» »

Kateri napajalnik PSU priporocate za Core 2 DUO (500-600W)?

Kateri napajalnik PSU priporocate za Core 2 DUO (500-600W)?

1
2
3 4

joker16_7 ::

JIM22 in AngelOfDeath: Nima se smisla z njim prepirat. Nekaterim ne moreš in jim je nesmiselno skos nekaj nasprotovati, če ne vedo kaj govorijo.
Calligula: Nihče ni govoril o Galaxyju. Rekel sem pač, da je najboljši napajalnik. Tistemu, ki je pa to temo odprl pa sem svetoval za vzame 500 watnega Liberty-ja. Cena LC-ja je približno pol manjša ali pa še to ne. Enermax napajalniki so pa, tako kot so ti že JIM in nekateri drugi povedali žal boljši kar se tiče poganjanja močnejše in malo, ni nujno nekaj v ekstrem, navite mašine. Glede tega imam v mislih nekje 2-4GB rama, katera koli od Geforce 8800 in pa nek C2D 6400 ali pa 6600 navit CPU. Redki so tisti ki uspejo to poganjat z LC-jem. Imajo pač srečo z samim primerkom. >:D
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

joker16_7 ::

Kot cenovna primerjava z ene najbolj obiskanih spletnih trgovin, posebej zate Calligula:
- LC Power 480W
- Enermax Liberty 500W

P.S. Izbira je vaša, iz celotne teme ste tako lahko že ugotovili kaj vam je ljubše.......;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joker16_7 ()

DominusSLO ::

joker wrote: Glede tega imam v mislih nekje 2-4GB rama, katera koli od Geforce 8800 in pa nek C2D 6400 ali pa 6600 navit CPU. Redki so tisti ki uspejo to poganjat z LC-jem. Imajo pač srečo z samim primerkom. >:D


Ampak ti pa res malo nakladaš;) Nehaj prosim, ker tako diskreditiraš vse anti-calligula borce :D

LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

AngelOfDeath ::

@joker16_7

mimovrste ima samo 1 leto garancije pri AGT je cenejši in s 3 leti garancije :)
edit: Slovnica

ciper ::

Vsi govorite o nekih močeh (W - vatih) napajalcev, noben pa ne omenja recimo obremenitve/moči, ki jo računalnik porabi/porablja pri delovanju normalnem/navitem sistemu. Jaz sem si omislil napajalnik Yesico SILENTCOOL 560W (https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop..., ki na zadnji strani napajalnika prikazuje trenutno moč (v vatih (W)), ki jo napajalnik daje. Lastim si opterona 180 (socket 939, 2.4GHz, dual core), matična nForce4 Ultra, 2x 1Gb DDR 400, Geforce 7600GT Overclocked 650/1600MHz, 2x SATA diska, DVD RW,... in moč v polni obremenjenosti (CPU 100%, GPU 100%, delovanje istočasno oba diska, DVD RW v fazi snemanja) ne presega 150W tako, da naj še kdo pove svoje izkušnje z merjenjem moči napajalnika ne pa samo govoriti, kako je 550W premalo, itd. Res je pa, da navijal še nisem, ker nimam zaenkrat nobene potrebe vendar vseeno mislim, da se moč pri navijanju vseeno ne poveča dvakrat ali celo trikrat. Seveda je pa res, da je tu predvsem važna stabilnost napajalnika (kvaliteta transformatorja/jev, kondenzatorjev/elektrolitov in pa regulatorjev napetosti in ostalih komponet) i pa seveda hlajenja.

joker16_7 ::

DominiusSLO: Zakaj nakladam? Saj nisem nič takega rekel. Tisto, do česar mi je pa najmanj, je pa prepiranje. Jaz bi se rad z vami pogovarjal v kulturnem in mirnem pogovoru.
AngelOfDeath: Tnx za info...;)
ciper: Kdo govori, da je premalo. Pomembno je, kakšnih 500W. A so to stabilne linije ali pa niha tako, da naredi več škode kot koristi. Povsem dovolj je Liberty 500W pa ne glede ali navijaš ali ne. Pustimo ekstrem primere, kjer je to premalo. Povsem dovolj za mene, tvoj komp in še za mnoge druge. Tudi LC je vredu, vendar še vedno ni to Liberty.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joker16_7 ()

Calligula ::

Joker, delujes mi kot neka mila dusa, ki se obesi na nekaj kar nekdo prvi rece in potem pac visi na tem in na vse kriplje pac proba to podpirat. Cute ampak useless.

Nekateri drugi spet na pamet pametujejo (brez dokazov in v nasprotju s tem kar kaze test) da Liberty v praksi zmore vecjo obremenitev, ko pa test jasno kaze, da bolj ko je LC obremenjen, bolj stabilne linije ima.

Se pravi vec W ko mora zagotavljat bolj so linije stabilne. Skratka spet kar nekaj na pamet.

