» »

Da bi delal do 65 leta in plačeval prispevke za pokojnino?

Da bi delal do 65 leta in plačeval prispevke za pokojnino?

«
1
2 3

Aston_11 ::

Se zdi še komu brezveze, da bi delal praktično do smrti in več kot 40 let plačeval prispevke za pokojnino, ki je praktično ne boš videl nikoli?

Ne bi bilo boljše, da bi tiste prispevke lepo vtaknil v žep pa v kuverto ali pa jih enostavno zapil...
oziroma prišparal par tisoč evrov do 65 leta in jih potem po 300 na mesec (pokojnine bodo take ali manjše zgleda, če sploh bodo s tem trendom navzdol) lepo počasi porabil za pir in tobak in benzin za po socialno pomoč na CSD?

Eni delodajalci so na to že pomislili, in delavcem prispevkov ne plačujejo, potem pa delavec hop v penzijon, pripevkov pa od nikoder.

WTF

jype ::

Aston_11> Se zdi še komu brezveze, da bi delal praktično do smrti in več kot 40 let plačeval prispevke za pokojnino, ki je praktično ne boš videl nikoli?

Ne. Če ne plačam prispevkov, upokojenci ne bodo dobili pokojnine _danes_.

No, seveda jo bodo - ampak takrat bomo zanjo bržkone plačali približno vsi enako, ker bo država pač morala nekje drugje pobrati ta sredstva, kar pomeni, da boste tisti, ki ste do zdaj zaslužili manj, na bistveno slabšem kot jaz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Aston_11 ::

Stvar države je, da se financira iz žepa v žep. Lepo so si zamislili to solidarnost, dejansko pa si prispevke plačujemo zato, da bi imeli svojo pokojnino zase.

Tudi sedanji upokojenci so si plačevali pokojnino - ker pa jo je država sproti porabila za monade, so zagonili denar več generacij in danes pravijo, da sedanje generacije kao plačujejo pokojnino sedanjim penzionistom. Jasno, da je tako. Oziroma je še slabše - sedanje generacije plačujejo pokojnino generacijam, ki jih ni več med upokojenci (šli v nebesa), ker se je država enormno zadolžila.

Wtf? Jaz sedaj prispevam za to, da bi jo enkrat dobil. Očitno pa to ni res, očitno prispevam za druge, zase pa 0. S temi trendi pokojnine namreč ne bo - osnova vsako leto manjša, vsako leto več delat, ma za koga?

EDIT: Lahko oni dvignejo starostno mejo do 101 leta zaradi mene, samo naj mi dajo možnost, da si svoj denar temu ustrezno preusmerim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

jype ::

Aston_11> Jaz sedaj prispevam za to, da bi jo enkrat dobil.

Fino - jaz pa zato, da generacijska pogodba deluje. Seveda ne pričakujem pokojnine od teh prispevkov, nikakor pa si ne znam predstavljati, kako si prišel do tega, da je država zagonila denar, ki so ga vplačali starši - a ti misliš, da takrat ni bilo pokojnin?

Aston_11 ::

Bile so pokojnine, vendar so nas v šoli učili nekaj takega, da si jih nalagaš zase in potem črpajo tvojo pokojnino iz tvoje mase - potem so si pa kao umislili medgeneracijsko pogodbo, ko tega denarja ni bilo več. Tako si to predstavljam.
Pristajam tudi na medgeneracijsko pogodbo, vendar se mi zdi bolj kot ne izgovor za to, da tvojega danarja ni nikjer več, ki bi ga morala država, ki ga upravlja, oplemenititi .
Res se gre za zavarovanje, vendar klinc pa tako zavarovanje, če ga ne dobiš in je to prakrično gotovo dejstvo. Vendar če jaz ne bom imel možnosti koristiti svoje pokojnine, za koga jo bodo bodoče generacije medgeneracijsko plačevale? Zame ne, ker bom zgleda še oblal svojo plačo takrat, če ne bom ex, ker v penzijo ne bom smel pod enakimi pogoji kot sedanje generacije.

Klinc, če plačujem za pokojnino, hočem imeti pokojnino. In me ne briga za sedanje upokojence. Oni so plačevali, šlo je v državno malho, njihov naslov za pokojnino je država. Država naj ga dobi od kjer hoče, brez dodatnih kraj z dodatnimi davki, saj so plačali prispevke in je imela vrla država vse možnosti, da ga ustrezno oplemeniti v 40 letih.

