» »

Dva napajalca za en racunalnik oz en za graficni v crossfire?

Dva napajalca za en racunalnik oz en za graficni v crossfire?

1 2 3
4
5

Calligula ::

Poe-t nisi stekal, ker si vsesplosno premalo razgledan in podkovan, ne le tehnicno.

Meni se ta opcija NE prikaze. Nimam tako kot imas oznaceno opcije popravi. JE NI. Stekas? Meni prikazuje drugace.
Vzami si par sekund pa probaj to absorbirati.

Itak, da je 5i najboljsi E2160 na svetu. Ampak kaksen luzer se sploh spravi navijat in tekmovat z Celeroncki?!? Sirota :D

Nisi nic napisal za kaj uporabljas PC. Lepo napisi, da za benchanje, da te damo v ta predalcek in je to to.

Calligula ::



Za genija.

axee ::

Če izkoristim 70% rama zame ni overkill. Bolj downkill mi je disk :/

333333 ::

Tehnicno nepodkovan pa je tisti, ki je tisto funkcijo odstranil, ce mu je bila prezahtevna, Ce pa jo je odstranil iz drugega razloga pa je ta zagotovo butast.


Lepo kažeš svojo inteligenco in egoizem ter žališ administratorje in lastnike slo-techa, ker so iz starega foruma odstranili opcijo "popravi" zato da bi folk preusmerli na nov forum ki ima isto tako tudi črn izgled (samo nastavit ga morš znat :D). To sem ti jaz pokazal na screenshotu in te vprašal kaj je z tem NOVIM izgledom narobe oz kaj ti ne štima da uporabljaš starega, če bi pozorno prebral in premislil vsaj 30 min bi pomoje razumel prej al slej :)

Glede navijanja 2160 pa ti lahko rečem da je to eden od mnogih procesorjev ki sem jih navil, tega sem pač upurabil ker je isti model kot tvoj in ker si se hvalil češ... kako FULL NAVITJE je 3.2Ghz... pozimi celo 3.6 :D
Pa ti meni sirota? Moj primarni procesor vredn več ko tvoja cela kišta z monitorjem, tip, miško, zvočniki in tiskalnikom skupaj :)
Spiritual

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 333333 ()

Pyr0Beast ::

PSU ni bil DOA. Dela v fotrovi mašini BP, pač 30W P2.

6800 pa ne sfolga samo in izključno zaradi slabe regulacije ki jo ta napajalnik ponuja, kot tudi za polovico tanjših kablov.
Pač, zadeva je prezahtevna za škrt robo in nisem edini ki mu ta grafa ni delala na tako crap napajalniku. Dobil sem jo od prijatelja, njegov napajalnik pa je rabil zamenjavo skoraj vsake tri mesece.

Se strinjam, da kvaliteta variira ampak si rekel, da sanjam, da nastajajo v istih tovarnah. Se pravi nimas pojma o tem.
Heh, ti samo pre-posplošuješ na vse proizvajalce, to kar jih dela mogoče 5.

In proizvodnja racunalnikov se ni selila v Azijo zaradi okoljskih zadev ampak samo stroskovnih.
A res ? Ne me je*at da okoljevarstvo stane, odškodnine tudi.

Kvaliteta pomeni, da dobro dela in ne crkne.
Kvaliteta pomeni da dela dela dela dela dela dela dela dela dela dela dela in preživi celoten sistem.

Se pravi so DOVOLJ kvalitetni.
Saj sem rekel da niso nič posebnega. So samo zadosti (za las) dovolj kvalitetni da zadostujejo večini folka ki nima pojma o kompih ter tistim ki nekaj malega vedo.

Vse crka pa si lahko pravis karkoli.
Heh, poceni roba pa ne crkne ampak se samo na veliko kvari ...

In jasno si povedal, da nekdo, ki se ne spozna na kondenzatorje in take podkomponente ne more bit dober navijalec.
Daj citiraj če si to že dvakrat povedal.

Grem stavit da Poe T ne ve katere kondenzatorje ima notri v svojem napajalcu pa je spravil procesor na 5. mesto na svetu.
Če bo rabil bo pogledal. Poleg tega kvalitetne znamke ponavadi ne vgrajujejo nekvalitetne robe noter tako da nima za kaj skrbeti, kot ne skrbi tudi mene.

In zakaj svetujes drazjo "kvaliteto" ljudem, ce v praksi od nje nic nimajo. Skratka slabe nasvete dajes. Kot prodajalec a oni jih namerno.
Ponavadi gre mimo tega foruma folk ki jih je napajalo že enkrat pustilo na cedilu :D

Ta tvoj sistem bi takoj obesil na LCja 420. Pri takem sistemu sploh se ni relevanten napajalec.
Sem probal, ne dela. J*at ga, kvaliteta stane.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Azrael ::

@Pyr0Beast

Kaliguilček je prodajalec kitajskerga s*anja. Prinese največ marže njemu in samo to mu je pomembno. Zato tumba s temi LC jajci v vseh temah.

Tip je primerek agresivnega ekonomista (v stilu akviziterjev: če mi ne verjameš si budala), strokovnost kar se tehnike tiče, pa je na absulutni nuli.

Brez veze se ukvarjati s takimi. Zakaj pa misliš, da je na vseh tehničnih forumih banan?
Nekoč je bil Slo-tech.

Calligula ::

Jp Poe T, zalim jih, ker ne cenim posiljevalskega pristopa. Sem probal novi ST, tudi v drugih barvah a mi ta bolj ustreza. Dopovedal sem ti, da jaz opcije popravi nimam. Ce je bila ta opcija namerno odpravljena je ta poteza seveda neumna. Uporabniki ne cenijo posiljevalskega pristopa. Tudi Bolha je zgubila uporabnike z prenovo...

Ce je to namerna poteza je prav, da Slo Technovi administratorji oz tisti, ki je odgovoren pokasira sredinec. Idiotska in primitivna poteza.

Moj E2160 je navit toliko kolikor mu temperatura dovoljuje. Ti imas povsem druge potrebe in namene in imas vodno hlajenje, s cemer se jaz v zivljenju ne bi ukvarjal.
Skratka v temo o racionali si se sel lulckat, ker ti v zivljenju veliko pomeni biti na lestvicah. In s tem se hvalis in skusas nekoga potisnit v "kot"? Si resen?
Se zavedas, da je najblizje kar mi lahko kdo ocita v smislu ,da nimam zivljenja to, da se tu prepiram z nekom, ki to pocne? Ti si to kar mi kdo lahko ocita :D

Pa se vseeno trudim, ker se ne gre zate. Gre se za to, da je prevec Mtosevov in _koki_ jev. To je katastrofa.

