» »

Kaksni so ti SOLOnote prenosniki?

Kaksni so ti SOLOnote prenosniki?

1
2
3

St@jler ::

no zdej sm počas začel ugotavlat kaj bi lahko blo bolš na moju C1555.
Glavna stvar k me mot je to, da je zaslov spodi bl svetel kukr navrh. Ni enakomerno osvetljen.
Zdej nevem a se to pojavla pr useh prenosnikih al je neki narobe ??
:| :O

ALT ::

hmmm... na mojem P1557 pise da je bil narejen na filipinih.. tak da ce ze niso niti spodnjeg pokrova prsraufal v sloveniji pol res ne vem ka so nardil da mu lahko recejo domac proizvod..

B-D_, kje ti lahko nastavis hitrost cdroma? js nisem dobil nobenega programa za nadzor prenosnika.. tako da ne morem nic nastavit..

moj ekran se mi zdi enakomerno osvetljen, locljivost nje neverjetna, tak da sm kr zadovoljn.. hitrost centrinota je tudi super, baterija mi pa je ze po 1. polnjenju zdrzala okoli 3,5h, tako da cez par naslednjih polnjenj bo po moje krepko presegla 4h..

hm, js sm dubu v skatli od prenosnika polek se majhno samolepilno srebrno ploscico, enake velikosti kot solonote znak na pokrovu.. tak da sm uno nalepko (meni osebno je zelo grda) odstranu in nalepu gor to srebrno ploscico, pase kot ulita.. sj po moje tut je narjena za to :) na njo sm pa se nalepu nalepko intel pentium M inside ki jo dobis zraven :) tak da vseskup zgleda kr dobr.. v primerjavi z uno solonote nalepko pri kateri sm meu obcutek da drzim v rokah igraco za 10letne otroke..

zanima pa me se kolk baterije trosi prenosnik v hibernate stanju? se splaca to uporabit ce ga 5min nekam neses? kak je z diskom in ostalimi stvarmi ce so pod napetostjo in jih prenasas naokoli? oz kak je sploh z obcutljivostjo prenosnikov? sicer ga ne mislim metat na tla, ampak tolk za info da vem za kaj se moram tepst po glavi ko se zgodi in za kaj ne :)

BaRtMaN ::

Prenosnik normalno ni proizveden v Sloveniji, saj pri nas ni takih tovarn, bučko. Je pa sestavljen pri nas, namesto da se uvaža že sestavljene prenosnike znanih firm.

ALT ::

hehe.. sj nism reku da so karkol nardil tle, sam ce bi ga sestavl pa nalepjo svojo znamko gor, bi blo normalno da se na nalepki odspod pise slovenia.. ni pa nikjer znamenja da bi blo kj tle narjen.. no sj ni vazno.. ve kdo za kake programe za nadzor njega? :)

SasoS ::

V hibernate ti ne troši nič, saj je ugasnjen (vsebina rama se zapiše na disk in nato prebere nazaj), verjetno si mislil suspend? Naj bi zdržal okoli 1 dan. Prenosnik načeloma suspendiraš preden ga nosiš naokoli. Diski naj bi sicer bili malce manj občutljivi kot njihovi namizni bratci, a vseeno, princip delovanja je isti - glava še vedno lebdi nad magnetno površino in malo večji sunek jo bo zaril notr, kar vsekakor ni zdravo ne za disk ne za podatke :D

okfec ::

Enaki prenosniki kot so SOLOnote so tudi Prestigio - pri obeh je OEM proizvajalec AOPEN s taiwana (preverjeno), torej ohisje, DVD/CD enote, tipkovnica, baterija, kabel in to. Zanimivo je to, da mojstri iz Monitorja niso opazili podobnosti oziroma enakosti med racunalnikoma (kar se vidi tudi pri konfiguracijah), sicer sta pa obe znamki dobili DOber nakup, samo ne v istih stevilkah.

Zdi se mi pa, da trenutno imajo Prestigio prenosniki boljše cene. Sem dobil predracun od www.nakupovanje.net in je bil Prestigio Centrino 1.5 2MB, Radeon 9600 64MB, 60GB 5400 rpm, z DVD/RW pekacem okol 345.000 SIT z DDV. Mislim, da te cene nimajo na strani, sem pa zaprosil za predracun pa so mi dali tako ceno.