Relacija ni jaz prispevki-sedanji upokojenci pokojnina (čeprav dejansko je in je še slabše, ker mora denar še od drugje), relacija je jaz - zpiz - prispevki, sedanji upokojenci - zpiz - pokojnina, jaz - zpiz - pokojnina, sedanji upokojenci - ex.

Mipe ::

Kako pa veš, da boš krepnil že prvi dan upokojitve? Kolikor vem, se življenjska doba podaljšuje. Če vodiš nezdravo življenje, se ti mogoče res ne splača, ampak če po čudeži živiš 80 let, bo tistih 15 let brez denarja precej mučnih.

jype ::

Aston_11> vendar so nas v šoli učili nekaj takega, da si jih nalagaš zase in potem črpajo tvojo pokojnino iz tvoje mase

Slabo so vas učili. V realnosti to ne funkcionira. Bodisi investiraš, bodisi te država oskrbuje.

No Can Do ::

Aston_11> Fino - jaz pa zato, da generacijska pogodba deluje.


Ha. Kako lahko generacijska pogodba deluje če so pred leti še lahko odšli v pokoj pri 50 letih sedaj pa 15 let kasneje? Se pravi jaz bom 15 let več plačeval prispevke (vsako leto več) na koncu pa dobil manj, če bo sploh kaj ostalo?
In potem vidiš ljudi, ki so v pokoju že toliko kot v službi in se pritožujejo nad višino pokojnine? Mislim, da pa ne morejo pomisliti da so šli s 32 ali manj let delovne dobe v pokoj pa ne šteje?

Pa še v razmislek; v Sloveniji konec leta 2008 prideta manj kot 2 zaposlena na upokojenca. Da ne omenim še ostalih prispevkov ki jih je potrebno dati fevdalcu, pardon državi....

 Upokojenci

Upokojenci


 Zaposleni

Zaposleni

This user may use sarcasm and cynicism
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.

Aston_11 ::

Trend je dvig starostne meje do 101 leta.

Tako kot zadnje čase država privija, je vprašanje, če bom videl 35 leto.

Življenjska doba se podaljšuje kje drugje, v Sloveniji se viša samo doza dnevnega stresa.

Vem, da naložbe v penziojon v realnosti ne funkcinirajo, vendar ne funkcionira niti medgeneracijska pogodba, saj je v njej vsako leto udeleženih več generacij z večjim vložkom in manjšim izkupičkom. Nekaj takega, da je bilo nekaj let nazaj 8 delavcev na 1 upokojenca sedaj je 8 upokojencev na 1 enega delavca.

Sicer pa sem zanalašč dal v ložo, da ne bi vse postalo preresno. Zato vsake toliko pogledam kakšne bejbe v bikinijih in študiram o popoldanskem laškem - dokler še lahko. Po 65+ letu pride v poštev itak samo močnik in slaba voda.

jype ::

No_Can_Do> Ha. Kako lahko generacijska pogodba deluje če so pred leti še lahko odšli v pokoj pri 50 letih sedaj pa 15 let kasneje?

Ker si naredu premal pamžov in ker draga medicina starčke, ki nezdravo živijo, vedno dlje ohranja pri življenju, kar nas stane ogromno - več kot Japonce, ki živijo še dlje, pa živijo bolj zdravo, čeprav je tam razmerje delavcev na upokojence precej slabše kot pri nas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Aston_11 ::

Še celo ženske se bunijo, pa živijo dlje od dedcev.

WarpedGone ::

Medgaracijska pogodba?

Kdaj smo jo podpisali?
Zbogom in hvala za vse ribe

Aston_11 ::

Nikoli, to je izgovor za denar od prispevkov, ki ga ni nikjer več.

opeter ::

Medgaracijska pogodba?

Kdaj smo jo podpisali?


To tudi mene zanima.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jype ::

WarpedOne> Kdaj smo jo podpisali?

Vrni staršem in državi, kar so vate zmetali. Nobene pogodbe ni treba podpisat za to - tako se samo reče temu, da skrbiš za svoje pamže in za svoje betežne starše.

Tody ::

Hum pomoje bi delodajalci nam vsi po vrsti dal nižje plače. če nebi bilo treba plačevati prispevkov... In bi ubistvu tako bili še na slabšem...

