» »

Je premier za pomoc pri izvolitvi izdal drzavo?

Je premier za pomoc pri izvolitvi izdal drzavo?

«
1
2 3

Calligula ::

Iz tonskih zapisov pogovorov z Sanaderjem je vsaj sam menim, jasno, da se je dogovarjal o incidentih.

Je to po vasem mnenju izdaja? Je za to zagrozena kaksna rigorozna kazen. Ima kaksno imuniteto pred sojenje zaradi tega ipd.??

Kaksen ideoloski zagovornik lahko pove kako si sam razlaga to kar je bojda na tonskem zapisu?

Informacija o tem je v videu na:
KLIK

krneki ::

Na tem video posnetku sta omenjena dva stavka, ki jih je rekel Janša, ampak pomoje dokler ne bo kje objavljen posnetek celotnega pogovora je to lahko karkoli. Saj se upam, da razume kaj pomeni izven konteksta? Če jaz rečem: "Naslednji stavek je neresnica. Adolf Hitel je moj idol". In potem nekdo začne veselo pisati naokoli, da sem izjavil, da je Adolf Hitler moj idol in da ima dokaze, da sem izrekel ta stavek in nevem kaj še. V kolikor pa se izkaže iz posnetka ali kako drugače, da nedvoumno gre za dogovor, potem ga je pa dobro nasankal ja.>:D

Liker ::

Tole je zelo vecplasten problem imho.
1) Zadeva se namrec slisi precej dvoumno, posledicno si jo tudi clani tiste komisije razlagajo na tri razlicne nacine - treba bi bilo slisati celoto (in morda se kaksne prejsnje klice, etc...)
2) Glede same izdaje, verjetno je to v kakem zakoniku definirano, kako, ne vem, bi pa resno dvomil da je lahko JJ za tole kazensko odgovoren, ker so po mojem mnenju dokazi zelo trhli. Ce je vse res, pa bi morala biti njegova politicna kariera koncana ne glede na kazensko odgovornost.

Kar se pa ideoloskega pogleda tice, pa obosjam vse svinjarije ne glede na stranko in usmeritev, in bi prav tako zahteval odstop JJ-ja, kljub temu da drugace podpiram naso kvazi desno opcijo.

LjubimPeezde ::

Ropa na detektor laži in je! Će ne pristane laže! In problem bi bil rešen. Tako bi nedvoumno (oz. Vsaj 99%) pokazal!
V vsakem primeru pa pred sodišče zaradi izdaje državne tajnosti!
Koliko je jasno da laže je tudi v tem ker bi ta "posnetek" objavil jasno že pred volitvami saj bi si s tem, ni važno ali resnica ali neresnica zagotovil zmago.
Ali ga je skrbela izdaja državne tajnosti? >:D očitno da ne!

Caligula: verjetno imaš božje sposobnosti pretehrtavanja odločitev! :)
kar tako seveda verjamejo samo b*bčki (to da linkajo na 24ur je še dodaten +).
Sedaj pa si dobro preberi naslednje:
1. Kako da so samo delčki? Velika možnost manipulacije!
2. Vemo da so prisluškovali opoziciji? Velika možnost manipulacije (da tudi z lovljenjem posnetkov)!
3. Opozicija igra dirty igro!

Je le preveč dejavnikov kar tako na slepo verjeti:\
zanimivo da pride to v javnost ravno tedaj ko so dregnili v komunistično gnezdo imenovano sova!
Pika

4. Če se pa pokaže da je janša res mutil, potem pa bye bye! Ampak iz delčka posnetka lahko sklepajo le bebčki!
Skratka, naj rop zbere jajca in se poda na detektor laži in bo tako vesoljni sloveniji pokazal kako pa kaj. Verjetno je že pomisliv na to možnost. Verjetno je problem v... :)

So pa na 24ur zelo ažurni! Zanimivo da se ni že kakšen od urednikov mladine zbudil ter copy/pastal link še na njihovo stran:)
skratka: fuj in fej. Umazano perilo perejo pred javnostjo. Ne rečem, če bi bila zadeva nedvoumna naj javnost sliši! Ampak za take dvoumnosti pa se dela škoda. Upam da bodo akterji odgovarjali

-
naj se preprosto razpišejo parlamentarne volitve in naj za božjo voljo zmaga sd s pahorjem in partizanom potrčem na čelu ter maskoto ropom z 2/3 večino! Tako bomo vsi v tej deželici presrečni. Potem bo pozicija še naprej nadzirala opozicijo in iskala dvoumnosti. Pustimo ob strani gospodarsko rast in borzne indekse - tej pri slovenski zarukanosti itak nič ne štejejo. Naj vladajo naslednjih 20 let in nas vrnejo nazaj v čase zastraševanja nasprotimislečih tako kot so taisti akterji že delali! To so dokazali že s sovo. Folk pa naj krepa od lakote s tistimi 300 euri zajamčene plače! Kar si posadiš, to žeješ. Očitno folku še dolg ne bo jasno. In tako naprej in tako naprej do naslednje afere.
Ps: v času vladavine sdja bom pa zelo premisliv če se bo splačalo tak prispevek postati. Kaj pa veš, lahko že špijunirajo:)