LuckyStrike ::

Zadnje čase tudi jaz lovim prenosnike, moral bi si enega kupit. No, v oči me je zbodlo sledeče:
med recnzijami v Monitorju sem opazil da ima SoloNote model P1557 malo drugačne karakteristike kot tisti, ki ga dejansko prodajajo? Model je sicer ocenje kot dober, ampak fora je v tem da se ga ne da kupit.

V Monitorju je podana ocena za P1557A, ki ima DVD pekač, 855PM čipovje, 802.11g wirelass lan. Maloprodajna cena 360k SIT.

No, zaenkrat sem v trgovinah zasledil le P1557P: DVD&CDRW combo, 802.11b w. lan... Maloprodajna cena (Malcom, nakupovanje.net) tam okoli 350k.

Torej, a model P1557A še ni prišel v trgovine a gre za nateg?
Ve kod kaj o tem ?


lpi

BaRtMaN ::

Zgleda, da prodajalci niso zainteresirani za ta model (!?). Elkotrex distribuira te prenosnike, vprašaj, čer lahko pri njih kupiš: www.elkotex.si

LuckyStrike ::

Sem preveril. Prodaja se varianta, ki je opisana v Monitorju, le da imajo prodajalci (vsaj tisti, ki sem jih jaz pogledal) na svojih straneh neke stare specifikacije. Je pa res da varianta z DVD pisačem stane nekoliko več...

lpi

BaRtMaN ::

Aaaa, toliko o ažurnosti. :)

Jaz tudi za študij kupujem prenosnik, na katerem bi se dalo zaigrati tudi kakšno igro in tale Solonote P1557 zgleda precej fajn.

cryptozaver ::

Tale varjanta se mi zdi zlo zanimiva. Ma DVD burner +/2X in ostalo kar rabis ali malo manj. Cena pa 270 KSIT. Ce hoces met DVD pekac na prenosniku je treba pri konkurenci placat vsaj 100 jurjev vec!

urosh ::

SOLOnote prenosnike dobite tudi v mariboru v aconet štacuni.


Lp

PS: ne, ne prodajam jih in ne ne delam tam :D

okfec ::

Prestigio in Solonote so popolnoma konfigurabilni - torej da se menjati
procesor, ram, disk, opticno enoto, wireless kartico.

Ohisja tipa 1557 ima Radeon 9600, medtem ko ima 1556 integrirano grafiko (govorim o oznakah, ki jih ima Aopen in ne posamezen distributer).

Torej, posameznemu modelu se da spremeniti konfiguracijo, ter za doplacilo zamenjati opticno enoto ali pac karkoli od zgoraj navedenega.

Glede 100k in DVD/RW pa nekako ni res, saj dobis pentium M 1,5 (2 MB cache), 512MB, 60GB in DVD/RW ze za 347000 SIT - in sicer tukaj


---------------------------------------
samo link sem ti spremenil/skrajšal - P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Predator ()

asit ::

Samo za razjasnitev. Prenosniki SOLO NOTE so v Sloveniji samo sestavljeni. Elkotex uvozi barebone ohišja in komponente in nato stvari sestavi skupaj. Zadnje konfiguracije - trenutno dobavljive lahko vedno najdete na naslovu www.asit.si, kategorija oprema-prenosniki, možno je dokupiti različne procesorje, trde diske, ram, dvd pekača in ponekod wireless 802.11b

Gandalfar ::

bolj medklic .. ali kdo ve kako tele tipke na levi strani tipkovnice priredis lastnim aplikacijam. Recimo, da bo namesto OE odpiral Thunderbirda itd.

BaRtMaN ::

Probaj nastavit Thunderbird za privzetega klienta. Meni tako delujejo dodatne tipke na raznih tipkovnicah.

Gandalfar ::

Sem naredil to. Se zmeraj mi OE odpira.

