» »

Recenzija poceni napajalnika kaže vse pomanjkljivosti

1
2
3 4

gruntfürmich ::

in to je? 1:100? sprejemljivo tveganje ali je potrebno odpreti mošnjiček?:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

energetik ::

Kakor sem do zdaj meril svoj sistem (PhII X2 3,1 GHz, HD4850) na takistem LC kot v testu, sem imel porabe do zdaj max ~290W, kar pomeni 52% obremenitev. In v tem območju imam kot je razvidno v testu 80% izkoristek in normalne napetosti. Kaj več me pa ne zanima ob dejstvu, da je PC ves čas stabilen, tudi če igram špile ali konvertiram video.
Če bi imel pa sistem z navitim 4-6 jedrnikom in najhitrejšo grafično s 4 diski, bi pa tudi jaz pogledal za kakšnim napajalcem z več moči na 12V. Ampak zame omenjeni LC zadostuje.

EDIT: 290W na primarni strani napajalca, torej je poraba samega sistema še manjša.

Zgodovina sprememb…

teoo ::

meni sta že dva LC550 crknila. povprečno nekje 2,5 leti držijo.
defying gravity

galu ::

LC je pač za najcenejše/najslabše mašine. Sej v večini opravlja svoje delo (dovaja štrom komponentam), ampak to je pa tudi vse..
Sam si niti ne predstavljam kompa z >1000€, z nekim LC grade napajalnikom notri.
Osebno prisegam samo na Enermax (ampak so dragi ko žafran - kateri so za razliko od žafrana, niso zanič), ampak sem na koncu vseeno vzel Corsair (nek kompromis med Q/P) in nisem po slabih 3 letih še imel kakegakoli problema z njim. V bistvu me še prav čudi, kako to da še vsi PCIe kontakti na napajalnih kablih delajo, ko so preživeli že cca 500 odstranitev in priklopov..:D
Tako to gre.

_koki_ ::

Najbolj žalostna stvar pri nizkocenovnih LC napajalnikih je da si na račun močnejših 5V in 3.3V linij (ki jih noben ne potrebuje) dvigujejo skupno moč ki jo dejansko podajajo, če vzamem primer testiranega napajalnika ki ima 2 12V liniji, prva 16A in druga 18A, spodaj pa podatek da obe skupaj nudita 24A je to zelo slab podatek, kar so ugotovili tudi na samem testu...
Če se že kupuje LC napajalec v razredu cca. 50€ je edina izbira LC6650GP3, osebno slabšega od tega nebi niti povohal, še posebej pri novih računalnikih z požrešnimi grafičnimi karticami...

solatko ::

Testiran model je eden najcenejših na trgu in skoraj najbolj prodajan. Od cca 300 LC - jev, ki sem jih vgradil v mašine, niti eden!!!! ni crknil prej, kot v 4.letih. Pri dražjih je kar nekje 2-3% počepnilo v garancijskem roku.
Zanima me, kakšni bi bili rezultati pri boljših LC-jih, kateri pa so še vedno pol cenejši od priznanih znamk.
V mojih dveh mašinah na podnožju 478 in 3.2 prescot procesorjih, sta delala 550W LC-ja več kot 5 let, brez enega počepa, eden še zdaj dela v računalniku namenjenemu 12 letni punčki, drugega pa imam za testiranje.
http://www.lc-power.de/index.php?id=251
- naj testirajo vse napajalnike od 70-200€, pa bomo vidli, kako se bodo obnesli, ne pa da primerjajo napajlnik za 30€ z tistimi za 100€ in več.
Delo krepa človeka

nekikr ::

LC je pač za najcenejše/najslabše mašine.

Ti pa si štručko ane? Sigurno si serviser na kakšni zelo hudi firmi in si kot tak pojedel vso pamet obeh svetov. :)

frudi ::

kuglvinkl je izjavil:

Sam furam Enermaxa Liberty 5 let. Za druge mašine sem nabavu Corsaire. Zadnji je odletu po 1 tednu, je zamenjan in dela kot mora.

Res je cenejše dat 30 evrov več za trafo in na nji enostavno pozabit.

Nekdo je zgoraj rekel oz. povedal bistvo. Kupit zadevo za 30 evrov in vpit kako premium zadevo je kupil in da je dodatnih 30 evrov brezveze, je fail. Epic.