Oprostite, ampak te metode dvoumnosti ne sodijo v leto 2007!
Najbolje lahko na domneve odgovori rop z resnico! Ker on nekoga obtožuje. Nekdo je pa nedolžen dokler ni obsojen. Vse niti so na ropovu strani! Če se dokaže da govori resnico potem "adijo janša", če pa se izkaže da laže pa imo 30 let ječe! Detektor laži pri neki neodvisni organizaciji in je! To bi bilo edino zagotovilo.

Pa še nekaj: dvoumni posnetki in slabe novice so tipično senzacionalistične. Ljudje prej verjamejo slabim novicam kot pa dobrim:) četudi je vse precej v oblakih. Jaz bi rekel -> šah mat! Naj boste še taki ekstremisti v levo ampak priznati morate da nekatere stvari pač ne gredo skupaj. Očitno stari partijci še niso pozabili metod ki so jim bili naklonjeni 40 let (mah kaj pa blebečem, partije že dolgo ni več, ostali so le še isti ljudje):) z vsemi silami naprej! Škoda poziciji je bila že storjena. Četudi rop laže! Neverjetno. Po nekem sklepanju da je kaj takega dopustnega. Res prefinjene metode moram reči. Zgleda da so to lepo pripravljali 2 leti. :)
take stvari so smrt za demokracijo!

Jerry jerry jerry jerry steve steve...

je to po vasem mnenju izdaja?

ne!

Še za zaključek:
sej veste tisto kajne.
kriv ne, izpustiti - kriv, ne izpustiti.
podobno je v tem primeru!
Ne kupim tega! Kot tudi vsak ki je pri pameti ne! Sem misliv da smo se naučili da so pomembna le dejstva. Očitno ne!

Ps: calligula: če je vse res da. Vsekakor pa je ropova veleizdaja! Vsaj za sedaj ko so dokazi ne samo trhli ampak naravnost absurdni! Če rop ne uspe nedvoumno dokazati tega je vsekakor to ropova veleizdaja in upam da ga razrešijo vseh dolžnosti in se častno pobere iz slovenije!
Nekateri verjamemo dejstvom drugi (kot avtor teme zgleda) pa dvoumnim posnetkom ki jih vzamejo za edino resnico. Seveda kar hočejo slišati. Kregat se pa ne mislim. Čas po pa pokazal. Skratka, da zaključim. Če ni res upam na častno slovo ropa, gantarja in vseh ki so to kuhali in to verjetno kar dve leti (čeprav je misterij večji od nastanka vesolja kako da rop ni to uporabil na volitvah saj bi si zagotovil stolček? )

...............

Tokrat sem ti prispevek le "polepšal".
Ko bo naslednjič spet tako vpil, kot si tokrat, ga bom brisal in ponovno objavil, ko ga boš sam polepšal..
Hvala za razumevanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

hokuto ::

skakat po 24ur je precej neumestno (v tem primeru), ker so samo povzeli kar je mag (mag!) objavil in se zdalec niso bili edini s to novico. ze (vsaj) v sredo ponoci je bila tudi na rtvslo portalu kjer pise med drugim tole:
Janša pa naj bi Sanaderju zatrdil, da je bila aretacija Podobnika neumnost, saj naj bi bila to za prvaka SLS-a le reklama pred parlamentarnimi volitvami. Dejal naj bi tudi, navaja Mag, da SDS-u predvolilne ankete dobro kažejo in da incidenti niso potrebni. Zato naj bi ga Janša prosil, naj nikar ne pošilja ribičev v Piranski zaliv, saj je slovenska javnost na to zelo občutljiva.

vsak funkcionalno pismen in nezaslepljen (na magu takih ocitno ni, ce si preberete kako oni to zakljucijo) lahko to razume na samo en nacin, razen, ce kdo tu kdaj klice prijatelje, da proslava, o kateri se niso nikoli ne dogovarjali, ne pogovarjali, ni potrebna.

preostali izliv paranoje in smesnic okoli borznih indeksov, bi pa lahko tudi izpustil ljubitelj. lastni verodostojnosti v prid ;)
doke!

krneki ::

Samo genijalci pridejo do samo enega zaključka po tem, ko preberejo tistih par stavkov.

Upam da si nekdo ne bo zgornji stavek razlagal na samo en način. ;)

Mr.B ::

ŽSped bo debata, je bila že ena tudi na to temo, kako so sposobni na 24 ur...Get a life, če ga gledaš/brskaš 24ur.com, vedi da njim za vsak oglas in popap zacinglja v mošnjičku, ....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

TESKAn ::

V vsakem primeru pa pred sodišče zaradi izdaje državne tajnosti!