Pa se ena primerjava med Scorpiom in pa 550 standardno verzijo LCja, ki kaze da obicajni nic kaj ne zaostaja je pa res, da je test narejen na povprecni konfiguraciji z AMDjem 3000+



Cakam na kak pameten post z kakimi dokazi ali pa vsaj kakimi ocitki, ki niso direkto skregani z rezultati testa.
Kar se cen tice je 550w verzija na voljo tudi za 30 Eurov, Scorpio je po evropi ze manj kot 50 Eurov..

KLIK

JIM ti pa ocitno sploh ne znas razbirati rezultatov testov in izgleda, da ne stekas niti osnov, ko gre za napajalnike, ker vztrajno trdis stvari, ki jih test direktno negira.

joker16_7 ::

Calligula kaj ko bi ti, ko že tako rad razlagaš in limaš teste v forum, dal en test, kjer bo točno videti relacijo Liberty 500W : LC 550W ali pa recimo relacijo Enermax Galaxy : LC 850W (mislim da nimajo močnejšega, nisem siguren: KLIK)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Calligula ::

Zakaj pa bi ti jaz to iskal?

Ti pa lahko namignem, da so VSI testi tako 550 kot 850w verzije LCja polni hvale in vsi talajo nagrade ala editor's choice.
So pa VSI ti editors retardirani, ker se ne strinjajo z JIMom :D

JIM ti pa poslji na tisto stran, ki je testirala napajalce pritozbo, da nimajo pojma. Zakaj bi se z mano prerekal. Poskrbi, da objavijo "pravilne" podatke pa sem v sekundi preprican, da mas prav :D

Joker tebe pa rezerviram za naslednjo debato. Bom prvi rekel, da so LG DVD pekaci najboljsi in NECovi najvecji drek tko, da bo zdaj do konca zivljenja vsem najedal, da je tako. :D

Pa a se ti zavedas, da z tem, ko predlagas primerjavo z 500w libertyjem, da s tem posredno trdis, da so libertyji nekonsistentni in, da je verjetno 600w slabsi od 500w verzije?

HERETIK! JIM razlozi mu,da se to ne sme delat :D >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

Grimlord ::

Kar se tiče priporočil, Enermaxa priporočam tistim, ki imajo v kišti nekaj "vrednega", ki se odločajo navijat in ki dajo nekaj na svoje komponente.

Tisti, ki pa želi največ za svoj denar, pa zagotovo LC. Tudi sam sem lastnik LC550W, ki je prenesel že ogromno. Navitja takšna in ovaka, CrossFire gnal brez problema, pa še kaki kos novega hardwarea bi se našel. Skratka, prav presenečen, kljub nihanju voltaž...


Sploh pa sem danes doživel eno presenečenje, zaradi katerega so mi skoraj oči iz jamic padle 8-O

Core 2 Duo E6400, Gigabyte DS3, 1GB rama, disk, dvd in pa 420W Trust napajalnik, ki ima samo eno 12V linijo in še to deklarirano na 16A. Moje prvo mnenje, preden sem dal 8800GTX not? To ne bo delalo. Kasneje se je izkazalo da zmore brez težav delat. za večljo obremenitev sem procesor navil na 3,2GHz in ga obremenil za nekaj uric. Comp je še vedno delal.. in to na 420W Trust napajalniku.... še eno čudo v svetu napajalnikov :D
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

joker16_7 ::

Kot prvo: NEC ni slab, eni najboljših pekačev za svoj denar. Kot drugo: Kdo je rekel da je 600 watneš slabši kot 500? Jaz sem rekel pač za 500W zato da bo vsaj malo enakovreden test, ko ga bomo primerjali z LC-jem (550W). Poleg tega pa na tvojem testu ni nobenega Enermaxa.

Tale trditev mi je pa najbolj všeč in ZAGOTOVO DRŽI: Kar se tiče priporočil, Enermaxa priporočam tistim, ki imajo v kišti nekaj "vrednega", ki se odločajo navijat in ki dajo nekaj na svoje komponente. Evo, en stavek, ki pove bistvo vsega in hkrati v nadaljevanju (ki ga ni zraven:D ) tudi pove, da se da mašino poganjati tudi na bistveno slabših napajalnikih. Kar je seveda logično. Če ne bi bilo to res potem bi imeli samo LC-je in Enermaxe >:D

P.S. Če pa pogledamo malce nazaj v temo pa vidimo da avtor teme zagotovo ima nekaj ''vrednega'' noter in da če sprašuje kateri napajalnik bi vzel verjetno tudi da nekaj na komponente. ;)
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: joker16_7 ()

AngelOfDeath ::

@Calligula
pol pa ti ptički zastojn prinesejo v Slovenijo ?

