» »

Projektor: kaj kupiti

Projektor: kaj kupiti

piek ::

Sanyo je price/performance res dobra stvar. Poglej, ce ti znese do PLV-Z2000 (poznam oba, tudi PLV-Z5), pa je FullHD neprimerno boljsa masina ...
--- Finish it off if you started it! ---

Okapi ::

A za 1000 € sploh dobiš kakšen fullHD?

O.

piek ::

@Okapi:
Mnja, dobro vprasanje. Verjetno, da ne, vsaj priznanih proizvajalcev ne. Sicer pa za domaci kino poglej po znamkah Sanyo, Epson, tudi Optoma zna narediti dober projektor ... (so tudi boljsi, recimo Mitsubishi ipd, a so presneto dragi)
--- Finish it off if you started it! ---

Okapi ::

Jaz že vem, kateri so dobri:P Imam pod stropom enega Epsona fullHD. Vprašal sem, ker so se fullHD projektorji še nedavno začeli pri 2000 evrih, pa me je malo začudilo, da bi jih kdo iskal za 1000 €.

O.

bastadu ::

Jih pa že dobiš za par 100€ več (npr. PLV-z700)...

Okapi ::

Par sto evrov? Pri nas je okoli 1700 €.

O.

bastadu ::

No sem ravnokar pogledal in se ga da v EU dobiti res za dobrih 1000€ in ne par 100€ več: http://geizhals.at/eu/a361841.html
Malce boste morali pogledati izven naših meja in znotraj EU in boste ugotovili, da se da marsikateri težko zasluženi denar prišparat ...

Okapi ::

Ja, funt res dela zgago:P

O.

pajdek ::

No da še js kot novinec postavim prašanje glede projektorjev.
Imam nabavit en projektor v vrednosti do 600€ gledali bi se predvsem dvd filmi,
in sicer na terasi veni ob večerih predvsem čez poletje in časa dopustov.
Torej kateri projektor mi priporočate in seveda platno(hiša je še novogradnja brez fasade :))).
Hvala in lep večer še naprej

trdoreh ::

Za ta denar dobiš dober Optoma projektor, malo pobrskaj.

bastadu ::

Pred kratkim sem kupil Sanyo-ta PLV-Z2000, sedaj me pa zanima, kakšno platno mi priporočate, velikosti okoli 80", gledano bo v glavnem v popolnoma zatemnjenem prostoru ...

rs1975 ::

jaz sem nabavil PROEJECTA platno in sem z njim zadovoljen.

Okapi ::

gledano bo v glavnem v popolnoma zatemnjenem prostoru ...

Načeloma bi moral upoštevati razdaljo od prijektorja in barvo sten. Ampak takole na pamet bi rekel, da bo najbolje vzeti enega sivega/srebrnega z odbojnostjo (gain) 0,8 ali 0.9, največ 1.0.

O.

bastadu ::

V čem je sploh poanta teh sivih platen? Predvidevam, da je črn odtenek na takem platnu potem bolj črn, ampak a ni potem bel odtenek svetlo siv? Namreč jaz gledam in projeciram na razdalji cca. 2,5m, pač nimam druge možnosti (premajhna soba), na takšni razdalji imam max. okoli 80" diagonale... Malo me še zanima okoli tegale gain faktorja, namreč sam sem uspel razbrati, da je to razmerje med jakostjo svetlobe, ki sveti na platno in jakostjo, ki se od platna odbije. Večji gain faktor naj bi pomenil manjšo potrebno svetilnost projektorja (zaradi boljšega odboja), posledično pa tudi manjši kot gledanja (zaradi skoncentriranja odbite svetlobe v ožji snop). Manjši gain faktor pa zahteva večjo svetilnost projektorja in ima večji kot gledanja. Imam prav? Kako sploh v praksi zgleda razlika med platnom 1.0 in 1.5 z istim projektorjem? Namreč trenutno imam izposojeno platno z belo podlago, za katerega pa ne jaz in ne lastnik ne vema kakšen gain faktor ima, moram pa si kupiti svojega in ne bi bilo dobro, da bi kupil slabšega kot je ta izposojen ... Je pa ta sposojen stal kakšne dve leti nazaj slabih 100€ tako da ni nek visoki razred ... Kolikor sem pa gledal platna po interneto večinoma ponujajo gain 1.0 in več, pod 1.0 še sploh nisem zasledil ... Hvala za nasvete!