Potem pa fliknimo tja zaradi istega razloga še Janšo in njegove pomagače, ki so veselo blebetali o sovi, ko pa se je nemška obveščevalna zbunila so pa hitro ratali tiho in začeli kazat naokoli.

3. OPOZICIJA IGRA DIRTY IGRO!


Hehe, kaj se je pa zdajšnji lider šel, ko je pred volitvami mešal vsak drek, ki ga je našel?

Zanimivo da pride to v javnost ravno tedaj ko so dregnili v komunistično gnezdo imenovano Sova!


Res nevem, zakaj nekateri mislijo, da je za diskreditacijo nekoga dovolj, da ga označiš za "komunista". Spominja na metode prejšnje države, ko smo imeli "tihotapce demokracije"...

Skratka: fuj in fej. Umazano perilo perejo pred javnostjo. Ne rečem, če bi bila zadeva nedvoumna naj javnost sliši! Ampak za take dvoumnosti pa se dela škoda. Upam da bodo akterji odgovarjali


Kako da te ni bilo slišat pred volitvami 2004, ko so drugi na veliko prali v javnosti? Drugače je pa današnja pozicija začela z pranjem v dotični zadevi.

Škoda poziciji je bila že storjena.


Prizadeli so si jo sami, ko so načeli to temo. Ali ti spomin ne nese toliko nazaj, da bi se spomnil, kdo je na veliko razlagal javnosti, kje vse ima sova skrivališča ipd.?

NE KUPIM TEGA! Kot tudi vsak ki je pri pameti ne! Sem misliv da smo se naučili da so pomembna le dejstva. Očitno ne!


Hecno, ko so desničarji na oblasti, so pomembna le dejstva, ko so levičarji, se jih pa more kritizirat, pa naj bo problem izmišljen ali ne. Kaj jokaš, biti na oblasti pomeni biti tarča, pomeni, da moreš nekaj naredit in da bo tvoje delo pod drobnogledom. Ne jamrat, kako to ni fer. Hkrati mi je pa zanimivo, da spregledaš janši populistične poteze, ko odstavlja ministre - to je namreč zame poceni populizem, da odstavi ministre, čeprav trdi, da so dobro delali.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

LjubimPeezde ::

Dragi TESKAn,
Dokler Ropu ne uspe 100% dokazati teh trditev je zaenkrat JJ nedolžen (pa nisem njegov pretiran zagovornik, sem pa zagovornik desne opcije, tako kot je avtor teme zagovornik skrajno leve opcije. Blame me...)!
Na delčku posnetka ki si ga lahko interpretira vsak drugače (kriv ne, izpustiti | kriv, ne izpustiti ...ironija) ne more biti ravno dovolj verodostojnosti zaenkrat.
Da, dokazano je da je pozicija prisluškovala opoziciji kar je v demokraciji nekaj nedopustnega saj izrablja svojo moč v pravem pomenu besede! In da celo bivši premier prizna da je to vedel -> zgleda da je to mogoče samo pri nas! Kaj tako podlega kot izrabljanje moči za politične igrice ko pa imaš vse v rokah... ne vem, ne vem. Skratka upam da bo šlo to obtoževanje v drugo smer. Če Ropu ne uspe dokazati upam da odstopi iz vseh funkcij v državi ter se častno umakne iz Slovenije zaradi veleizdaje in hurikanske manipulacije in seveda laži ...! Skratka, po zaključku (če bo do njega prišlo) upam na umaknitev enega ali drugega iz političnega življenja v Sloveniji. Zanimivo je pa res kako z lahkoto pridejo posnetki in to zelo dvoumni v javnost z oznako top secret! Tukaj so konkretne stvari in ne preprosto objavljanje tega kakšne pizdarije so delali na Sovi pod vodstvo SDja. Škoda Teskan kajne, Sovo bi morali pustiti nedotaknjeno kaj...>:D Creme de la Creme. Če pa misliš da bi lahko razkrinkanje Sove vodili brez vednosti javnosti si pa precej naiven kajne? Tako neki levi pa tudi tejle niso.

Kakor sem rekel, upajmo na izvolitev SDja, razpišimo volitve, naj dobi klientela z Potrčem in Ropom na čelu z vsaj 2/3 večino!! Tako naj bodi! Hkrati bomo pa v tem času videli kako nas bo Hrvaška gospodarsko dohitela in prehitela (če ne bi imeli tolikoletne vojne bi bili vsekakor precej bližje).:)


Skratka, do takrat dokler je manjmanjši dvom v vsebino objavljenega, do takrat pač Rop laže. Da izpove svojo resnico ima ogromno poti (poligrafi)...:) Stvar pa kakor se bo iztekla. I really don't give a shit!