Ko bo kakšen test LC-ja podoben temu:
Jonnyguru

bom malo bol verjetl LC-ju :P
edit: Slovnica

Calligula ::

Fanta vidva se na vse kriplje trudita bezat all over the place samo ostajat on topic mata tezave.
Pa da se razumemo, jaz priporocam ze obicajnega LCja 6650 za 30 Eurov.

Scorpio je pri nas zaenkrat ze 60 Eurov, a bo cena kmalu padla na 50. Zelo kmalu.

Probajta ostat on topic, ker je malenkost pateticno, kadar kar nekam uhajata.

In pa se 850 watna verzija LCja je precej cenejsa od Libertyja z 600 wati.

Libertyja z 500w bi bilo smiselno primerjat z obicajnim 550w LCjem, ki pa stane tretjino Libertija z 500w.

Dajte se naprej priporocat Libertyje vsem pocez :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

WhiteWolf ::

Pri LC-ju preklemana sreča katero serijo dobiš. Ena serija je OK, druga NI.

Kolega je imel lc550W, po pol leta je ribnil. Opteron 170, 7800GT, 2 giga rama. Zadeva (Lc 550w) je precej glasnejša od napajalnika, ki ga ima sedaj (rabljen Tagan 480W), poleg tega računalnik ne doživlja več nenadnih resetov.

LC je napajalnik za množice in za tiste, ki ne vedo, da se pač kvaliteta plača. V kapitalizmu so...

Za navadnega uporabnika je povsem dovolj, če pa gre govora o pošteno navitih dvojedrnih procesorjih in grafičnih karticah, ki "žrejo" štrom, ga pa ne bi priporočal. Preberite forume malo tuje forume, verjetno ni naključje, da je toliko problemov ravno z LC?
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"

Calligula ::

Ja ja, spet bomo malo posplosevali in se primerjali bi subjektivne obcutke na osnovi primerjave absolutnih stevil tezav mnozicno prisotnega produkta (LC) z veliko redkejsim (Liberty)...

Da pa bomo malo konkretni pri cenah:
SCORPIO je pri nas 57 Eurov.

500w verzija Libertyja (se pravi se svohnejckan kot tisti na testu) je od 101 Eurov navzgor, 600W verzija pa od 143 Eurov dalje pri nas.
850w verzija LCja, ki so ga tako kot vse LCje do sedaj vsi testi prehvalili pa je pri nas cca 123 Eurov.

To so vse cene pri nas.

Glede na to kako malo folka ma tukaj Libertyjev in kako veliko stevilo jih ima LCje bi lahko se tistim z najmanj pojma o statistiki dalo vsaj malo misliti, da so primerjave v stevilu okvar brez nekih pametnih statisticnih podatkov neumestne.

Ce se prelevim v Jokerja lahko na pamet in pavsalno in butasto zinem, da je razmerje med LCji in Libertyji verjetno 10:1
Pa se pri tme je folk nagnjen h temu ,da ce crkne LC je to pac drek crknil, ce crkne Liberty pa je to samo defekten primerek :D

Znano je, da folk, ki mastno placa za kaj, okvaro takih izdelkov potem ponavadi tudi samoapologetsko sebi in drugim skusa racionalizirat na vsak mozen nacin :D

Dokaz je ze ta forum. Konstantno se pojavljajo posti v smislu ni mi zal, da sem dal pred enim mesecem za 8800 GTS 100Eurov vec kot je zdaj ceprav nisem igral niti ene igre oz sem na Visti samo nekaj probaval... :D

Dejstvo je, da folk bezi v iracionalo. Ukvarjajte se z umetnostjo namesto, da mistificirate kurceve kose zelezja z kondenzatorji :D

Azrael ::

Bi mogoče pokomentiral še to zakaj ima LC, ki je tako super 1 leto garancije, Enermax pa 3 leta?
Nekoč je bil Slo-tech.

AngelOfDeath ::

edit: Slovnica

Calligula ::

Azrael, stvar odlocitve, politike,..

Hyundai ima v Ameriki 10 letno garancijo, Mercedes 2 leto, Toyota mislim, da 3 letno.. skratka garancija sama ni neka indikacija. Sicer nakazuje zrelost ponudnika ampak dejanske zanesljivosti izdelka pa ne odraža. Libertyja zaradi garancije plačaš trirat več.
Sam teoretično vsako leto raje dam notri nov, svež in na novo tehnološko dovršen produkt, kot da stare gare furam do ptoeka garancije, da pol skripne. Napajalci se starajo in sploh ne vidim zakaj bi si jih zelel imeti cim dlje. So cedalje manj stabilni.

Angel of death, ti bluzi kolikor hoces z obskurnimi linki, ti je pa pred kratkim dal nekdo vedet, da trenutni high end PC fura na 420 watnem napajalcu.