Mavrik ::

Vrni staršem in državi, kar so vate zmetali. Nobene pogodbe ni treba podpisat za to - tako se samo reče temu, da skrbiš za svoje pamže in za svoje betežne starše.


Zakaj bi pa mogel? Jaz lahko komot starše vržem nekam in pamžov nimam. Kdo si ti da mi boš določal kaj sem jaz dolžen moji družini?
The truth is rarely pure and never simple.

dzinks63 ::

Denar za pokojnine prileti iz skupne vreče, državne blagajne, imeli sklad ali ne. Pretekli namenski denar za pokojnine se je porabil in sedaj se zadeva samo tekoče porablja. Sam bi ukinil vse prispevke za pokojnine in zdravstveno zavarovanje, saj nimajo nobenega smisla. Plače bi se izplačevale bruto, imeli bi več denarja in ga tudi več trošili. Namesto tega pa bi dvignili splošni davek za potrebne % in nebi imeli nobenih problemov z pokojnisko, zdravstveno in še kakšno blagajno.

S tem bi bilo rešeno tudi medgeneracijsko sodelovanje, saj bi vsakdo redno in sproti prispeval. Sedaj se nekateri celo izogibajo plačilom v pokojninsko blagajno in na koncu dobijo izračunane zelo mizerne minimalne pokojnine. Danes dobi skoraj vsak Slovenec po 65 letu državno pokojnino 178€, katero mora država plačevati. Razlika do tiste prave pokojnine je za ta znesek manjša.

jype ::

Mavrik> Zakaj bi pa mogel? Jaz lahko komot starše vržem nekam in pamžov nimam. Kdo si ti da mi boš določal kaj sem jaz dolžen moji družini?

Jaz sem sistem družbenih vrednot, ki preprečuje, da te upokojenke ne pridejo s cekarji pobit.

Aston_11 ::

jype . za pamže/starše bi skrbel tako ali tako s/brez penzijo/prispevki gor ali dol. To ni nobena pogodba, če iz nje nič ne dobiš, temveč je to (legalizirana) kraja s 101 izgovori. Je pa konkretna pogodba ta, da za denar, ki ga vržeš v državo, pričakuješ nekaj nazaj. In ta nazaj je s 65 leti postal zelo majhen. Praktično daješ za to, da nič ne dobiš, ker si nekaj let od pričakovane življenske dobe. Veliko bo takih, ki 65 leta ne bodo učakali in nekaj takih, ki bodo živeli dovolj dolgo, da bo poprečna življenjska doba zdražala.

Če blagajna ni finančno vzdržna, kaj ni na tistemu, ki jo upravlja, da jo naredi vzdržno. Tako pa gre reforma v smeri, da upravljalec ne naredi nič, zgolj poveča minimalno starost in poveča obseg financerjev. To zna vsak in ne rabimo enstajnov na ministrstvih za te monade. wtf wtf

krneki ::

Najboljš evtanazija za 65. rojstni dan.

jype ::

Aston_11> jype . za pamže/starše bi skrbel tako ali tako s/brez penzijo/prispevki gor ali dol.

Tako se je delalo včasih, ja. Let's not go there. Odkar je Bismarck uvedel pokojnine in zdravstveno zavarovanje, imajo sistema v taki ali drugačni obliki na voljo vse razvite države.

Aston_11> To ni nobena pogodba, če iz nje nič ne dobiš, temveč je to (legalizirana) kraja s 101 izgovori.

Kako nič ne dobiš? Tvoji pamži bodo plačevali prispevke, da boš ti lahko na stara leta razpolagal s svojo mizerno pokojnino.

Če hočeš več - ustvari presežek, ki ti bo ostal!

krneki> Najboljš evtanazija za 65. rojstni dan.

Sprememba ZVCP: Po 60. letu starosti je pešcem prečkanje ceste ob rdeči luči dovoljeno.

