» »

evolucija & stuff (včeraj slišal novico, pa je ne najdem)

evolucija & stuff (včeraj slišal novico, pa je ne najdem)

globoko grlo ::

Torej včeraj zvečer sem po radiju slišal novico, da naj bi neki homo habilitus (oz. nekaj podobnega) živel ene 0.5 mio let skupaj z homo erectusom, kar naj bi bilo čisto nezaslišano. DO sedaj se je predvidevalo, da je en šel rakom žvižgat in drugi plesal po njegovem grobu, če se ne motim.

TOrej, a kdo kaj več ve o tem.

tnx

ps. pa ne se smejat mojemu neznanju prazgodovine:D

krneki0001 ::

Podobno se govori za neandertalca sodobnega človeka. Naj bi živela drug ob drugem, le da se je sodobni človek lažje prilagajal in preživel.

zos ::

Verjetno mislis to novico.

gzibret ::

To ni nič nenavadnega. Nekaj podobnega je, če bi se čudili, kako lahko šimpanzi in orangutani živijo v istem časovnem obdobju. Ali pa levi in gepardi recimo.

homo habilitus = Homo habilis
Vse je za neki dobr!

Thomas ::

Homo habilis naj bi le naš stari stric, ne pa naš ded.

Možno. Ne pa nujno. V vsakem primeru, se dosti ne spremeni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Matev ::

mogoče se bo pa našel nekdo ki bo trdil da je evolucija zabloda sodobnega časa in da je stvar dokaz da smo vsi božji sinovi

dejmo

kreotenisti na plano

BigWhale ::

Joe Povprecni, te vprasa: Kako je nastal svet?

Ti pa reces: Ja, evolucija, pa tko, random mutacije, survival of the fittest....

Joe: Eh?!?! WTF?!

Ti: Bog ga je ustvaril.

Joe: Oh, cool. God almighty. Party on!

vasquez ::

Saj Bog in evolucija se ne izljučujeta.

A. Smith ::

Odvisno, kateri Bog.

Sklepam, da govoriš o krščanstvu, tam pa gre približno takole: JP2 je bil teoriji evolucije naklonjen. Tako so predstavniki Cerkve dosegli konsenz, da dopščajo evolucijo, vendar so bile ključne spremembe (beri: pojav duše, nastanek življenja) nekaj, kar ni nastalo po zvezni evolucijski poti, temveč z božjim posredovanjem. Sedanji papež je, kolikor vem, teoriji evolucije manj naklonjen.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Starodavni ::

Nič nenavdnega pač dve vrsti opičnjakov sta živeli isto obdobje, ena od njiju je pa preživela in se evolvirala v višjo stopnjo opičnjakov, ki je vodila do človeka in neandertalca in še drugih sestrskih ločin - homo floreus(pritiklavc med človečnjaki).

Spet, človek - Homo Sapiens je preživel in zdaj obstaja. Mogoče so v divjini še kakšni redki, majhni ostanki opičnjakov, ampak to je prej iluzija kot stvarnost

saskvač in velika noga v ameriki sta že dokazano plod človeških rok. Za Jetija se še ne ve, obstaja primer, ko so ruski znanstveniki dobili poraščenega "človeka", je bil mogoče jeti, ali nekaj drugega, se še ne ve.
Spet drugič pa, da je jeti le medved, ki žive tam v himalajskih gorah.

Bog - blodnja, ki se uspešno prime pri neizobraženih redneckih. Ne samo v ameriki, ampak po celem svetu.

lymph ::

Kako je pa možno, da je nek homo sapiensu stric, ki je med drugim bil tudi inteligenten, izumrl, sorazmerno neinteligentne opice pa so preživele?
"Belief is immune to counter example."

Thomas ::

Inteligenca ni edini faktor preživetja. V določenih okoliščinah je sicer (ogromna) prednost, vendar so take okoliščine redke. Več pomaga že nekoliko boljše izkoriščanje hrane in to je že večkrat obrodilo sad, kot povečana inteligenca.

Inteligenco ni poceni večat. Pa redko pride prav.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

]Fusion[ ::

Evo enega kreacionista :>

Edit: še več od njega če vam je všeč ;)
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ]Fusion[ ()

snow ::

Sem malo gledal, je zabavno, ma svoje pointe, ampak od tega nekako ne odneseš ničesar. Da ti malo misliti o posameznih eksperimentih in teorijah. Ampak bisto vsake teorije zame je koliko je uporabna pri napovedih in razlagah za naprej in nazaj.

Normalno, da je razlaga "Bog je ustvaril vse pred 6000 leti in zakopal kosti dinozavrov... oziroma so mogoče še živeli.." čisto možna, ampak kaj mi to pomaga za naprej? Sicer je pa Bog vse skupaj ustvaril pred petimi minutami in me nastavil tako, da sem šel napisat tale post in raznim ljudem vcepil v glavo neke ideje o evoluciji.

Je pa zanimivo gledat tele debate kreacionistov in evolucionistov do neke mere.

Je kdo bral od Dawkinsa The God Delusion?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

TESKAn ::

Malo pogledal in ugotovil, da o parih stvareh nima pojma, pa jih podaja kot svetovna avtoriteta. Da ne omenjam tega, da sprašuje idiotska vprašanja. In pa, da ne pozabim, njegov 'argument', zakaj neko dognanje ni pravilno: 'Because the bible says differently!'. Jaki argumenti.
Mu morem pa priznat, da kar mu manjka v argumentaciji, nadoknadi z govorništvom. Drugače pa so vsi njegovi argumentu - just stupid.

P.S.:
Za konec še ena neuresničljiva želja - imet dovolj sredstev, da ustanovim svojo 'religion - free' državo in jo do zob obrožim, da mi je nebi kdo skušal izbrisat z zemljevida.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Arto ::

Sam ne mi njega limat gor :D Človek je drugače v zaporu, je dobil 10 let zaradi utaje davkov. Res pa je, da blazno religioznim Američanom govori, kar hočejo slišat. Taki publiki ni težko buč prodajat!

]Fusion[ ::

Saj je sam reko: "I deserve to go to hell, but I have been forgiven" Menda je tudi mislo da mu bojo sodniki oprostili :D
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evolucija je teorija in ne dejstvo (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
1103120387 (64561) alexa-lol
»

Veliki filter vključitev mitohondrijev v prokariontsko celico? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
7715936 (14090) Okapi
»

razvoj človeštva (strani: 1 2 )

567313 (6439) .:joco:.
»

Največji znanstveniki našega časa (strani: 1 2 )

787351 (6232) Tarzan

Več podobnih tem