» »

Prerok Chenney

Prerok Chenney

1
2
3

jype ::

A. Smith> Fej, Konkvistadorji. Ampak to ni tisto, po čemer je vprašal Thomas.

Thomas je za fašizem. Ker vsaka civilizacija sama zase ve, da je najboljša, bo svoje vrednote milom ili silom vsilila preostanku sveta. Če nima mila, ima pa veliko vojaško in gospodarsko moč, kot na primer ZDA, bomo pač zavoljo njihovih vrednot v vzhodni evropi jedli nutelo s slabšimi sestavinami, ker je v kapitalizmu minimiziranje stroškov in maksimiziranje profita edino smiselno. Na bližnjem vzhodu se bodo pač morali navadit gledat pomanjkljivo oblečene ženske, ker se to dobro prodaja. Na Kitajskem bo moral vsakdo imeti svoj lasten avtomobil, ker je to lastnost sodobnega človeka, ne glede na to koliko jih vsako leto umre zaradi onesnaženega zraka. Amerikanizacija pač ni nekaj, kar je samo po sebi izključno pozitivno in zavračanje nje je lahko povsem pragmatično.

Dejstvo je, da večina ljudi, ki se jim "zahodno civilizacijo" s čevljem namaže na obraz, ne razpolaga z ustreznim znanjem (in nima niti možnosti tega znanja pridobiti), da bi smotrno filtrirali nove kulturne vzorce in vrednote in v takih pogojih se civilizacijske prednosti hitro izrodijo.

Seveda ne dvomim, da bi lahko ZDA zares širile svojo uradno, PR-ready kulturo in ustrezajoče civilizacijske vrednote na ustrezen, sam s seboj kompatibilen način, a to ni v skladu z vsemi vrednotami, ki se jih v zahodni civilizaciji najde (na nekatere pač nismo preveč ponosni, jih pa kljub temu prenašamo na svoje potomce). Pridigamo solidarnost, pa nismo niti približno solidarni, pridigamo o koristnih učinkih globalizacije, pa jo pri sebi presneto natančno omejujemo, pridigamo o stabilnosti in miru, pa maširamo naokoli in streljamo pretežno civiliste. Meni se ne zdi čudno, da je odpor obilen. Pa v našem primeru (evrope) je pridiga še precej mehka, v primeru ZDA je pa pridiga nevarno blizu prisili - mi grozimo samo z gospodarskimi sankcijami, ker nimamo resne vojaške moči, ki bi si jo želeli uporabiti, ZDA pa teh omejitev ne pozna (pa ne pravim, da so Američani večinoma kar militaristično agresivni ljudje, le ne slepim se s tem, da naj bi bil namen njihovega vojaštva prinašanje miru).

A. Smith ::

Ja, ZDA so "svetovni policaji" in marsikaj, kar jim očitaš tudi drži.

Pa odgovori na tole: Kdo bo spravil k pameti S. Korejo, tisti z vojaško močjo (lahko tud Rusi&Kitajci), ali Evropa?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

KomentarIX ::

A. Smith> Glede na vse priprave ZDA na napad na Irak (kot priprave štejem tudi laganje svetovni javnosti) me zanima:
Zakaj ZDA ne iščejo povezav med Al kaido in Sudanom? Zakaj se ne pripravljajo na vojno s še enim diktatorjem?

Ne svetovni policaj, svetovna neokolonialna mafija!

potepuhec ::

''Pa odgovori na tole: Kdo bo spravil k pameti S. Korejo, tisti z vojaško močjo (lahko tud Rusi&Kitajci), ali Evropa?''

Zakaj hudiča bi bilo S Korejo sploh potrebno spravljati k pameti, isto Irak,....... Dokler ne delajo sranja po svetu kot to počne npr. ZDA jih naj lepo pustijo pri miru. Kdo smo pa mi, da lahko sodimo stvari o katerih milo receno nimamo pojma.
Ce bi pa zaceli delat sranje po celem svetu, kot to delajo ZDA pa jih lahko k pameti spravi samo norec s se vecjo ''pusko''.

Pri tem mi pride na misel pregovor. Vojna za mir je enaka kot sexanje za nedolznost.

Dokler te nekdo ne prosi za pomoc mu na silo ne mores pomagati. In izgovori, da je to bolje za njih ipd. BS je samo izgovor, da nekje nekdo uveljavlja svoje interese vecinoma s silo.

