Forum » Omrežja in internet » internet preko satelitske
internet preko satelitske
royalstar ::
zanima me če ima kdo izkušnje z internetom preko satelita?
Baje je cena za 1 letni dostop 150 Eurov, kar je bistveno ceneje od ADSL, kljub temu da moraš imeti modemski dostop. Na domači strani www.europeonline.com zagotavljajo download s hitrostjo preko 200kb/s.
Zanima me vaše mnenje in izkušnje glede tega.
8-O 8-O 8-O
Baje je cena za 1 letni dostop 150 Eurov, kar je bistveno ceneje od ADSL, kljub temu da moraš imeti modemski dostop. Na domači strani www.europeonline.com zagotavljajo download s hitrostjo preko 200kb/s.
Zanima me vaše mnenje in izkušnje glede tega.
8-O 8-O 8-O
live to ride; ride to live
bastadu ::
Bila je že ena tema na to temo (:D) in prišli smo do zaključka, da moraš biti pirat, da se ti splača:P Ali drugače povedano, če vlečeš veliko velikih fajlov z neta, za surfanje ta zadeva ni sploh, ker ne moreš samostojno uploadat... Aja, pa še link do te teme;)
Sved ::
No. mam pa še jaz eno vprašanje, tako mau čudno:
Če imaš tak internet in če je blizu postavljena mobilna postaja, oziroma antena, a prihaja do kakšnih motejn pri prenosu podatkov?
:\
Če imaš tak internet in če je blizu postavljena mobilna postaja, oziroma antena, a prihaja do kakšnih motejn pri prenosu podatkov?
:\
Kreta RULES
chucki ::
sved LOL
a gre tvoj mobilnik prek satelita? logično da ne!
a gre tvoj mobilnik prek satelita? logično da ne!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
poster ::
Zdravo! Jaz ze mam 2 leti internet preko satelita in tudi pri tej firmi ki ti praviš na začetko je bilo vse cool prvo leto rečmo, takrat je UNICAST to pomeni direkt download šel tudi prek 500 KB/S in nea mislim kilo bitov :)... To so bili časi, nato je vedno več userjev prišlo in tak da je vse skupaj propadlo. Tak da danes še maju samo MULTICASTING če si prebral vrei... se pravi ti vpišeš en link X in oni ti ga dol posnamejo na njihov server nato pa ga lahko ti requestaš in ga dobiš preko satelita z 250 KB/S. Sam morš cel dan čakat da ti ga pošljejo... pa še comp. morš met prižgan. Ni ti pa treba bit na netu... No vglavnem ko sem še bil v tem so prenesli 30 gb stuffa predvsem wareza na dan... Zdaj mam itak adsl in se nea ubadam več z tem. No vglavnem obstaja tudi program ko si lahk share-al vse fijle ko so userji prenesli... to je blo fajn ker ti v bistvu ni blo treba nič delat sam čakal si na fijle... :) sam pred 1 mescom so ukinli 3 transponderje. Meli so jih pa 5... tak da mislim da se je vse skup poslabšalo... obstajajo še druge firme kot recimo starspeeder tam pa gre konstantno 50KB/S in to z UNICASTOM... mors bit pa na netu... z dial upom to ni vrei.. pa še 24.000 SIT na 3mesece stane tak da adsl je rešitev ane : ) ajd
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Za vse željne satelitskega interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 152204 (107106) | amigo_no1 |
» | To se lahko zgodi samo pri nasOddelek: Omrežja in internet | 3026 (1703) | Robert_S |
» | kabelski internetnet VS. ADSL (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7154 (5475) | Soprano |
» | ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Omrežja in internet | 35823 (18905) | RedOS |
» | satelitski internet (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7253 (5737) | branko_bm |