Folk, ki misli, da vse raznese in nic ne dela, ce niso taki in taki kondenzatorji in, ce ne ves kake kondenzatorje imas in folk, ki ne steka najbolj elementarnih logicnih konceptov ala _koki_.

Se to, tvoj procesor ni vreden vec. Samo placal si vec. In genij se zdaj nisi odgovoril kaj pocnes s tem procesorjem :D
Ce bi fural gor profesionalno obdelavo videa bi rekel pameten poba. Ker tega ne pocnes bi lahko rekel samo teslo, ki mece denar stran, ker pa vem, da gre za hobi pa je OK.
Samo napihuj se ne.

Ker razen za benche od tega procesorja v resnici nic nimas. In to je to, taki potem svetujejo "civilistom" po forumu in na koncu vsak mladic misli, da bo mel res kaj od tega, ce kupu najboljso masino na koncu
pa igrajo igrice z enako frami kot jaz za cetrtino denarja. Saj pravim, ce je nategovanje cilj OK. Samo sem mel obcutek, da ni.

Calligula ::

Nisem banan na tehnicnih forumih, ker clan nisem. Clovek, ki preprosto racionalo fura ni agresiven ekonomist.
Agresivni so tisti, ki hocejo to kar delajo taki kot vi. Potrosnjo spodbujat v tri dni.

Stromarji so tukaj agresivni.

Najbolj pa mi je bil pred casom na edinem stromarskem forumu na katerega sem se se prijavil kdaj vsec tip, ki se je hvalil, da je bil pri TABu (tovarna akumulatorjev) 25 let razvojnik :D
V industriji in firmi, ki nobene inovacije nima :D :D :D

Taki stromarji so po forumih ponavadi. In ne marajo Kitajckov, ker so jih ti prehiteli po levi, desni, spodaj, zgoraj ipd...

In po stromarskih forumih se ne banajo med sabo ampak se trepljajo po ramah. Tisti, ki pa takemu tipu direkt pove, da se ni dobro hvalit z tem, da je v taki firmi 25 let prostor in zrak jemal pa so banani :D
In samo z takega foruma (samo enega) sem bil banan in bilo je cudovito :D Se niso mogli brez tega vec po ramah trepljat kok do dobri...

Pyr0Beast ::

Azrael, popolnoma prav imaš.

V industriji in firmi, ki nobene inovacije nima :D :D :D
... govori ekonomik o tehničnem razvoju ...

In po stromarskih forumih se ne banajo med sabo ampak se trepljajo po ramah.
Seveda, pa tudi piknike organizirajo, ker tako dobro (in prijateljsko) sodelujejo ter se razumejo, nekaj kar je tebi popolnoma tuje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Calligula ::

In ze se stromarji z nezahtevnimi PCji med seboj po ramenih trepljajo in bodrijo :D
Kateri izmed vas ima najvecje kondenzatorje? :D

Azrael ::

>agresiven ekonomist.
Agresivni so tisti, ki hocejo to kar delajo taki kot vi. Potrosnjo spodbujat v tri dni.

LOL!

Tipo, ki naklada kako so smet iod napajalca, za 40€ super in oh in sploh, ko crknejo en dan po izteku garancije. Ja res je racionalen nakup. Če te smeti prodajaš.

Jaz sem raje dal 20€ za obnovo enega Macron napajalca, ki mi dela od takrat že 7 let. Kaj je racionalno?

In tega kitajskega klumpa, ki crkne po letu ali dveh, nočem! Hočem tehnične stvari, ki gredo minimalno 10 let, raje pa 20 do 30 let. Tudi če bo stalo 50% več. Ampak takim [cenzurirano], kot si ti, to ne paše, premalo marže.
Nekoč je bil Slo-tech.

Calligula ::

Tebi se ze cisto kisa :D Ce bi rad mel 10 let stare napajalce ti prodam te svoje 200W :D Ampak bi jih samo bizarnezi ala taki, ki imajo radi smeti zeleli. Taki smeti obnavljajo, eni pa raje sproti in siselno novo kupujemo.

Saj ni vazno kaj ti hoces. To kar opisujes ti ni raionala. To je emotivna preferenca. Umetna potreba po "kvaliteti", ki ne sluzi nicemur.
Meni se noben LC ni crknil, kolegu tudi ne pa ne bi bilo nic narobe, ce bi. Imam raje vsako leto novega in v treh letih zapravim enako kot za enega Enermaxa samo kaj ces, ce prekleman LC noce in noce crknit :D

Lahko prides kdaj naso garazo smeti ocistit in jih das obnovit, da bodo 50 let delale... Eni ne rabimo, da 50 let delajo tako, kot mi nic ne pomeni, ce je nekdo sparal Pentiuma 266, da bi delal dolgo, ce je danes neuporaben... Za racionalne ljudi imajo stvatri pomen, funkcijo ipd. Vi napajalcem vgrajujete sentimentalno vrednost. Meni je to smesno ampak naj bo.

Ljudje, gre se za k... napajalce. In, ce je trikrat drazji to ne spremeni, da gre sam za k... napajalec. Se cakam, da se v slo prej pravno uredi poroka z napajalci kot med istosplnimi partnerji :D

333333 ::

Calligula predlagam ti da se usmeris v politiko, tam je čist normalno da folk naklada neki o čemer pojma nima :)
Spiritual

solatko ::

i100k100 - Ti si dobil 4 LC napajalnike v garanciji na popravilo, jaz pa sem danes vgradil 121 in 122-ega LC-ja v mašino in v 6-ih letih še niti eden ni crknil (od 350 - 850W), tako, da tej tvoji informaciji niti malo ne verjamem. Od vseh vgrajenih napajalnikov, smo do sedaj največ menjali Tagane, pred parimi leti, ker je bila cela serija zanič. Sisteme delamo po naročilu, željah, potrebah, v glavnem nič serijskega. Najbolj se nasmejim, ko kak model predlaga napajalnik v rangu €150 in osnovno ploščo v rangu €40, mi to po navadi obrnemo in sistem dela 5-7 let brez problema, z nadgradnjami v glavnem spomina, zamenjavo procesorja (se pač boljši cenijo), dodajanjem diskov in po potrebi zamenjave grafičnih kartic (v glavnem igračkarji). Problem so bili samo napajalniki nn od 250 - 350W, ki pa so bili dejansko začetki proizvodnje na Kitajskem in še bolj v Maleziji. Tudi mi ni jasno, da nekateri konstantno predlagate nakupe dragih napajalnikov, mašin, ki so nadpovprečne, za povprečnega uporabnika, ki laufa Windows, Office, firefox, pogleda kak film, to pa je poleg igranja tudi edino kar počne (cca 85% uporabnikov) in bi jim normalno služil že en prescot na podnožju 478, ali AMD na 939. Tako kot predlagate uporabo linux programja (katerega ne obvlada niti 10% uporabnikov), hvalite XP-je na quad procesorjih in 8GB RAM-a (za koji k...c pol sploh tako mašino), češ da Vista pokuri preveč spomina, skratka imate čudna merila uporabnosti in kvalitete v tej računalniški branži.