Zakaj pa nihce ne pomaga tam kjer ni neposrednih koristi, ce se ze gremo altruizem? Ce ze, jih moralno prisili druzba. Iz ciste dobrote se pa se s kauca ne bo nihce dvignil.

Dejstvo je, da zgodovino pišejo zmagovalci. Tako da se na zgodovino ni za zanasat kot absolutno resnico. Kar ti ustreza potenciras, kar je nevtralno malo prilagodis in kar je proti tebi pozabis, zbrises, izgubis ali pa omilis.
To se lepo vidi tudi danes na primerih, ki sezejo par deset let nazaj in obstajajo se zive price.

TESKAn ::

A.Smith, ti si mnenja, da je treba nekoga, ki se ne strinja s tabo, nujno prebutat in poteptat v zemljo?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

A. Smith> Pa odgovori na tole: Kdo bo spravil k pameti S. Korejo, tisti z vojaško močjo (lahko tud Rusi&Kitajci), ali Evropa?

Mislim, da imajo Rusi in Kitajci močne ideološke povezave s S. Korejo (ja, še vedno, ali pa morda še bolj, odkar ni več Sovjetske Zveze). Sam sicer nimam veliko upanja, da bodo prebivalce Severne Koreje rešili evropejci ali Američani, sem pa prepričan, da če se bo sistem kdaj spremenil, bo to zaradi gospodarskega pritiska sosedov, ne pa zahoda.

jukoz ::

> kixs97: Ce ne bi imeli razloga za ubijanje "sosedov", potem lahko das kolikor hoces orozja, pa se ne bodo pobijali! Problemi so fundamentalni. Ne krivit zdej prodajalcev orozja, bi pa uporabili rocno orozje, kot vcasih. Prodajalci samo izkoristijo priliko.

Dej mi povej kje ti živiš, ker mora bit raj na zemlji. Pri nas obstaja ena taka zadeva, ki se ji reče marketing: in ustvarja potrebe. Če nič drugega me stalno prepričujejo da mam zanič mobitel...
In isto je v Afriki...

Če maš z naravnimi bogastvi bogato državo, in se ti za te surovine ne zdi plačevati nevemkakšnih vsot, pač prepričaš nekoga (najbolje kak general, polkovnik ali pa tam nekje) da izvede državni udar. Ker si ga podprl in mu plačal pot na oblast, ti surovine prodaja po ugodnejši ceni. Če pa prevzemu oblasti nekateri nasprotujejo, toliko bolje. Začneš tudi njih podpirat in je. Ker je vojno območje se konkurentje umaknejo iz države, ti si edini kupec in diktiraš ceno. Malo denarja/orožja daš tej strani, malo drugi, in vojna traja v večnost...
Zaradi tega je večina vojn v Afriki. Sej plemena se med sabo ne marajo. Tko kot se pri nas ne marajo sosedje. Ampak šele nekdo jih mora prepričat, da se grejo pobijat med sabo. In predno se začnejo, rabijo orožje. Med pobijanjem pa tudi...

Ajt!

KomentarIX ::

Jukoz> Na to temo sem videl dokumentarec Darwinova nočna mora. Lahko rečem samo: šokantno

username ::

Pri tem mi pride na misel pregovor. Vojna za mir je enaka kot sexanje za nedolznost.
Če ti tak "pregovor" pride na misel, še ne pomeni, da ima kakršnokoli relevantnost. Ker je nima.

In izgovori, da je to bolje za njih ipd. BS je samo izgovor, da nekje nekdo uveljavlja svoje interese vecinoma s silo.
Odvisno, _kdo_ uvejavlja svoje interese in kakšni so ti interesi. Kjer so v Evropi po 1945 "uvejavljali svoje sebične interese" Američani, se je za "žrtve" teh interesov očitno zelo ugodno končalo. Kjer so pa harali Rusi, je bila pa katastrofa. Dejte to malo premislit, preden kar tako počez udrihate čez "uveljavjanje svojih interesov", ne da bi pregruntai, kakšni v bistvu so ti interesi in kaj pomenijo.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

TESKAn ::

Če bi bil interes američanov samo to, da nam pomagajo, bi že prej šli v vojno in pomagali. Ne rečem, da nimajo zaslug, ampak rečt, da so prišli samo iz želje, da bi nam pomagali, pa tudi ne moremo.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

jype ::

Predvsem je nujno uvideti, da se ZDA hitro spreminjajo.

Da gre pri nekaterih rečeh praktično za 180 stopinjski obrat in da večina prebivalstva ZDA o tem sploh nič ne ve, ker jih mediji o tem niso nikoli obvestili.

