» »

Poceni "hišni kino"

Poceni "hišni kino"

roli ::

Torej jaz bi rad naredil poceni hišni kino za gledanje filmov,serij.... Potrebujem pa nekaj nasvetov in pomoč kaj kupiti.

Projektor:
BenQ W100
Zvočniki:
Genius SW-HF5.1 5000

To se tiče najnujnejše opreme.Naj še enkrat povem,da se gre tukaj za poceni in ne super duper HD in kaj jaz vem kaj.Projektor je po ocenah menda dober to velja pa tudi za zvočnike.Če imate kak drug predlog na plan z njim vendar pa cena ne sme presegati 200.000 SIT oziroma 840€.Gor bo priklopljen Xbox ter nek HTPC (ne takoj od začetka) in Wii.

Sedaj pa se pride na prostor kar me tudi najbolj zanima.Kaj uporabiti za projekcijsko površino? Ker kolikor sem videl so cene platna ogromne.Mora pa bit nekaj zložljivega,ker je zadaj omara.Projektor pa bo odaljen okoli 3 metre od površine,prav tako tudi gledalci.

Potem pride pa še pravilna postavitev zvočnikov.A bi kaj pokvarilo zvok,če bi zadnje zvočnike montiral na zid katerega se dotika tudi sedežna?
http://www.r00li.com

roli ::

Glede projekcijskega platna.Kaj bi bilo dobro za zamenjavo pravega platna,ki je drag,ko prasica?

Rjuha najbrž ne:D.Razmišljal sem,da bi vzel en kos lesa ali še bolje bel hrbet za omare pa ga skupaj sestavil.Ali pa gladek risalni list (malo odbojen) bi najbrž bil tudi OK.No torej ima še kdo kako idejo?
http://www.r00li.com

roli ::

Ah sem pri mimovrste odkril 180x180 cm platno za 97€ kar je sprejemljivo.
Torej pozna kdo morda še kako boljšo izbiro,ki ne presega cene 920€?

Projektor BenQ W100
Zvočniki Genius SW-HF5.1 5000
Platno Metroplan BP180LM
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Kato ::

Za zložliva platna se ne spoznam za nezložljiva platna je pa kr nekaj izbire:
platno na roli

Izbira papir:
Lahko kupiš tisti papir oz blago ,ki je v uporabi pri fotografih za uzadje, američani te zadevi pravijo "seamless paper" , rabil boš še nekaj lesa za okvir in pa recimo žamet za obrobo nanslo bo nekaj manj kot 100€.

Barve DIY + podlaga ali blago ali pa MDF:
razultait platna iz blaga in mešanice treh barv


Forum ,ki ti bo v pomoč

danix1 ::

V BigBangu lahko dobiš Vega WSS 180 platno na roloju 180x180 cm za nekaj manj 100€. 200x200 pa za cca. 130€. Mislim, da to ni tak strošek, da bi moral razmišljati o samogradnji. In še kvaliteta platna in mehanizma je zelo dobra. Platno ima tudi 4 cm črni rob, ki je obvezen, da je slika lepo "uokvirjena" (ne vem kako naj to drugače povem)..
Seveda pa moraš najprej preveriti, kako veliko sliko ti da projektor iz oddaljenost 3m, da ne boš kupil preveliko ali premalo platno. Preveriš lahko tukaj:
http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1...
Kolikor vidim, naredi ta projektor iz treh metrov 1,50 m široko sliko, vendar je to dobro preveriti v praksi, kolikor lahko z Zoom-om povečaš oz. zmanjšaš sliko. V glavnem najprej kupi projektor, izmeri širino slike iz dane razdalje in šele nato pojdi iskat platno.
Če vprašaš mene bo 1,50 široka slika (1,77 m diagonale pri 16:9) kar pravšnja velikost za gledanje iz 3 metrov. Aja, WSS 150 platno (150x150 cm) stane cca. 85€. (vsaj stalo je toliko).

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: danix1 ()

roli ::

Hvala!
Podatki,ki jih navaja projection calculator (iz benq.com) so tile:
Oddaljenost: 3.10 cm (sem potem še natančno izmeril)
Maksimalana višina slike (16:9 razmerje): 102.88 cm in minimalna: 89.46 cm
Maksimalna širina slike (16:9 razmerje): 182.89 cm in minimalna: 159.04 cm

Po tem sklepam,da bi bilo tisto platno iz Mimovrste (180x180 cm) ravno prav veliko.

Še kaka pomembna stvar glede projektorja in zvočnikov?
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

trdoreh ::

Platna - ročno zložliva dobiš že za 60 eu od vege... preglej ponudbo, za ceno pa pokličeš...

Jaz sem tudi nameraval vzet ta benq, bom pa raje še malo počakal, vse res ne gre na enx:D
Je pa vredu, za to ceno odličen (na pixmania.com ga dobiš za 560 eu)....Tako lahko kupiš še logitecs z5500 zvočnike...:D

Aja, pa vzami 16:9 platno, tako so tudi meni svetovali...

Lp

roli ::

Tale poceni platna na mimovrste so vsa 1:1 razmerje stranic kar se mi ne zdi problematično.Jaz bom enkrat v kratkem naročil ta komplet pa,da vidimo kako bo.Zvočniki pravijo,da so super za to ceno,projektor pa prav tako.
http://www.r00li.com

roli ::

Jaz sem v nedeljo naročil ta projektor in vse kar sem napisal.Predvideni rok dobave pa je od 6.3-29.38-O 8-O .Upam,da bodo pohiteli!
http://www.r00li.com

trdoreh ::

Kolko si odštel za projektor in kje, ce ni skrivnost?

