» »

Kateri firewall?

Kateri firewall?

OmegaBlue ::

Gotovo ti je ostal kak ključ v registru, ali mogoče kak servis ko si odstranil firewall? Si mogoče namestil kak drug požarni zid.

Edit..
Tole je izgleda znan problem outpost firewalla, tukaj razloži kako stvar popraviti Klik.

Srečno
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

dadooo ::

Sem naredil tako, ampak k... problem ostaja.

dadooo ::

Zakaj mi zone alarm. outpost, comodo pa kater koli firewall upočasni net?..8-O

OmegaBlue ::

na kakšen način..
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

dadooo ::

Ammmm... Strani se počasneje odpirajo, slike se sploh ne odprejo.

dzinks63 ::

:)) Če se ti je sistem toliko pohodil , da dela zelo počasi, potem bo najbrž potrebno formafiranje in ponovna naložitev vsega kar potrebuješ. Pa se najprej dobro pozanimaj katere kombinacije antivirusov in požarnih zidov ter antispyware programov dobro sodelujejo med samo , da ti bo potem lepo gladko teklo in potem pusti pri miru in ne experimentiraj več. Ker ko naložiš 10 ali več različnih kombinacij in jih potem zbrišeš , se računalniku popolnoma zmeša. Tudi sam sem dal to skozi in vem kako je to.

LedStorm+++ ::

Pozdrav... A se da v Vistinem požarnem zidu kako nastavt, da ne programi odzunaj komunicirajo :8)? Sem probal edini meni dober Outpost 2008 (6.0.2175.214.430.270) a mi kreša sistem, če zalaufam Azareusa 3.0.3.4 :\ Zakaj to?
Pingvin :-)

pizdarija1 ::

ZA free sem uporabljal veliko časa nazaj in je bil problem če je bil PC dalj časa prižgan(dan dva, teden) je bila poraba rama ogromna (na začetku 10mb potem okoli 40mb+), v reviji so testirali FW in je pisal da je free zadevca zanič pa sem preašltal na comodo!

Comodo firewall uporabljam od 2.4,2.5 različice okoli pol leta!

@WhiteWolf
Comoda sem imel, pa nisem zadovoljen z njim. Recimo če sem hotel kar koli hostat, sem moral prakticno odpreti ves promet za notri.

Sm hostu apača je blo treba odpret samo port 80 če se prav spomnim!

Slabosti:
-imel sem probleme da me je metal z neta diskonektal če je bil PC dalj časa prižgan!
-cpu je nabijal na 100 ko je bil pržgan utorent

Prednosti:
-žre malo rama in je free

Sicer pa je sedaj zunaj verzija 3 (inštalirau včeraj) in je vizualno čisto spremenjen tako da sem v menijih izgubljen :( utorenta sploh ni bilo treba kako posebej naštimat poraba cpu je bila zelo nizka ram podobno kot v v.2! Trenutno nimam z njim nobenih problemov .

Zgodovina sprememb…

Klemzz ::

@pizdarija1, jst že zelo dolgo uporabljam comodo z uT pa mi nikoli ne nabija cpu pa nikol me ne meče dol z neta...zdej je že v3, sam mi ni tok ušeč, v2.4 je dosti bolša.

Arthur ::

Uporabljam Ghostwall, ki je čisto navaden packet filter, in mi je kul. Moti me pa da je promet za ven praktično nemogoče filtrirat (ne da se nastavljati kateri programi grejo lahko na net in kateri ne).

pizdarija1 ::

@Klemzz intel celeron 600mhz :D mja :\ niti ni čudn z v3 je pa 10-20% tudi meni v3 ni všeč :( nč se ne znajdem v menijih .
Ko sem comodo prvič nainštaleru je delal lepo ko sem pa drugič me je pa stalno metal dol zdej upam da je OK.

Klemzz ::

@pizdarija1, brez potrebe so dodal defense+, jst mam drgač to izkloplen. zaenkrat dela tak k more, poraba cpu 0-5% pri pounem prenosu uT.