Calligula ::

Poe T, po tej logiki bi tebe lahko uvrstil med paranoicne posameznike v ZDA, ki se ob vsaki namisljeni groznji z pol tone zalog hrane zabarikedirajo v klet cisto "za ziher". Ali pa s kakim japonskim vojakom, ki se je za dobro mero se 40 let v dzungli skrival pred vojno ihto, ki je ze zdajvnaj minila, ker se niso prilagajali realnosti...

Sicer pa napisei, da imas tak PC za benche, da je vse lepo na odprtem. Meni je bistvo, da znajo tisti, ki berejo potem locit kaj kdo potrebuje, zakaj in se potem lahko zase bolje odlocijo.

Napisi kaj vse ti z svojim PCjem pocnes bolje kot jaz zato, da ma vsak potem nek real life benchmark kaj potrebujejo. Najbolj fer.

Solatko, o stromarjih ti povem to, da se obnasajo kot ceh. Ko nekdo njihovo okorelo logiko izzove z racionalo so uzaljeni in se zdruzijo. Ampak proti izzivatelju. Ostale ignorirajo kot bodo tebe in vsakega drugega v tej temi. Nasprotnik je vedno tisti, ki je preklemano debato zacel. Ce bi se ukvarjali se s kom drugim bi si morali priznati, da ne gre za osamljen zmeden primerek nekoga, ki ne ve kaj govori in to potrebujejo za vzdrzevanje samopodobe :D

So zabavni. Tam na tistem stromarskem forumu sem uzival, ker so se skos pojavljali ljudje, ki jih je zanimalo se kaj kar ni dogma pa so cisto ignorirali vse to. Niso mogli zivet s tem, da nekdo gladko direktno postavi na svoje mesto nekoga, ki se ima tam za boga in je mislil, da je pomemben, ker je 25 let jemal denar, zrak in prostor na mestu razvojnika v firmi, ki sama itak ni mela nobene pametne inovacije in se v industriji svincevih akumulatorjev, ki ze desetletja nima pravih inovacij. Skratka tip se je hvalil s tem kar bi normalen clovek raje skrival :D

Ampak so mi bili simpaticni.Veliko upokojenih stromarjev, ki pac potrebujejo trepljanje po ramah in vse to s cemer ni nic narobe dokler ne postanejo napihnjeni in arogantni. Potem jih je pa treba na svoje mesto postavit :D

Calligula ::

Ker je tko zelo zabavno. Tistemu tipu ( se ne spomnem ali je bil moderator ali samo pol bog foruma) sem tudi direktno razlozil, da bi ga kot ekonomist v taki firmi prvega odpustil, ker je bil ocitno nepotreben strosek, ki je cuzal finance, ki bi bile bolje porabljene za dejansko koristne delavce oz nekaj takega :D

Za pol bozanstvo je kaj takega prehud sok >:D

TechStreme ::

OK da gremo spet malo na topic (debilne pogovore imate res)..
Imam 600W FSP Group Epsilon napajalnik, moj sistem pa ima (izračunan) peak power skoraj 600W. Skratka če bi bil cel sistem vključno z DVDRW enotami polno obremenjen bi porabil skoraj 600W. Do druge HD4850 ki sem jo kupil za CrossFire je napajalnik delal skoraj neslišno, odkar pa imam še drugo grafično pa ventilator v napajalniku nori pri obremenitvi. Skratka verjetno bi bilo pametno počasi zamenjati napajalnik, vndar pa sem našel tudi namenske napajalnike za grafične kartice, vstavi se v prostor za 5.25" enote (DVD RW ipd). Ima kdo kakšno idejo kje to pri nas najti? In ali bi bilo bolj smiselno zamenjat osnovni napajalnik?
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Calligula ::

No Crossfire je pozresna zadeva ceprav pri dveh 3850 ne spet toliko... NI dobro napajalca na meji konstantno furat ampak namenskih v Sloveniji za graficne nisem videl. Gre za nisno zadevo in bi znala biti pri nas zato draga, ce se jo dobi. Ce mas kak star napajalec kje samo kabel spelji v kisto na graficni npr. Drugace pa pac kupi drug napajalec, ce ti ni dovolj elegantna resitev. NAmenski napajalec je verjetno predrag.
Sam bi ti svetoval kakega LCja malo visjega ranga, ker bos za denar dobil najvec. Se pravi 750 ali 850w. Sam bi dve 3850 tudi z mojim 6550 fural, ker me tudi ne bi skrbelo, ce crkne cez nekaj casa, ker itak noce crknit.

Calligula ::

Dve 4850 in ne dve 3850.

_koki_ ::

@Techfreak, tvoj napajalec je dost dober, da brez težav žene tvojo konfiguracijo(imaš 4 linije 18A), če ti je ventilator preglasen ga zamenjaj z kakšim silent in boš najceneje prišu skoz...
Drugače pa imajo namenski napajalec za grafično kartico v comshopu, mogoče tudi kje drugje, več pa na spodnji povezavi:
http://www.comshop.si/Article.asp?artic...

Calligula ::

Deluje po enakem principu kot ta, ki sem ga probal sam domnevam...

_koki_ ::

Tvoji nasveti Calligula pa niso na mestu, ker nimaš pojma o pojmu, svetuješ mu isti napajalec kot ga že ima sam da je pri LC označen z večjo močjo...
Praktični primer:
Napajalnik LC 8700 hyperion "kao 700W"
3.3v 30A
5v 28A skupaj 180W
4x12V 18A skupaj 575W
Cena: 93.57€
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/n...

Napajalnik @techfreak-a 600W
3.3V 36A
5v 30A skupaj 155W
4x12V 18A skupaj 575W
Cena: 86.46€
http://www.nakupovanje.net/napajalnik-f...

No pa še dajmo v primerjavo tvojega bogega LCja "kao 550W"
3.3v 30A
5v 28A
12V 15A
12V 14A
Podatkov o moči na posameznih linijah ni nikjer pripisanih, kot zanimivost LC 6420GP (420W napajalnik) ima iste specifikacije!
Cena: 40€

Kaj je torej boljše, če si ne znaš razložit številk je to tvoj problem in se pejt še mal izobraževat, ne pa se prepirat s tistimi ko vejo več od tebe...