A. Smith ::

Zdaj se postavljam v obrambo ZDA, čeprav nisem popolnoma opredeljen...

>>>Zakaj ZDA ne iščejo povezav med Al kaido in Sudanom? Zakaj se ne pripravljajo na vojno s še enim diktatorjem?
Zakaj pa tega ne naredi kdo drug? ZN, naprimer?

>>>sem pa prepričan, da če se bo sistem kdaj spremenil, bo to zaradi gospodarskega pritiska sosedov, ne pa zahoda.
Če bi bil pritisk sosedov samo gospodarski, bi S. Koreja že zdavnaj napadla. Z gospodarskimi pritiski jo bodo kvečjemu razorožili.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

username ::

Če bi bil interes američanov samo to, da nam pomagajo, bi že prej šli v vojno in pomagali. Ne rečem, da nimajo zaslug, ampak rečt, da so prišli samo iz želje, da bi nam pomagali, pa tudi ne moremo.
Ma saj ni važno, ali si oni želijo nam pomagat ali ne. Lahko da so njihovi motivi tudi drugačni (in povečini so bili), ampak stranski učinki so bili vsaj v Evropi nadvse ugodni.

Sploh pa, zakaj bi bilo nekaj slabega, če želijo tipčki razširiti svoj gospodarski vpliv in več zaslužiti, saj s tem itak več zaslužimo vsi? Vsekakor bolje kot Rusi, ki ne znajo delat drugega kot širit zgago, nasilje in gulage...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> Vsekakor bolje kot Rusi, ki ne znajo delat drugega kot širit zgago, nasilje in gulage...

Nimaš pojma o Rusiji, očitno.

To je tako kot če rečemo, da ZDA ne znajo delat drugega kot širit zgago, nasilje in gulage.

Double_J ::

Za pravoslavce je značilno, da imajo radi avtoritarne voditelje... nej vsaj drugim s tem prizanesejo.|O

Thomas ::

O Rusiji nekaj pojma vendarle imamo. Ne bi jih radi spet videli v vlogi velesile tipa CCCP.

Kar očitno edino znajo. Do naslednjega KUPCKa.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::

Heh, Rusi majo vsaj predsednika ki dobr zgleda, (ko lovi ribe) vsaj v primerjavi z Bushem.To da rusi postajajo velesila ni pa nič novega.Ameriko pa to seveda zelo moti. Dokler bo sod nafte 77 dolarčkov se nam za Ruse ni bati.

To je tako kot če rečemo, da ZDA ne znajo delat drugega kot širit zgago, nasilje in gulage

Točno tako je, gvantanamo je steber Ameriške demokracije.

leinad ::

No, no Rusije in ZDA pa vendarle ne gre metat v isti koš, pa obrni zadevo kakor hočeš. Zahod je kar se tiče politike, za kakšna dva, tri razrede više od Rusov.

leinad ::

Nisem noben malikovalec ZDA in sem kritičen do njihovih zablod ala Irak, Gitmo, ampak če bi se moral odločati ali bom v orkestru kjer je glavni dirigent Rusija ali pa tam kjer ZDA, se za slednje veliko, veliko raje odločim. Za ZDA še zaenkrat drži, da je teptanje človekovih pravic izjema in ne pravilo kot pri Rusih.

Pšenični ::

Tudi jaz bi se raje odločil za ZDA vendar če bodo nadaljevali po tej poti, povratek nazaj kmalu ne bo več mogoč.Hočem reči , da bo njihovo govorjenje o demokraciji kmalu deležno samo še prizanesljivih nasmeškov.

jype ::

Thomas> O Rusiji nekaj pojma vendarle imamo.

Nekaj res. Da so Rusi izpod kitajske imperialne kolonialne oblasti iztrgali ogromna ozemlja ljudstev osrednje azije in tem ljudstvom dejansko omogočili močno civilizacijsko napredovanje (s precej radodarnim programom tehničnega in političnega usposabljanja) pa ne vemo.

Večina teh ljudstev Ruse še vedno smatra za spoštovanja vredne prijatelje in povsem razumljivo je, zakaj je tako. Podobno kot evropejci ZDA dolgujemo zahvalo za pomoč pri naših težavah prejšnjega stoletja se pač počutijo oni.