Liberty ti bo slejkoprej 'ekslodiral' :). Meni je prvi (500W) zdržal par mescev, tretji (620W) pa dobra 3 leta, preden sta oba storila pokajočo in bliskajočo smrt. Vmes je bil še drugi, ki je bil DOA (ne ravno dead, ampak deffective-on-arrival).
Verjetno je odveč povdarjati, da se precenjenega Enermax sranja ne dotaknem več niti z ukradeno palico...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Han ::

Po izkušnjah sodeč se po 3+ letih v LC kanti posušijo / napihnejo kondiji. Prejšnji dan mašina še dela, naslednjič totalni mrk. Tako sem lahko po tekočem traku zamenjal štiri 350W LC-je.

Z Enermaxi (Whisper, Noisetaker, MODU82+) nimam nobenih problemov. Po skoraj 10 letih uporabe 300 W deluje še vedno brezhibno!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

solatko ::

nekikr - veliko je kupcev, ki razmišljajo približno takole:
MB - 30-70€ - kar je več je bedarija
CPU neko srednjo ne predrago reč, najraje AMD
RAM- nekaj high, da se dobro navija
Ohišje ali tisto za 25-40€ ali 100+
Grafika med 200 in 300€ - saj bo čez par mesecev itak druga not
PSU ENERMAX 350 - 450W, saj za več ni denarja

osebno razmišljam malo drugače -
MB - 150 - 250€ srce mašine in omogoča nadgradnje par naslednjih let, sistem stabilen.....
CPU - po potrebi, najraje Intel, s katerimi imajo zelo redki kakšne probleme
RAM - za začetek nekaj srednjega, če se odločijo za navijanje, se enostavno zamenja
Obvezno ohišje z napajlnikom spodaj v rangu po želji 50-100€ - ohišje je med pomembnejšimi komponentami, vendar za navadne uporabnike ni za pretiravat.
Grafika osnovna za trenutne potrebe, če je potreba večja, se kupi rabljeno, ki jo razvajenčki šenkavajo na bolhi za pol cene.
Priporočam modularni LC med 80 - 100€ - moči polna kapa, tihi in zadosti stabilne linije, kar pa je pri napajalniku najvažneje.

Han - imaš neke čudne izkušnje, govoriš pa o najcenejših lc-jih za 15€. Enermax-i se ne delajo vsi v isti tovarni, razlika je pa kot je bila včasih pri Sarajevskem golfu, če si ga primerjal z originalom - cena je bila enaka.
V pet in več let delujočih LC-jih, še nisem videl kaj napihnjenega.
Delo krepa človeka

Mavrik ::

Ja, potem pa vržeš skoraj 2x toliko denarja za mašino, ki teče isto hitro in zastari 2 meseca pozneje. Pametna naložba :P
The truth is rarely pure and never simple.

Han ::

Imeli smo dva sarajevska golfa. Oba sta bila enako dobra ali celo boljša kot original nemška...

Enermax: pač vem, kateri model je dober...

LC v svojo mašino ne bi nikoli montiral.

kuglvinkl ::

Sestavljam še eno mašino in me zlo srbi semi-pasiven Seasonic 400W.

Ampak vseeno, Han, če spet zajaham Enermaxa, sem si ogledal Modu 82+. Imaš izkušnje prav z njim?

solatko ::

Mavrik - Zastarijo pri tistih, ki z novostmi merijo dolžino k..c., servisiram kar nekaj delovnih postaj, ki še danes odlično poganjajo vse kar je potrebno, pa tečejo na zastarelih 478 procesorjih in AGP pro podnožjih grafike.
Danes računalnik z plato P5Q DELUXE z chip setom p45 in 775 podnožjem, ne počepne ob dobrem Q procu, še niti pri eni stvari, tudi c4 teče brez zatikanj, zato ne serji.
Veš to je tako kot pri modi, nekdo si kupi obleko, ki jo namerava nosit nekaj let, drugi pa kupi modno, drago in zanič, menja pa na nekaj mesecev, kdo je sedaj bolj pameten.
Z malo denarja za MB si si naredil medvedovo uslugo, imaš hud procesor in najbolj navijaške rame, pa lahko, če imaš srečo, vse skup naviješ za par %, če pa reskiraš malo več za MB, pa lahko z leti menjaš praktično vse komponente.
Delo krepa človeka

nekikr ::

MB - 150 - 250€ srce mašine in omogoča nadgradnje par naslednjih let, sistem stabilen.....

