» »

Kako si predstavljate prihodnost ?

Kako si predstavljate prihodnost ?

SLOWWWeb.net ::

No jaz komaj čakam na tiste prave računalniške simulatorje, kjer se boš lahko v prvi osebni zadevščini streljal in znašal nad nasprotnikom. Če te bo nasprotnik ustrelil, da boš "čutil" kako ti je zadal rano,...>:D ,... da se bomo lahko peljali na drugi planet, da bo možno življenje na vesoljski ladji,...

Thomas ::

Prav veliko "klasične" prihodnosti pred nami ni. Kakšnih 20 let.

Potem bo Singularnost, ki bo pokazala kaj je to kulturni šok. Meddrugim.

Če hočeš vedeti - preberi PROTOKOL.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

rc-car ::

Po mojem bo, ce bo do tega prislo, VR (virtual reality - navidezna resnicnost) zelo podobna tistemu v The Matrix. Zakaj? Ker je najlazje da dobis signal - drazljaj direkt v mozgane, kot pa da gre vse skupaj preko cutil v roki, nogi, ocesu, usesu..
Morda res ne bos dobil 20 cm spice v zadnjo stran glave, ampak se bos nekako prikljucil in dobil signale direkt v mozgane..

0:)
Nothings gonna stop me now, I'm breaking the rules, I'm gonna do it if its not allowed

Lej - možgani so samo substrat, na katerem se izvajaš. Nima smisla, če lahko zamenjaš substrat, da bi obdržal starega.

VR - vsekakor. Vendar ne z nekimi kabli napeljaninimi iz računalnika v neko truplo iz mesa.

Pač pa upload. In še enkrat upload. V "VR" realnejšo od tele realnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

SLOWWWeb.net ::

E, takšno realnost jaz pričakujem :D . Si predstavljaete kakšen užitek bi bilo to igrati igrice?

tha_man ::

Problem pri Matrix-style:D načinu je, da je tisto zate ni igrica, ampak realno življenje, in kot tako prav nič bolj zabavno ali uživantsko kot tole sedaj...

Zakaj ne bo Matrix style future?

Oziroma, zakaj future ne bo Matrix style.

En sam razlog je že dovoljšen. Razlog, ki sem ga navedel v PROTOKOLu s citiranjem Michaela.

Namreč, da en sam obrok hrane za človeka porabi toliko proste entalpije (energije recimo), kot jo v "VR" porabi civilizacija z bilijonom pripadnikov v bilijonu let. Od katerih se vsi kar precej grejo. In za katere vse je še precej bolj realno, kot je za tele tule.

:)

No, tud če se uploadaš in telesa več nimaš sploh, je tisto še vedno samo življenje, ne igra (oz. zabava), prav tako kot tole sedaj (pa čeprav bolj 'popolno').

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tha_man ()

Življenje, seveda. Toda (še) bolj zabavno in lepo in zanimivo in izpolnjujoče od katerekoli tukajšnje igre. Od vseh skupaj.

Kje je pa kakšna odgovornost in resnost? Kakšna skrb sploh?

Ne rabiš.

8-)

Vse lepo in prav, ampak meni to zveni malce enolično, ali vsaj dolgočasno. Recimo da si tukaj car, kateremu vsi strežejo, imaš vse kar si zaželiš, nimaš prav nobene skrbi (tudi ne veš da so po svetu vojne itd.), poleg tega pa si še nesmrten. Vedno počneš eno in isto. Sicer tisto kar ti je najbolj všeč, ampak vsake, še tako lepe stvari se človek naveliča. Res da zaradi nesmrtnosti lahko preizkusiš veliko več stvari kot sedaj, ampak sčasoma res ne veš več kaj bi delal. Potem nastopi dolgčas, temu pa vsi vemo kaj sledi: zamorjenost, sitnost,...

Kako naj bi blo to drugače če si uploadan v protokol, kjer je vse sicer še lepše, skoraj popolno... ampak dolgčas bo vseeno nastopil. Ali pač?

Sem ti odgovoril v PROTOKOLu - tha_man.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Živimo v simulaciji? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
11412130 (8260) Saladin
»

V naslednjih pedeset letih (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
745734 (3882) sidd
»

Večno življenje (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
39321624 (15801) Thomas
»

Matrix 3: Revolutions Trailer (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
13110523 (8782) JP

Več podobnih tem