Gandalfar ::

ah, dobiš zraven programček s katerim lahko nastavljaš :8)

aksel ::

Da ne boste preveč pre-hvalili te SoloNote laptope. Imam SoloNote model 1557 . LCD ima neenakomerno osvetljen, poleg tega ima še dva mrtva piksla, ki občasno moteče svetita zeleno-belo. Težavo imam z drsno ploščico za miš, ki je do 15 min po zagonu os. sistema neuporabna, saj miškin kazalec friza in se avtomatsko premika v desni zgornji kot ekrana. Računalnik je v garanciji, pa zal teh stvari ne štejejo za napake k je to kao srednji razred notebooka. Tko da nikoli več ne bom kupoval no-name laptopa:(

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: aksel ()

boštjan ::

aksel,zakaj obstaja zakon o potrošnikih? ko sem še delo v bofu,mi niti na kraj pameti ni prišlo,da bi kaj takega reko stranki,ko mi je prestigota 157 nazaj prinesla
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

grmek ::

Za vse tiste, ki govorite o vzdrzljivosti baterije:
Ali ste ta podatek prebrali iz power properties (klik na ikonco za napajalni kabel v tray bar?) ali rocno izmerili s pomocjo ure?
Meni namrec v WinXP pro noce prikazovati preostali cas delovanja na baterijo, temvec le preostalo energijo v %. Ker mi je to delovalo ze na starem pc z Win2000, me zanima zakaj na Solonoteu to ne deluje?

LP

Gandalfar ::

Cdrom vedno slabse bere cdje .. :/

Poldi112 ::

Je kdo ze nalozil Linux na ta prenosnik?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

St@jler ::

ja jst mam gor mandrake linux pa dela uredu. A te kej posebi zanima? Sicer jst še nism najdu programa za baterijo, ampak ostalo je pa use O.K.

Poldi112 ::

Ne, to bo cisto zadostovalo, hvala.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Damjan Jagar ::

ah, dobiš zraven programček s katerim lahko nastavljaš


O katerem programu ti govoriš?
http://jagar.si

St@jler ::

programček je Launch manager in je na cd-ju k si ga dobu zravn notebooka.

Damjan Jagar ::

Ja... sem ravno listal User`s Guide (laptop je pri punci) in ugotovil da bi lahko bil to omenjeni programčič.

Zdaj me zanima še zgoraj omenjena srebrna "nalepka" ki nadomesti SOLOnote znak. Ste to vsi dobili priloženo? Ker, ali nisem opazil in stran vrgel s škatlo vred, ali pa nisem dobil. Kje točno je bil? V čem pakiran? Ker ta logo je res obupen in moram zamenjati z alternativo.
http://jagar.si

St@jler ::

ja jst ga tud nism dobu. Sam mislm da dobiš to sam pr unih P1... prenosnikih, da pr C ni...

Damjan Jagar ::

Imam P1557 G pa nisem dobil. Ostali? Lahko še navedete kateri model imate? Ker se mi gre res za ta dodatek... :8)
http://jagar.si

St@jler ::

ja sej jst bi tud zamenu tega gumjastga...zgleda notebook k ena igračka :'(

dejvidlj ::

Tudi jaz bi imel eno vprašanje glede Solonote-a in sicer o bateriji(model C1556C). Z inštalacijo sistema še nisem začel, ker želim najprej tole razčistiti. Pri nakupu novega laptopa je pisalo v priloženih slovenskih navodilih, da bi se moral prvič polniti obvezno 16 ur. Sam sem ga priklopil na polnjenje in se sploh ni polnil(lučka ni utripala). Sem si mislil, očitno je že napolnjen in sem ga za hec prižgal in ga tako pustil ca. 15 minut. Potem sem ga priključil na štrom, da bi videl, če se zdaj kakšna lučka prižge in res se je prižgala. V petih minutah ali še manj je lučka spet ugasnila, sklepam, da se je takrat baterija napolnila. Zanima me zakaj naj bi se prvič baterija sploh polnila 16 ur, saj gre v končni fazi za litij-ionske baterije in zanje naj ne bi veljalo, da jih je potrebno na začetku polniti tako dolgo. Tudi v tujih navodilih nisem nikjer zasledil, da bi bilo treba baterijo prvič polniti dlje kot kaže indikator polnjenja. Je pa priporočljivo, da prvič baterijo do konca sprazniš in nato še 2x ponoviš cikel polnjenja in praznjenja, da potem bolje deluje. Enako velja, če baterije dlje ne uporabljaš, da se pač celice bolje "ogrejejo" pri začetnih polnjenjih. Kasneje ob normalni rabi ne bi smelo škoditi, če se dopolni, samo življenjska doba litij-ionskih baterij je okoli 400 polnjenj, tako da tudi v tem pogledu ne gre pretiravati. Samo to okoli 16-urnega prvega polnjenja mi pa res ni jasno... Zanima me še koliko časa približno zdrži baterija na tem modelu ob surfanju po netu in poslušanju muske.
Don`t worry, be happy

nodes ::