Ti glej abstraktne grafe, razlage,.. sam pa raje pri takem izdelku gledam na prakso. Teste, izkusnje,.. in se potrudim se, da jih pravilno razumem. Ne kot npr JIM, ki ne dojema, da visja napetost procesorja pomeni tudi vecjo potrosnjo v watih ipd.. :D

Se malo pa boste v tej temi res zaceli ustvarjat umetnost.
Angel najprej zavajas glede cen, kot priskrbim te, se ze obesas na neke abstrakcije,...

Samo se cakam, da spet kdo zacne nabijat kako kak napajalec zagotovo ne bi poganjal zarnice od lokomotive kar sem tudi ze dozivl na tem forumu :D

Keep it up!

Sploh mi je vsec, ker Angel nabija o realnih watih, ko pa v testu napajalec z nazivnimi 480 wati kao leve firme, pod visjo obremenitvijo cedalje bolj preganja kao high scale napajalnik z nazivnimi 600w :D Fantje vi se samo utapljate v kontradikcijah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

Silvo ::

Calligula ima po svoje prav in hoče samo dobro svetovati.
Za ugodno ceno dobiš LC-ja,ki je soliden napajalnik
za 90% uporabnikov,ki zmerno navijajo ali pa tudi ne.
Ostali pa itak kupijo dražje in ponavadi že vedo kaj kupujejo.
Vsekakor pa je 3 letna garancija Enermaxa znak za dober nakup.

lp
Silvo

AngelOfDeath ::

@Calligula

Od kje sem cene dobil sem tudi lepo napisal, prav tako tudi da so možne napake zaradi tega. Ampak kot kaže bereš samo tisto kar ti je všeč... nisi prvi :P


Ko ti dam linke preko katerih lahko zveš vse o napajalnikih pa praviš da so to obskurni linki...


med 60€ in 100€ ni 3kratne razlike vsaj k matematiki bi lahko v šoli šel...


Hyundai ima v Ameriki 10 letno garancijo, Mercedes 2 leto, Toyota mislim, da 3 letno.. skratka garancija sama ni neka indikacija. Sicer nakazuje zrelost ponudnika ampak dejanske zanesljivosti izdelka pa ne odraža.

Ne odraža zanesljivosti izdelka ? Pa kaj ti živiš na Marsu ?


Ti glej abstraktne grafe, razlage,.. sam pa raje pri takem izdelku gledam na prakso. Teste, izkusnje,.. in se potrudim se, da jih pravilno razumem. Ne kot npr JIM, ki ne dojema, da visja napetost procesorja pomeni tudi vecjo potrosnjo v watih ipd..

Glede na to kako imenuješ tiste teste si ti tisti ki ne dojema testov. :P



Angel of death, ti bluzi kolikor hoces z obskurnimi linki, ti je pa pred kratkim dal nekdo vedet, da trenutni high end PC fura na 420 watnem napajalcu.

Kolko porabi en računalnik imaš prav lepo napisano v Tej temi

Mogoče boš opazil da sem celo sodeloval v njej ;)
edit: Slovnica

AngelOfDeath ::

Da ti pojasnim zakaj hočem večjo moč napajalnika.

Pri večji moči se napajalnik manj greje - je tišji zaradi tega.
Računalnik laufa 24/7/36x dni (razen ko grmi je izklopljen :P) in hočem zanesljivo ter stabilno delovanje.
(moje osebno mnenje)

Torej če si kupim LC-ja lahko dam vsako leto 60€ (50€) in v treh letih zmečem ven 180€ (150€). (najslabši scenarij)
Če pa kupim Enemaxa pa dam ven 100€ pa imam mir za vsaj 3 leta. (najslabši scenarij)

LC je vsekakor bolši od noname napajalnikov... Se bodo pa še morali potrudit da si ga bom osebno kupil ;)
edit: Slovnica

Calligula ::

Angel, zato si problematicen. Ker navajas netocne podatke in se potem zgovarjas da ces saj nisi garantiral, da so tocni. Tudi potrudil se nisi. Ce postas nekam kjer folk bere, ker zeli neke uporabne informacije se potrudi biti tocen ali pa napisi kakor jaz kadar se ti ne da iskat.

V testu sta Scorpio, ki je pri nas 57 Eurov in Lberty, ki je pri nas 141 Eurov.
LC 6550 je pri nas cca 30 Eurov, Liberty z 500w je 101 Eura. Jaz bi rekel, da se v povprecju vrtimo okoli faktorja 3.

Garancija ne odraza kvalitete izdelka. Ne direktno. Je pa garancija nekaj kar pomembno prevesi tehtnico pri izdelkih, ki so med seboj enakovredni in cenovno primeljivi. Ker Libertyjeve cene to hudoooo onemogocajo je daljsa garancija kot racionalni faktor odlocitve brezpredmetna.

Kar se tice obremenitve napajalnika ti se enkrat pocasi opisem kaj pocnes.
Test jasno kaze, da vec w ko obesis napajalcema, bolj se LCju linije stabilizirajo (seveda ne v nedogled).
Kar pomeni, da ce bi glede na trend viden v testu napajalnike obremenili se z dodatnimi 50w npr, LC verjetno ze imel bolj stabilne linije kot Liberty.