Sodobna Rusija kvečjemu gradi na tistem, kjer je ruski imperij nehal - vrednote komunistične ideologije so šle bolj ali manj pogobe v celoti, vključno s koristnimi (transnacionalizem, emancipacija, tehnokratizem). Ekspanzionistične poteze se kar vrstijo in čeprav jih je lahko razumeti tudi kot staro navado ljudi, ki vozijo državo, ker pač spet imajo kapital, ki lahko vso reč poganja, je vseeno treba upoštevati tudi vlogo ZDA pri vsem skupaj. Ker se ZDA ne pokoravajo mednarodni zakonodaji in ne priznavajo mednarodnih sodišč, se jim je pač treba postaviti po robu na klasičen, torej vojaški in gospodarski način.

Thomas ::

Heh, da se ne bi kdo prenaglil. Rusov je ene 6 krat toliko kot Saudijcev, prodajo pa nekako ravno toliko nafte kot Saudijci.

Bl ena revšna, vse skp.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Bl ena revšna, vse skp.

No, da se ne boš prenaglil še preveri, kam ZDA Savdijcem dovolijo zmetat ta denar, kaj pa z njim počnejo Rusi.

Ni nepomemben detajl.

Barakuda1 ::

Ja, inkvizicija je tudi obstajala. Ampak s časom so jo ukinili.


Ti pa mal slbo, pravzaprav sploh ne poznaš, zgodovine inkvizicije.

Mimogrede - Inkvizicija (s tem uradnim nazivom) je bila "ukinjena" šele 1965. Pravzaprav sploh ni bila nikoli ukinjena, pač pa se je le preimenovala v Kongregacijo za doktrino vere Sedež Kongregacije je še zmaraj tam kjer je bil sedež Inkvizicije. 16. let po preimenovanju v Kongregacijo za doktrino vere, prevzame vodenje Kongregacije kardinal Joseph Ratzinger, bodoči (in sedanji aktualni) papež Benedikt XVI., ki Kongregacijo vodi celih 23 let.
Leta 2005 papež Benedikt XVI. na to funkcijo imenuje ameriškega nadškofa iz San Francisca Williama Levado.

Eminenca William Levado tako zaseda položaj takoimenovanega "velikega inkvizitorja"

In zgolj kot zanimivost. Kongregacija s podobno strukturo in podobnimi pooblastili imenovano Kongregacija ustanov posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja, pa vodi, nihče drug kot, kardinal Franc Rode.


Kot vidiš, je Inkvizicija še kako živa in aktualna, le ime je spremenila. (njen zadnji velik javni podvig, sega v čas volitev po II. svetovni vojni v Italiji, ko je vse kazalo, da bodo na volitvah zmagali komunisti. Takrat inkvizicija odločno poseže v posvetno življenje italjanov in zagrozi z izobčenjem vsem, ki so komunisti, kot tudi vsem, ki z njimi kakorkoli sodelujejo ali simpatizirajo. Učinek te grožnje je znan. Komunisti zgubijo na volitvah)

kow ::

Kaj pa monoteizem? A ni naprednejši od politeizma in šamanizma indijancev?


Carnivore:
hehe ob tem pa se sem nasmejal. od kje tebi, da bi ena oblika verovanja bila lahko naprednejša od druge? po čem bi to sploh lahko ovrednotil? vse religije pač temeljijo na verskih dogmah(da ne rečem lih izmišljotinah=), ali verjameš, da je v kamnu duh ni nič manj bedasto ali pametneje kot pa da verjameš v boga. Tudi opirajoč se na zgodovinska dejstva ne boš ničesar ugotovil: Rimljani, Grki, Egipčani, v svojih zlatih dobah daleč najbolj razviti in vsi politeisti.


Naprednejša v smislu večje abstrakcije. Če verjameš v boga Groma ali Strelo je to tvoje verovanje oz. samorazlaga dosti manj splošna ,kot če verjameš v "enega in edinega stvarnika", ki je določil kako funkcionira narava in življenje ...

Thomas ::

Inkvizicija je v stoletju, ko je bila najbolj mogočna, spravila s sveta v Italiji 80 ljudi. Enega na leto, približno.

FYI.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

A. Smith ::

@Barakuda
Hvala za poduk.

>>>Inkvizicija je v stoletju, ko je bila najbolj mogočna, spravila s sveta v Italiji 80 ljudi. Enega na leto, približno.

To je bila Italija. Kaj pa v Španiji (Torquemado&co)?

>>>Sodobna Rusija kvečjemu gradi na tistem, kjer je ruski imperij nehal - vrednote komunistične ideologije so šle bolj ali manj pogobe v celoti, vključno s koristnimi (transnacionalizem, emancipacija, tehnokratizem).