Calligula ::

Koko, da bo crno na belem, da si retardiran in na pamet govoris. Ker ga njegov glasen moti naj ga proda. Ves zakaj bi lahko to tisje fural z LCjem 6550?

KER SISTEM Z 4850 CROSSFIRE PORABI MANJ KOT 10% VEC KOT ENA SAMA!!! 4870 POD FULL LOAD. AMPAK KER SI TESLO TEGA NE VES, KER RAJE NA PAMET NEUMNOSTI STRESAS!!!.

Meni moj LC pridno 4870 OC potiho futra brez kakrsnihkoli tezav ali odvecnega hrupa.

In se to teslo, trenutno ma procesor na 2700 mhz, ker ni niti potrebe po vec kot 3000 Mhz s tem mojim "Celeronckom", ker se v spilih ne pozna. Ker mi pri FEAR 2, ki ga zdajle zulim nikoli FPS ne padejo pod 60 pa mam vse na najvisjih moznih nastavitvah na Full HD resoluciji. Ampak, ker si OMEJEN ne stekas, da nima smisla v tem trenutku met mocnejsega procesorja in samo dokazujes, da si debilcek, ki tega ne steka.

Hobi navijalci so iz tega izvzeti, ker jim vsak Mhz v zivljenju nekaj pomeni.

Si pa teslo. ENA 4870 pod full load pozre skoraj enako stroma kot 4850 pod full load, v idle pa celo prakticno enako.

http://www.anandtech.com/video/showdoc....

Nauci se brat, ce ze bister nisi.

Calligula ::

To zadnje velja za 4850 crissfire proti eni sami 4870.

_koki_ ::

Ma retardiran te je delu!!!
Upam stavit svoj računalnik, da bi tvoj napajalec počepnu pri techfreakovi konfiguraciji v loadu!!!
Jaz znam brat brez skrbi, sam za razliko od tebe tudi RAZUMEM KAJ BEREM!!!
Zakaj pa maš navit procesor, a ni original dost dober?
Rajš si priznaj da si ga mogu odvit, ker niti za bolši cooler nimaš, pridi da ti svojega originalnega od quada zabrišem v glavo pa ga lahk obdržiš pol!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: _koki_ ()

Calligula ::

Cepec, kaj ne bo fural prakticno enako pozresne konfiguracije. Poglej koliko pozreta dve 4870 v crossfire in sam sem to fural pol ure pod najhujso obremenitvijo in potem mi je ali zaradi LCja ali pa zaradi previsoke temperature procesorja ugasnilo. Ampak ti ne poregne, ker si omejen na blagovne znamkice. Pol te pa matra, ce ne mecejo vsi stran denarja za NEUMNOSTI.

Povej zakaj uporabljas tvoj izjemen procesor. Ker meni pri najzahtevnejsih igrah ne rata mojega. Zakaj bi potem (razen, ce bi bil omejen kot ti) potem dajal vec. Pa je ta ze kaki 2 leti star. Se pravi sem se sam predobrega kupil...

Navitega imam tocno 50%, ker vse dela na stock nastavitvah in se ne greje prevec. Vec sem ga navijal zaradi firbca in, ker je PREDOBER, ga mam zdaj raje na stock voltazi. Brezveze po nepotrebnem elektriko kurit.
In, ker sem od enega podobnega debilcka kot si ti dobil Scythe ne vem kateri najboljsi hladilnik za 10 Eurov, ko je stal 50 in ni bil se nikoli zmontiran, imam verjetno enega najboljsih zracnih coolerjev ampak ga ne instaliram, KER NI POTREBE. Ce kdaj bo, bo. Za ta cooler pa kadarkoli dobim toliko ali vec kot sem placal. Vem, da so to koncepti, ki jih ne stekas. Ne razumes tega kar govoris, ne tega kar beres.

Omejen si in ne razumes koncepta ozkih grl. LC ni ozko grlo, graficna je. Tvoja kapaciteta je ozko grlo, ki preprecuje, da bi prisel do novih spoznanj ipd...
Daj se ti heroj napisi konfiguracijo svojega PCja tocno z vsem in se monitor.

Pa za kaj ga uporabljas. Pa se od Poe Tja tudi to pogresam.

_koki_ ::

Moja konfiguracija:
Ohišje: Thermaltake Xaser V (5)
Matična plošča: Asus P5K-E Wi-Fi
Procesor: Intel C2Q Q6600 @ 3.6Ghz
Hladilnik procesorja: Xigmatek Achilles S1284
RAM: 4x1GB 800MHz Transcend
Grafična kartica: Asus Ati Radeon 4850
Hladilnik grafične kartice: Xigmatek VD964 "Battle Axe"
Disk1: WD 250gb RE
Disk2: WD 250gb RE
Disk3: WD 1tb
Napajalnik: HKC usp-5580 "580W"
Tv kartica: Terratec Cinergy HTC XS HD USB
Monitor: Acer 22" AL2216W
Monitor2: Nec 22"
Tipkovnica + miš: Brezžična Logitech UltraX media desktop
Receiver: JVC RX-5020V
Zvočniki: Tx-2 5.1 Home theater
Subwoofer: Logitech Z-2300

Ja rami in procesor laufajo v razmerju 1:1, da so izkoriščeni do konca...
Napajalec je za odtenek bolš kot sranje od LCja (ima vsaj odtisnjeno kakšno moč da pri 12v ter 5,3.3v), hlajenje je bolše, in če na mojem piše da pri toku 30A na napetosti 12v da ven realno 360w moči, pol se treba vprašat koliko je da LC (320w???)
Računalnik se uporablja praktično za vse, gledanje tvja, zajemanje posnetkov, grafične obdelave, video obdelave, občasno tudi 3D, net, kdaj tudi kako igro, čeprav rajši igram na konzoli... je v bistvu all in one saj krmili celoten sistem!!!

Calligula ::

1:1 pri ramih ni nujen in imas vec od njih (sploh v igrah) ce mas raje dobre timinge. Tudi to so ze testirali...
Skratka ni to AMD pred 5 leti, da bi sinhrono rabil.

Imas 64 bitni OS oz 4 giga rama v celoti izkoriscene?

Zakaj tlacit drug hladilnik na graficno? In zakaj ni raje graficna boljsa, ce igre igras, ker LC tole komot poganja.