Ker ta tvoja plošča ima prostor za DDR4 ram in 1158 procesorje. Samo stikalo pritisneš ane? Sistem je pa ravno tako stabilen kot Asrock. Lahko dela 10 let, lahko pa odpove po dveh dneh.

CPU - po potrebi, najraje Intel, s katerimi imajo zelo redki kakšne probleme

Zamenaj Intel z AMD in stavek začuda še vedno drži.

Priporočam modularni LC med 80 - 100€ - moči polna kapa, tihi in zadosti stabilne linije, kar pa je pri napajalniku najvažneje.

Ker tisti za 40€ v neki osnovni mašini sploh ne deluje ane? Prikaže se hudobni škrat in te posili.

Dober serviserček si :)

Han ::

625 W Enermax MODU82+ že skoraj 3 leta tiho prede v glavni mašini.

Po tem, ko je v službenem serverju "razgnalo" 420 W Tagana, ga je zamenjal 425 W Enermax PRO82+.

gendale ::

>MB - 150 - 250€ srce mašine in omogoča nadgradnje par naslednjih let, sistem stabilen.....
nad 100e je pomoje brezveze dat za matično, če nima ravno neke funkcije, ki je ni na cenejši
nadgrajeval itak ne boš nič, ker se podnožja menjajo prehitro (če ne zamenjajo podnožja, pa naredijo tako, da rabi novi procesor tudi novi chipset, ki ga ti na 2 leti stari matični seveda nimaš)
stabilne se pa tudi matične za 100e

>CPU - po potrebi, najraje Intel, s katerimi imajo zelo redki kakšne probleme
ker z amdji so pa problemi a ne
kupiš tistega, ki je za denar, ki ga imaš na voljo najboljši
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

floyd1 ::

Najprej to - ko preberem tak naslov prispevka, najprej pomislim, koliko dnarja so hoteli testerji imeti za pozitiven review in ga LC ni hotel plačati? Zakaj izpostavljati ravno LC?

Če že vsak piše svoje izkušnje - od zgoraj naštetih se ne dotaknem več Anteca - crknil je res (pre)hitro, tako meni (res glasen cvileč zvok), kot frendu (njemu z glasnim pokom, mašina je zgledala kot da bi prišla iz vojne, na srečo pa mu ni crknilo nič drugega v kišti).
Pol sem na kolegovo priporočilo kupil precej dragega Nesteq-a (pol)pasivnega in prav tak je njemu potem po ca. 2 letih šel rakom žvižgat. Moj na srečo še dela. Tu res ni nekega pravila, malo sreče mora bit.
Nobena od mašin o katerih pišem zgoraj ni bila navita, niti ni imela notri kakih blaznih procesorjev ali grafičnih, tak da so napajalniki bili večinoma "v leru".

Dr_M ::

Meni se nikoli ni crknil napajalnik.
Ne tisti prvi ATX noname 250-300W, ne kaksni malo novejsi.
Je pa res, da nisem imel se LCja :)
Trenutno imam za gaming masino Corsair TX 850 (stara serija), iz AT za dobrih 100€, v 24/7 masini Antec Earth watts 380W (takrat edn redkih z 80%+ izkoristka za ne prevec denarja), fotr ima pa enga 6 starega Chiefteca.
Za voljo zivcev pa nikoli ne bom v svoje masine dajal LC napajalnikov. Pa tudi ce mi 100 ljudi rece da so ok, jaz imam vedno to sreco, da bi dobil najslabso mozno robo, kar je pri LCju ocitno zelo mozno. Lahko ste pa srecni tisti, ki vam dela ok.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

PrimozR ::

Nerdor je izjavil:

Na živce mi gre folk, ki udarja, da cenejši napajalniki niso dobri. So dobri, pri tem je treba paziti, kaj kupuješ. nekateri (ne vsi) LC, (vsi)HKC so no go. Medtem ko je Energon go.
Problem pri teh Enermaxih in nevem kakih dragih biserih, da tudi nimajo nevem koliko boljšega izkoristka. povprečju 10% do 15% boljše preformanse. Tako da ne opravičijo 50% in več višje cene. Problem je preseravanja in navijanje cen "performans" napajalnikov. Tudi dražji napajalniki se ne obnesejo, celo cenejši napajalniki po življenski dobi in zdržljivosti znajo bit dosti boljši od performans napajalnikov. (Oba Energona mi delata že skorajda 1 leto bp, nč hrupa, brnenja ali kej podobnega)

Pri dragih biserih, kot je enermax, dobiš garancijo za učinkovitost čez 80 % (pri 80+ gold celo čez 90%), dobiš tišji ventilator, ker dejansko pravilno dimenzionirajo hladilnike, ter dobiš modularne kable, da nimaš v kiti solate. Pa ponavadi bolj kvalitetne kable.

