakup.

Še enkrat pa prosim, da naslednjič odgovarjaš brez pajacov. Hvala

Lp

Pyr0Beast ::

Kupi kar misliš in se ne sekiraj za razne zakasnitve in podobne traparije.

Ovalci so čist ok.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

klinker ::

dwinxp je izjavil:

Za to ceno ki jo je določil Toxic pa je edina dobra varjanta, čim boljši avtoradijo ter en spodoben sprednji sistem brez nobene dodatne navlake od zadaj. V primeru da bi bil pripravljen investirati več pa kot sem rekel majhen sub v bok prtljažnega prostora z zelo malo litraže kompresijo naredit.


Se popolnoma strinjam :)

Toxic ::

Evo naročil sem tega http://caraudioempire.com/avtoradio-pio... ker 3200UB niso imeli na zalogi.

Venum ::

Pozdrav!

Imam dve vprašanji in sicer:

Je že kdo probal povezat telefon z avtoradijem preko usb kabla z izbiro "mass storage" mode, da deluje kot ključek? Ali večina avtoradijev to zazna in igra normalno ali ne?

in še

Ali pozna kdo kakšno nemško trgovino z avtoakustiko? Zahteve bi ble da je cenejše kot v slo, da pošiljajo v slo (s čimmanjšo poštnino oz. mogoč da je nad določenim zneskom zastojn) in da sprejemajo paypal plačilo?

izi12 ::

Lep pozdrav!
Ker se ravno ne spoznam na avtoakustiko bi vas rad vprašal.
Imam avto VW golf V, v katerem je radio rcd 300 in zvočniki spredaj. Zanima pa me, ali bi se na ta radio mogoče dalo povezati tale komplet: http://www.mimovrste.com/artikel/133007...
Ali je zadeva dokaj kvalitetna (ne potrebujem nekakšnega profesionalnega zvoka)?
In ali se mogoče bolj splača kaj drugega do 200€?
Že vnaprej hvala za odgovore.

šernk ::

Če se da priklopit al ne ne vem, glede kvalitete pa je blaupunkt zelo v vrhu, čeprav so 66.2c hja no...poceni roba, ta komplet je bil tudi pri meni v igri, pred pol leta, a sem potem raje iz nemčije samo zvočnike blaupunkt CX170 nabavil za 60€ (pri nas so 110€) in mi ni žal. Edino kar še pogrešam je ojačevalec, vendar se mi ne da celega avta razkopavat, tako da se bolj razmišlja o digitalnih, ki pa so precej predragi zaenkrat :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

izi12 ::

Najlepsa hvala za odgovor. Sej ubistvu mi gre predvsem za nizke tone. A to pomeni da je 66.2c zelo nekvaliteten zvok in da so ti lahko celo slabši od teh ki so trenutno v avtu (osnovni)?

šernk ::

Hja no, ne morem nič reči, jaz sem moje kenwood original menjal le ker je bila strgana membrana. Nizki toni mi pa niso pomembni, tako da ne morem kaj dosti okoli tega povedat. Tweeterji so pa odlični. Koliko pridobiš glede na sedanje pa ne bi vedu.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Goran's Blog ::

Kupi rabljene komponente za to ceno in boš zmagal!

izi12 ::

Lep pozdrav.
Hvala vama za odgovore. Sedaj sem nabavil zvocnike in kable, zanima me samo se ena stvar. Kje se lahko kupijo tapete za v avto, mislim tiste v katere bom ovil zadnjo polico, ko bom v njih namontiral zvocnike.

Dober dan ::

A kdo ve, zakaj meni v zvočnikih, priključenih na ojačevalec piska? Oz. se sliši tako, kot da bi poslušal turbino. Če dodam gas, ko se peljem, se to samo še bolj sliši.. Zamenjal sem ojačevalec in težava ni izginila. Prav tako sem preveril radio in tudi slednji deluje brez težav. Elektriko do ojačevalca imam napeljano po levi strani avtomobila, kabel iz radia do ojačevalca pa po desni strani avtomobila. Nekje sem slišal, da bi naj pomagalo, če bi ozemljil činče z radiem.. Ne znam si to pravilno razložit.. Avtomobil je FIAT STILO. Se komi sanja, kako rešiti težavo?

ali3n ::

Verjetno imaš nekje prekrižan signalni in napajalni kabel.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Dober dan ::

Nimam, razen pri ojačevalcu so mogoče kabli malo bolj skupaj..

eDDi ::

do piskanja pride zaradi razlike v masi. Preveri če so vse mase v avtomobilu dobre. Povsod kjer je masa, pobrusi do železa. Naredi dodatno maso iz mašine na akumulator. Če nič od tega ne pomaga, dodaj ground loop izolator in bo zadeva rešena.

LP; Edi

Dober dan ::

eDDI, lahko prosim malo bolj po domače razložiš?