Ne strinjam se. Komunistično ideologijo tovariš Putin veselo obuja od mrtvih.

Kamp "Naši". :\

O tej temi je bilo veliko napisanega v eni izmed zadnjih Sobotnih prilog. Moram reči, da sem bil nekoliko šokiran.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Thomas ::

V Španiji pa je Inkvizicija pospravila precej več ljudi, brez dvoma. Za čase, ko so se naši predniki veselo pobijali med sabo, pa nič posebnega. Na Slovenskem so kar BREZ Inkvizicije skurili vse ženske v neki vasi, češ da so čarovnice. Njihovi nori možje, kar na lastno pest. Verjetno so mnoge od kasneje skurjenih, pri prvih zažigih čarovnic tudi same sodelovale.

Homicid ali umor in genocid sta z nami, ljudmi, tako kot serenade in podoknice in spravljanje živeža za hude čase.

Samo, da je homicid v primitivnih družbah pogostejših, v civiliziranih pa je redek.

Spomnite se samo Balkanskih genocidov, desetletje nazaj, ali "povojnih dogodkov", par desetletij nazaj.

Face it, if you can!

ZATO, je streha liberalnega kapitalizma in demokracije še bolj nujna. Samo pod njo je zatišje pred krvavimi nevihtami za silo stabilno. Ne pa (še) povsem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

A. Smith ::

Na tem mestu se še podpisujem pod komentarje Carnivore-a.

Po teoriji mednarodnh odnosov se izmed začetno enakovrednih držav izpostavi neka velesila ter začne stvari krojiti po svoji meri.

Jasno je, da so to v našem primeru ZDA. (Morda bi bili Slovenci, če bi nas bilo pol milijarde...) Ja, treba jih je kritizirat, pritiskat na njih, in jih sploh imet karseda pod kontrolo, ampak še vedno držat z njimi - ker so izmed vseh velesil še najbolj racionalni.

V kolikor se bo za manj agresivno vendar močnejšo izkazala neka druga velesila (pa dvomim, da se bo kaj kmalu), jo gre seveda podpret.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

username ::

Zanimiv, da je dostikrat v zgodovini bila ena največja velesila (Rim, Britanija, ZDA) ki je imela še nekaj rivalov, a tista največja sila je bila relativno še najbolj napredna/humana/civilizirana.
Rim je pa propadel, ker je postal prešibek - v čisto vojaškem smislu. Barbari so imeli vso primerljivo vojaško tehnologijo in tudi dovolj vojaštva, da so Rimsko vojsko namahali na bojnem polju.

Tako da ne držijo pravljice, ki se jih včasih da kje slišati "Rim se je sesedel sam vase, ker je bil prevelik in premočan" - zelo nevarna blodnja, v resnici je bilo obratno. Zaradi slabljenja kot posledica globalnega ohlajanja in pogostega paktiranja s posameznimi barbarskimi ljudstvi proti drugim (tako so barbari prišli do vojaških spretnosti) je bil Rim ekonomsko in vojaško vedno šibkejši.

Če bi pravi čas okrepil vojsko na pravih mestih in s svojimi silami uničil barbare, ko je bilo to še možno - verjetno ne bi propadel in bi bila zgodovina malo drugačna. Lekcija, ki si jo velja zapomniti.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> Lekcija, ki si jo velja zapomniti.

Saj smo si jo. Zato pač ne bomo dovolili, da ZDA postanejo imperij.

Thomas ::

Kdo ne bo dovolil? Barbari?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Kdo ne bo dovolil?

Demokrati (pun intended).

Thomas> Barbari?

Ne moreš drugih po sebi sodit.

Calligula ::

Thomas po mojem niti ne opazi, da je vecina njegovih nazorov in pa nacin misljenja pravzaprav zgolj barbarski.

Bizarno, da te barbari ob tem tako motijo.

Thomas ::

No, jaz ne bi šel tako daleč, da bi opisoval "vaše" nazore kot barbarske. Kvečjemu kot naivne ali kot znucane lajne. Nekaj v rangu ideologije strpnosti LDSa, pokojnega.

Krma za rajo, takorekoč.

