» »

Nakup prenosnika - longlife baterija

Nakup prenosnika - longlife baterija

Rokic ::

Živjo!
Vem da obstaja že kar nekaj tem z nakupom prenosnika, vendar nisem pa še zasledil podobne, pri kateri naj bi imela glavno besedo ravno življenjska doba baterije.
Skratka. Iščem prenosnik za poslovno rabo, delo na terenu,...
Pogoji so:
- Intel Core (2) Duo
- min. 100GB diska
- shared grafična kartica
- min. 1GB spomina
- baterija ki čimdlje zdrži (zanimajo me konkretne izkušnje, ker pri sedanjem prenosniku je pisalo, da zdrži do 2h, potem pa mi po enem letu zrdži dobre pol ure, če se ga ne dotaknem)
- pa seveda wide screen (x< =15,4")
Cena: do nekje 220k starih tolarjev oz. ca. 920€, seveda raje manj kot več :D

sweeti007 ::

da se ti cez cas avtonomija zmnajsa je normalen pojav pri baterijah tk da tud ce pise 10 ur ti bo cez cas padla avtonomija

Za tak denar se ze dobi kak sony vaio ter mu dokupis 8/9 celno baterijo z vecjo kapaciteto, pa vec ko bos zahteven pri specifikacijah manjsa bo avtonomija prenosnika.Morda se motim vendar za delo na terenu se najbolje obnesejo 12.1 prenosniki pri katerih je tudi avtonomija kar dosti vecja

Zgodovina sprememb…

Rokic ::

Ja sej to je nekako logično, da se ti zaradi manjšega ekrana avtonomija poveča. Problem je edino cena pri teh, ker je dokaj visoka (kakor si kdo vzame), če je pa nizka je not navaden procesor.
Nad Sonyjem sem pa zelo navdušen (sem delal nekaj časa z njim), vendar pa da bi takoj dokupil močnejšo baterijo spet presežem prag postavljene cene.
Zato pa bi rad nekaj do te cene, za katero hočem dobit kar največ.
Nekaj sem gledal tudi Toshibe Satelite (dokaj fanj konfiguracija, windowsi Vista priloženi), vendar ne vem kako je z baterijo (čeprav piše do 3,5h). Ima kdo konkretne izkušnje s Toshiba prenosniki?
Pa bi prosil da date še kakšen link do prenosnika.

P.S. Windowsi morajo bit priloženi.

Samson ::

Fujitsu siemens amilo pro 3505, core duo, 512 rama, 80 giga disk ( cca pol leta nazaj za 230 k sit tedanjih )...Nalozil nottebook harware control, nastavil da jemlje po potrebi - rezultat 5 ur bakterija trajala. Pa se nekaj bi se dalo povlect ven. Po moje nemores falit...Prodaja jih pa likopris kolkr vem.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Rokic ::

512MB spomina počasi postaja premalo, še posebej se bojim s kako visto gor.

IceIceBaby ::

Meni MacBook 13" zdrži 4 ure brez težav z wlanom itd. Če zmanjšam svetlost ekrana lahko v miru pogledam 2 filma zaporedoma, če pa špraram in uporabljam samo word ali excel brez wlana pa se da tudi 5+ ur ven dobit.

Je pa res, da ima samo 13,3" ekran in da je malo dražji.

sweeti007 ::

A si sploh mal pregledal trzisce?
ram stane npr 40 eur , dodatna baterija okoli 100 eur, ce ti je pa tolk skoda denarja pa si lahko nabavis tud kakiga acerja,gericoma ali podobno

Rokic ::

Pregledal sem ga, vendar ne za dodatno opremo.
Ni mi jasno zakaj ko nekdo postavi določeno vsoto, katero ne misli presežti, pridejo zmeraj ponudbe na dan, ki presegajo to mejo.
Trenutno se mi gre, da dobim kar se da zmogljivo baterijo skupaj s presnosnikom. Če mi pač ta ne bo zadostovala, jo bom s časom dokupil boljšo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Kaj kupiti
2230271547 (92105) MrStein
»

Najbolj vzdržljiv laptop

Oddelek: Kaj kupiti
255548 (4870) pegasus
»

Nakup prenosnika 12", 13" (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7512296 (9407) Akssi
»

AMD: Netbooki bodo izumrli

Oddelek: Novice / Procesorji
425975 (4175) FireSnake
»

Kaksni so ti SOLOnote prenosniki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14113680 (7964) Damjan Jagar

Več podobnih tem