» »

vsakih nekaj ur priklop na internet

vsakih nekaj ur priklop na internet

dragonfly ::

Pozdravljeni!
Imam en čuden problem. V hiši, kjer živim, prikolp na širokopasen internet ni možen. Po srečnem naključju so me dali v testno slupino za novo emx tehnologijo... 8-) Precej so se namatrali, preden je vse steklo. Zdaj je stanje tako, da internet laufa, vendar pa me vsakih nekaj ur (ponavadi 3 do 4) zabriše dol. Imam sicer naštimano da se ponovno poveže, pa ne pomaga.
Če sem doma ni problem - ko opazim da ne dela, ponovno zaženem.
Ker pa me dosti ni doma, je večino časa internet neizkoriščen, računalnik pa skos prižgan.
Windowse mam pred kratkim na novo naložene, pa ni bilo nič bolje...
Razmišljam, kako bi obšla ta problem. Edino, kar mi pride na misel je prislit kompjuter, da bi se šel avtomatsko vsakih 5 ur priklapljat na internet.
A mi zna kdo pri tem pomagat?
Potrebujem torej nekakšen scheduler, ki bi intervalno ukazal ponovni priklop.
Mal sem bila dolga, upam da tudi razumljiva...
Za vsako pomoč vnaprej hvala.:)
nema odmora dok traja obnova!

amigo_no1 ::

Hvala, brzina...
ampak nč ne razumem.
Pa tut mreže nimam.
no, to drugo morda sploh ni tako važnao, ampak prvo pa je.
D :8)

amigo_no1 ::

Napiši kaj več informacij: kako greš na net, kakšen modem& router imaš, uporabljaš USB ali povezavo preko mrežne kartice (in CAT kabla) od modema dalje ?

Zgodovina sprememb…

Od modema do računalnika je povezava prek mrežne kartice,
modem je nek poskusen -bom pofotkala čez kaki 2 uri, ko pridem domov. Routerja nimam. A sm vse odgovorila?
Kako grem na net? (ammmm, ikonco pritisnem -ne vem, kako naj odgovorim - kot prijateljica, ki ma siolov adsl... isti postopek prve priključitve je bil...)
Dragonfly

skuzi.
fotk ne znam dat gor...
modem ni prav velik, nima nobenih nalepk, oznak... na sprednji strani ima 4 ledice.
zadaj so kabli: vhodni sukan kabel od speljan telefonske omarice, izhodni telefonski za v telefon, napajalni in tisti kabel, ki gre v mrežno kartico.
Upam, da je opis zadosti.
Lahko noč
D|O

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568575 (5404) c23po
»

Siol IPTV - 2 switcha in trunk

118948 (8200) liver
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
442183 (1837) ...:TOMI:...
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

15544070 (19610) imallears
»

ADSL ?

397931 (4662) BlazP

Več podobnih tem