Moji nazori pa so toliko "barbarski", kot naj bi bila civilizacija "barbarska", če se hoče obdržat. V vsakodnevnem dilanju z barbari in nihovimi državnimi tvorbami.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Calligula ::

Ne vem no. Tebi na kozo pisana administracija tam cez luzo je po barbarskem napadu na svoj narod namesto krivcev raje barbarsko se sama nategnila svoje ljudstvo za neke bizarne lastne interese in pobila se enkrat toliko lastnih ljudi v vojni, ki ni mela veze z terorizmom in se nekaj sto tisoc lokalnih prebivalcev od katerih je mnogo otrok in civilistov nasploh. Da je lahko orozarska industrija se malo zasluzila in preko provizij potalala "prijateljem".

Ko taki barbari (tvojega tipa bi rekel) pridejo do vzvodov oblasti ponavadi imperiji klecajo ai padejo.
Skratka to ni obicajna situacija za imperij. To je trenutek okuzbe, ki ga obicajno pricne vleci navzdol.

Kot sem ze omenil. Ljudje z velikimi osebnimi ambicijami a malo ali nic sposobnosti.
Potem se tudi z najmocnejso vojsko na svetu ne da nic doseci. Na nek nacin se dobro.

Kaj bi sele bilo, ce bi Bush dobil obcutek zmagoslavja in obcutek, da njegove metode prinasajo kake njemu ljube rezultate. Da ne omenjam kaj je govoril preden so ga kritike prisilile, da je omilil stalisca. Krizarske vojne...

Vsi udarci so ga vsaj malo omejili. Kaksno sranje bi sele bilo, ce bi imel kake izgovore v smislu ,d abi kaj kje vsaj na videz dalo kakrsnekoli rezultate, ki bi jih kdo celo kupil kot pozitivne.. :(

Thomas ::

> administracija tam cez luzo je po barbarskem napadu na svoj narod

Takole nebulozo so si zmožni izmisliti ... kdo? Mogoče Ruski komunisti, ali pa kakšen podoben. Lahko tudi kakšni Moore type "paranoiki".

Tako da ni potrebe, da bi se te jemalo resno, Škorenjček.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Takole nebulozo so si zmožni izmisliti ... kdo?

(Demokratično nujno potrebne) preiskovalne komisije, ki nadzirajo delo ameriške administracije, njenih tajnih in manj tajnih služb za nacionalno in drugo varnost, ter ameriški kongres oz. senat.

Jasno, da jo je treba jemati resno (ne dobesedno tako, kot je zapisal Calligula, a dejstvo, da se ameriška administracija ni ustrezno odzvala na jasno artikulirana opozorila (nacionalnih in mednarodnih) obveščevalnih krogov o terorističnih grožnjah, ni nič drugega kot razlog za demantiranje takšne administracije - drage, neučinkovite in nekompatibilne z demokratično doktrino ZDA, ki ravno zaradi takih spodrsljajev vedno bolj peša.

Calligula ::

Se narobe si si razlagal. Ni ta administracija napadla ZDA. Barbarski teroristi so jo (verjetno tudi, ker jim ZDA skace v njihov zelnik-CIA...) ampak oni so potem se bolj barbarsko nategnili svoj lasten narod, zlorabili zaveznike, zvijali roke raznim Slovenijam in lokalnim ritolizniskim politikom,.. skratka barbarstvo brez primere.

Calligula ::

Aja skorenjcek Thomas, se o tvojih ocitkih o naivnosti..

Iz posnetka je jasno, da Chenney ni idiot. Tocno je vedel kaj se bo verjetno zgodilo. On je samo svetovni prasec, ki je vseeno zlobiral napad, ker pac ni on tisti, ki placuje ceno in ga prav malo briga za ZDA, folk in vse ostalo. Skratka pezde. Ti Thomas si pa tisto naivno dete, ki je verjel in tu stresal prav vse neumnosti, ki jo je njihov PR in spin trosil po medijih.

Ker si naiven in kar je se huje, ko to postane jasno ne prides v stanje avtoreflekcije ampak sitnarjenja in projeciranja svojih lastnosti na folk, ki so jim bile stvari vedno jasne in so(smo) tocno napovedali potek dogodkov. Pa saj v bistvu res ni bilo tezko predvidet.

Ampak Chenneyu (milijonarju, vojnemu dobickarju in nemoralnemu pezdetu) se je to splacalo. Kaj imas od tvoje naivnosti in zagovarjanja idiotizmov in barbarstva ti?

Thomas ::

Mau sta zagrenjena, ker vama ljubi "imperij" - CCCP - je propadel. Meni ljubši pa ni.

Sej lahko razumem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Sej lahko razumem.


:|

Jaz pa vašega osebnega obkladanja, neč več.