Po 65. letu pa obvezno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Aston_11 ::

Super, bodo navdušeni delodajalci, ko bodo imeli dom ostarelih v firmi. Omladina bo pa na zavodu za zaposlovanje, financirali pa jo bodo 65+ letniki. Nobel.

jipe - ostali bi mi lahko prispevki za pok. zavarovanje, s katerimi bi lahko razpolagal. Pustil bi jih v nogavici za 65+. Tako pa še od neto odvajati nekaj, za kar plačuješ že prispevke. Tako se dela še danes, da skrbiš za otroke, sploh ko boš imel 65+, ko bodo nezaposleni, ko bodo čakali, da boš šel v penzijon, da se bodo lahko zaposlili. Dobil boš mizern penzijon in od svoje boge plače te bo mulc še preživljal. Dobro, no, tako razmišljanje. Bismarck se je nečesa lotil, Pahor bo pokopal. Starši že dandanes imajo nizke pokojnine. Od plače bi moral prispevati še njim, ker so pokojnine nizke. Plačo za mulca, za starše, za prispevke. Npr. pri dohodnini imaš olajšavo za mulce, kar ima neko logiko, BIsmarck gor ali dol. Pravice se manjšajo, ne večajo. Preostale pravice pa stanejo več.

Nočem več, hočem pa tisto, kar je moje. Če plačujem za min plačo, hočem min pokojnino. Če plačujem za 500 EUR pokojnine, hočem 500 EUR pokojnine. Nočem pa plačevati za 500 EUR pokojnine, zato da je ne bom dobil. 40 let bom plačal za 40let x12 mesesevx xxx EUR prispevkov (npr. vsaj 100 EUR po mojem gre mesečno za pokojninske prispevke 40 x 100 x 12 = 48.000 EUR) - zračunaj, koliko se nabere, če bi jih dal v žep za po 65+, bi nekaj let zdržal z njimi. Tako pa za tistih par let po 65+ bom dobil 0, ker se bo meja 65+ še povečala, pokojninska osnova pa se je že zmanjšala, in se še bo. Za ta primer pa že hočem tudi možnost, da se odločim, kam bom odfrkal svoj denar.

Hočem tisto, kar je moje, kaj ni tu za razumeti. In če so mi to vzeli, zakaj bi plačeval prispevke za pok zavarovanje. Hočem imeti možnost razpolagati s svojim delom, sicer bi pil pir pod magnolijo in se šel klošarja v Javornikih.

borchi ::

> sicer bi pil pir pod magnolijo in se šel klošarja v Javornikih.

izvoli. kdo ti brani?
l'jga

Aston_11 ::

8-)

Si bom kupil pir (dokler še EUR za pir ne vzamejo) in šel na Javornike ali pa v mikrolokalen gozd in nekaj časa, dokler pir ne bo prijel, bentil nad usodo 8-)

Borchi, se ne gre za to, da bi mi kdo branil iti v Javornike, gre se za to, da bodo vzeli vse, kar še niso. Hujši so kot vojska ali roj kobilic. Drugo leto davek na nepremičnine. Wtf? Jutri bom šel po kredit za kupit nepremičnino, plačeval ga bom 25 let (35 + 25 = 60), sedaj ga lahko vzamem magari na 30 let (35 + 30 = ravno 65), kako prikladno, drugo leto mi bodo geniji upalili davek na nepremičnino, da bo kar zazvililo?! In potem bom pekel lokalnega odojka na Javornikih skupaj z lokalnim pirom?

Če se klinci gredo pravno in socialno državo tako, da vsem čimveč vzamejo, wtf taka država. Vzet zna vsak. Eni bomo blejali, drugi bomo rjeveli, vse nas bodo požrli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

jype ::

Davek na nepremičnine bo za tiste, ki imajo prazne nepremičnine.

Aston_11 ::

To vedno tako pravijo. Pred časom je bila meja za penzijon 60. Pred časom so rekli, davka na nepremičnine ne bo. Tudi na avtomobile so ga omenjali, pa je (še) tiho. Pa za tiste, ki nimajo otrok. Pa je bilo tiho, pa so spet omenili, pa je spet tiho. Bo, ne bodo se odrekli virom. Naši starši, ki imajo svoje boge penzije in nekaj nepremičnin, so dobili za plačat nadomestilo za nezazidana stavbna zemljišča - tudi za to se je najprej trdilo, da ne bo, nato, da ne bo dosti. Ata je dobil za plačat toliko, kolikor ima letne penzije, par eur manj. Ker je lastnik nekaj parcel, ki bi jih po logiki države moral prodati. Moja parcela je tudi (še) nezazidana - v trenutku, ko sem jo kupil, je že padlo nadomestilo - majhno (25 EUR), pa vendar.