Keyser Soze ::

Ah, kar počakite še tole leto. Zdaj se je že delno začelo, na polno se bo pa kmalu. Trenutno opcija se zaveda, da jim čez leto kaže izredno slabo. Sedaj iztiskajo iz vseh kotičkov te države kar se iztisniti da. Posledice jih ne zanimajo.

Po eni strani mi je hudo, ko gledam to. Ampak po drugi... Se mi je** 5% ker vem, da bodo naje*** tudi tisti, ki "naše" kujejo tja gor v zvezde. Me like that. Nimaš kaj reč. Upam samo, da bo bil udarec res hud. Pa naj bo še več revežev. Par jih krepne, par jih pa preživi pa hira naprej. :)

P.S.: Jaz bom pa razmislil o selitvi čez mejo ali pa se bom pridružil tem mrhovinarjem. Obe opciji sta precej mamljivi.
OM, F, G!

LjubimPeezde ::

Še zaključna misel:
Kriv ne, izpustiti
Kriv, ne izpustiti
Precej spremeni pomen kajne? Pa gre le za eno vejico!
Poslušanje dela besedila pa lahko prav tako.
;)

TESKAn ::

Govoriš o dokazih, hkrati pa pavšalno obtožiš Ropa, da je UKAZAL prisluškovat janši. Dokažite, pokažite odredbo z njegovim podpisom, potem ga spoznajte za krivega, ne pa da svoje desne zagovarjate, pri levih bi pa uporabili drugačne metode.

Kaj tako podlega kot izrabljanje moči za politične igrice ko pa imaš vse v rokah...


In kako ti imenuješ izdajanje tajnih informacij s strani naše preljube vlade, kot izrabljanje moči za politične igrice? Spet dvojna merila?

Škoda Teskan kajne, Sovo bi morali pustiti nedotaknjeno kaj...>:D Creme de la Creme. Če pa misliš da bi lahko razkrinkanje Sove vodili brez vednosti javnosti si pa precej naiven kajne? Tako neki levi pa tudi tejle niso.


Heh, mogoče naiven, ampak ti imaš pa ideje, da se lahko obveščevalne službe blamira po televiziji in izdaja zaupne podatke, vse v imenu boja proti "rdeči prikazni", ki vas nekatere še zmeraj straši v sanjah in jo potem vidite povsod, kjer se ne strinjajo z vašo ideologijo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Keyser Soze ::

@LjubimNeVemZaKajJeToMami

A ti je ušlo al se ponavljaš?:D
OM, F, G!

LjubimPeezde ::

Ne ;)
Sicer pa ne vem zakaj tema spada pod probleme človeštva. Verjetno ima neposredni vpliv na življenje kakega kitajčka al pa enega Brazilca:\ Moderator?? Loža IMO

Zgodovina sprememb…

borchi ::

Peezda: - sova ni prisluškovala janši. mislim da je sovo upravičeno zanimalo dogajanje okrog mejnih incidentov. če janša kliče sanaderja, menda ve s kom se pogovarja?

- rop ni izkoristil teh prisluhov v predvolilnem obdobju. za razliko od janše, ki je v zgodovini že izdajal prisluhe obveščevalne službe pogovorom tujih diplomatov s slovenskimi državljani. to si nalašč pozabil? no, verejtno si še tolk mlad in posledično dost *piiiip*...

- kaj ni janša rekel, da naj rop predloži kakršnekoli dokaze o dogovarjanju. težko bo sedaj kuhal zamero, če pridejo kakšni dokazi, ne?

- o kakšni veleizdaji ropa govoriš?

- loža NI za teme, ki se "dogajajo" samo v sloveniji.
l'jga

jype ::

Percepcija lokalnih političnih zdrah na tem forumu je pogosto (zaradi perspektive - ker se reči, ki so bližje, zdijo večje) izkrivljena v neizmerno pomembnost.

Tema sicer ni globalen problem per se, se pa dotika stalnic demokratične krize povsod po svetu - zlorab položajev in netransparentnega delovanja državnih služb, ne glede na politično obarvanost opcije, ki vlada.

Mimogrede, glede na to kar sem jaz do zdaj lahko prebral, se mi zdi obtožba JJ precej za lase privlečena - ampak ker nisem dovolj temeljito obveščen, težko rečem zagotovo. Bomo videli.

Predvsem me ta "afera" skrbi bistveno manj, kot požrta obljuba te vlade, ki jo je pred začetkom mandata podala v zvezi z lajšanjem administrativnih ovir in krajšanjem rokov pri teh ovirah za gospodarske družbe. To me je že parkrat zbodlo v zadnjem času in nič ne kaže, da se bo spremenilo. Vsaj na evropsko povprečje bi lahko počasi prilezli, če že na skandinavskega (Estonija je pa že tam) ne moremo.