MrStein je izjavil:

12 V-linija zmore 282 W, kar je na spodnji meji sprejemljivega

Hmm, kaj pa rabi 12V? Napajajanje procesorja?
Sem mislil, da imajo le diski 12V. (in ventilatorji)

Daleč od tega, večina računalnika se dandanes napaja iz 12 V. Na PCIe priklučkih imaš samo 12 V (pa zemljo), 4/8-pinski CPU priključek je izključno 12 V, mislim da se počasi šalta tudi RAM na 12 V (ne vem točno kako je s tem), ter kot si rekel, ventilatorji, vsi mehanski diski (elektronski del je na 5 V, motorčki na 12 V), itd. Vedno več komponent se futra iz 12 V.

kuglvinkl je izjavil:

phenom je izjavil:

Tud jz se strinjam z tem, LC je dobra znamka in nikoli nisem imel hvala bogu nobenih problemov z njimi.

tko da no bullshit please.


Tvoje menenje je relevatno zgolj zate, nikoli ne pozabi tega. Computerbase je delil svoje empirične ugotovitve z njihovimi uporabniki. Pri čemer se je izkazalo, da gre za crap produkt.

Torubleshooting je pri slabih napajalcih zame skoraj nemogoč. Prime laufa 5ur, furmark tut, mem test nič ne pokaže, ampak mašina se random reboota. Zamenjaš trafo in vsi problemi zginejo. Na primer.

Da bomo vedeli, pogovarjamo se od 30 evrih. Ni problem dati 250 evrov za grafo, ali 60 evrov za tri ventilatorje, za dobro trafo je pa treba iz sebe norca delat.

Seveda ni problem, če se pa pri grafi za tistih dodatnih 100 € dejansko opazi razliko. Pri PSU-ju se ne. Dela kaj bolje? Morda, če se je prej rebootal. Sicer je pa isto.

solatko je izjavil:

Mavrik - Zastarijo pri tistih, ki z novostmi merijo dolžino k..c., servisiram kar nekaj delovnih postaj, ki še danes odlično poganjajo vse kar je potrebno, pa tečejo na zastarelih 478 procesorjih in AGP pro podnožjih grafike.
Danes računalnik z plato P5Q DELUXE z chip setom p45 in 775 podnožjem, ne počepne ob dobrem Q procu, še niti pri eni stvari, tudi c4 teče brez zatikanj, zato ne serji.
Veš to je tako kot pri modi, nekdo si kupi obleko, ki jo namerava nosit nekaj let, drugi pa kupi modno, drago in zanič, menja pa na nekaj mesecev, kdo je sedaj bolj pameten.
Z malo denarja za MB si si naredil medvedovo uslugo, imaš hud procesor in najbolj navijaške rame, pa lahko, če imaš srečo, vse skup naviješ za par %, če pa reskiraš malo več za MB, pa lahko z leti menjaš praktično vse komponente.

Sploh na poceni plati, ki ima po možnosti PWM dizajniran na 95 W. Kam boš na takšni plati navil? SPloh je pa dejstvo, da so na današnjih Intelovih sistemih RAMi popolnoma nepomembni, pomembno je le, da je RAMa čim več. Torej vzameš 8 GB 1333 MHz.

st0jko je izjavil:

Smešno.. Eni tukaj delujete kot da pričakujete pri LC firmi premium izdelek za minimalno ceno. Logično da napajalnik za 40€ pač ne bo nikoli nobenih nagrad pobral.

Kupiš kolikor zmoreš. Če gre za budget računalnik pač vanj ne boš tišal napajalnika za 100€.

Aja.. Računajte tud na to, da če bi testirali napajalnik za 40€ kake "boljše" firme, rezultat nebi bil kaj opazno drugačen. Tako da se tisti, ki iz te novice potegne LC power je sran**, lahko kar malo zamisli.

Napajalec za 40 € prestične firme 1.) ne obstaja, 2.) ne bi bil rejtna na 550 W, kvečjemu mogoče na 300-350 W. Kar je celo realno.