Zurbum ::

Ravno gledam, kateri firewall dati na mojo Visto. Do sedaj sem uporabljal ZA, ampak ga zaradi slabih izkušen z visoko porabo RAMa in CPUja, ne mislim več inštalirat. Veliko ljudi uporablja Comodo, pa me zanima, ali ima application control (da te vpraša, ali aplikaciji dovoliš dostop do neta ali ne). Namreč pri sami Visti me zelo moti, da nima človeškega outbound firewalla.

pozitron ::

Comodo ima application control, HIPS and much more.

Zorro ::

Domače branje - Vista firewall control.

Zurbum ::

@Zorro: zanimiva zadeva, ampak me ni prepričal. Motilo me je par stvari, predvsem to, da mi je pri okencu skozi javjlajo, da nek blokiran program hoče na net. OK, sem po navodilih, v registru to izklopil, sedaj pa mi ne sporoča ničesar več. Prav tako se nekateri servisi še vedno veselo pogovarjajo z zunanjim svetom ;)

Drugače pa je za povprečnega uporabnika dobra zadeva, poleg tega, da je free, je zelo dobra "nadgradnja" obstoječega Vista firewall-a.

Čudim se, da M$ ni za outbound connections napravil enako kot za inbound... (glede na to, da je M$, pa verjetno stvar niti ni tako čudna:P )

Zurbum ::

@david: Kako pa je pri Comodu s porabo system resources(poraba RAMa in procesorja)?

pozitron ::

Je že dolgo odkar sem ga uporabljal, nevem katero verzijo sem mel nazadnje. Poraba rama ni bila visoka cca. 20-30mb, me je pa motila poraba cpu-ja, včasih je bila zelo visoka, motilo me je predvsem pri online igranju cod2 (štekal špil), samo to je bilo na athlonu 3000+.

Maximus ::

Poglejte Jetico1 (free) in Jetico2 (plačljiv). Ne porabi veliko rama in cpu powerja. Je precej konfigurabilen.

Zurbum ::

@Maximus: verzija 1 ni več podprta :(, pravtako ne Vista. V verziji 2 je Vista podprta, vendar ni več free... Jetico podpira prepoved na določen hostname ali podpira samo na IP? Samo za info, katero verzijo imaš in kolko RAMa ti trenutno kuri?



@davidx: Kaj pa sedaj uporabljaš?

Tilen ::

spf
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Maximus ::

Mam jetico v2 in mi trenutno kuri: 2.268K + gui: 3.496K. Kolikor vem naj bi prepoved podpiral na nivoju IP-jev. Bi pa mogu dejansko preverit.

Belli ::

Jst uporablam Comodo firewall 3.0 že od beta verzije.Morm ga kr pohvalt da je res dober.Prej sm uporablu Zone alarm free, je biu tud kr dobr sam sm pol zamenu OS za 64bitnga pa ga ta žal ne podpira.Comodo mi porab okol 3,8 MB RAM-a tko da ni zlo požrešn.Prioporočam ga pa predvsem zahtevnejšim uporabnikom ker omogoča veliko finih nastavitev.

LP

Maximus ::

Jaz pa sem presedlal z Outpost na Jetico V2. Fina zadeva. Mi je boljša od Comodo. Ko sem naložil comodo se mi je kompleten sistem upočasnil pa strani je odpiral počasi.

LP!

Klemzz ::

comodo 3.0 je men upočasniu sistem tko da sm back na 2.4 verzijo :)

opeter ::

PCTools Firewall Plus all the way! :) Jaz nimam probleme z upočasnitvijo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

zvitorepec ::

Zelo pregleden test firewall-ov
...še link s tabelo
HOWGH!

Klemzz ::

Po tejle tabeli so Comodo, DSA(?), Kaspersky, Lavasoft, Online Armor, Outpost Pro, Privatefirewall, ZoneAlarm Pro, dobri oz. so največ testou prežvel. Neki izbire pa je.

zvitorepec ::

Jaz sem na podlagi teh testov izbral Outpost Pro
Zaenkrat se mi zdi ok.