16 ur piše zato ker ne škodi.
je pa totalni stereotip

jRk0 ::

trenutno kaze 11% baterije, pa ga uporabljam 3 ure pa pol. ves cas se vrti winamp pa surfam in ircam zraven, pa zunanja opticna mis je prikloplena (ce tista diodica sploh kaj vzame, heh)

je pa model 1556 P.


pa zanima me a lahko vtaknes slusalke v tisti opticni izhod, ki rdece sveti?:)

drugace mi je pa kar kul, res pa je da lcd ni lih cisto enakomerno osvetljen:) pa dobro, lcd-ji mi itak grejo na zivce. se od cimra LG 17" mi gre na zivce...prav tako ni lih najlepse na svetu osvetljen
You fuck up once, you loose two teeth.

dejvidlj ::

Mene pa zanima še, če je možno Solonote uporabljati tudi brez akumulatorja, tako da je priključen le na električno napajanje? Nisem še poskusil, če je možno, bi bilo pa po mojem fajn, ker se s tem manj uničuje baterija, če ga imaš večino časa priključenega na adapter. Zanimivo je tudi, da v navodilih, ki so priložena prenosniku, priporočajo, da je računalnik priključen na zunanje napajanje, če je le možno, ker se s tem tudi ohranja baterija polna oz. jo dopolnjuje, ko pada napetost v njej. Pri Anni-ju pa mi je model, ki servisira prenosnike rekel, da je treba čim več z baterijo delati in da ni dobro, da je ves čas priključena na adapter. Bi mi lahko kdo iz lastnih izkušenj razložil kaj je po njegovem najbolje za čim daljšo življenjsko dobo baterij. Kakšna je pa kaj cena akumulatorjev za prenosnike, mogoče kar konkretno za Solonote?
Don`t worry, be happy

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dejvidlj ()

neoto ::

Zdaj imam Solonota že nekaj mesecev in se mu čisto nič ne pozna, da ga imam priključenega na adapter. Pač vsak teden ga enkrat spraznem do konca, pa potem napolnem, baterija pa zdrži nekaj čez 4 ure do 4 ure in pol.
Razočaran sem edino nad zaslonom, saj so barve blede, nastavitve za radeona pa ne morejo tega popraviti. Osvetljenost je, mimogrede, dokaj enakomerna.
Še nekaj: Se vam tudi cel računalnik malo maje? Desna stran mi ne deluje ravno nekam robustno, trdno...

St@jler ::

ja men se tud pokrov oz. ekran nekam maje na desni strani..pa dvd-rom tud ni neka kakovostna zadeva
glede slušalk pa jih lahko mirno uštekaš tm k lučka svet k mislm da tist sploh ni optični izhod, je sam označen da veš kam morš uštekat k je tok neumn postavlen uzadi.

jRk0 ::

No, pol ke kombiniran izhod ocitno:) pise da ma optical out, tako da tudi to je ocitno:)


btw, enih par death pixlov je tudi ze:)

a ti pri prenosnikih sploh ka menjajo ce mas mrtve pike?
You fuck up once, you loose two teeth.

Caligula ::

16 ur ni stereotip. Pri Li-ionskih baterijah je to potreba, ce bi rad mel baterijo s polno kapaciteto.
Sploh na zacetku je dobro, da se 3krat povsem izprazni in polni tam okoli 16 ur vsakic, ce je le mozno.

Tisti, ki je to naredil ima bolj zmogljivo baterijo od tistega, ki tega ni.