Sicer je pa izredno zanimivo, da ljudje za isti denar raje kupijo LC in podobne firme, na katerih se sveti 1000 W, namesto da bi kupili priznano firmo, na kateri se malo manj sveti 500 W. Me zanima katera wattaža je bolj realna... Sploh je pa 1 kW PSU izredno pomemben, ko gre v računalnik z najvišjo porabo okrog 250 W :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

bajker ::

mtosev je izjavil:

Enermax
Seasonic
Corsair

Se podpišem po to. V naši računalniški učilnici (16 compov) so crap napajalniki crkovali po tekočem traku. Vse sem menjal z Corsairji in vsi delujejo BP. Razlika med crapi in Seasonici ali Corsairji je OGROMNA.

_koki_ ::

Dr_M je izjavil:

Meni se nikoli ni crknil napajalnik.
Ne tisti prvi ATX noname 250-300W, ne kaksni malo novejsi.
Je pa res, da nisem imel se LCja :)
Trenutno imam za gaming masino Corsair TX 850 (stara serija), iz AT za dobrih 100€, v 24/7 masini Antec Earth watts 380W (takrat edn redkih z 80%+ izkoristka za ne prevec denarja), fotr ima pa enga 6 starega Chiefteca.
Za voljo zivcev pa nikoli ne bom v svoje masine dajal LC napajalnikov. Pa tudi ce mi 100 ljudi rece da so ok, jaz imam vedno to sreco, da bi dobil najslabso mozno robo, kar je pri LCju ocitno zelo mozno. Lahko ste pa srecni tisti, ki vam dela ok.

Seveda ni primerjave med tem lc-jem, ki je 550W in nudi le 282W na 12V linijah in Antec earth watts 380W ki nudi 335W na 12 linijah, kar je 50W več...
Večji problem je take stvari dopovedat ljudem ki vidijo samo natisnjeno moč na napajalniku in enostavno mislijo več = bolje, me pa res zanima kakšna je bila razlika v ceni med LC ter temu Antec-u??

MrBrdo ::

Rad bi se zahvalil avtorju posta, ker je pravilno črkoval besedo globlje. Ker mi gre na živce ker vsi narobe črkujejo :) Hvala.
MrBrdo

RejZoR ::

igor0203 je izjavil:

mtosev je izjavil:

Enermax
Seasonic
Corsair


Not so true... Tudi pri teh je treba biti pozoren katero serijo vzameš, ker ne dela vseh ista tovarna. ;)


Pravi drek. Vsaj za Corsaira lahko to rečem. Itaq sta na svetu praktično dva največja in med boljšimi OEM-a, ki prozvajata drobovje zqa praktično vse napajalnike na svetu. Seasonic in CWT. Edina razlika je, da Corsair ne uporablja referenečnega vezja od CWT ampak ima svoje po naročilu narejene, ki imajo bistveno boljše komponente, manjši ripple in motnje, boljšo vzdržljivost itd. Tako da Corsair s custom drobovjem in nek noname napajalnik z referenčnim CWT vezjem je precejšnja razlika. Seveda nakoncu tudi v ceni...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

benx ::

Sam s Corsairjem nimam nobenih problemov pa računalnik laufa skoraj nonstop, poznam pa nekaj ljudi ki so imeli težave z LC napajalniki. Je pa pomojem precej odvisno od sreče in od samega uporabnika, kako, koliko in zakaj uporablja mašino.

Dr_M ::

_koki_ je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Meni se nikoli ni crknil napajalnik.
Ne tisti prvi ATX noname 250-300W, ne kaksni malo novejsi.
Je pa res, da nisem imel se LCja :)
Trenutno imam za gaming masino Corsair TX 850 (stara serija), iz AT za dobrih 100€, v 24/7 masini Antec Earth watts 380W (takrat edn redkih z 80%+ izkoristka za ne prevec denarja), fotr ima pa enga 6 starega Chiefteca.
Za voljo zivcev pa nikoli ne bom v svoje masine dajal LC napajalnikov. Pa tudi ce mi 100 ljudi rece da so ok, jaz imam vedno to sreco, da bi dobil najslabso mozno robo, kar je pri LCju ocitno zelo mozno. Lahko ste pa srecni tisti, ki vam dela ok.