Okapi ::

Problem je v tem, ker imaš doma v večini primerov bele ali svetle stene. Zaradi tega tudi če sobo povsem zatemniš, v njej med predvajanjem v večini primerov ni tako temno kot v kinu. Svetloba, ki se odbija od platna, se namreč odbija od sten nazaj na platno.

Črna barva na belem platnu je pa lahko res črna samo v primeru, da je popolna tema. Doma imaš torej probleme s presvetlo sliko in zato hočeš imeti platno z manjšim odbojem. Črna barva bo bolj črna, bela bo pa še vedno več kot dovolj bela in slika na platnu bo zato videti boljša. Učinek bo tudi bolj filmski.

Tule imaš opise različnih vrst platen od Da-Lite.
http://www.da-lite.com/products/selecti...

Bolj odbojno platno potrebuješ, če imaš zelo veliko sobo in je projektor recimo 5 ali 10 m od platna, oziroma je projektor svetlobno šibak, ali pa v predavalnicah ali recimo kafičih, ko med predvajanjem ne zatemniš sobe.

Poleg tega bolj odbojno platno svetlobo bolj usmerja in je vidni kot manjši.

O.

ceko ::

Tudi js že nekaj časa gledam za projektor in zgleda da so cene s krizo poskočle, namesto da bi se znižale. Gledal sem za optomo hd65 in zdej u slo je že 1000€, v tujini se da še vedno dobit za okoli 700€, bil je pa že za 600€. Kaj pravite kaj bo s cenami?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ceko ()

trdoreh ::

Normalno, tudi cene LCD TVjev so se dvignile...manjše povpraševanje. Če nameravaš kupit kupi! Če boš čakal, da cena pade, ne boš nikoli nič kupil.

ceko ::

Sem še malo gledal za mojo optomo HD65 in najdu en zanimiv oglas na eBayu.

[url]http://cgi.ebay.com/Optoma-HD65-DLP-Hom...>[/url]

Nikoli še nisem nič kupoval preko eBaya. Tako da nimam nič izkušenj. Prodajalec ima feedback 100% (933 prodaj). kako je zdej s tem? je še kakšna skrita stvar za pazit al mu je za zaupat? cena je 570€ s prevozom, kaj je z carino, DDVjem? se da recimo zrihtat da se pošlje kot darilo al kaj podobnega, da se DDVja ne plača? ima kdo kakšne izkušnje? in kako da se zavarujem, da stvar res dobim? plačilo je vnaprej al kako to poteka? pa še da ne dobim že rabljenega, kako se to preveri? Hvala za pomoč :)

cene so drugače v sloveniji 950€, avstrija 650 - 700 €

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ceko ()

Okapi ::

Odvisno od kje je prodajalec. Če je izven EU, plačaš 20% DDV in carina ne naseda na darila, ampak moraš sprintat oglas s ceno, če se jim zdi cena prenizka, pa sami pogledajo, koliko stane.

Tako da če prodajalec ni iz EU, se ti ne splača tvegati.

O.

ceko ::

ok. hvala za odgovor :) ja pol se niti ne splača več :/ pridemo na 700€. bom pa v evropi kaj pogledal. kakšen nasvet kje in kako bi se dalo dobit projektor bolj poceni kot pri nas v sloveniji?

Okapi ::

Najbolj se splača v kakšni angleški trgovini, zaradi funta. Pač poguglaš, kje je ceneje in kje pošiljajo v Slovenijo. Pazit moraš samo, da ne pošiljajo iz kakšnih na pol samostojnih angleških otokov (Man, Jersey ...), ker ti niso v EU.