Počas se vrnite na temo, osebna obračunavanja nadaljujte na ZS, tukaj pa se vam lahko pripeti (če boste nadaljevali v slogu osebnih obračunov), da boste svoje prispevke prebirali v (za druge uporabnike) nevidni barvi.

jype ::

Žal se ruski imperij očitno pobira nazaj, tokrat na nogah nacionalizma. Nekdo mi je sicer očital, da je "komunistična miselnost" še vedno prisotna, kar je nedvomno res, vendar kamp "naši" zagotovo ni narejen po njenem vzoru - kvečjemu po vzoru Hitlerjeve mladine.

Škoda se mi sicer zdi, da Thomas tako rad nalašč spregleda očitne napake v lastnem sklepanju, pa vendar je to nekako razumljivo glede na ljubezen do določenega imperija, ki jo izpričuje. Ravno zato, ker ni edini, je pametno, da se opozori na njegove napake, da ne bo zablodi podlegel še kdo. Besedni spopadi pa pač vsebujejo tudi kakšen očitek, ki se dotakne osebe - dokler sporočila nosijo kaj kvalitetne vsebine in niso žaljiva, to niti ni problematično.

Calligula ::

Barakuda ta forum bere malo morje naivnih in vodljivih osebkov, ki mislijo, da imajo tipi ala Thomas kaj pojma, ker tako vehementno in z velikimi besedami nakladajo in to pac rabi korekturo.

To, da nazaj bluzne nekaj v zvezi z CCCPjem pac kaze, da spet projecira svoje lastnosti na druge. Ker je sam neskoncno zaverovan v nek "imperij" in v bistvu se to ne ampak samo neko malo kvazi skorumpirano elito, ki ga trenutno in zgolj zaenkrat se vodi. Avtomatsko misli ,da nekdo, ki se s tem ne strinja ocitno pac mora biti enako slepo in naivno zaverovan v kak drug imperij.... sablonsko ideologijo ala komunizem in potem pise neumnosti in puhle pripombe.

Ne more se dopustiti, da naiven folk druge zmerja, da so naivni, skorenjcki ipd...

Ce sam pogoltne vse kar mu navrze PR njemu ljubih krogov naj jih vsaj ne prodaja se sam naprej kot neke preverjene resnice, ko vsa dejstva ze lep cas kazejo, da je bil se z strani folka, ki ga podpira popolnoma nategnjen, ker so ti se sami vedeli kaj se bo zgodilo le, da jih ni brigalo. Ker sami pac sluzijo preko poslov Haliburtona in podobnih zadev.

P.S

Sem pa res malo zagrenjen, ker je Bush in njemu podobni sesul vso mehko moc drzave, ki jo je znala kdaj res koristno uporabljati do te mere, da je lahko zdaj Putin se tako avtokratski pa mu noben ne more nic ocitat, ker samo namigne na ZDA in proti njim izpade kot angelcek.

Tudi Kitajci serjejo kolikor hocejo, Chavez lahko dela kar hoce, ... ker je Bush popolnoma sesul ta "beacon of light" kakor Americani pravijo svoji drzavi, ki naj bi kazala svetlo pot drugim.

On je poster boy za barbare. Samo, da tapametni poberejo samo formo, vsebino pa je vsak sposoben boljso (beri se bolj zadrgnjeno) proizvest.

Ker so taki nespoti take kot si ti nategnili z velikimi besedami in ste jim taki se reklamo delali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

Barakuda1 ::

Barakuda ta forum bere malo morje naivnih in vodljivih osebkov, ki mislijo, da imajo tipi ala Thomas kaj pojma, ker tako vehementno in z velikimi besedami nakladajo in to pac rabi korekturo.


Se ne bi mogel bolj strinjati s tabo.

A kljub temu, kot moderator, ne morem mimo tega, da vpletene opozorim na to, da to počno na dostojen in sprejemljiv način, ne da bi se preveč spuščali na oseben nivo.

S tem ko se spustiš na oseben nivo, te pravzaprav v bistvu izrabi in zlorabi točno v namen, ki ga ti želiš preprečiti.

Povedano drugače.

Primitivnost in nesramnost, namesto trezne argumentirane presoje, pač težko premagaš z isto metodo, zato pa zlahka zdrsneš na njegov nivo.