_koki_ ::

Ja če hočeš spravit procesor na frekvenco 3.6ghz (400fsb*9) moreš 800mhz rame furat v razmerju 1:1 in tako so rami na specifikacijah izkoriščeni do konca, procesor pa tudi...
Mam 32-bitno visto original, delam pa tut v osx, če mi jih pa nekaj malega ne izkoristi mi je pa res vseeno, to je itaq pocen roba...
Hladilniki so pa zarad tega drugi, ker so večinoma original sranje in ti ostane tut ob menjavi grafične, grafična pa itaq poleti prek frekvenc 4870, tako da je nadgradnja nepotrebna...
Saj ne rečem da tudi LC nebi poganjal tega sistema, ampak jaz sem se odločil za HKC, ker ima bolše hlajenje komponent v notranjosti, ima malce višji tok, je neslišen (pod 20dB), ob vsem tem za isto ceno...

TechStreme ::

Nekaterim očitno ni jasno da mid-high end 4 jederni procesor porabi občutno več kot low end 2 jederni. In da za kakšen Crysis ali pa GTA4 lahko poleg low end 2 jedernika postaviš 4 high end grafične pa še zmeraj nebo igralno.
Ko sem že pri igrah. Procesor boš v igri zelo teško obremenil na 100% ... ko je obremenjen na okoli 80% pa je že bottleneck (kot da bi se z zategnjeno ročno vozil).
Ph2 940BE 3.6GHz; MSI K9A2 Platinum; 2×2Gb DDR800 4-4-4-12 CR1; 2×4850 CF

Calligula ::

Sam raje svoje rame furam na 935 ali 6 in pri timingih 4,4,3,4. Specifikacije me ne zanimajo, ce gre vec ne? In to brez naprezanja. Frekvence 3850 ne izenacijo z 4870. Kar se tice LCja si koncno zacel govorit bolj razumno. Koliko si dal za tvoj napajalec? In se enkrat, moj LC je kar tih. 14cm pocasen ventilator.

TechFreak, GT4 me ne zanima ampak pri Crysisu pa se motis. Pomembni so Mhz. Ozko grlo so graficne predvsem pa neoptimiziranost v primeru Crossfire.
In sam se nisem naletel na spil kjer bi me procesor omejeval in ga seveda za to nima smisla menjat. Ko bo, bodo ze 6 ali 8 jedrniki poceni.

Pa razjasni kaj si mislil z temi 80%? Kako si to mislil, da ce je obremenjen 80%, da je ze bottleneck.

Calligula ::

http://www.pcgameshardware.com/aid,6610...

http://www.pcgameshardware.com/aid,6856...

In pri visjih resolucijah so samo bolj izenaceni po vseh testih kar sem jih videl. Fora GTA4 pa je, da je bil narejen misljeno z 3 ali vec jedri.
Pa bi mi vseeno odlicno delal, ce mi ne bi bili GTAji dolgocasni.

Calligula ::

http://www.legionhardware.com/document....

The answer is simple, because you can still buy the Core 2 Duo E8400 for $160 US, and at that price it was able to match the Phenom II X4 940 every step of the way. In fact, the E8400 was faster at 2560x1600 in Company of Heroes, Crysis Warhead, Left 4 Dead, and World in Conflict, while the Unreal Tournament 3 performance was a dead heat. In fact, the E8400 was only slower than the Phenom II X4 940 in Fallout 3 and Far Cry 2.

Calligula ::

Ce povzamem temo:

1. Znanji napajalec za graficno kot koncept in v praksi deluje brezhibno in 230W star napajalec se se grel ni, ko je poganjal 4870.
2. LC power 550w tiho in pridni poganja sodoben sistem z high end graficno, ki vse igre na Full HD resoluciji fura odlicno in je ozko grlo le graficna. Se pravi LC ni ozko grlo in ni potrebe po boljsem. Tudi dolgozivi so in tale mi dela 3 leta in tudi kolegom vsi brez problema... Se prav je trditev, da je slab ali nekvaliteten oslarija.
3. Procesor boljsi od E2160 se ob graficnih kot so 4870 ali pa kar 295 GTX ni potreben za igre, ki so za vecino userjev tudi najbolj zahtevna aplikacija na njihovih PCjih. Tudi video in vse ostalo seveda kompresira odlicno, editira itd ampak v dobi HD videa, ki kompresiranja ne potrebuje vec, ker kamere ze snemajo v H.264 videu predstavlja popoln overkill.
4. Vse kar je nad tem v kakrsnemkoli smislu lahko sluzi samo

A: Zelo specificni rabi ala Autocad oz kaj profesionalnega
B: Benchanju
C: Zadovoljevanju neracionalnih in psiholosko pogojenih potreb kjer sam preferiram ciscenje znotraj lastne glave kot preurejanje sveta kot nadomestek

Svetovanje Core i7 sistemov, drazjih napajalev ipd je torej nesmiselno za kogarkoli, ki tega ne potrebuje za profesionalno rabo ali pa za Benchanje, ki je legitimen hobi.
Za ostale ne samo, da je neodgovorno to priporocat, neodgovorno jih je na to ne opozarjat. S stalisca uporabnikov-sploh noobov je skodljivo in napacno za forum, ki temelji na racunalniskem znanju, da se forsira ali podpira trosenje brez mere oz preko nivojev, ki imajo smisel.

Za benchanje ipd je vse kul. Nikoli ne pisem v temi navijanje naj kdo ne nabavi cimvec za cimvec. Za "civiliste" pa bi se moralo primerno skrbeti. Se pri teh testih, ki sem jih linkal se entuziasti kakrsni so toliko potrudijo, da poudarijo tovrstne stvari. Tudi nacelo nabave na zalogo pa za 5 in 10 let ni smiselno in bi lahko pocasi pri uporabnikih to ovrgli.

333333 ::

2160 je dost.. kaj pa gta4 je dost? Ali pa recimo če nekdo hoče obdelovati home video na Adobe...? Al misliš to ono varijanto... sem mlad in imam čas :D

Moram še dodati da se strinjam s tem da LC eden od bolj kvalitetnih cheap shitov pri nas.


Drugače pa agresivni ekonomist... pojma nimaš idi raje računat kak davek al pa neki boš vsaj koristen :)

Aja pa še to.



Osebni podatki

Uporabniško ime
Calligula
Čas prve prijave
20.08.2005 14:46:47
Spol
Ženska

Kakega spola si ti? Moški al wannabe ženska? :))
Spiritual

_koki_ ::

Ne da sem začel govorit razumno, razumno govorim že cel čas in vem, da je OGROMNA razlika med napajalniki nižjega ter višjega cenovnega razreda,...
So v tistem razredu z razlogom, priznani proizvajalci tržijo svoje napajalnike po nazivni moči (samo na 12v liniji) in ta znaša pri LC6550 pod 350W (niti ne upajo na etiketo natisnit koliko je), sam pol ga noben butl nebi niti povohu ker se 550W dost bolš sliši, pa več folka lahk nategneš(nepoznavalce) po domače povedano!