Mi je bil pa glede enostavnosti in učinkovitosti zelo všeč Sygate, ampak škoda da so ga ukinili oz. nehali razvijati
HOWGH!

mkoco ::

Hja, če nimaš posebej xDSL/nešto routerja, ki ima v sebi še
firewall (ta je ponavadi linux-based), je izbira
Kaspersky Internet Security super, pa še Antivirus dobiš
zraven. Tudi po tehle testih je zelo dobro ocenjen, pa ima
tudi naprednejše nastavitve in ne upočasnjuje tvojga/mojga
compa...

// odstranjen oglas //

Zgodovina sprememb…

axee ::

Živjo, zanima me če obstajajo kakšni varni testi firewallov, da si ga sam stestiraš

RedStar ::


MKC00 ::

kaj je sploh točna(ciljna) naloga firewalla?
in kateri firewall je po vaše dober, če sem normalen uporabnik interneta(surfanje, igranje igric in ničesar ne "gostim") :D

Hvala in Lp

JacqueS ::

Je mel mogoče še kdo problem s Comodo Firewallom (predvsem v navezi z NOD-om)? Jaz sem namreč danes naložil najnovejšo verzijo NOD-a, nato pa še Comodo Firewall in pa Comodo Anti-spam in mi je po domače povedano nekaj "sfukalo" računalnik. Bilo je namreč tak, da ko sem naložil NOD-a in nato firewall, mi je sprva šlo vse kul, ko sem pa inštaliral še anti-spam, mi je pa ob ponovnem zagonu rabilo več časa, da se vse skup Windowsih naloži oz. da se je dalo iti npr. na net. NOD mi je že tudi javljal, da se je IMON updejtal in da je potrebno znova zagnati računalnik. Po ponovnem zagonu je blo vse isto, nekaj je pisalo za svchost.exe pa še nekaj (se ne spomnim, kaj točno). Zato sem se pač odločil, da uninštaliram firewall in ob spet ponovnem zagonu mi je rabilo še več časa, da pridem v Windowse, tam mi pa sploh ni šlo zagnati nobene aplikacije, niti obnovitve sistema, skratka nič. Sistem sem sicer potem obnovil v safe modu in sem nazaj na Bit Defenderju.

Je mel mogoče še kdo kombinacijo teh treh programov pa mu je delalo to probleme? Ker zdaj ne vem, če je bilo to slučajno kaj pri inštalaciji ali skupaj ne dela kul. Comodo Firewall pa sumim zato, ker me je tudi za svchost.exe proces vprašal, ali naj ga dovolim, in ga seveda sem, ampak sem nekako potem predvideval, da je vseeno ta program nekaj zjebal.


iste probleme sem imel jaz v visti, potem sem uninštaliral COMODO in si naložil PC tools firewall, ampak..jebemtiš, kjub temu da sem imel COMODO uninštaliran, mi je PC tools javil, da ga imam gor...

WTF??? komu kaj jasno?

sedaj imam čisto zmedeno vse...

blackbfm ::

Router je najboljša zaščita.

vir ::

Instaliral sem Comodo Firewall Free. Zanima me kako se v njem blokira nek program za katerga nočeš da dostopa do interneta?

Prometnik ::

Pozdravljeni,

iščem nadomestni firewall za dobri stari Agnitum Outpost Firewall.

Nova verzija je bila (ko sem sprobal 2008) počasna, zadelana z neuporabnimi funkcijami in vsake-tolko mi je žrla vse do 100% CPUja. Stara verzija (3.0), ki je res zakon, pa mi občasno povzroči BSOD (blue screene).

Rad bi torej firewall z naslednjimi lastnostmi:

1. da ima pravila (filtre) glede na posamezno aplikacijo (EXE datoteko) - vsakemu programu določiš, ali lahko ali ne more dostopat do neta. Zaželjene so tudi podrobne nastavitve (na katere porte, naslove,...)

2. da ima globalna pravila, ki veljajo za vse EXE datoteke,

3. če se da, da ima opcije: block all, rules, allow all (kot outpost).

4. porabi malo sistemskih zmogljivosti in nima preveč bloatwara (samo bistvene komponente!)

V poštev pridejo firewalli, ki ustrezajo vsaj točkama 1. in 4.
Hvala!

Klemzz ::

Probi comodo, ma kar rabiš, točka 1 in 4.