Calligula ::

No, da ne bo ugibanja o avtorju. Sam nisem zagovornik pozicije ne opozicije.
Nazadnje sem volil Pahorja, ker se mi je zdel najmanj skodljiv in psihopatski, nasploh me slovenska politika ne zanima kaj prida sem pa bolj levo ali raje sredinsko (kar ob boku ultrakonservativnih desnicarjev pac zgleda orenk levo) naravnan.

Ce bi imel podatek, da je kaj takega storil Pahor bi pricakoval, da se ga zivega zagrebe v zemljo.

Od vseh odgovorov je najbolj bizaren od Peesde, ker mu recimo precej ven seka strankarska naklonjenost. Meni je to recimo bizarno.
Rop mi je isti papek kot Janjsa a manj psihopatski in manj nevaren in skodljiv.

Pahor pa najmanj skodljiv kar sem ze omenil.

Zanima pa me konkretno. Kako je z zakonodajo, ce se to izkaze za resnicno. Itka pricakujem, da bo video zleakal na net ali karkoli in glede na to koliko je ze razkritega bi bilo najbolj smiselno res celoten posnetek dat javnosti v lastno presojo. Ce je lagal Rop naj se zagrebe njega, ce ne, pa Janso. Mogoce celo oba.

Moti me to, da je tukaj veliko folka, ki sovrazi tiste, ki kaj razkrijejo. To moti predvsem take, ki so na okopih ene ali druge strani. Sam to nisem in je za moje pojme taka pozicija debilna dokler ena stran res ne naredi globalne pizdarije.

Sam mislim, da so razkritelji oz whistle blowerji najbolj dragocen element demokracije.

Rop je nerelevanten in je lahko cel kreten zaradi mene, ce je, ce pa je razkril resno pizdarijo je koncno v eni funkciji koristen.

Ne stekam folka, ki je tako ideolosko zaslepljen, da cisto vsako pizdarijo spregleda strani, ki jo ima za svojo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

Mr.B ::

Dokumenti letijo ven, ker nimajo pojma o varnosti …
SOVA in vse državne institucije, bi padle na ISO27001. Kaj ti pomaga podpisati gore dokumentov, kako boš kaznovan o ne vem o čem, če nimajo pojma o sledljivosti v elektronskem poslovanju. Če bi oseba X natisnila dokument, ga spravila v žep in ga dala novinarju, nebi uspeli ugotoviti kdo ga je stiskal.. Mogoče bi ugotovili, da je bilo tiskano na tem mrežnem tiskalniku, na katerega pa lahko tiska to nadstropje, kjer je tiskalnik..Kakšna elektronska sledljivost česarkoli verjetno ne obstaja, in verjetno ni v interesu, dokler se bo povsod mešala politika….
Kaj mislite, če bi ministrom povedali, da se da prebrati vsaka gov.si pošta, ki pride notri v njihovo omrežje, tega se niti ne zavedajo..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Mr.B ::

Imajo cel posnetek, problem pa je da to nebi bila senzacija za 24ur.com, ker je verjetno vzeto iz konteksta.

To je nakako tako, kot bi rekel : DA, vzel sem denar.... Torej si kriv, baraba... Ampak če je kompletno besedilo zraven : S pištolo na čelu, mi je rekel da moram vzeti denar, torej sem ga zardi... Da, vzel sem denar....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Calligula ::

Mene skoraj bolj skrbi notranji sovraznik kot zunanji v tem hipu.

To, da SOVA ni sposobna nicesar ni skrivnost in me zaradi tega to, da jim informacije uhajajo celo veseliji, ker je tako debilizme tezje prikrivat.

Sposobni in dobronamerni naj imajo zasebnost dokler to ne gre v skodo prvotnim namenom.

Slovenije trenutno nihce na silo ne okupira, ne krade firm,.. ampak vsi preko uradne politike.
Mene zanima zakaj bi morali prodati logisticne centre v promeru namesto, da bi se samo stratesko povezali.
Razlog je lahko le v tem ,da bo nekdo spet vlekel mastne denarje. In to, da se je gospodarstvo sprivatiziralo tako kot se je.
Pescica insiderjev. Prejsnjih in zdajsnjih.

Skratka v tej nasi dezelci so najvecji sovrazniki se vedno tisti notranji lopovcki in lokalni serifi.
Kar se mene tice naj SOVI kar uhajajo podatki, ker nimam obcutka, da bi meni kot drzavljanu resnicno delovala v korist.

Prej kot samo se ena oblika organiziranega kriminala. Kvecjemu je delovala pravilno takrat, ko je prisluskovala izdaji, ce je do te res prislo.
To je meni se najmanj sporno. Ampak, ce je do izdaje prislo, zakaj ni reagirala. Naj gre Rop v k... ker ni takoj takrat reagiral (ce je res) in je debilcek raje cakal, da bo kaj iztrzil, ce je bil to razlog, da je drzal gobec.

