» »

cool edit snemanje

cool edit snemanje

kotko4 ::

zivjo!
nalozil sem si ta program, ker bi se rad s svojo skupino posnel.. rad bi posnel vsak instrument posebej, in potem zmixal vse skupaj in predvajal obenem.. kako se to naredi? hvala!

SasoS ::

Če misliš da boste igrali hkrati, snemal pa bi vsak inštrument posebej boš rabil kako bolj profesionalno zvočni ki lahko snema več kanalov hkrati.

M323SBA ::

Rabiš vsaj 8-kanalno mešalko ("demo" produkcija), kakšno zvočno z vsaj osmimi kanali. Če hočeš vsak inštrument na svoj multitrack, rabiš za vsak multitrack ekstra vhod na zvočni in ekstra špuro na mešalki + vsaj en mikrofon.

Hitra revizija:

- ena kitara vzame 1 mikrofon in 1 špuro povsod (mešalka 1, zvočna 1) - takšen sound je ohlapen; za boljšega rabiš vsaj dva mikrofona (+ 1 špuro povsod), enega pri bunki, drugega za room in afiniteto kabineta
- klaviature, bas gredo na D.I. ali preamp/kompresor direktno; 1 špura povsod
- bobni vzamejo toliko mikrofonov: 1 hihat, 2 snare, 1 kick, 1 tom, 1 floow, 2 overhata, 1 ride ... cca. 10 mikrofonov je že takšen čisto osnovni set (samo bobni!).

Največ problema bodo delali bobni ... Nasnemavanje skoraj ne olajša dela, ker za bobne še zmeraj rabiš vsaj 8 mikrofonov ... razen če ste majstri, da bo vsak špilal na metronom in tišina, potem je okej. Če se boste tako spravljali k delu, potem posnamite tako: bas in boben hkrati (bas na DI, seveda), potem pa na to ritem sekcijo še kitare, vokal, dodatke itd.

Cool Edit niti ni toliko dober ... če že delaš na princip high fidelity, potem že rabiš cubase, nuendo, protools itd. Osebno že celo "kariero" uporabljam nuenda.

Zavedaj se da Shure SM57, ki je basic mikrofonov za kitare, snare in hihat, stane 47.000 bivših tolarjev na komad. You got the money? ;) Če ne, je boljše, da vas posnema nekdo drug.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M323SBA ()

Backup22 ::

Mah lahko pa gitaro pripelješ direktno v soundblaster, daš gor Guitar rig, nastaviš sound -> Cubase pa je :) Rabiš edino dobro zvočno kartico - npr Maudio delta 4 kanali... Zero latency je pogoj, drugače boš imel zamike...
//

Backup22 ::

Aja, pa če nimaš mikrofonov za bobne, jih raje sprogramiraj umetno - so že kr vredu soundi, ki je jih da nastavit v nulo.. Bolje umetno, kot nikakvo;)
//

M323SBA ::

Če je kitara direkt v zvočno in so gor emulatorji, se to sliši takoj ... 100 %.

M323SBA ::

Dodal bi še nekaj: ne bi rad favoriziral neke prestižne opreme, za katero vemo, da si je ne more privoščiti vsak. Za avtorja teme samo to: če imate v bendu idejo, organskost in izvirnost (to pomeni, da niste neki wannabeji ali pa kloni pop design in podobnih), ni vprašanje dobre produkcije, ampak to, kako ideji sledite oziroma kako to glasbo interpretirate. Lahko date nekaj tisoč evrov za dobro produkcijo in špilate slabo ali pa si sposodite kakšen 8-kanalni rekorder (recimo kakšen malo boljši minidisc), to posnamete do te mere, do katere vam omogoča oprema, in ste zadovoljni. Na koncu je pomembna ideja in ne zvok.

Nič ne priklapljajte direktno ... je že bolje, če imate dva ali tri stereo mikrofone in posnamete na suho. Bolje kot nič.

kotko4 ::

hvala vsem za odgovore..
nismo wannabeji, sm vesel da tko razmislas, ker jih sovrazm..
smo pac en punk bend, da se posnamemo, niti ne rabimo nekaj profesionalnega..
bomo pa vsak instrument posebej snemal..
Lep pozdrav :D

M323SBA ::

Če hočeš, lahko kasneje še kaj dopišeš, kako poteka, in malo objaviš kakšen komad. ;)

Za vprašanja sem odprt. ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domači snemalni studio

Oddelek: Loža
123219 (673) midiboss
»

Snemanje vokala?

Oddelek: Zvok in slika
235203 (4915) zcetrt
»

obdelava zvoka

Oddelek: Programska oprema
51069 (1027) MihaFirst
»

snemalni studio

Oddelek: Zvok in slika
234058 (3801) Backup22
»

kater program za musko snemat

Oddelek: Programska oprema
51286 (1270) .:joco:.

Več podobnih tem