Danes sem menjal činče med radiem ni ojačevalcem. Zadeva je zaenkrat malo manj nadležna, vendar piskanje ne izgine. Ko se peljem, se zadevo še vedno sliši.. Na netu sem bral, da je nekaterim to povzročal altenator.. nič mi ni več jasno...

d4vid ::

Dober dan je izjavil:

eDDI, lahko prosim malo bolj po domače razložiš?

Danes sem menjal činče med radiem ni ojačevalcem. Zadeva je zaenkrat malo manj nadležna, vendar piskanje ne izgine. Ko se peljem, se zadevo še vedno sliši.. Na netu sem bral, da je nekaterim to povzročal altenator.. nič mi ni več jasno...

Predvidevam da nimaš kondenzatorja vmes? Poskusi s kondenzatorjem in poročaj...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Dober dan ::

d4vid je izjavil:

Dober dan je izjavil:

eDDI, lahko prosim malo bolj po domače razložiš?

Danes sem menjal činče med radiem ni ojačevalcem. Zadeva je zaenkrat malo manj nadležna, vendar piskanje ne izgine. Ko se peljem, se zadevo še vedno sliši.. Na netu sem bral, da je nekaterim to povzročal altenator.. nič mi ni več jasno...

Predvidevam da nimaš kondenzatorja vmes? Poskusi s kondenzatorjem in poročaj...


Misliš z nečim takšnim? mimovrste

d4vid ::

Mislil sem kondenzator na napajanju, vendar bi tudi tole znalo pomagat.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

Dober dan ::

Misliš, da dobim šum iz kabla za napajanje? Kakšen kondenzator bi pa rabil za to (karakteristike), mogoče kakšen link?

ali3n ::

Pozabi na kondenzator. Porihtaj napajanje radija in ojačevalca (bodi pozoren na obe masi).
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

d4vid ::

ali3n je izjavil:

Pozabi na kondenzator. Porihtaj napajanje radija in ojačevalca (bodi pozoren na obe masi).


Meni je tudi cvililo vse skupaj v Renault 5 in ko sem dal vmes kondenzator je cviljenje izginilo. Izgleda da je bila težava v nihanju napetosti.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

dottor ::

Jaz sem tudi imel Reanul 5 (zdej ga ima brat) z muziko not, pa je inštalacija narjena v nulo pa nič ne cvili al piska. Not je 35mm2 napajalni kabel in 20mm2 za maso za ojačevalec suba. Napajalni kabel ima še 300A varovalko med tem ko sam ojačevalec ima 80A. En dan morem dat dodatno maso še na akumulator da nehajo luči utripat.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dottor ()

d4vid ::

Moja 5ka je bila že dost uničena - v prtljažniku si videl cesto, okoli pokrova za tank ni bilo pleha, ker ga je rja požrla... Prevoženih kao 140k ko sem ga dal na odpad. Mašina je pa tud bla že menjana, pa je bila že spet malo pred tem da izihne.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

dottor ::

Moja je 94 letnik in ima 100.000km in je kot nova :)
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Dober dan ::

Bom preveril še maso radia. Masa ojačevalca je tipitopi poštimana.. Imam pa jaz original kablovje za v avto. Nekaj takega.

dottor ::

Kako si naredu maso za ojačevalec? Jaz sem odvil šravt od nosilca varnostnega pasu odzadaj, pobrusu malo in dal maso na vijaz in prišravfal vse skupaj nazaj na karoserijo.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Dober dan ::

Jaz sem imel kar posebej vijak na šasiji samo za to narejeno. Zdaj sem pa dal na nosilec zadnjega sedeža, ki je tudi prišravfan na šasijo. V obeh primerih je enako in problem ne izgine. Med vikendom, ko bom doma bom pregledal maso radia, potem bom pa naprej reševal težavo. Naslednji četrtek grem na morje in do takrat mora biti zadeva tipitopi.

izi12 ::

Lep pozdrav, ravno sem prišel na forum da bi tudi jaz vprašal za isto težavo. Ko pritisnem na gas se cviljenje poveča, pregledal sem kable in je vse kot mora biti. ''Dober dan'' če ugotoviš kje bi bil problem, prosim sporoči, saj tudi jaz grem naslednji petek na morje in more bit vse poštiman.

izi12 ::

Imam še eno vprašanje, na ojačevalcu je predvideno za 4 RCA vhode (2 bela, 2 rdeca), na izhodu iz avtoradija pa imam 6 izhodov (2 front, 2 rear, 2 sub), ampak ker sem prej imel star avtoradijo ki ni imel toliko izhodov imam od radia do ojačevalca potegnjen samo 1 RCA kabel, iz to izhoda za rear zvočnike (torej na izhod za sub ni priključeno nič), pred ojačevalcem pa imam ta činč kabel razdeljen z dvema http://www.orangeaudio.si/razdelilec-si... da lahko priključim v vse vhode v ojačevalec. Sedaj me pa zanima, ali je to zelo napačna vezava, ali bi pridobil kaj na moči če bi napeljal še en kabel iz radia z izhodom za sub do ojačevalca, ali s tem izgubljam kaj moči ali signala in ali škodujem ojačevalcu, radiju ali čemurkoli.
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem. LP

St235 ::

Vsako štukanje, razdeljevanje in ne vem še kaj kabla negativno vpliva na kvaliteto analognega signala.