Prometnik ::

Kaj pa kateri drugi, comodo mi je antipatičen in štorast.

jan01 ::

Revenant ::

comodota sem ime zelo dolgo, zelo bil zadovoljen in ga bi imel še naprej, a je vedno začel po parih tednih namestitve pri zaprtju fifefoxa nabijati cpu na 100%, natančneje cmdagent.exe

Kar mi je dojadilo.


Sedaj imam osnovno basic free požarno zaščito, davno pozabljeni ZoneAlarm. Zadovoljen zelo! Fantasičen program, otročje enostaven in učinkovit. Kdog ima pomisleke glede zadnjega, naj si priklika konkretne teste firewallov.
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.

Bolf3nk ::

Zdravo, mene pa zanima, če sta routerjev firewall + firewall od viste dovolj, ali še je potrebno namestit kak free firewall (zone alarm, comodo)?

blackbfm ::

To je dovolj. Z ostalimi programi si samo zasvinjaš sistem.

Domini ::

Uni k jamrate za Comodota, se ga naučte uporabljat. Redno je treba pucat pending files, redno pucat my safe files, dovolit cmdagent.exeju dostop do interneta ker je to update aplikacija za Comodota, pravila mate pa že usa urejena v Predefined Rules kjer si izberete Only Outbound, Block Everything, Only Inbound, Email, ....
Mate tud forum kjer vam z veseljem pomagajo in še poleg tega če hočte Comodo firewall ali pa kerga druzga res izkoristt je treba bit bolj "advanced" glede pravil in usega. Men dela super že dolgo in mi internet dela kot se šika pa imam v firefoxu kepo addonou in dodatkou ... HIPS ne izklaplat, ...


LP
Asus Rampage Formula X48, Core 2 Quad Q9300, Ballistic Tracer Black 2Gb 1066,
Asus Nvidia GTX280 1GB, Western Digital 750GB, Thermaltake Shark, LC8850 850W

wwwampy ::

Jaz uporabljam kar Norton Internet Security 2009 in njegov firewall. Deluje brez problema.

neskoncno ::

Jaz uporabljam Comodo 3.99 je eden najboljših zastonjskih firewallov. Omogoča ti da ga uporabljaš skupaj z njihovim antivirusom al pa samo firewall. Za navadne uporabnike je tudi windows firewall dovolj.
Priporočil bi ti naslednje zastonjske firewalle:

Comodo
Sunbelt/Kerio
Agnitum
ZoneAlarm
Ashampoo

Za dobro zaščito ti pa priporočam ZoneAlarm ali pa Comodo pro verzijo katero se plača in je zagotovo velik boljša.

jan01 ::

@neskoncno
Pozabil si še enega asa: online armor.

alesp56 ::

Morem rečt da sem dobil licenco za OnlineArmor za en PC pred cca pol leta in sem uporabljal zadevo konstantno ampak mi je dvigalo pritisk da je blo hudo. Mašina je štekala, firewall se je usuval da je bilo veselje(primer... samodejni update določene aplikacije brez moje prisotnosti, ki zahteva potrditev povezave -> mašina totalno zasedena, crash internetne povezave, crash firewalla itd itd), firewall je pozabljal svoje lastne nastavitve...
Moj zaključek je bil sicer da je kot sam firewall dober ampak z ogromno bug-i in težavami, zato ga ne priporočam tako zelo kot se to piše v raznih testih in review-ih...
in to je to...

Xserces ::

kwa pa ksn outpost firewall??
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

nitrox ::

outpost za win
ipchains/iptables
cisco/juniper


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Symantec bo ukinil brezplačni Sygate požarni zid

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
333942 (2962) Urus
»

kateri firewall v sožitju z P2P??

Oddelek: Programska oprema
292071 (1539) Jst
»

kateri firewall?

Oddelek: Programska oprema
231586 (1303) freserovski
»

Najboljši firewall

Oddelek: Omrežja in internet
111984 (1847) romario
»

Kateri Firewall priporocate in zakaj?

Oddelek: Pomoč in nasveti
272449 (1920) ferjan

Več podobnih tem