Kar naj vsi zgobcajo vse potem pa naj spizdijo.

borchi ::

> Imajo cel posnetek, problem pa je da to nebi bila senzacija za 24ur.com, ker je verjetno vzeto iz konteksta.

čisto možno. mogoče celo zelo verjetno. mene bolj skrbi, da sedanji v sovi pravijo, da prislohov janša-sanader v sovi ni in jih tudi ni bilo?!

prejšnji pravijo, da obstajajo. kdo uničuje gradiva v sovi? od kod se je potem vzel tale posnetek. ker če ga v sovi nikoli ni bilo, je tole ponaredek? če ni ponaredek, trenutni nočni ptiči lažejo?
l'jga

Mr.B ::

Danes ni problem prišluškovati. Lahko da sova ni nič prisluškovala, ampak nekdo po naročilu nekoga drugega. Ker pa je to v Sloveniji kaznivo, če delaš kar takom počes, so lahko tu drugi problemi..
Rop pač mora igrati svojo igro, drugače je njegove kariere kot politika konec...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Calligula ::

Rop pač mora igrati svojo igro, drugače je njegove kariere kot politika konec...

To velja tudi za Janso, Pahorja, Drnovska, Jelincica...

Ne vidim zakaj bi gledal skozi prste kateremukoli.
Absolutno pa najvecjo odgovornost vedno nosi vladajoca koalicija.
Tudi tisti, ki se prevec prepletajo z njo. Kar se mene tice je bil eden takih zadnje case tudi Pahor. Tudi to, da je v stranko vzel Ropa se mi je zdelo sporno in je dobil minus pike.

Se vedno najmanj skodljiv ampak vseeno dalec od kvalitete po mojem okusu.

hokuto ::

> Imajo cel posnetek, problem pa je da to nebi bila senzacija za 24ur.com, ker je verjetno vzeto iz konteksta.

24ur(.com) definitivno ni nek kvaliteten medij, samo zakaj se v tem konkretnem primeru toliko obesate nanj? ta zgodba je od maga, ne od 24ur, kar lepo pise ze v prvem stavku:
Tednik Mag je v sredini številki objavil članek z naslovom Sovine melodije, v katerem razkrivajo vsebino štirih zvočnih zapisov o Janezu Janši, Ivu Sanadreju in Antonu Ropu.

sem ze v prejsnjem postu na to opozoril, pa se kar naprej o 24ur razpredate, ceprav so tu popolnoma irelevantni, ker so samo povzeli pisanje maga - v delu, ki se nanasa na vsebino pogovorov seveda.
doke!

Avby ::

Zdaj če v pogovoru obstaja stavek tipa:

...Sanader zdaj pa ne rabiš pošiljati ribičev v Piranski zaliv...

Potem je to dejansko dogovarjanje o incidentih v PZ.

Zdaj pa ali gre za umirjanje situacije ali priznanje da se je prej dogovorilo konkretno za kak incident je popolnoma vseeno.

V obeh primerih gre za dogovarjanje o incidentih v PZ. Kar je v bistvu meni smešno. ;)

Karaya 52 ::

Hja, Pahor je že mogoče neškodljiv dokler nima v roki vzodov oblasti in je posledično brez masla na glavi (zaenkrat). Kakorkoli že, ni samo Pahor SD. Potrča za ministra! :D

Thomas ::

Hočem slišat posnetke na svoja ušesa.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Avby ::

Jaz tudi b rad slišal tko bolj za šalo kot za res. In sicer predvsem kot sem rekel.

Če se v pogovoru omenijo ribiči in PZ je neglede na to kaj se je z stavkom mislilo- DOBRO ali SLABO za nas šlo dejansko za dogovarjanje o incidentih v PZ.

Kakor hitro je se omenil ribič in PZ gre za dogovarjanje. To je nesporno. Se pravi lahko se izkaže da je Janša deloval izključno proti incidentom ampak še vedno ni Rop lažnjivec saj vseeno gre za dogovarjanje. :D

Najbolj smešni pa so mi seveda novinarji senzualistični ki so se pomoje malo ujeli na limance.

Ziga Dolhar ::

> Kakor hitro je se omenil ribič in PZ gre za dogovarjanje. To je nesporno.



> Najbolj smešni pa so mi seveda novinarji senzualistični ki so se pomoje malo ujeli na limance.


8-O
https://dolhar.si/

dzinks63 ::

:)) Treba je ločiti med (dogovarjanje , pogovarjanje) in med tema dvema je ogromna razlika. Dogovarjati se za incidente, to je nekaj nezaslišanega (vlečti za nos vse po vrsti), pogovarjanje o incidentih , to je pa nekaj povsem drugega, (umirjanje situacije). In novinarji , če le imajo možnost iz muhe naredijo slona, oziroma senzacijo.

Avby ::

Ja saj tu je hakeljc. Dogovarjanje za incidente ali dogovoarjanje o incidentih? Kdo morda ve katero besedo je Rop uporabil?