Seveda ni primerjave med tem lc-jem, ki je 550W in nudi le 282W na 12V linijah in Antec earth watts 380W ki nudi 335W na 12 linijah, kar je 50W več...
Večji problem je take stvari dopovedat ljudem ki vidijo samo natisnjeno moč na napajalniku in enostavno mislijo več = bolje, me pa res zanima kakšna je bila razlika v ceni med LC ter temu Antec-u??



Evo, sem nasel racun. Dobre 3 leta nazaj je biu ta Antec 46€.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Seljak ::

Jaz uporabljam LC-jev 750W napajalnik 3 leta in zaenkrat deluje,ko pa ne bo pa bom kupil drugega:)),ki pa bo imel modularne kable,ker mi gre na "K" ko ne morem višek kablov skriti tako kot je treba.Seveda me boli kita za svinjsko drago periferijo,ker vem,da ne drži reklo "kar je drago je tudi najboljše".

MrStein ::

Chieftec ohišje z napajalnikom (verjetno ima tudi napis Chieftec, nisem zdaj v isti hiši, da bi pogledal) mi dela že skoraj 10 let.
PC sicer že malo "jamra" zaradi starosti, ampak sumim bolj plato kot napajalnik. (plata bila 40 000 SIT nekje leta 2003)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Proximus ::

Haha, verjame tisitm, ki hvalij LC-je vendar je verjetnost 10x vecjačja da dobiš crap kot pa pri Enermax
Seasonic ali Corsair (v bistvu ma notranjost Seasonica).

Sam imam Enermaxa EG365, sploh ne vem vec koliko je star, po mojem skoraj 10 let.
Ja ima 350 W in na njem laufa naslednje

Gigabyte GA-P35 DS3
Intel Q6600
4 GB DDR2 Geil
Nvidia GTX 460
4 x SATA trdi disk skupaj 1820 GB
Audigy 2 ZS
Samsung DVD-RW enota

Brez heca, poglej fotke!!
ME zanima kako bi na kakem LC-ju 350W to delalo :)

slika1


slika2



BTW ne se vstrašiti neurejene notranjosti in praha v kišti, enostavno se mi vec ne da ;)
LP

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

AngelOfDeath ::

t3hn0 je izjavil:

Men je pred mesecem odletu Enermax Infinity 650w in pri tem še Asus Maximus Formula. Obe komponenti sta iz višjega razreda in stari 2 leti (ravno teden oz. 2 čez garancijo). Zato sem si zdaj kupil najcenejši LC in eno pocen Biostar plato 8-O



Kolikor mi je znano ima Enemrax od 3 do 5 let garancije. Odvisno keri razred kvalitete vzameš :)
edit: Slovnica

kuglvinkl ::

@Proximus

tut jest sem mel pred leti to trafo, ja ene 10 let bo stara in v neki kišti še vedno dela.

Arthur ::

Men sta crknila že 2 ali trije LC-ji. Res je pa tudi da je bilo v prvemu, ko sem ga odprl, kakšne 2 mm prahu na površinah.
Ampak, so pa tihi in poceni.

Pyr0Beast ::

Če crkne moraš kupiti novega - iz tega razloga niso poceni.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Golnar ::

če crkne en dražji, moraš kupiti novega in so še dražji

Seljak ::

Pyr0Beast je izjavil:

Če crkne moraš kupiti novega - iz tega razloga niso poceni.

Tvoje razmišljanje mi je zelo všeč!! V kateri razred hodiš :)) Ti si pomojem kupil napajalnik,ki ima doživljensko garancijo?! Vse kar kupiš danes ima zelo kratko garancijo in z tem tudi kratko,če lahko tako rečem življensko dobo!!

_koki_ ::

@Dr_M: Hvala, se splača dat 10€ več in kupiš znamko ter predvsem dobiš v celoti boljši napajalnik z močnejšimi linijami ki jih dejansko potrebuješ...
@benji: Vsak električar in nekdo ki ima kaj pojma o pojmu že ve o čem govori ter česa se more izogibat in največji bedak izpadeš sam!

Pyr0Beast ::


če crkne en dražji, moraš kupiti novega in so še dražji

Meh. Pri meni je zadeva taka da LC drži kake 2 leti, potem ga je pa treba odpreti in porihtati, drugače je za v kanto.