No da bomo vidli dejansko razliko med slabo in dobro uravnoteženim sistemom, prilagam dve povezavi da se vidi kako se obneseta različna procesorja v sintetičnih testih 3D mark vantage performance z isto grafično kartico Radeon 4870x2:
V prvem sistemu se nahaja intelov dual core E1400, navit na frekvenco 3.0ghz
V prvem grafičnem testu je dosegel povprečje 29.11 slik/s
V drugem grafičnem testu je dosegel povprečje 34.9 slik/s
V prvem testu procesorja opravi 620.23 operacij/s
V drugem testu procesorja (test fizike) opravi 6.83 operacij/s
http://www.madonion.com/resultCompariso...

V drugem sistemu se nahaja intelov core 2 quad Q6600, navit na frekvenco 3.6ghz
V prvem grafičnem testu je dosegel povprečje 53.1 slik/s
V drugem grafičnem testu je dosegel povprečje 67.16 slik/s
V prvem testu procesorja opravi 1724.0 operacij/s
V drugem testu procesorja (test fizike) opravi 17.9 operacij/s
http://www.madonion.com/resultCompariso...

Kot je razvidno iz teh rezultatov, prvi sistem s slabšim procesorjem rabi 2 grafični kartici visokega razreda da doseže iste rezultate kot bi jih dosegel spodnji sistem z eno...
Če se poenostavi, dobra grafična kartica z dobrim procesorjem in slabša grafična kartica s slabšim procesorjem!!!

Calligula ::

A tebi je Pote T ime? Mas to domnevam tudi v osebnih dokumentih?

Z benchanjem resujes svet, vem.

Ce je cheap shit dovolj, zakaj bi bil butast in kupoval overpriced shit? Da bom ovcica industrije? Da me nategujejo od spredaj in zadaj? In naj bom se pezde in probam cimvec folka v to vpeljat zaradi lastne nesposobnosti ali se huje, namerno?

GTA 4 je spil, ki je bil namerno narejen za 3 jedra ali vec. Ce se komu zaradi tega splaca nabavljat drugacen ali drazji procesor je to povsem primerno ampak je korektno, da uporabnik, ki pride na ta forum ve tocno zakaj se kaj splaca in koliko profitira, da se ve odlocit. Ce bi igral GTA4 in to pogosto in, ce ne bi ze z dvojedrnikom dobil vec kot dovolj framov, bi nabavil vecjedrnika. Tako pa ni potrebe. Samo usekan um isce umetne potrebe za opravicevanje necesa. Se rpavi edino tvoje opravicilo za nabavo dragega napajalca in kiste je GTA4? Pa to ves, da je ta igra narejena za konzole in neoptimizirana? Raje bi si potem dokupil konzolo.

Bister um ne isce potrebe po opravicevanju zapravljanja. Pocaka na pravo potrebo. Ti prav namerno isces stvari, ki bodo izrabile to za kar si zapravil. Zakaj namesto vsega tvojega smetenja nisi lepo napisal, d vse kar pravim drzi ampak ne, ce hoce nekdo igrat GTA4 z najboljsimi graficnimi.

Ves zakaj ne uporabljam Adoba za urejanje videa? Ker je bloated pa vseeno CUDOVITO dela na moji masini z HD videom. In ze dolgo me ne ovira PC pri tem.
Ni problem butasto izkoristit hardwera. Vprasanje je zakaj bi to na silo hotel? Pa zakaj bi obupano iskal opravicila za to? Saj sem ti dal benchanje kot legitimen hobi.

Se to, rabis prav QX9770, da ti poganja GTA4?

+ GTA4 je hudo neoptimiziran spil z neimpresivno grafiko in napihnjenimi hardwerskimi potrebami. Poleg tega, da je dolgocasen. Ampak slabega programiranja ne podpiram financno/hardwersko. Primerjaj ga z GRID, COD4 pa bos videl, da je nekje nekdo zelo nesposoben. Ker niso sposobni dobro na PC platformo prenesti pa ze ne bom placeval.

O ekonomiji raje ne bi. Ne poznas se enega takega, ki bi tukaj crno na belem recesijo napovedal in kako bo prislo do nje. Smetis v temi o racionali. Jaz bi smetil v temi o benchanju. Eden od naju se na napacnem mestu stuli.

Calligula ::

Koki, spet ne razumes toliko kolikor mislis:

1. Koga briga etiketa!?! Mislis, da sem LCja kupil zaradi 550W? Kupil sem ga, ker je dovolj in pri tem najcenejsi in dober. Spet solato po nepotrebnem gor obesas. Rekel si, da ne maras laganja. Vrzi stran oba tvoja 22 incna monitorja potem, ker noben nima odzivnega casa, kontrasta in vidnega kota kakor pise proizvajalec. Bodi dosleden. A si nehal kupovat AMDje ali Intele, ko so bili oznaeni stevilkami, ki niso vec enake dejanskim frekvencam!?!

2. FUKNI STRAN sinteticne teste clovek! Dal sem ti linke do REAL GAMEPLAY!!! A stekas, da so te testi narejeni, da iscejo razlike med sistemi!?!
Sinteticni test je tisti, ki ga zanima, ce ma nekje spil 3000 framov na sekunco.

Tako kot je bil folk obseden z prepustnostjo spomina, v real life aplikacijah pa potem ni bilo ucinka, ko so delali poglobljene teste.

REAL LIFE! Jaz ne igram sinteticnih testov. Ti so narejeni, da folk tekmuje. Folku je itak vseeno kje in kako tekmuje, samo hocejo platformo ala dirkalisce za to. In tako kot motorsport tudi tikaj bench sport spodbuja potrosnjo. CImsirse gume, vecji spojlerji ipd, ceprav tega nihce ne potrebuje.

NIKOLI VEC MI NE LIMAJ sinteticnih testov. NAREJENI so, da iscejo razlike. Kakrsnekoli. Merijo vse zivo samo realne razlike ne. Kaj me briga prepustnost PCI slota, ce ga v praksi graficna itak ne izkoristi ipd.

Narejeni so, da poneumljajo take kot si ti.

Glej linke, ki sem ti jih dal. To je REAL GAMEPLAY. Za to se recimo kupi PC. Sinteticni benchmark je UMETNA POTREBA. Ze gaming je ampak benchmarki so pa ekstrem. Pa ti si cisto indoktriniran.

Calligula ::

Poe T ti pa drugic lepo prilimaj link kot je ta:
http://www.pcgameshardware.com/aid,6695...

in lepo dodaj, da je zaradi tega potrebno nabavit drag napajalec (ceprav se to ne) in cimdrazji procesor. Ker tukaj je ta razlika. Da se ve. In naj se vsak odloci komu je kaj koliko vredno.
Samo pri GTA4.