Lp

roli ::

Jaz sem projektor naročil pri mimovrste.Zanj pa bom plačal 703,69€.
http://www.r00li.com

roli ::

Evo danes dobil projektror,platno in zvočnike.Z zvočniki sem izredno navdušen.Platna in projektroja pa še nsem poizkusil.Projektro sem probal samo toliko,da vidim,če deluje na eni rumeni steni in je slika že tam zelo lepa tako,da enako pričakujem tudi od platna.
http://www.r00li.com

trdoreh ::

Torej, kako deluje projektor, kakšna je slika, je glasen?

Lp

roli ::

Tako kot sem napisal.Stvari še nisem poizkusil ravno dobro.Danes sem namontiral platno,ju3 pa dobim še nosilec za projektor,da ga dam na strop.Slika na rumeni steni je izredno lepa in ima zelo dobre barve.Projektor pa se komaj sliši.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

trdoreh ::

Res je, to si že povedal, glasnosti pa nisi nič omenil...no zdej si.
No, ko ga bos sprobal za prav napisi kaj več, ker me kar zanima ta stvar, samo ne za 700 eu!:D

Lp

wade ::

si bom sam mal sposodu tole temo

a mam lahko namest hisnega kina, računalniške zvočnike(mam ene logitech 4 satelite+wufer), pa jih priklopm na DVD predvajanik?

steev ::

Lahko, samo to je potem poceni "hišni kino".
:|

roli ::

Evo danes kupil v lesnini še trosed.Ju3 vržem ven en star kavč in vse lepo namestim.Potem bom pa poslikal in malo bolj podprobno opisal.
http://www.r00li.com

roli ::

No,ker nimam časa preveč na dolgo pisat te dni bom samo malo na kratko.

Torej projektro je super in sem z kvaliteto in velikostjo slike zelo zadovoljen.Morda moti malo daljši čas prižiganja (okoli 10-15 sekund).Po tem prižiganju lahko izbereš vrsto priklopa (on izbere zadnjega ali pa začne avtomatsko iskati odvisno od nastavitev).Jaz imam nanj priklopljen HTPC (VAGA kabel in DVI adapter),Wii (kompozitni kabel) in Xbox (kompozitni kabel in S-video adapter).Medtem,ko je preko VGA kabla slika izvrsta pa se na kompozitnem kablu opazi izgubo kvalitete kar je logično.Projektor imam vedno v Eco-mode in ni problemov z sliko saj je ravno pravšnja za gledanje zvečer.Po dnevi pa slika v eco-mode ni prava.Drugače pa po dnevi z zagrnjenimi žaluzijami ni problem gledati karkoli.Slika v filmih je izvrstna barve pa so prave in lepo svetle.Projektroja nisem rabil nič nastavljat razen,da sem nastavil keystone korekcijo in zrcaljenje (ker je stvar montirana na strop).Vendar,ker projektorja nimam priklopljenega preko DVI-D priključka ne dobim možnosti theatre mode zato sem barve nastavil ročno na T4 kjer so prave za gledanje filmov.Samega projektroja ne slišim tudi,če izklopim ves zvok v sobi in sedim direktno pod njim.Edini problem je fino nastavljanje ostrine in zooma,ki je malenkost smotano vendar to nastaviš enkrat in nikoli več.Daljinec,ki je priložen je lep in pregleden vendar močno doooolg.Ima tudi zeleno osvetljitev ,ki pa je ne rabiš pretirano,ker daljinca ne rabiš za drugo kot vklop in izklop.

Žarnica v projektroju je Philips se mi zdi 200W (piše na nalepki na pokrovu žarnice).Primerna pa je žarnica od 150-200W.Kar se mi zdi čudno pa je,da bi potem lahko uporabil katerokoli žarnico za projektro,ki paše not.Videl sem na aperio.si,da imajo projekcijske žarnice za 50-100€ in nimajo napisano za kateri projektor so.Mislim,da se gre tukaj za univerzalne žarnice.Ker za večino žarnic imajo napisano za kateri projektro so.Za te tri ali štiri pa ne.
http://www.r00li.com

trdoreh ::

Lahko poveš kje in kakšen stenski nosilec si kupil?

Hvala, lp

roli ::

Stropni ne stenski:D .

In ga nisem kupil ampak ga je moj oče naredil v desetih minutah v službi.Drugače pa je čisto simpl narejen.In sicer je v obliki črke U.Zgoraj je pritrjen na strop,spodaj pa je pritrjen projektor.
Naklon se pa nastavi z dodajanjem matic.Sicer bi lahko naredil nastavljivega vendar sem rekel,da ni potrebe,ker tako kakor je sedaj je čisto OK.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

trdoreh ::

Mh stropni, to sm mislil. No vsekakor dobra zamisel, prišparal si vsaj 120 eu.

Lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38369034 (1923) matobeli
»

Doma narejen projektor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
42870341 (20044) Šolar
»

Projektorji LCD HD itd... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
729654 (6555) Alfonzo
»

Nakup projektorja

Oddelek: Zvok in slika
295182 (3644) narodno
»

Kako narediti KINO doma? Gradnja, instalacija...

Oddelek: Zvok in slika
73335 (3035) Stepni Volk

Več podobnih tem