Ker se takšni (kot je naprimer Thomas - žal ni edini) tega celo zavedajo (nenzadnje so daleč od tega, da bi bili omejeni ali neumni), so toliko bolj nesramni in agresivni, ko jim zmanjkuje argumentov. Pri tem upanjo, da bodo zameglili bistvo in sogovornike prisilili v nivo debate kjer argumenti in trezna presoja nista več potrebna, pač pa šteje le še aroganca, agresivnost in nesramnost do vseh in vsakogar, ki ga ne hvali in malikuje (njega in njegovih idej), ali pa se bodo drugače misleči pred takšnim agresivnim dialogom raje umaknili.

To pa, upam vsaj, ni tvoj (pa še koga drugega) namen, saj le redko daje ustrezen rezultat.

p.s.
Tako replika, kot tudi post na katerega repliciram, so v bistvu off in bi skoraj lahko že romali v temo "pritožbe".
A ker je zadeva že bila objavljena in ker se vendarle na nek način "dotika" vseh diskutantov v tem odelku, sem tokrat storil izjemo, toda ne pričakujte, da bo to postalo pravilo.
Pravila ST so še zmeraj v veljavi.

Odin ::

Wow! Kako elegantno znas narediti psihoanalizo Thomasa na tako nesramen in agresiven nacin in hkrati njega obsodis, da je nesramen in agresiven.

Kak se ze rece tej besedi?? Aha Hypocrisy!

No zdaj pa v skladu s tem se hitro pobrisi moj post!

gfighter ::

Odin: Hja, po parih letih enih in istih razprav postanejo ljudje rahlo zafrustrirani, tega ne moreš zameriti. Sploh, če je učinek (dobronamernih) postov enak, kot da bi govoril betonu...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Thomas ::

Vsi drugačni, vsi enakopravni, razen tistih, ki razmišljamo podobno kot jaz.

Ki ne maramo ne "rdeče" in ne "zelene" barve.

TV postaje spet brezplačno vrtijo nek butast spot, ki naj bi promoviral "strpnost do drugačnih". "Mi" seveda izvzeti. In sploh vsak, ki bi resno posegal v ustaljeno družbeno in mišljensko mlako.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Thomas ::

Pa ne me narobe razumet, se nič ne pritožujem, samo opažam.

Žolčne reakcije raznih ogorčenih slehernikov se mi zdijo obvezen pogoj, da imam sploh šanso imeti (večinoma) prav.

Brez tega bi bil ... izgubljen, kot je izgubljena večina.

Ne pa vsi, jasno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

potepuhec ::

Thomas ''Pa ne me narobe razumet, se nič ne pritožujem, samo opažam.

Žolčne reakcije raznih ogorčenih slehernikov se mi zdijo obvezen pogoj, da imam sploh šanso imeti (večinoma) prav.

Brez tega bi bil ... izgubljen, kot je izgubljena večina.''

Upam, da sedaj sledi post kjer bos svoje trditve o tem, da imas vecinoma prav tudi podkrepil s cim oprijemljivim in meni ter tudi ostalim pokazal, kako ''smo zgubljeni''.

Ze v parih temah sem te osebno pozval, da svoje trditve argumentiras, podkrepis z dokazi,.... pa niti na en post nisem dobil replike. Da imas ''prav'' moras drugi strani pokazati z mocnejsimi argumenti kot jih ima le ta. To, da MISLIS, da imas prav zal v nobeni na pol resni debati ni argument tudi ce bi po kaksnem cudezu dejansko imel prav. ''Prav'' (ce lahko temu sploh tako recemo) ima tisti, ki ima na svoji strani vec argumentov. Brez podlage so vse trditve nesmiselne.
Je pa zanimiv tvoj obrambni mehanizem, ko si stisnjen v kot. Takrat so tisti, ki se s tabo ne strinjajo skrajni levicarji, komunisti, simpatizerji CCCP ipd. in obcutek imam, da s tem ko jim prilepis to oznako avtomatsko pricakujes, da bodo vsi mislili, da potemtakem tisto, kar so trdili, tako ali tako ne more drzati, je izmisljotina,......

Malo tebi in tebi podobnim v razmislek :D . Sem pa vedno, kot verjamem, da vecina tukaj, za konstruktivno in argumentirano debato ne glede na prepricanje in pripadnost.

P.S. Ce moderator misli, da ta post ne spada sem ga lahko mirne duse brise.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izrael in palestina (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22211969 (2974) el_bahattee
»

Vprašanje za "zagovornike svobode". (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
544797 (3648) hanibal
»

DARFUR (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
1318412 (5707) drejc

Arabci (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
1519481 (7404) Barakuda1

Več podobnih tem