» »

Kaksni so ti SOLOnote prenosniki?

Kaksni so ti SOLOnote prenosniki?

1 2
3
»

Damjan Jagar ::

Hvala za odgovore!

@jRkO
Tudi jaz sem včeraj samo probal in imam isto kot ti črnobelo sliko. Kabel je pa isti kot tvoj.
http://jagar.si

jRk0 ::

Mah, nikak mi ne uspe dobit barvn slike.
Sem dal najnovejse driverje dol za graficno pa vec televizij probal. Zdaj, bojda bi lahko bilo da je na S-video outu zamenjan GND pa BURST in tako dobis ven crnobelo sliko namesto barvne.

Je kdo ze usposobil tvout?
You fuck up once, you loose two teeth.

neoto ::

Jst sem uporabil adapter, ki sem ga dobil poleg tv kartice za normalen pc - s-video > cinch p- pol sem ga pa povezal z scart adapterjem na tv-ju pa čist v redu dela.

jRk0 ::

Pa saj jaz mam isti adapter. Samo, da ni tisti ki sem ga poleg graficne dobil, ampak sem ga kupil v BB. In zdaj je cisto mozno, da so v tem adaptercku zicke malo zamenjane.

Bo treba malo prevezat pa da vidimo kaj bo:)
You fuck up once, you loose two teeth.

dejvidlj ::

No, js sem si včeraj zvečer končno inštaliral sistem na C1555. Slika na monitorju je zelo solidna(nič mrtvih pixlov še zaenkrat, osvetljenost dokaj enakomerna). Sem pa bil nekoliko razočaran nad avtonomijo baterije. Kljub temu, da sem jo polnil 15,5 ur, mi je ob inštalaciji(sistem+driverji+nekaj progijev) baterija držala le dobri dve uri in pol. Zdaj pa ne vem, če je to normalno ali bi mi morala na tem modelu Solonote-a držati že po prvem polnjenju več časa. Koliko je držala komu, ki ima C1555 Solonote-a? V navodilih piše, da bi morala zdržati vsaj dobre tri ure, če mi bo zdržala manj, jo lahko še vedno reklamiram:D
Don`t worry, be happy

Damjan Jagar ::

jRk0, že kaj uspeha z barvo?

Jaz sem poizkusil dve varianti:

- Notebook -> S-Video kabel na scart adapter -> TV
- Notebook -> adapter in S-Video na činč -> činč kabel -> scart adapter -> TV

V obeh primerih je na dveh TVjih črnobela slika.
http://jagar.si

neoto ::

dejvidij, obvezni si moraš namestiti kakšen program za spreminjanje frekvence cpu-ja. Namreč program, ki je priložen, ne deluje več na windowsih xp!
Svetujem ti SpeedSwitch, ki je zastonj in čisto v redu. Ko na baterijo laufaš, ti preklopi na 600 MHz ali še manj.
Poleg tega si poglej še nastavitve v BIOS-u.

dejvidlj ::

Uf, hvala ti, js sm pa že mislu, da je z mojo baterijo kaj narobe. Kje bi si lahko naložil tale SpeedSwitch? Prosil, bi še, če mi lahko razložiš kaj konkretno bi se dalo v BIOSU še spremenit, da bi baterija dlje zdržala. Pa še nekaj me zanima, ob inštalaciji driverjev za hardware se je iz priloženega CD-ja inštaliralo SKORAJ vse, mrežna kartica in še dve napravi pa imata v Device Managerju vprašajčka. Kje bi se dalo dobiti driverje za mrežno in kateri sta tisti dve napravi, ki še nista inštalirani? Hvala za pomoč vnaprej.
Don`t worry, be happy

neoto ::

Driverji, ki so priloženi za wireless kartico so zastareli (informacija s servisa). Zato si jih moraš prenesti z Intel -ove strani.
Poglej še na stran AOpen, kjer boš našel večino gonilnikov za prenosnika (zgoraj izberi Notebooks>1556 ...)
speedswitch: tukaj

v biosu glej nekaj v povezavi s power management, če se prav spomnim. Tam boš imel nekje dve opciji, prva za takrat, ko je rač. prikljopljen na napajanje, drugo pa za baterijo, pa lahko tam določiš privzeto frekvenco cpu-ja.

dejvidlj ::

Najlepša ti hvala, res. Zdaj sem v službi, ko pridem domov, se bom poigral malce z nastavitvami.
Don`t worry, be happy

jRk0 ::

Meh, nic ne dela. Jaz bom verjetno oni s video adaptercek narazn vrezal pa malo zicke zamenjal, da vidim ce bo pol delalo:)
You fuck up once, you loose two teeth.

dejvidlj ::

No, končno sem si inštaliral tale SpeedSwithhXP, vendar pa mi program ne omogoča nastavljanja frekvence procesorja, ko delam z baterijo niti mi ne riše diagrama zgodovine. Rabim malce pomoči. A moram res it v BIOS nastavljat frekvenco procesorja za delo pod baterijo?
Don`t worry, be happy

dejvidlj ::