Se to, katero videokamero imas? Res me zanima? Kateri model?

_koki_ ::

Ma kdo laže, glej js sem napisu da ma moj napajalnik na etiketi napisano 12V 30A 360W "580W", LC je pa slabši na papirju in vrjetno tut v praksi!!!
Sintetični testi niso namenjeni samo zato, da se vidi kdo ma daljšega, poleg tega pa nisem sploh napisal rezultata ki ga doseže računalnik v 3D marku, ampak število slik, ki jih grafična izriše in število operacij, ki jih procesor opravi...

No, če ti bo bol všeč bom za primerjavo dal tvoj test z grafično kartico gtx295 na različnih platformah:
Igra Far Cry 2, procesorji bojo na istih frekvencah, da ne bo pomote, vzel bom HD resolucijo(1920x1200):
Core 2 duo E8400 3.0ghz 60fps
Core 2 quad Q9650 3.0ghz 75fps
Core i7 940 3.0ghz 87fps
Mislim, da je razlika več kot primerljiva s tisto v testih 3D mark, dejstvo pa je da se E2160 obnese še veliko slabše od E8400!
http://www.legionhardware.com/document....

Calligula ::

LAhko si ziher, da se E2160 nic kaj bistveno slabse ne obnese pri istih frekvencah. V paksi so razlike minimalne pa ne pozabi, da se se precej bolje navije.

In se enkrat pa probaj to pocasi razumet....

Ce ze s tem nekje dobim cez 60 framov, a rabim v tem momentu vec?!? Pa je procesor ze 2 leti star pa se zdaj ni izkoriscen. To ti skos probam dopovedat. V real lifu normalnega cloveka en k..... briga ce ma 300 framov, ce je vse kar zazna tam do 60. To ti probam dopovedat. Ni relevantno! In za nerelevantno se ne placuje. Nerelevantnega se ne zagovarja.

Pa izbral si Far cry 2, ki je ob GTA 4 drugi spil, ki je narejen za vec jeder. Se en slab spil (sramota napram Crysisu). Pa se tam je vec kot prevec framov. In dobesedno iskat si sel dva spila vmes, ki sta edina, ki sta sploh obcutljiva in se to na stevilo jeder, ker sta namerno tako narejena. Tudi Crysis naj bi bil a v praksi ni tako.
Danes z vsem kar je nad 2600 Mhz, sploh pa nad 3000 lahko spilas VSE! Razen flight simulatorja X.

Procesor ni ozko grlo, ce te ne omejuje tam kjer je vidno in ima smisel. Nad 60 ali ze 50 frami je povsem nepomembno. Se pravi tam procesor mene v nicemer ne ovira.
Tam kjer pa steje pa ne omejuje procesor ampak graficna. Steje pa tam kjer je pod 50 framov. Pri Crysisu bi ravno tako fafal tistih 30 framov z vsem na high kot z Core i7 z 4870 graficno.

Ozko grlo je tam pri 50 framih oz pri Crysis z vsem na high pri 30. In pri tem NIKOLI ni omejitev LC napajalnik in ne procesor E2160. Se pravi bi moral biti idiot, da bi rekel, da sta za en drek. Je potem kvecjemu
4870 drek, drek so tudi neoptimizirani spili ali pa pri Crysisu neoptimiziranost, ker je spil dober ipd.

Ce v real lifu E 2160 in LC nista omejitev, kako sta potem lahko drek in kaksen smisel bi bilo imeti vec razen zadovoljevanja umetnih potreb ali pa za benchanje!?

Pa DVA in to zelo bedna spila sta, ki sta specificna, ker sta optimizirana za vec jeder. Namerno, ker je folk z vecjedrnimi procesorji dozivljal travme, ker so jih z dvojedrnimi v spilih vsi sekali. Se z enojedrnimi.

Je kak pameten razlog, da Far cry 2 zre vec kot Call of duty 4, ki ima boljso grafiko in je za faktorje boljsi spil? NE. Torej so programerji tretjerazredni. Pa spil je beden. V bistvu sta si z GTA4 zelo podobna.

Kot taksist se pac furas okoli.

Calligula ::

Pa se to stevilo slik nad 50 ali raje 60 je cisto nepomembno. In toliko mi daje danes 2 leti star procesor in tri leta star napajalec ven brez tezav. Pa se se lahko navija, ce je treba. Pa ni treba.
Nikjer v resnici ni ozko grlo.

Pa tvoj napajalec tudi, ce je boljsi. A je vazno? Ce moj dobro opravlja delo. Koga briga boljse, ce ne sluzi namenu? Jaz nocem 3000 framov na sekundo. Vzamem jih 60 in razliko v denarju. Thank you, come again! :D

_koki_ ::

Ej ne smemo pozabit da gre tu za grafično kartico gtx295 na kateri je to vse testirano, to je kot dve zlimane gtx275-ke oz. dva radeona 4890...
Izbral sem pa novodobno igro saj gre za dx10 grafično in bi blo nesmiselno da bi primerjal grafe v igri delani za dx9...
No pa bom vzel še igro World in conflict, isti pogoji kot prej...
Core 2 duo E8400 3.0ghz 45fps
Core 2 quad Q9650 3.0ghz 50fps
Core i7 940 3.0ghz 60fps
http://www.legionhardware.com/document....

Glej, če se ne moreš sprijaznit s tem da se vsaka stvar, ki je višje od mainstream drago plača ni to naš problem, ampak problem povpraševanja in ponudbe, tist ko ma dnar si bo privošču neglede na to kolk bo stalo...
Pač pri napajalnikih je to vsak W, pri procesorjih vsak Mhz, pri ramih, diskih vsak gb, pri monitorjih vsaka cola,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: _koki_ ()

Calligula ::

World in conflict (popularna a meni nezanimiva) igra je znana kot najbolj CPU bound igra. Pa je vseeno malo. Folk z SLIjem joka, ker ne dobijo cez 30 framov.

Pa si videl, da so pri najmocnejsi prodajani graficni razlike minimalne. Pa, ce bi me motilo kaj bi E 2160 pac navil na 3300 mhz ali pa se vec. Skratka ni ozko grlo.
Pa pripisi za katero resolucijo dajes podatke. Ne zanima me za manj kot 1900 ali 1920 in ne za vec. Okoli Full HD formata.