ZA ali O?

Ker če je O potem se samo smejim še lahko.

TESKAn ::

Hm, če se prav spomnim, dogovarjanje o incidentih.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Thomas ::

V enem tednu bo pogovor in prepis zunaj. Ni druge. Potem bomo videli, kdo bo obstal, koga bo odneslo.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Calligula ::

Thomas, ce se izkaze, da je res: Kaj bi storil oz pricakoval ti?

In cen ni res?

leinad ::

Mislim, da smo danes dobili glavnega nominiranca za Darwinovo nagrado. Zamislim se, kako je sploh možno, da je nehče tako neumen in naiven, vodil našo državo.

jype ::

Carnivore> Zamislim se, kako je sploh možno, da je nehče tako neumen in naiven, vodil našo državo.

A si pozabil svoje mnenje o voditelju ene večje države tam čez lužo? :)

borchi ::

verjetno ima Carnivore kar prav. potem ko se pojavijo prvi dokazi (vsaj približno), da se je JJ res dogovarjal za incidente, rop zanika obstoj kakršnihkoli dokazov?! wtf?!

mag je hotel potegnit skaggs-a na ropu, pa jih je rop spregledal? al tip že nekaj časa ni popil tablet?
l'jga

Avby ::

Hm, če se prav spomnim, dogovarjanje o incidentih.


No če je pa tako pa se lahko zgodi da se izkaže se Janša ni dogovarjal ZA incidente da bi se inscinirali in bili zrežirani in da Rop ni lagal.

Zakaj? Zato ker če se dogovarjaš o odprtih vprašanjih ni to nič slabega in se to dogaja dnevno. Če pa bi se dogovarjal ZA to da bi državi imeli umetno ustvarjena odprta vprašanja pa bi blo to slabo.

Sedaj kaj hočem reči je to, da dogovarjanje O incidentih med dvema državama - politikoma ni nič slabega če delujejo dogovarjanja v smeri kako bi nek pereč problem rešili ne pa kako bi ga ustvarili.

Torej lahko se izkaže da je Janez Janaša se dogovarjal o incidentih v PZ z Sanaderjem in da Rop ni lagal in da v nobenem od teh dveh primerov ni nič slabega in spornega. :D

Razen seveda za večne politike, ki nenehno izkrivljajo resnico sebi v prid. Se pravi za ustvarjanje Fop Shopa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

Karaya 52 ::

Vsi vemo kaj je imel Rop v mislih, rekel je tudi da je JJ namenoma ustvarjal incidente. Če temu nekateri pravite dokaz, se spomnite domnevnega predstavnika nemške obveščevalne službe, ki je rekel da bi o tem morali obstajati dokumenti. Na koncu se je izkazalo da iz tega ni nič oz. da ta tip sploh ni predstavnik nemške o.s. Toliko o objektivnosti in natančnosti POPTV. Drugače je pa tako kot je Jelinčič rekel, javnost se je spet razdelila v dva tabora. Z Ropom je konc, JJ zgubla podporo, kjer se prepirata dva Pahor dobiček ima. Slednji pa se dela kot da Rop ni član SDja in pušča stvari odprte oz. dokler se ne razčistijo. Dlje ko bo to trajalo slabše za JJ. In če dokazov ne bo, bodo nekateri trdili da jih je preiskovalna komisija vlade uničila. Prejšne opozicijske stranke in nekatere sedanje so vsaj odkrito kritizirale delo vlad, ta pragmatična drža SDja pa se mi že gabi. Ampak dokler imajo šarmantnega voditelja z lepimi očmi, ki noče, ne da ne zna, nič konkretnega povedati se nimajo česa bati.

rasta ::

Torej lahko se izkaže da je Janez Janaša se dogovarjal o incidentih v PZ z Sanaderjem in da Rop ni lagal in da v nobenem od teh dveh primerov ni nič slabega in spornega.


Še vedno pa ostane odprto, kako se v naši državi lahko enostavno uporablja kar državne službe za vohunjenje za opozicijo.

Nixon bi jim zavidal.

jype ::

rasta> Še vedno pa ostane odprto, kako se v naši državi lahko enostavno uporablja kar državne službe za vohunjenje za opozicijo.

Vedno lahko rečejo, da so:

- dobili posnetke od Nemcev, ki so poslušali Hrvate,
- testirali opremo ravno takrat in je naključni generator izbral ravno Janšev/Sanaderjev klic,
- Janšo vprašali za dovoljenje, pa je rekel, da nima ničesar skrivati.

Ali pa kaj tretjega.

drejc ::

Eh JJ nič ne izgublja, SDS ima itak 5-10% več podpore kot kažejo ankete, vsaj tak se je nazadne izkazlo.