No, tele diagrame sem že usposobil, samo še vedno pa ne vem kje naj znižam v tem programu takt procesorja, saj mi kaže, da vedno koristi do 1400 MHz. Bom res moral it v BIOS to spreminjat?
Don`t worry, be happy

dejvidlj ::

Tako, zdaj sem pregledal tudi BIOS in ni nikjer možnosti nastavljanja hitrosti procesorja. V bistvu ima C1555 zelo malo nastavitev v BIOS-u, tako da gotovo nisem nikjer spregledal. Še vedno čakam kakšen konkreten odgovor. Pa koliko sploh vpliva hitrost procesorja na zvdržljivost baterije?
Don`t worry, be happy

neoto ::

Kater procesor maš to?
Sam imam pentium m 1600, pa dela brez problemov

dejvidlj ::

Pa sej že skos trobim, da mam celeron M 1400 MHz(model C1555)!
Don`t worry, be happy

neoto ::

nisem vedel, da imaš celerona (namreč enaa nima več 1555 modela, vsi ostali pa imajo pentiume m).
Celerone pa speedswitch ne podpira... nažalost
Imaš zraven sploh priložen program od intela za regulacijo frekvence? Ker potem si raje win 2000 gor naloži, ker baje v tistih še dela...

dejvidlj ::

Ne me hecat:\ Menda ja ne bom Win2000 uporabljal, to je povsem zastarela reč! Glede na to da je omejitev v BIOS-u, se bom pozanimal na Elkotexu, sej oni servisirajo to znamko,ane? Kakšen šmorn, kaj pa ostali uporabniki tega modela, a imajo vsi Win2000 gor? Dvomim nekako, samo vseeno jim več baterija zdrži kot meni...
Don`t worry, be happy

dejvidlj ::

Pa enaa ima še vedno celeron model, ker sem ga js pred zelo kratkim kupil!
Don`t worry, be happy

neoto ::

Omejitev ni v BIOS-u in na elkotexu ti ne bodo mogl velik pomagat, razen da ti cpu zamenjajo. Mislim da namreč celeroni ne podpirajo spreminjanje frekvenc.

neoto ::

Poklič na enaa pa jih vpraši kako tole doseči:

Procesor Celeron M 1,4GHz (del Centrino tehnologije) zagotavlja, dolgo avtonomijo baterije (do 4,5 ure), zaradi posebne zgradbe procesorja se hitrost le-tega razpolovi, ko ne izvaja aplikacij ki potrebujejo procesorsko moč - posledica tega pa je dolga avtonomija baterije kot smo že zapisali.

dejvidlj ::

Hm, zdej si me pa res spravil v slabo voljo, čeprav nisi nič ti kriv. Samo jih bom res poklical kako je s to zadevo!
Don`t worry, be happy

neoto ::

... Don`t worry, be happy :D

dejvidlj ::

Sam vseen mi zdrži baterija premal, niti tri ure ne! Zelo daleč od kakršnih koli 4,5 ure, to je itak utopija, v glavnem. Kdo ma C1555 naj napiše kolk mu baterija zdrži pa če uporablja kakšn program za nadzor procesorja(verjetn ga ne):
Don`t worry, be happy

neoto ::

Sicer imam 1556, ampak vseen:
- na 1600 MHz: 2-3 ure
- na 600 MHz: tudi čez 4 ure (4,5 mogoče brez prižganega monitorja)

dejvidlj ::

No, to mi pove manj kot nič, če si ne morem frekvence procesorja nastavljat. Rabim prov podatek za C1555, vem da je folk na tem forumu k ma prav ta model in od njih rabim info.
Don`t worry, be happy

St@jler ::

jst mam isto C1555 pa mi baterija drži 4 urce mogoče tud več. To je tko če tipkaš, pa musko zravn poslušaš (na slušalke). Če dam pa kšn film pa to je pa 2 urce max.

dejvidlj ::

Pa maš XP in uporabljaš kakšn posebn program za varčevanjem z baterijo al sam to kar je v Winsih? En zasebn mail sem ti poslal za en program Quick Launcher, ki ga js nisem našel na priloženih CD-jih.
Don`t worry, be happy

neoto ::

si pogledal na aopen-ovi strani (ki proizvaja te solonote), za katero sem ti link poslal? Tam imaš vse, tudi tisto, kar ni na cd-jih!

dejvidlj ::

C1555 sploh ni na sezmanu.
Don`t worry, be happy

Caligula ::

v search daj

dejvidlj ::

Nič ne najde:D
Don`t worry, be happy

jRk0 ::

Ma popizdo bom. Kako za vraga dobis ven smotano barvno sliko????
Na teveju sem vse nastavitve pogledal, prestavljal iz ntsc v pal na notebooku in teveju, prerezal adpater in zice drugace zvezal, ma res vec ne vem kaj za vraga morm naret.
You fuck up once, you loose two teeth.