O.

simonsimon ::

mal berem tlele...mene pa zanima kateri je najbolj primeren za gledanje sporta v HD kvaliteti preko prenosnika v streaming obliki...in to v stanovanju, ki ga ne mors neki velik zatemnit, projektiran pa samo na steno. Kok je minimum CENA, da je se sprejemljivo gledat to, plus obcasen romanticen film da dajo zene pol med tekmo mir.
So ti v rangu 400-600€ zadovoljivi al je treba gledat bl prot 1000€?
Pa kok cnej je to u nemciji al pa avstriji ce ma mogoce s tem kaksno izkusno.
hvala

BALAST ::

Če boš projektiral samo na steno je bolje pozabit na FullHD projektor, ker bo slika še vedno malce zamegljena in nejasna (blur).

Pri tem moraš vedeti, da tudi svetilnost (vrednost luxov) pade za 10-30% (zaradi hrapavosti zidu). Če pa to sešteješ z prostorom pri katerem ne moraš zakriti podnevi vsaj prisojne strani oken, boš imel vsaj 2x slabšo sliko, kot pa v temnem prostoru z projektorjem usmerjenim v platno.

Najbolje da se pozanimaš vsaj za platno, ki niso tako draga kot projektorji in še obdržijo svojo funkcijo in vrednost (kot nepremičnine :)) ). platnonpr 200x200cm

Potem pa kupiš kakšen nizkocenovni projektor cca. 450€, kot je tale
EPSON

In mi verjemi da bo boljša sliko kot pri FullHD na navadno pokitano steno, tudi pri belem dnevu.

bewc74 ::

zdravo.......:)
po dveh letih,odkar si lastim sanyo-ta z5 (720P),kupljen v tujini preko hitr pošte,lahko rečem samo to,da je bil nakup vreden veliko več.
dela kot prvi dan,ure mam preko 4000 z eno zarnico....niti ene same sitnosti.....
kaj sitnosti....pred tednom dni me je spet ---presenetil----in to za pop.........!!!!8-)

pc sem malč posodobil.tako da bi lahko filme pa igre igral na full hd.
no,,igral sem gtr evo,netkarpro pa ,iracing...na resoluciji 1280....720....in sem si rekel to je to in blo je videti kar precej dobro..
no pa sem za hec probal iracing dat na 1820-1080 pa pognal igro...........FANTASTIČNA SLIKAAAAAAAA!!!!!!
ALIASING TOTALNO IZGINIL,OSTRA IN VELIKO BOLJŠA SLIKA...taka sprememba,kot bi kupil grafično za 500€...

ne razumem zakaj je do tega prišlo,ma me niti ne briga:)):))
in to je sedaj tak užitek igrat,da monitor lahko samo v smeti vržem:D

lep pozdrav;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bewc74 ()

rs1975 ::

bewc74,
a si morda probal narediti primerjavo tudi pri gledanju filma? recimo film v .mkv formatu 720p ali 1080p?

sam si lastim hitachi pj-tx 300 in sem že imel v mislih, da bi to poskusil...

bewc74 ::

sem probal nekaj samplov v 1080....tud nekaj animiranih filmov,ki jih mam v 720p,pa ni blo nobene razlike v kakovosti!!pa slika se je nekam čudno raztegnila po zaslonu8-O....mahhhhhh vse skupaj sem probal 10 min,,več se mi ni dalo:|

rs1975 ::

sem probal nekaj samplov v 1080....tud nekaj animiranih filmov,ki jih mam v 720p,pa ni blo nobene razlike v kakovosti!!pa slika se je nekam čudno raztegnila po zaslonu8-O....mahhhhhh vse skupaj sem probal 10 min,,več se mi ni dalo:|


sem predvideval, da ne bo nobene razlike. sam gledam filme na projektorju z razdalje cca. 4m, slika pa je diagonale 2,25m (190x120 cm).
po teli tabeli bi za tako razdaljo bil idealen 1080p projektor za glednje filmov v FHD

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rs1975 ()

mpritr1 ::

Tale je definitivno vreden ogleda. Gre pa za Panasonic 3lcd zlobneža, Full HD, 1:100,000, 160 lumnov, itd..
http://www.bolha.com/oglas1272133090/pr...

dencos ::