Tak šrot od opozicije mamo v Sloveniji da mi, čeprav sem bolj desen kot lev, to sploh ni všeč, da ni pravih liberalcev, ki bi jim lahko parirali. (leftyi se itak kr sami štihajo)
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

dukenukem ::

mah jj je kekec in si ne zasluži več mandata ,pa če je kriv al pa ne ,nej svoj sds vleče afne guncat drugam ,tle je že dost zasral;(

jype ::

Hočeš reči, da bi raje, da kdo drug zaserje?

Jaz še vedno čakam opcijo, ki ne bo slabša od tiste živordeče, ki smo jo imeli prej (in je zrihtala EU, eurozone in se zmenila za šengen do konca 2007).

Ta sicer ni naredila istega kupa traparij, kot prejšnja, ampak je načela novega (neobstoječe davčne reforme, drobnič fiasko, bručan fiasko, odnosi s sosedami in pravice naše manjšine pri njih, namesto sodobne ureditve socialnih transferjev imamo še vedno kvaziturbokapitalistični socializem, kjer denar enostavno ponikne v velikem kolesju, ven pa pada ravno toliko drobiža, da se sindikati in upokojenci ne spuntajo), tistih dobrih plati pa kar ne morem uzreti (no, nekatere malenkosti jim že moramo priznati - pri dohodnini so odkomplicirali, kar je prejšnja vlada totalno zakomplicirala, pa malo so v red spravili notarje).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

> Thomas, ce se izkaze, da je res: Kaj bi storil oz pricakoval ti?

Odstopi, kaj pa drugega. Če se je on dogovarjal za incidente, potem naj odstopi. Sploh ni vprašanje.

Samo, to so samo naklapanja. Glej samo moj novi podpis.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

borchi ::

> Glej samo moj novi podpis.

ne rabi niti novih štirih let. je rekel, da bo tranzicija končana v tem mandatu.

no, če smo čisto pošteni, s tranzicijo je janša že zaključil. zdej imamo 4 na 12 na 50 let podlage >:D
l'jga

drejc ::

Ah ke. Rab še saj en mandat da zabije upokojence vn iz parlamenta in da poignorira največje sindikate "Tatcher style" ter končno že uvede EDS (mogoče celo UTD). :D
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

borchi ::

> Rab še saj en mandat da zabije upokojence vn iz parlamenta in da poignorira največje sindikate "Tatcher style" ter končno že uvede EDS (mogoče celo UTD).

aja, ja pol se js tut strinjam.

ooooo, šit!!!! kaj sem zdele šele skapiral! ccc... ko je janša rekel, da se bo z njim tranzicija končala še v tem mandatu. jaz sem mislu, da je pač priznal, da je ne zna spravit do konca in da se je pač nehal it tranzicijo in se je vrnil na pota kontinuitete... on pa je pravzaprav hotel rečt, da je tranzicija končana, kao, mission accomplished!!!

kakšen joker! :D
l'jga

Karaya 52 ::

Zbiti upokojence ven iz parlamenta bi bila dobra stvar, ne glede na to kdo sestavlja vlado. To kar so izsilili na začetku, pred sestavo koalicije je na škodo vsem državljanom. No, upokojencem seveda ne, ti so se lahko upkojili pri 48 letih, sedaj pa dobivajo solidne penzije. Stroka že dlje časa opozarja na nujnost pokojninske reforme ampak dokler bo Desus sestavljal koalicije to ni možno. In spet izsiljujejo, tokrat z Marušičem, ki je itaq imel večjo besedo od Bručana po mojih informacijah.

TESKAn ::

Zanimivo mnenje v Sloveniji, da je treba ljudem, ki so 40 let nalagali v sklad, da bi imeli penzijo, to potem kar vzet in rečt 'hja, bi pa šparali'. So šparali, država je zaj*****, zdej naj pa nastradajo ljudje. Bi nekateri radi neke vrste slovenski Enron, kot kaže. IMO pametneje najprej pregledat vse podarjene pokojnine, koliko so si jih res zaslužili in jih odvzet po potrebi. Potem pa še omejit te podarjene pokojnine, potem bomo pa videli, kako naprej.

In na koncu - misliš, da je šel kdorkoli v koalicijo zato, da bo lepo tiho požrl vse, kar mu vržejo? Vsaka stranka gre noter prvič zaradi koristi in drugič da lahko kaj naredi, delajo pa v smer, ki jo pričakujejo njeni volilci. Pričakovat, da se bodo podredili volji 'velikega liderja', je pa nekam totalitaristično...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako v pokoj s prihranki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10817830 (11609) Mato989
»

Olajšave za pokojnine nad 1400 €

Oddelek: Problemi človeštva
4811736 (10274) jalovec09
»

Državna pokojnina-netrajnostni sistem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12319769 (17407) lexios
»

"Naša" pokojnina! (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17333517 (30539) lexios
»

Da bi delal do 65 leta in plačeval prispevke za pokojnino? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10936278 (34206) Tody

Več podobnih tem