To velja za vse Li-ionske baterije.

dejvidlj ::

No, sem se odločil, da baterijo vseeno polnim 16 ur, škodilo verjetno ne bo. Upam samo, da ni škodilo že tistih 10-15 minut, ko sem imel računalnik prižgan, da sem stestiral, če indikator sploh sveti. Še vedno pa mi nihče ni odgovoril, če se da Solonote-a uporabljati tudi brez adapterja? Vem, da bi malce čudno stal brez nogice na eni strani, a kakšne podloge ni problem nastaviti namesto nje:)) .
Don`t worry, be happy

Gandalfar ::

probi? :)

dejvidlj ::

To tudi nameravam probat, samo trenutno se mi baterija polni v laptopu in ne želim prekinjati:) Sem pač radovedne sorte in me zanima, če je kdo že probal; kolega mi je zatrdil, da bi moral delati tudi brez akumulatorja pa me zanima, če je to res še predno se moj laptop do konca napolni.
Don`t worry, be happy

SasoS ::

Ja, I'm pretty sure da sem svojega najprej sprobal brez baterije, potem pa filal 16 ur :D

btw: nisem ziher, ampak se mi zdi da sem nekje bral da na začetku indikator še ni umirjen in zato kaže polno baterijo kljub temu da se še polne...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

dejvidlj ::

Hvala ti za odgovor, to me je zanimalo:)) Glede tega indikatorja mi pa še zdaj ni jasno, pri meni se laptop polni že 2 uri in pol pa še vedno nič ne sveti indikator, hkrati je pa povsem hladen tudi adapter, tko da kaj se polni še zdaj ne vem:D Enako je tudi pri mobilcih, pri Ericssonih še zdaj piše z rumeno nalepko na škatli aparatov, da je obvezno treba polniti prvič aparat 16 ur, medtem ko na drugi strani pri Telerayu(Nokia) serviserji zagotavljajo, da aparata ni potrebno polniti dosti več kot kaže indikator. Zdej pa vedi kaj je res in kaj ne.
Don`t worry, be happy

Damjan Jagar ::

Kako zdaj z baterijo ravnat? Čimveč na štrom delat? Enkrat na teden spraznit? Kako je s tem?
http://jagar.si

St@jler ::

če uporablaš notebook večinoma za pisarniško delo (namest PCja) poj dej baterijo vn pa ga mej sam na lajtngi. Drgač pa pomojem lahko polniš po želji... pomojem no :))

Mam pa jst še eno vprašanje. Ker nism kupu P verzije solonotea (butl) nimam notr vgrenjga wlana tko da sm kupu posebi kartico. sam je pa problem da zadeva zlo slabo lovi (sm primerjou z drugim prenosnikom k ma vgrajenga). Pa tud problem je k sploh ne reagira na un gumbk k ga mam na notebooku za wireles. A je možno da ma vseen vgrajene antene recimo v monitorju pa da jih s tem gumbom usposobš..??

Gandalfar ::

http://www.apple.com/batteries/

kle je tko lepo, pisano razlozeno :)

boštjan ::

A je možno da ma vseen vgrajene antene recimo v monitorju pa da jih s tem gumbom usposobš..??

poglej pod omrežne nastavitve ali device manager
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

jRk0 ::

Dela brez baterije cist normalno:) Samo je pol se ful lazji spredaj, pa ce ga ne primer ko lcd premikas se prevrze:)

Meni je pa zal da foter ni vzel kaksnega z boljso graficno:) tale intelova je krneki, ceprav ma 64 rama:>
You fuck up once, you loose two teeth.

jRk0 ::

Am, sem kupil kabl za tv out s-video -> cinc -> scart. Enako kot mam na normalnem pcju. In slika je, ampak je samo crnobela. Sem oba scarta na tvju probal pa je isto.

Ne vem, kaj bi se moral nastavit? Na PAL B sem dal, je pa tudi na NTSC enako, celo slika je:D kar je malo cudno:)
You fuck up once, you loose two teeth.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prestigio prenosnik (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19517435 (9611) Utk
»

NUJNO: Kaj meniš o prenosniku TroNote T95-CWD ?

Oddelek: Kaj kupiti
312733 (2014) Utk
»

Kateri PRENOSNIK kupiti ?

Oddelek: Kaj kupiti
222810 (2343) Arthur
»

Kateri prenosnik vzeti?

Oddelek: Kaj kupiti
453297 (2082) Lex
»

LAPTOP nakup

Oddelek: Kaj kupiti
191814 (1382) DSmidgy

Več podobnih tem