Se to, ravno to kar si napisal v zvezi z 295 GTX govori meni v prid. Najmocnejsa graficna ta hip ni skoraj nic CPU bound. Minimalno. Moj procesor je stal 60 Eurov. Zdaj je vreden kakih 25 recimo. Core i7, ki samo v tem spilu (nikjer drugje ni take razlike) lahko iz take graficne stisne samo toliko vec? Stane pa da ne recem 10krat toliko? Hvala, ne bi. Pa se potrebe ni, ker je ze moj dovolj mocan.

To ti pove kako dovolj so te CPUji. Mater, ce najboljsa graficna ni bistveno bremzana s strani procesorjev, a ma res smisel metat denar za procesor? Moja plata pa je bila 50 Eurov. Core i7 je cca 200 pa plata tudi.
Pa se drag DDR3 ram... Pa jaz ne iscem namerno spilov, ki bi bili neustrezni moji konfiguraciji. Igram kar je dobro. Far cry 2 to ni, GTA4 je ful folku ocitno dober, meni ne, strategij ipd pa ne igram, ker traja. Nimam toliko casa. Obrnem streljacino, malo podirkam in to je to.

Saj to ti hocem povedat, da je se 4870 je presvoh za ta procesor. Se pri 295 GTX ni bistvene razlike. Danes me moja konfiguracija pri NICEMER ne zavira. Kjer me, me zaradi graficne. 4870 je presvoh. Procesor in ostalo povzroca samo minimalna odstopanja. Skoraj statisticne napake.

Calligula ::

Aja, zdajle sem sele videl, to je celo z 8AA in 16 AF. A ti ves, da na full HD monitorju ne rabis vec kot 2 AA?
Se pravi je 8AA spet umetna potreba. Saj prav, da tako testirajo samo kot consumer moras ven razbrat bistveno. Oni pac nabijejo do konca vse pa, ce je potrebno ali ne. Da gre hardware do meje. Ti pa moras razbrat kje so meje, ki so zate relevantne. Tudi 16 AF recimo ni nujen ampak saj je pri 50 ali 60 framih spet to vseeno.

_koki_ ::

Sorry, sam ti si niti ne znaš razlagat stvari, ki so črne na belem...
Ti še zdaj misliš, da je grafična 4870 prešvoh za tvoj sistem, a v podanih primerjavah je GRAFIČNA identična, FREKVENCA procesorjev identična, kako je pol možno da i7 izriše tretjino do polovico več slik kot E8400???
Očitno je prešvoh, da ista grafična na drugem procesorju pri isti frekvenci da do 50% več slik!!!
Zato tudi so sintetični testi, kateri znajo dobro prikazat vse to s številkami, da razume vsak ko zna seštevat...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: _koki_ ()

333333 ::

_koki_


Nima se smisla trudit agresivn ekonomist ni ravno logično bitje :D Če misli da so sinteticni testi odvisni od cipsetov it take neumnosti kje bo te to razumel :D
Spiritual

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 333333 ()

Calligula ::

Polpismena modela!!!
Koga briga sinteticni test, ce ni kurce... ve kvalitetne igre, ki je ne bi mogel igrat na Full HD resoluciji z toliko frami kot jih zazna clovesko oko na najvisjih nastavitvah na FULL HD zaslonu!?!

Vidva stekata, da kar je vec od teka ni vredno nic!?!

Koga boli k.... kaj sintetika zazna, ce ti ne? Kaj kupujes PC zase ali za programe, ki so namenjeni sami sebi!?!

TEBE, cloveka danes ne more omejevat ne moj napajalec ne moj procesor na nacin, ki bi ga bil ti biolosko sposoben zaznati.
Kdo je tu zabit potem? Resno vprasam, ker nekdo mora bit.

A ti igras sintetiko ali igre? Ker slucajno smo prakticno v avgustu 2009 in ugani kaj, ta procesor in ta napajalec poganjata vse kar jima dam pri najvisjih nastavitvah na 60+ framih na FULL HD resoluciji.
Ce cesa ne pa samo tam, kjer je graficna presibka ali neoptimizirana. To je Crysis.

Pa drek od spilov ala GTA4 kjer so se developerji izjavljali, da se ne bodo trudili z PCjem. Bod dali ampak bistvo so konzole.

Moras bit usekan, da isces izgovore za cimbolj potratno izkoriscat hardware. Dobesedno brainwashed s strani prodajalcev. To je super za ekonomiste samo mene zbode, ce pomislim na to kaksno premoc imamo pri temu. Kot pastir ,ki ima prevec ovac...

Posrana 295GTX ni sposobna igre poganjat tako, da bi bila neigralna na MAX nastavitvah na FULL HD na enem bogem posranem na stock coolerju povprecno navitem 2160.

Ce se vam ze tako gre za to, da se nek hardware spljuva pa vsaj ne bit degenerirani. Lepo recemo bobu bob. 4870 je kripa, 295 GTX pa precenjen drek, ki ni sposoben maksimizirat igre na povprecni masini.

Se pravi ATI in NVIDIA sta nesposobna. RAMi, proc, napajalec (low end vse skupaj), ki so stari 2 do 3 leta so sposobni podpirat najdrazjo graficno na trgu. Sramota za AMD, Nvidio in za game developerje.

Calligula ::

Aja, koki, identicna frekvenca med Core i7 in E2160 ni enaka. Med core 2 duo in Core 2 quad pa kar. Core i7 je itak tako nesmiseln, da je vseeno.
Sinteticni test meri VSE! Total frame in mu je vseeno, ce jih je nekje 5000, ker mu je bistveno samo, da jih je vec. Skratka ceni vec kot 60, ki jih ti vidis ne.
A kupujes monitor, projektor kamero ipd, ki snema svetlobo v spektru, ki ga clovesko oko ne zazna?

Verjetno da ne.

Jim je pa ratalo z sintetiko debilcke serijsko proizvajat. To jim je treba priznati. Skoda, da so ti isti ekonomisti tako posrano short sighted, da mimogrede ob cepcih se ekonomijo sesujejo :|

In, ce pomislim, da bi jaz po panogi moral take idiote molzt ;(

OK, naj bo po vase. Sem zupnik, pripeljite mi vase male otroke. Jim bomo razsirili obzorja (analno). Fuck it, ce retardov ne mores premagat jih pa cuzaj....

Calligula ::

Poe T, katero video kamero imas? Omenjas obdelavo videa....
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

radeon 4870 x2

Oddelek: Strojna oprema
483752 (3211) Robert_S
»

Fuč napajalnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
723994 (2836) Pyr0Beast
»

Katera komponenta je povzročila hud pok in restart? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
525354 (4193) Mitja358
»

Katero graficno pa procesor?

Oddelek: Kaj kupiti
431808 (1116) Meizu
»

Kateri napajalnik PSU priporocate za Core 2 DUO (500-600W)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17610477 (7410) suntrace1

Več podobnih tem