Tagan, ki je pravtako krš a le malenkost boljša roba drži še iz časa pentiumov 3jk (Takrat dal zanj okoli 100 današnjih EUR). Kaj bo to, 7, mogoče 8mo leto? Sedaj lepo fura 8800GTS in X2 brez težav in tako bo tudi ostalo. Žalost je le, da je 8800GTS že večkrat crknila vmes. Preživel je tudi en skurjen proc in 3 menjave plate.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

Seljak ::

_koki_ je izjavil:

@Dr_M: Hvala, se splača dat 10€ več in kupiš znamko ter predvsem dobiš v celoti boljši napajalnik z močnejšimi linijami ki jih dejansko potrebuješ...
@benji: Vsak električar in nekdo ki ima kaj pojma o pojmu že ve o čem govori ter česa se more izogibat in največji bedak izpadeš sam!


Ne bi sedaj o bedakih,ki za 10€ več dobijo super tech zadevo,ki mu deluje že 15 let in to za to,ker je znamka :)) Zobe pa si umivaš z natrijevim flouridom,natrijevim lavrilsulfatom,ampak ker je znamka Colgate,ji popolnoma zaupaš,kajne?!Bedak si ti,ker zaupaš črednemu nagonu in kar rečejo drugi,to je zate sveto.Ne ti meni o bedaku,ker sem bral,da lahko tvojo lokacijo ugotovim na 700m natančno in to preko IP-ja 8-)

Pyr0Beast je izjavil:


če crkne en dražji, moraš kupiti novega in so še dražji

Meh. Pri meni je zadeva taka da LC drži kake 2 leti, potem ga je pa treba odpreti in porihtati, drugače je za v kanto.

Tagan, ki je pravtako krš a le malenkost boljša roba drži še iz časa pentiumov 3jk (Takrat dal zanj okoli 100 današnjih EUR). Kaj bo to, 7, mogoče 8mo leto? Sedaj lepo fura 8800GTS in X2 brez težav in tako bo tudi ostalo. Žalost je le, da je 8800GTS že večkrat crknila vmes. Preživel je tudi en skurjen proc in 3 menjave plate.


Mogoče je bil za smrt kriv ravno napajalnik:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Seljak ()

Pyr0Beast ::

Kakor jaz vidim tule čredni deluje predvsem v nakup krša in ne kvalitetnih zadev.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Seljak ::

Pyr0Beast je izjavil:

Kakor jaz vidim tule čredni deluje predvsem v nakup krša in ne kvalitetnih zadev.

Jaz bi kupil boljšega,dražjega,z modularnimi kabli,pa žal nisem električar in nimam velike plače in me je k nakupu cenejše verzije vlekla le želja,da poganja grafično kartico,proc in ostalo periferijo,za druge cifre se takrat sploh nisem zmenil.Z tvojo mrcino,ki je za celih 10 € dražja in je znamka pa pomojem lahko zajahaš in se z njo odpelješ v službo,na kavico in še ima toliko W moči,da še poganja toaster mašino :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Seljak ()

Pyr0Beast ::

Kompjuterji stanejo, tako kot avto in vse ostalo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

dela ::

MrStein je izjavil:

Chieftec ohišje z napajalnikom (verjetno ima tudi napis Chieftec, nisem zdaj v isti hiši, da bi pogledal) mi dela že skoraj 10 let.
PC sicer že malo "jamra" zaradi starosti, ampak sumim bolj plato kot napajalnik. (plata bila 40 000 SIT nekje leta 2003)


Če je model HPC-360-202, ki je pogosto prišel poleg ohišja (takrat še ni bilo na izbiro tako veliko napajalnikov, zato ni tako majhna verjetnost), si lahko malce sumničav: rada crkne 5VSB regulacija (zanič kondenzator, pri meni je bila za okras še ožgana tiskanina) in začne piskat. Napajalnik sicer deluje in ne povzroča velikih težav, sam sploh do letos nisem ugotovil, da je karkoli narobe z njim, šele ko sem ga menjal, sem opazil, da je (so)krivec za eno težavico. Menjal sem ga za novejšega CWT-made Chiefteca (starega je izdelal Sirtec/High Power).

_koki_ ::

Saj noben ne govori da moreš kupit več kot dejansko potrebuješ, maš več kot dovolj alternativ pri izbiri ki na dolgi rok upravičijo malenkost višjo ceno ob nakupu...