Na vsakem koraku pijejo kri. To je naša pravna in socialna država. Vsaj vemo, kaj ti pojmi pomenijo.

Mr.B ::

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Aston_11> To vedno tako pravijo.

Ja, ampak to bo ceno nepremičnin _znižalo_, ker se praznih ne bo splačalo imet in v tem je namen tega prispevka.

Država sicer lahko denar kje drugje bolj enostavno pobere.

Aston_11> Na vsakem koraku pijejo kri. To je naša pravna in socialna država. Vsaj vemo, kaj ti pojmi pomenijo.

Hja, operacija kolena komot stane prek 10.000 evrov. Tak dnar zmečeš, če maš povprečno plačo, v državni zdravstveni proračun v dobrih dvajsetih letih. Samo tolk, da si lahko spraviš reči v perspektivo.

kixs ::

Aston_11

Ne mores biti lastnik ne vem koliko zemlje in potem jokat. Pri nas je cisto narobe svet. Imas ljudi, ki imajo npr. parcele, gozd, vinograde, svojo hiso ali vec njih, ne vem kaksen avto... pa prejemajo socialno pomoc. Ne gre to tako. Premozenje naj bo ovrednoteno v celoti, potem pa jokat ali pa prodat!

PS:
Seveda tako pisem, ker nimam nic!

lp

krneki0001 ::

jype, ja tudi če te idiot na cesti zbije in ti odtrga med nesrečo nogo, si upravičen do umetnega lesenega kola, ne do kake dobre proteze, pa čeprav celo življenje plačuješ za te zadeve. Je*eš tako državo. Nej mi dajo celo bruto bruto plačo, pa bom jst sam da za dohtarje in si šparal za pokoj.
Od 63.000 evrov, kolikor jih zaslužim na leto, plačam državi 37.000 evrov, zato, da ne bom dobival penzije in da ne bom imel normalne zdravniške oskrbe.

Aston_11 ::

jype - lepo, da si optimist

To, da bo cene nepremičnin znižalo, bo povzročilo, da jih bo na trgu preveč, kar pomeni, da jih ne bo mogoče prodati, če niso elitne, te bodo pa še vedno ocarinili za davek. Hvala lepa za tako skrb in naj se brigajo zase, zlasti pa naj ne farbajo ljudi z izgovori, ki so glupi kot noč.

Država pobira, pobira povsod, predvsem pa je to enostavno zanjo. Morda preveč enostavno, morda bi morala premisliti, da malo spuca ta svoj aparat in začne znati delati z denarjem, ki ga tako enostavno pobira.

Operacija kolena je krita s prispevkom za zdravstveno zavarovanje. Seveda pa ta ni dovolj, tako da je potrebno doplačevati prispevek za prostovoljno zdravstveno zavarovanje. In hja, in dohtarji, za katere ta ista država trdi, da so spravili zdravstveno blagajno na kolena, (še) ne bodo stavkali.

In naprej, na operacijo kolena je potrebno čakati dlje, kot je rok za plačilo prispevkov. Zdravstvenemu zavarovanju se ne bi odpovedal, pa tudi zato prispevki niso majhni. Že zato ne, da me mumificirajo ravno toliko, da doživim 65+, da dobim še en penzijon ali dva. Da ne bi izpadlo, da dvoličim - zaenkrat smo v Slo še vedno carji glede storitev, do katerih imamo dostop, tudi če lahko čakamo nanj toliko, da je prepozno. Vendar ga imamo. Pridi pa do penzije v enem kosu, zdrav, kot Martin Krpan, da bi kaj pojel in popil. Ne takrat bomo žrli močnik in pili mlekce...

kixs97 - seveda nimaš nič, zato pa take pišeš. Ko si boš kupoval nepremičnino, v kateri bi živel, pa te bodo oribali z leve in desne, te bodo tisti, ki je še ne bodo imeli, gledali, lej ga, ima nepremičnino, dajmo ga colat, ti pa boš še kakšen kredit ali dva plačeval. Da ne zaidem, bom posplošil: če znaš/zmoreš priti do premoženja, je pri nas mišljenje, da te je treba okrast in ga dati tistemu, ki ga nima - kot v ranjki Yugi - SLo je dajala Vojvodini, Srbijo, nerazvitim. Strašni denarji. Pa so še vedno nerazviti.


