Forum » Informacijska varnost » Nvidia ActiveArmor Firewall
Nvidia ActiveArmor Firewall
pozitron ::
Zdravo.
Čeprav mam nforce4 plato že skor 2 leti nisem nikol uporabljal active armor-ja, sedaj sem malo sprobal in se mi zdi kr vredu, ni nobenih problemov zaenkrat. Pa me zanima, če kdo od vas tut uporablja to pa kakšne ma kej izkušnje, pa če res kej boljš kot softwerski firewall, glede na to, da naj bi bil kombinacija med hard in softwerskim?
Čeprav mam nforce4 plato že skor 2 leti nisem nikol uporabljal active armor-ja, sedaj sem malo sprobal in se mi zdi kr vredu, ni nobenih problemov zaenkrat. Pa me zanima, če kdo od vas tut uporablja to pa kakšne ma kej izkušnje, pa če res kej boljš kot softwerski firewall, glede na to, da naj bi bil kombinacija med hard in softwerskim?
pozitron ::
Sej utorrent sem sprobu, pa dela vse ok tut dht, zaenkrat. Pa mam profil na high, mal mi čudn ker tut ni blo treba nič portov pa pravil postavlat sam allow pa je vse ok. Tut xfire, pa cod2 lepo dela. Zanima me sam, če je kej bol varen, ko je hardwersk firewall kao?
netanyahu ::
ActiveArmor @ Wiki:
Unfortunately is is essentially broken in its current implementation, with serious issues with data corruption. It is so bad that programs such as uTorrent actually warn users at start up to disable it.Novejše plate ga tako ali tako nimajo več, na tistih, ki ga imajo, pa novejši gonilniki večino funkcij izvajajo programsko, ker je zaradi napak strojni del kvaril podatke. Torej, izklopi zadevo.
Zheegec ::
Dober koncept strašno slaba implementacije - obvezno odstraniti vse sledove NV firewalla, ker povzroča cel kup problemov, večina jih sploh ni povezanih s samim firewallom (naključni programi ne delujejo, čeprav ne dostopajo do spleta).
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
T(he) Boss ::
Uh, to pa je lepo videt (no, niti ne), ampak sam se tudi trudim s tem firewallom, da sploph kaj deluje morem nastavit na "antihacking only", pa se kljub temu ga ne morem prepricat, da bi puscal promet skozi za virtualne mrezne kartice, ki jih ustvari VMware. Moti me tudi, da ko spremenis stopnjo varnosti, prekine vse povezave, kar tudi ni najbolj prakticno. Z p2p pa se se nisem ukvarjal
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [P2P] BitTorrent - Naslednja generacija P2P (strani: 1 2 3 4 … 35 36 37 38 )Oddelek: Omrežja in internet | 486407 (36543) | Rias Gremory |
» | [P2P]eMule , eDonkey, Overnet, DC++ & co. (strani: 1 2 3 4 … 69 70 71 72 )Oddelek: Omrežja in internet | 425897 (9181) | Freakylion |
» | Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Informacijska varnost | 131687 (21174) | Qushaak |
» | Težava: uTorrentOddelek: Pomoč in nasveti | 2754 (2501) | mihec23 |
» | Ruter, ki je uporeben tudi za P2P in torrentOddelek: Kaj kupiti | 3750 (2472) | pujsek_ |