N4m31355 ::

Zvok turbine iz zvočnikov? Sliši se znano. Pri meni se pojavlja če imam zaseden 12V napajanje predaj(12V za užigalnik)
Če ta ni v uporabi, zvoka ni. lp

dottor ::

Provajte ozemljit akumulator.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

izi12 ::

slisal sem da bi lahko bila rešitev da ozemljim avtoradijo, bom poskusal v naslednjih dneh in javim ce je to pomagalo.

deadzone ::

Zanima me vaše mnenje, glede tega radia http://www.mimovrste.com/artikel/130000...
Imam Mondeo, ki ima radio čez 2 slota zato tisti obični odpadejo. Kakšna alternativa za tega? Všeč mi je ker ima izhoda za ojačevalec, ter kar močno izhode 4x75W.
AMD Fx-8120 4.5GHz, XFX 7870 2GB, TGX 4Gb 1600MHz, GIGABYTE 990XA-UD3
Xbox 360 Slim 500GB JTAGd Origin:Matija2209 Xfire:matijaz

dottor ::

Kolkr vem se da dobit ploščice za zapret en stlot in vstavit not navaden avtoradio. Poglej tukaj: http://caraudioempire.com/
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

izi12 ::

Evo probal z bakreno zico ozemljit izhode iz radija in je pomagalo.
Lp.

izi12 ::

Pozdravleni!
Danes se je ojačevalec začel čudno obnašati, ko sem dal glasbo malo bolj naglas (nad 10/40) se je na ojačevalcu (Blaupunkt EMA 455) prižgala rdeča luč in le ta je prenehal delati, ko pa sem nivo glasnosti spustil pod 10 pa se je nazaj prižgala zelena in ojačevalec je spet deloval.
Bi lahko bila kriva le ta vrocina, saj je v prtljažniku res zelo vroče in da se ojačevalec zaradi tega pregreva, ali pa bi lahko bilo krivo kaj drugega?

Insan3Lik3 ::

pozdravljeni, kako je s ceno avtoakustike v sloveniji? se splaca kupiti kje iz tujine ali raje kar tu v slo (samo zvocniki, nobenih ojacevalcev ali nizkotoncev).
priporoca kdo kako dobro tujo/domaco spletno stran in/ali fizično trgovino.

lp

anyone?
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

Zgodovina sprememb…

SumTingWong ::

Kupujem avtoradio z Bluetooth vmesnikom za tam okoli 100€. Izbiram med temi :

- PIONEER DEH4700BT
- PIONEER MVH-X560BT
- SONY MEX-BT2800
- JVC KD-R951BT

Mi zna kdo povedati kaj je razlima med serijo DEH in MVH pri Pioneer? Ter katerega od teh priporočate?

d4vid ::

MVH nimajo CD pogona afaik. S pioneerjem imam dobre izkusnje. Ostalih pa ne poznam.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

SumTingWong ::

Aha, no CD ne rabim. Nuja mi je BT in USB spredaj, pa želja mi je, da ima te osnovne nastavitve za equalizer (kar predvidevam da imajo vsi).
Sem že imel v lasti Alpine UTE72BT, pa nisem bil zadovoljen. Pioneer imam pa v drugem avtu, sicer samo na USB, pa super deluje. Torej MVH zaenkrat.
Na geizhals sem pa gledal, zelo dobro ocenjujejo Sony avtoradie.

Twixz ::

Zdravo, da ne odpiram nove teme. Radio z zložljivim LCD zaslonom + kamera + pretvornik + antena.
Zanimajo me izkušnje, kje je najceneje (Ljubljana - Celje - Maribor - Kranj [ta krog]).
1
2
3 4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711080 (6327) dottor
»

Priklop radio stolp zvočnikov na avtoradio

Oddelek: Na cesti
214813 (4397) jest10
»

[Avtoakustika] Soliden zvok v avtu. Kako se lotiti?

Oddelek: Kaj kupiti
409477 (8890) sirotka
»

Fersterker in zvocniki.

Oddelek: Pomoč in nasveti
453098 (2564) T0RN4D0
»

Avtozvočniki Pioneer

Oddelek: Kaj kupiti
182686 (2399) kixs

Več podobnih tem