Blinder ::

_koki_ je izjavil:

Saj noben ne govori da moreš kupit več kot dejansko potrebuješ, maš več kot dovolj alternativ pri izbiri ki na dolgi rok upravičijo malenkost višjo ceno ob nakupu...


naprimer kakšna bi bla alternativa lc 420w, ki je od 17€ dalje?
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 1080 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Pyr0Beast ::


naprimer kakšna bi bla alternativa lc 420w, ki je od 17€ dalje?

Karkoli kar ma notri rubycone in nichicone ali panasonic kondije.

Vse ostalo je zame IMO krš.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

gruntfürmich ::

zares zanimivo kakšni hlapci so tule gor. nobeden hlapec pa se ni spomnil, kar je meni btw takoj padlo na pamet, da je bila novica koliko komponent je v franciji reklamiranih. in tudi pravilno sem si zapomnil, da je enermax porazen, pa čeprav povprečnemu janezu ni jasno, zakaj je takšen šit, ko pa je tko drag da se lahko hvališ pred celim klasom da imaš enermaxa...:O
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Seljak je izjavil:

Pyr0Beast je izjavil:

Če crkne moraš kupiti novega - iz tega razloga niso poceni.

Tvoje razmišljanje mi je zelo všeč!! V kateri razred hodiš :)) Ti si pomojem kupil napajalnik,ki ima doživljensko garancijo?! Vse kar kupiš danes ima zelo kratko garancijo in z tem tudi kratko,če lahko tako rečem življensko dobo!!

Leta 2005 kupljen Tagan je imel 3 leta garancije. Crknil mislim da lani (napihnil se je edne izmed navadnih kondenzatorjev, predvidevam da bi menjava le-tega oživila napajalnik - za to nimam znanja/izkušenj, orodja, niti želje). Zdaj imam Cooler Masterja, ki ima 5 let garancije. Kje vidiš kratko garancijo?

Jep, skoraj točno leto je od nakupa Cooler Masterja (27.3.2010). Tagan je dušo izpustil kaka 2 tedna prej (dokončno prej se je teden ali dva računalnik resetiral oz. težko zagnal).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

ST-777 ::

Pred več kot tremi leti sem kupil ZALMAN ZM600-HP 600W za 115€, dela brez problemov, sem pa seveda pred nakupom prebral test o njem. Všeč mi je, da ima modularne kable in je zelo tih.

Na testu so leta 2006 zapisali: "The DC outputs were very stable, clean and remained within very tight tolerance. The overall efficiency was very good and the heat pipe assisted cooling system did a good job while producing minimal noise".

ZM600-HP 600W se še vedno prodaja, v Sloveniji za isto ceno, kot sem ga kupil, v ZDA pa ima sedaj ceno 150$. Izgleda, da je to uspešen model in ga zato firma ni zamenjala z drugim v rangu 600W.

feedback03 ::

Uf... Imel (in še imam) LC6550GP (550W) že skoraj 4 leta (od avgusta 2007), s samim napajlnikom ni bilo problemov, edino včasih je kdaj pa kdaj avtomat "ven vrglo" - morda zaradi napajlnika, morda ne, zgodilo se je 2x, max. 3x - sicer zadovoljen (nisem imel nekih über komponent, ki bi rabile pretirano elektrike, poraba je bila okoli 160W v loadu, morda kaj več, ampak nikoli nad 200W)...

Zdaj sem nabavil i5 2500K, P8P67 EVO, 8GB DDR3, lalala in XFX Core Edition PRO 850W, ki ima 5 let garancije, True Power (po testih sodeč premore do 930W)... Edina pomanjkljivost so dooooolgi kabli, ki so za moje malo ohišje (VX-9 PRO) predolgi.

borut_p ::

Jao jao. Vsak kupi kar lahko in kaj za svoje potrebe potrebuje. TO je enako kot pri avtu. Večino, ki jih vozi avto višjega razreda bo za tistega nižjega govoril da je jajc. Za tistega, ki pa vozi nižji razred pa lahko da je važno le da se vozi in mu znamka ni važna.
Sam sem nabavil thermaltake toughpower 750w pa mi je crkaval in so ga morali menjati. In kaj sedaj... je thermaltake jajc firma al kako
LP pa čim manj nepotrebne faušije in kreganja
1
2
3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enermax izdal napajalnik z 1000W (1kW) (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Modifikacije
648531 (7298) TribesMan
»

Kter napajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
352225 (1877) mojcamaja
»

napajalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
535425 (4824) TribesMan

Več podobnih tem