Gandalfar ::

kaj pa un tvtool thingie?

neoto ::

a ni tvtool sam za nvidio?

Damjan Jagar ::

TvTool je na žalost za nVidio...

Tudi men počasi dopeesdeva tale problem. Ravnokar sem bil v lokalni elektro štacuni in to z laptopom. Preizkusil sem vse možne kable. Od cenejših do kvalitetnejših činčov, s-video kablov v kombinaciji z scartom.

Naslednja možna rešitev ki sem jo zasledil v temi PC na TV - Splošni nasveti je vgradnja kondenzatorja. Postopek je s slikami prikazan na tej strani. Ker vidim, da si malo štromarja bi te prosil če lahko še to probaš. V veliko primerih je folk potem prišel do barve.

Še eno upanje je pa odgovor uporabnika eDDi (v isti temi), ki je napisal tole:

Citat:
-----------------------------------------------------------------------------------
evo fantje, po dolgem iskanju sem le našel rešitev...

probal sem pet različnih kablov z različnimi preklopi, bla bla...

na koncu sem šel v redline in so mi tm skup nekot zlotal in stvar zdej fenomenalno dela... in ne nobenga kondlca niso vmes dajal...

če bo kdo še rabil, da mu muke skrajšam:

Redline
Cesta na Brdo 49
Ljubljana
GSM: 041/603-687

LP, Edi

-----------------------------------------------------------------------------------
Konec citata

jRkO: si iz LJ in bi lahko šel probat ta kabel oz. poizkusil spacati scart adapter? Poročaj...
http://jagar.si

Zgodovina sprememb…

jRk0 ::

Studiram v ljubljani sicer, samo zdaj mamo "pocitnice" pa sem na ptuju. Drugi teden grem gor. Bom probal poiskat to stacuno:) pa v lj mam svoj osebni komp in bom vzel od tam se oni adapter iz s video na cinc, mogoce pa bo delal. Pa se ta adapter bom probal na svojem compu.

Drugac pa, jutri bom se vse konektorje razdr in se igral z zicami. Mogoce bo kaj :D
You fuck up once, you loose two teeth.

Damjan Jagar ::

Sem klical v Redline in se mi je oglasil prijazen fant/možakar. Opisal sem mu problem in mi je predlagal da naj se do njih oglasim z laptopom in bomo gor na njihovih TVjih sprobali že narejene/prirejene kable če pa noben ne bo ql mi ga bojo pa ekstra zlotali. Se bom jutri al pa v sredo tja oglasil. Tko da upam na najbolje!

Edit: jRkO, poizkusil sem tudi z adapterjem iz s-video na činč - brez uspeha.
http://jagar.si

Zgodovina sprememb…

jRk0 ::

kewl, porocaj:D pa ceno povej pol:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Damjan Jagar ::

Končno dobil barve! :D

Oglasil sem se v Redline kjer je deloval že prvi (nepredelan) kabel. Prinesel sem laptopa, tam pa imajo TV za testiranje. Preizkusili smo kabel ki je direkt iz s-video v scart (brez adapterjev) in stvar je delovala. Prej je bil očitno problem ker sem uporabil kabel in scart adapter. Fantje so rekli da se je pri tem očitno pač izubil določen del signala. Delovalo je tudi doma, čeprav nisem bil čisto prepričan da bo stvar špilala. Za 3m kabel sem dal 1800 SIT, moram pa povedati da so fantje res prijazni in ustrežljivi. Če bo kdo želel lahko tudi nalimam fotko kabla.

Nisem se sicer dosti ubadal s tem ker sem pozno prišel domov, ampak imam probleme ker na TV ne dobim cele slike (imam extended desktop). Sem se malo špilal in poizkusil nastaviti na 800*600 vendar nisem bil uspešen. Clone mode sicer deluje normalno. Kje/kako to nastavim? jRk0?
http://jagar.si

Zgodovina sprememb…

jRk0 ::

aa, kewl:D nic, bo treba ocitno it kupit kabel ko bom v lj:)

Drugace pa, popolnoma razsirjene slike jaz niti na svojem osebnem compu nimam. Tu pa jo lahko nekako dobis, ce izberes kljukico do roba, samo ti odreze nekaj minimalnega, ce se ne motim:) vsaj tolko sem videl, ko sem se igral z nastavitvami zaradi crnobele slike:)
You fuck up once, you loose two teeth.

Damjan Jagar ::

Si nabavil kabel? Špila?
http://jagar.si
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prestigio prenosnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19517405 (9581) Utk
»

NUJNO: Kaj meniš o prenosniku TroNote T95-CWD ?

Oddelek: Kaj kupiti
312729 (2010) Utk
»

Kateri PRENOSNIK kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
222802 (2335) Arthur
»

Kateri prenosnik vzeti?

Oddelek: Kaj kupiti
453294 (2079) Lex
»

LAPTOP nakup

Oddelek: Kaj kupiti
191811 (1379) DSmidgy

Več podobnih tem