Kar pomeni, da nazivne vrednosti o w pri teh dveh napajalcih mocno nakazujejo, da je Enermax tisti, ki zavaja glede watov.

Mene ne zanima kaj ti bluzis po drugih temah. Ce bi me zanimale bi jih bral. Meni se da malo cistit samo oslarije, ki jih v tem casu kvasis v tej temi.

AngelOfDeath ::

@Calligula

Si pa lahko na začetku prebral da so netočni...
kot večina uporabnikov pač poiščem tam kjer bo največja verjetnost zadetkov ali ?


Garancija odraža kvaliteto izdelka iz čisto ekonomičnih razlogov...
Vse tovarne strmijo k temu da proizvedejo za čimanj denarja in prodajo po čim večji ceni. Vsako leto garancije pomeni dodatne ("nepotrebne") stroške tovarni. Tovarna da garancijo ker je prepričana da v tolikem času produkt nebo odpovedal in si s tem nebo naredila dodatnih stroškov ampak večjo reklamo.


Kar se pa tiče obremenitve napajalnika pa sem ti zgoraj prilepil link in ti močno priporočam da ga prebereš.

Evo še en citat iz HardwareSecrets:


We should point out that there are some websites doing a terrific job on power supply reviews. SPCR (SilentPCReview), for example, goes one step further, adding a variable AC power supply, which allows them to simulate different power grid configurations – not only to check if the power supply can really operate under the range stated by the manufacturer (e.g. 90 V – 240 V) but it also simulate spikes and noise on the power grid. They also use a load tester (even though is a simpler model compared to Chroma 8000).

Other websites worth mentioning are Xbitlabs, which created their own active load for testing PSUs, Planet3Dnow, a German website that owns a Chroma 6330 machine and also used a Chroma 8800 in some reviews, and JonnyGuru, that also uses a load tester (a Sunmoon SM-8800). There are more websites around using a load tester, these are the ones I am most familiar with.


Sedaj pa mi pokaži na kateri od teh straneh so testirali LC-ja.

Lp
edit: Slovnica

Calligula ::

Ena stran propagira dolocene vrste testov in to je alfa in omega zate? In seveda so zame brez kredibilnosti strani, ki ne testirajo sirokega asortimana izdelkov. Nekredibilni so ze zaradi tega, ker ne testirajo izdelka, ki ga v vseh ostalih testih mocno priporocajo, oznacujejo kot editor's choice ipd.. Pa naj testirajo tri napajalnike pa se gredo kredibilnost....

Kar se tice garancije je to kar si napisal le spekulacija. V praksi se konstantno odraza, da ni absolutne korelacije med kvaliteto in garancijo. Vse kar ti pises so spekulacije.

Priskrbi tocne podatke ne neke posredne insinuacije in izpeljave. Na tvoje insinuacije ti lahko mirno sam nabijam po 10 novih, ker to ni nic tezkega samo bi bilo potem bolje, da greva v lozo nabijat v bolj filozofskem stilu o receh, ki so bolj pomembne od napajalnikov.

Dober primer pri garancijah so tudi diski. Konstantno se spreminja dolzina garancije in ni vidne povezave z vzdrzljivostjo. Politika pac.. Za razliko od napajalcev pa so diski vsaj cenovno primrljivi in se preprosto bolj splaca potem vzeti takega z daljso garancijo, ce le ni prepocasen.

Ocitno gre LCju prodaja dobro in ne cutijo potrebe, da bi si delali dodatne stroske. Je cenovna razlika ocitno dovolj.
Libertyjeve cene je pac treba vsaj poskusat nekako opraviciti in kot eno izmed marketinskih sredstev so se odlocili za garancijo.

Sam, ko razmisljam ,ce bi namesto kakega Hitachi diska vzel Seagata, razmisljam o Seagatu samo, ker je cenovno primerljiv. Ce bi bil ze 10 % drazji ga ze odpisem. Kaj sele 2krat ali trikrat.

DominusSLO ::

calligula
Z garancijo si malo mimo usekal... Garancija odraža predvsem verjetnost, da bo izdelek po določenem času odpovedal. Tako je to pri serijski proizvodnji, kjer predstavlja velik strošek testiranje izdelkov. Lc pač testira en izdelek od 100, enermax pa enega na 10. Tukaj tudi nastane bistvena razlika v ceni izdelkov in razlika v kvaliteti načeloma enakih izdelkov. Cifre so seveda izmišljene, da ne boš spet neki napadal, kot s tistimi 75% :\

In izjeme seveda obstajajo...
Mah škoda cajta v tej temi.
LP
cpu&nb watercooled, gpu on air at the moment

Calligula ::

Ne drzi. Ni direktne korelacije.