Da navežem na Nebivedu - sramota je, da mora Anže v tej državi zbirati zamaške, da si bo lahko nabavil boljšo umetno nogo. S R A M O T A! No vsaj možnost ima. Važno pa je, da imamo Patrie.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

jype ::

Aston_11> jype - lepo, da si optimist

Sej nisem, samo razlagam stališče druge strani.

Meni bi se bolje godilo, če bi bilo "po tvoje", ker si jaz itak ne morem privoščiti državnega zdravstva (bi predolgo čakal in s tem izgubil preveč denarja) in pokojnin (zato velik del denarja investiram za prihodnost in ga ne trošim direktno), za kar sem seveda kaznovan s precej nižjim standardom, kot bi si ga sicer lahko privoščil (pa najbrž si ga itak ne bi, ker je že zdaj udobno visok).

Avenger ::

Kaj pa je pravzaprav temelj za sistem /prispevki za pokojnino >>> pokojnina ?? Rad bi slišal nekaj razlogov, zakaj ne bi bilo bolj pošteno recimo obvezno plačevanje prispevkovo za pokojnino v nek kvazi LASTNI FOND seveda z nekaj regulatorji za razne primere ampak bistvo bi bilo pa v tem, da bi v resnici vsak plačeval sam zase, oziroma bi ta denar hranile banke ter seveda zraven dodajale obresti. Če bi recimo delal do 60. leta, potem pa takoj nato umrl, bi bila CELOTNA VSOTA prispevkov predmet dedovanja. Zakaj to ni v redu? Zakaj mora bit nekako nepregledno, kjer si večinoma na izgubi.

In, če prav razumem - ali sploh je kaj v pokojninskem skladu ali se vse porablja sproti - kolikor gre not, toliko ven, ali kaj??
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Good Guy ::

Kaj pa je pravzaprav temelj za sistem /prispevki za pokojnino >>> pokojnina ?? Rad bi slišal nekaj razlogov, zakaj ne bi bilo bolj pošteno recimo obvezno plačevanje prispevkovo za pokojnino v nek kvazi LASTNI FOND seveda z nekaj regulatorji za razne primere ampak bistvo bi bilo pa v tem, da bi v resnici vsak plačeval sam zase, oziroma bi ta denar hranile banke ter seveda zraven dodajale obresti. Če bi recimo delal do 60. leta, potem pa takoj nato umrl, bi bila CELOTNA VSOTA prispevkov predmet dedovanja. Zakaj to ni v redu? Zakaj mora bit nekako nepregledno, kjer si večinoma na izgubi.

In, če prav razumem - ali sploh je kaj v pokojninskem skladu ali se vse porablja sproti - kolikor gre not, toliko ven, ali kaj??



ne tistga dnara k prihaja je zmeraj premalo...
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

kixs ::


kixs97 - seveda nimaš nič, zato pa take pišeš. Ko si boš kupoval nepremičnino, v kateri bi živel, pa te bodo oribali z leve in desne, te bodo tisti, ki je še ne bodo imeli, gledali, lej ga, ima nepremičnino, dajmo ga colat, ti pa boš še kakšen kredit ali dva plačeval. Da ne zaidem, bom posplošil: če znaš/zmoreš priti do premoženja, je pri nas mišljenje, da te je treba okrast in ga dati tistemu, ki ga nima - kot v ranjki Yugi - SLo je dajala Vojvodini, Srbijo, nerazvitim. Strašni denarji. Pa so še vedno nerazviti.


Ocitno se nismo razumeli. Govorim za tiste, ki imajo premozenje _in_ so na sociali. To enostavno ne gre skupaj!

lp

jype ::

Avenger> In, če prav razumem - ali sploh je kaj v pokojninskem skladu ali se vse porablja sproti - kolikor gre not, toliko ven, ali kaj??

Skoraj, ja.

Icematxyz ::

Medgeneracijski spor se kuha ja. To je sicer dobro in pravilno ampak ne strinjam pa se z raznimi skrajnimi stališči ki jih nekateri izražajo in mislijo da imajo prav. Ampak tudi to sodi zraven se zavedam.

Tisto pravično in pametno pa bo medgeneracijski spor zagotovo prinesel in uredil za generacijo ki sedaj že nosi breme in odgovornost nima pa še ustrezno priznanega statusa in položaja.