Samo splaca se bolj nabavit izdelek z daljso garancijo, ce je cena podobna.
Seagate ni za 70% bolj zanesljiv od Hitachija.

Hyundai ni trikrat boljzanesljiv od Lexusa.

Graficna kartica na referencnem dizajnu leve firme ni 3krat bolj zanesljiva od kake bolj uveljavljene firme, ki je dala samo 1 letno garancijo.

To je pac marketinska poteza, ki proizvajalca nekaj stane. Tako kot oglasevanje ali pac nizje marze zaradi nizjih cen.
LC je bil zacetnik, stavili so na nizke cene. Precej verjetno pa bodo kmalu podaljsali garancijo, ker so se ojacali.

Liberty placuje daljso garancijo z visjimi stroski. Ker se imajo za premium brand in na tem gradijo svojo prodajno politiko, ne morejos staviti na nizke cene ampak na "dodatno" ponudbo ala garancija, kaka fancy skatlica, kaki kabelcki in pa vse vrste masila ala lepsa embalaza.

Garancija je strosek in marketinska poteza. Toyoto zagotovo manj stane enako dolga garancijska doba kot jo ima kak nezanesljiv francoski konkurent. Samo se pac ne odlocijo, da bi jo podvojili ali potrojili. Stavijo na druge konje. Njihova zanesljivost je splosno znana zaradi objektivnih testov in raje vlagajo na podrocja kjer vidijo vec koristi.

Tr0n ::

Kvaliteta stane fantje, face it. :)

Calligula ::

Spet spekulacija.

Kia in Hyundai sta precej precej bolj zanesljiva od BMWjev, Audijev, Mercedesov,... pa vseeno precej bolj poceni. Govorim o avtih v enakem razredu z enako opremo. Samo da je tam celo res razlika v kvaliteti materialov, ki jih ti celo obcutis. Jar hladilnih reber v napajalcu ne slatam in mi zato ne pomeni "material" v njih nic, ce ne opravlja koristne funkcije.

Ali pa, da gremo raje na bolj relevantne zadeve. Premium znamke vam avtomatsko zaracunavajo zrak. Tudi, ce ponujajo kak bonboncek.
Preprosto ste naivni in padate na catch phrases.

Najbolj butasta in stokrat ovrzena pa je ravno ta, da dobre svari stanejo.
Dobre stvari so pogosto poceni in drage stvari so pogosto drek.

Ce bi bli americani bi bili vi zagotovo flag wavers pa kupovali bi le amerisko.

Se to: Ce bi bil cepec in bi 2 leti nazaj kupil Tagana 480w za takrat vec kot 24 jurjev namesto LCja za 8 jurjev (ki je itak enak ali boljsi od tistega Tagana) in bi mi danes slucajno LC crknil, bi za razliko v denarju dobil novega Scorpia pa se ostalo bi mi in bi imel spet NOV in pa BOLJSI napajalec.

Skratka vase "nalozne" so sila cudaske.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

Tr0n ::

Kvaliteta pac ni cudaska. Doh. :)

Calligula ::

Mislim, da ti pojma kvaliteta ne znas ravno dobro analizirati. Daj definiraj kvaliteto pa se povezi jo na vseh tockah z enim in drugim napajalnikom. Ce zmores dodaj se kake konkretne podatke pa bo.

Tr0n ::

Konkretni podatki:

Enermax - A++ quality
LC - C-- quality

Bo? :)

AngelOfDeath ::

@Calligula

Potem so tvoje strani kredibilne ker testirajo samo 1 ?
In so navsezanje popolnoma brez opreme za testiranje ?
edit: Slovnica

AngelOfDeath ::

@Calligula

Lahko bi se vsaj potrudil pa našel teste teh LC-jev Ever Green-nov, Huntkey-jev, North Q-jev, Dynex-ejev, nMedia PC-jev.

Ali kako se mu že reče :P
edit: Slovnica

Calligula ::

Ahem, ce bi pogledal, je na prvem testu 26 napajalcev. Testirali so jih telepatsko brez opreme :D
Pa veliko so se pogovarjali z napajalci.

Stran zaradi mene lahko mirno objavlja teste posamicnih izdelkov. Saj jih imajo potem vseeno navado primerjat z izdelki, ki so jih ze testirali. Editor's choice ponavadi pomeni najbolj priporocljiv izdelek med testiranimi v vecjem skupnem testu ali pac v daljsem obdobju testov, ki so zajemali stevilne konkurente. Get it? :D Razmisljaj o zadevi pa ti bo zagotovo postala jasna. Mogoce cez vikend :D

Ce pa neka stran tricetrt izdelkov sploh ne testira pa je to nekaj drugega ne? Sploh ce izpuscajo kontroverzne ali od drugih strani prehvaljene izdelke.

TrOn, ti pa Joker bi se po mojem zasebno ful dobro ujela in razumela :D Lahko, da sta te dni celo sosolca v kaki srednji soli >:D

Tr0n ::

But you have to face it Calligula, enermax quality rox, amirite? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Calligula ::

Flagwaver :D Naroci si Enermax majico pa kapco pa zastavce,.. :D

stasky007 ::

dejte se umirit no,
Calliluga svaka čast, se potrudi in je edini ki mi me sploh kej pomagal s svojim nasvetom in kolkr sm brau tuje forume in teste me je LC prepričal tko da bom verjetno kr LC vzel... pa če se vrnem k mojem prvem postu je blo vprašanje, kašen napajalnik za poganjat AMD X2 3800 AM2, 1GB RAM (sx512) in 8800GTS 320 (predvsem zaradi graf.k.)... tko da me prau malo briga keri ima 1 in keri 3 leta garancije...meni je važno, da dobim napajalc ki je stabilen in vreden svojga dnarja ne pa nek povprečen preplačan napajalc...

Calliluga: hvala za nasvet, car si!
Stasky

Calligula ::

Ni to, da bi bil jaz car. Drugi tu so zal precej pod nivojem...

Te pa moram opozorit, ker je en specialec s tega foruma mene o tem obvestil v podobni debati pred casom.
Z LCjem zagotovo ne bos mogel poganjat zarnice od sprednje luci od lokomotive :D

Mislim, da je posteno, ce ti zaupam vse take meni znane podatke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

frudi ::

Calligula, ti testi, ki jih linkaš tukaj, so neuporabni in vredni točno nič. pa ne zato, ker to pač piše na eni drugi strani, ampak ti bi to morala povedat že logika. ne moreš ocenjevat kvalitete napajalnika iz dveh izmerjenih napetosti pri 'load' in 'idle' :\. graf napetosti posamezne linije je funkcija (vsaj) obremenitve na ostalih linijah (v realnosti pa še vsaj temperature in vhodne napetosti) in je torej vsaj 2D ploskev, ne le krivulja ali celo točka, kot so meritve v tvojih 'testih'.
zato je tudi jasno, da je metodologija merjenja z uporabo v računalniku čisto zgrešena, saj tako dobiš kvečjemu par točk te ploskve. lahko sicer rečeš, da je za takšno oz. zelo podobno konfiguracijo, kot je bila testirana, napajalnik stabilen in primeren, kaj več pa ne.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Calligula ::

Ce brez, da bi sploh v globino bral tvoj post, dam tebi prav,.. kako to spremeni dejstvo, da v praksi v PCju Liberty ni nic bolj uporaben od LCja oz, da vsaj po logicni analogiji celo cedalje bolje deluje...?

Opozarjam tuzdi, da je sistem v testu zelo navit, ker dvomim, da kdo tukaj core 2 duo goni na skoraj 1.6 volta.

Najbolje, da se potem pac zberete in recete, da so testi itak nesmiselni. Itak se pa napajalce kupuje zato, da bodo napajali testne naprave in ne PCje ne? :D

Ce povzamem, vsi te vasi posti o metodologijah testiranja, fanboysvsko nabijanje, naivno in nemalo butasto izjavljanje, da kvaliteta stane,.. povejo predvsem to, da niso tisti testi brez smisla.

Brez smisla so vasi posti.

420w napajalec poganja tak sistem vi pa ste prepricani ,da ne morete ziveti brez dragega napajalca.

Dajte raje boljse procesorje, gradicne,.. nabavljat. Ali pa dodaten disk pa furajte RAID 0.
Boste meli zagotovo vec od tega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

frudi ::

pravim ti samo, da so takšni testi neuporabni za sklepanje, kako bo testirani napajalnik delal v drugače konfigurirani mašini.
lepo, da uspe napajat C2D na 1.6V, ampak to ne pove dosti o tem, kako se bo obnašal na drugačni konfiguraciji. nimajo vsi v računalniku samo 1 ali 2 porabnika (cpu in grafična) elektrike, pa še ta ista kot na tem testu. kaj se bo zgodilo, ko boš priključil gor recimo ATI grafično namesto nvidie, ki ima drugačno razporeditev porabe po linijah, pa par dodatnih diskov, zvočno kartico, tuner... tak test je za take informacije povsem neuporaben.

pa ne mislit, da sem nek enermax fanboy, čeprav imam trenutno ravno 620W liberty v mašini. ampak to zato, ker sta mi pred tem crknila 2 500W libertyja, sem pa pač želel napajalnik z odstranjljivimi priključki.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Tilen ::

Tule me nekateri spominjate na tiste, kateri slisijo ali so kabli na marmorju, leseni podlagi ali celo razlocijo kvaliteto zvoka ce so le ti v zraku.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Calligula ::

Frudi,

OK, te sprejmem odprtih rok-poredvsem, ker si odkrito priznal, da sta ti 2 Libertyja crknila :D
Ce si pameten ju probaj obdrzat, ker bosta neprecenljive vrednosti cez par let, ker bosta edina dva, ki sta kdarkoli crknila.
Muzejska primerka. :D

Kar pravis je logicno in je nekako blizu temu kar sem pravil o garancijah. Ni samoumevno, da bo pri vseh konfiguracijah enako delovalo.
Ampak zato se pa prebere tudi locene teste potem, in o LCjih jih je kar nekajin to na zelo razlicnihkonfiguracijah in zakljucki so konsistentni. ZELO PRIPOROCLJIVO.