Čas je na strani tistih ki so prihodnost. Samo neka nerealna skrajna stališča za katere posamezniki sploh ne vedo kakšne učinke prinašajo naj zamenja treznost in občutek za stvarnost. Pa bo učinek naravnost fantastičen.

Mr.B ::

Problem je da si današni izvoljeni predstavniki ljudstva zadeve zelo po domače predstavljajo. Na lepe oči privatizirati, čes kaj so pa poslušali komuniste s titom na čelu, potem pa pustimo drugim probleme reševati. ŽAl politika dela take situacije, išče rešitve kako ukrasti, in to se dejansko potem kaže navzven.
Sicer pa če nsite vedeli, janša je uspel nategniti državo za 54milEUR, trenutno pa današnjih 1.5 milEUR ni problem, sej je samo mil, ak miljarda:)
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Avenger ::

trenutno pa današnjih 1.5 milEUR ni problem, sej je samo mil, ak miljarda:)


A maš ti možganožera v glavi?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

kmetek ::

No_Can_Do> Ha. Kako lahko generacijska pogodba deluje če so pred leti še lahko odšli v pokoj pri 50 letih sedaj pa 15 let kasneje?

Ker si naredu premal pamžov in ker draga medicina starčke, ki nezdravo živijo, vedno dlje ohranja pri življenju, kar nas stane ogromno - več kot Japonce, ki živijo še dlje, pa živijo bolj zdravo, čeprav je tam razmerje delavcev na upokojence precej slabše kot pri nas.


Čefurji držijo povprečje.

TESKAn ::

Janša je zapufal državo za 4 milijarde € v svojih letih vladanja, ko je šlo slovenskemu in svetovnemu gospodarstvu dobro. Sedaj imamo krizo, 4 milijarde, ki bi prav prišle v tem času, je pa pufa.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

kmetek ::

Kje je ta denar potem?

Gost ::

V srednjem veku so bile terjatve še hujše kot danes. Revnim je vse pokradel kralj, bogatim pa Robin Hood. Nihče ni smel zapustiti svojih vasic. Na koncu ni imel nihče ničesar in je večina umrla od kuge in lakote. Torej smo vseeno malce na boljšem danes.

Kaj bo čez 20, 30, 40 let? Jaz se ne sekiram. Današnje simulacije vlade in ekonomistov 100% ne bodo veljale. Gremo stavit? Bodo se drugi takrat s tem ukvarjali.

Invictus ::

V bistvu plačujemo prispevke za pokojnino sedanjim upokojencem. Ko bomo mi v penziji, bodo morali biti živi naši potomci (ki jih moramo najprej narediti) da bodo prispevali za naše pokojnine.

Da si ne bi kdo delal utvar da sedaj plačuje za svojo pokojnino.

LP I.

LordTado ::

mladi so nori da danes silijo čim prej delat!

Itak boš do smrti delal...

jype ::

Če delaš reči, ki te veselijo, je to velik plus.

Od brezdelja imajo ljudje hude psihološke težave.

opeter ::

Če delaš reči, ki te veselijo, je to velik plus.

Od brezdelja imajo ljudje hude psihološke težave.


S tem se popolnoma strinjam.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Super Sonic ::

Mene moti nekaj drugega. To, da moški in ženske v tem primeru nismo enakovpravni. Oboji naj bi sicer delali enako dolgo, ampak ker ženske živijo dalj časa, se mi zdi smotrno, da bi tudi one delale 5 let do smrti - tako kot mi, moški.

Drugače je to tema pogovorov tam, kjer ljudje sovražijo svoje delo. Ostalim tako ni problem.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Aston_11 ::

Ni problem, če lahko delaš. Problem je, če ne moreš delati. Če imaš težave v službi s šefom, če imaš težave z zdravjem, kar je pri 60+ kar pričakovano.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako v pokoj s prihranki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10817832 (11611) Mato989
»

Pokojnina in delovna doba (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5116835 (15433) connel
»

Olajšave za pokojnine nad 1400 €

Oddelek: Problemi človeštva
4811738 (10276) jalovec09
»

Državna pokojnina-netrajnostni sistem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12319771 (17409) lexios
»

Premalo let delovne dobe - kaj se zgodi?

Oddelek: Problemi človeštva
4918780 (17587) amigo_no1

Več podobnih tem