Je pa to seveda grda laz, ce gre verjet nekaterim tu. :D

Tilen je pa zadel v bullseye z svojo izjavo :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Calligula ()

koyotee ::

Prebral vse, in se odlocil da ko kupujem bo to ANTEC TRUE POWER ;) ali pa se bolje, ce se ze daje 100€+ za napajalce si ga raje sam naredim, vsaj vem kaj imam 0:)
lp

offtopic: joker16_7 itak ceu cajt sam neki joka, se spomnem kako je blo ko se je decimalke stevila pi ucu, narobe seveda |O
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

TechBeats ::

U izi folk umerte se s temi primerjavami pa Lc in nevem kwa še...
Evo en konkretn link z res kul napajalniki pa še testi za vsak napajalnik posebi Test napajalnikov - link

Umisl si en Bequiet, ti so kr kul.. mensezdi da jih Anni d.o.o. prodaja.:)

AngelOfDeath ::

@Calligula

Še sreča da je imel Libertyja da so u jih v garanciji zamenjali. Lc-je bi moral kupit, ker bi bli izven garancije :P
Ne vem kje si videl da sem trdil da se Enermaxi ne morejo pokvariti :P
Pravim samo da je dosti manjša verjetnost da se ti to zgodi z Enermaxom kot pa z Lc-jem.


Stran zaradi mene lahko mirno objavlja teste posamicnih izdelkov. Saj jih imajo potem vseeno navado primerjat z izdelki, ki so jih ze testirali. Editor's choice ponavadi pomeni najbolj priporocljiv izdelek med testiranimi v vecjem skupnem testu ali pac v daljsem obdobju testov, ki so zajemali stevilne konkurente. Get it? :D Razmisljaj o zadevi pa ti bo zagotovo postala jasna. Mogoce cez vikend

Kot sem že rekel so "testirali" samo 1 napajalnik in to vsakič na drugačen način.



Ce pa neka stran tricetrt izdelkov sploh ne testira pa je to nekaj drugega ne? Sploh ce izpuscajo kontroverzne ali od drugih strani prehvaljene izdelke.

Si končno podal opis tvojih "testnih" strani. Pohvalno :P



Glede na tvoje odgovore sklepam da si Politik :P
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

AngelOfDeath ::

@Calligula

da še odgovorim na tvoje vprašanje zakaj niso tvojih superiornih LC-jev testirali.

Zato ker jih tam enostavno ni za dobit.
edit: Slovnica

nonenone ::

2 x 650W za vsako jedro po enga, precej komplicirano je to povezat, enga moraš na škatli met, pa luknjo zvrtat za kable

JIM22 ::

Caligula: lepo si me nasmejal z tvojimi izjavami in dokazuješ da nimaš pojma. Za mene si bedak, ki je funboy LC(že zelo dolgo ga zagovarjaš). Sem povedal seljaku razumlivo že v začetku mojih postov: LC dober za povprečnga uporabnika, bolši napajalniki ocz, enermax, sesonic in še nekateri so pa že mal bolša liga navijalcev, še bolši oz. močnejši so pa za extreme. Tak pa kar sanjaj da z LC-jem lahko poganjaš hudo mašino. Itak pa nimaš osnovnih pogojev da bi svojga LC ja iskoristo do 30%, tak da za tebe bi biu super napajalnik 250W. Tak, da ne klamf srat pa bit pametn. Neki motoviliš in trdiš da je LC tabolš za ta keš. A ni kater napajalnik druge firme bolši v tem rangu? Mal teste poišči, ker vidim da maš čas razglablat.

Drugač pa še pejt mal ven na zrak, ptički veselo čivkajo.
Digitalni marketing, nastop na spletu v naročnikovem imenu.

Vsi na FB pridružite se itVision :)

joker16_7 ::

JIM22: Ti si res car. Kar malo sem se nasmejal ob branju zadnjega posta (pozitivno seveda;) ).
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Recenzija poceni napajalnika kaže vse pomanjkljivosti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Matične plošče
15337492 (32600) amigo_no1
»

Dva napajalca za en racunalnik oz en za graficni v crossfire? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
2398947 (6380) Pyr0Beast
»

kateri stabilen in tih napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
13410390 (6943) kuglvinkl
»

Q6600 in lc550

Oddelek: Strojna oprema
322000 (1202) Pesimist
»

napajalnik ?

Oddelek: Strojna oprema
8955 (781) Calligula

Več podobnih tem