Zdravo jaz pa se odločam za nakup projektorja,katerega namen bi bil predvsem za gledanje filmov iz računalnika in pa gledanje TV programov preko amis-tv-ja...
V ožji izbor sem že postavil naslednja dva:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Najbolj me mika prvi izbor, predvsem zaradi tega, ker je 3D-ready, vendar me moti, ker nima HDMI priključka...
Prosim pomagajte mi ker sem čisto zmeden ker nevem kaj bi kupil
Sprejemam pa tudi vaše predloge za projektorje, vendar cena le teh naj bo do 500 evrov

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem...
lp

mile ::

ce bos gledal filme, vzemi nekaj 16:9, se pravi native res. 1280x720

http://geizhals.at/eu/a467521.html

Lawler ::

BALAST je izjavil:

Če boš projektiral samo na steno je bolje pozabit na FullHD projektor, ker bo slika še vedno malce zamegljena in nejasna (blur).

Pri tem moraš vedeti, da tudi svetilnost (vrednost luxov) pade za 10-30% (zaradi hrapavosti zidu). Če pa to sešteješ z prostorom pri katerem ne moraš zakriti podnevi vsaj prisojne strani oken, boš imel vsaj 2x slabšo sliko, kot pa v temnem prostoru z projektorjem usmerjenim v platno.

Najbolje da se pozanimaš vsaj za platno, ki niso tako draga kot projektorji in še obdržijo svojo funkcijo in vrednost (kot nepremičnine :)) ). platnonpr 200x200cm

Potem pa kupiš kakšen nizkocenovni projektor cca. 450€, kot je tale
EPSON

In mi verjemi da bo boljša sliko kot pri FullHD na navadno pokitano steno, tudi pri belem dnevu.


Odvisno kakšno steno imaš pa kolk veliko sliko. Bolj je problem majhna slika, tam res ne pride fullHD do izraza. Lahko da se pri majhni sliki vidi na platnu ostrejše, ampak večjo ko imaš sliko, manjša postaja razlika v ostrini med platnom in steno. Sploh pa fora projektorja ja zame da imaš veliko sliko vsaj 4m diagonale ali več. Platna za tako velikost so kr draga, in v primerjavi z lepo belo steno, škoda denarja. Za manjšo sliko se mi zdi pa brezveze sploh projektor kupovat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Lawler ()

dencos ::

mile je izjavil:

ce bos gledal filme, vzemi nekaj 16:9, se pravi native res. 1280x720

http://geizhals.at/eu/a467521.html

Aha sam pri aceru piše pod karakteristikami več resolucij pa sm zdej čist zgubljen, največja je celo 1920x1080...
Te resolucije(1280x720) pa na najdem pri projektorjih do 500e.
Pa še neki sem opazo in to da večinoma projektorjev nima HDMI priključka naprimer tale http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist..., ki bi ga drugače takoj kupil sam me moti ker nima HDTV vhoda, na pc-ju pa na amis tv-ju pa imam omenjeni izhod in se mi gre predvsem za kvalitetno povezavo s projektorjem...
Ali je sploh kakšne razlike pri teh projektorjih če je povezava z HDMI ali z S-video kablom da si nebom preveč belil glave glede tega?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dencos ()

Okapi ::

Aha sam pri aceru piše pod karakteristikami več resolucij pa sm zdej čist zgubljen, največja je celo 1920x1080...
Zanima te samo ločljivost čipa (native), ki je pri tem Acerju iz tvojega linka 800 x 600. To je OK za navadno ločljivost, za HD pa ne. Ostale ločljivosti projektor prevzorči na 800 x 600.

Se pa 720p projektorji res začnejo pri nekako 550 evrih. Po mojem se splača malo stegnit.

O.

roli ::

Če nima HDMIja potem vzami vsaj nekaj kar ima DVI. Priključka sta čisto kompatibilna med seboj (signali so isti), tako da kupiš samo adapter (oziroma DVI-HDMI kabel) za par evrov in to je to. Prav tako glej, da je projektor 16:9 kot so omenili že zgoraj - jaz imam Benq W100 (ki ima sicer mizerno resolucijo 854x480 ampak je 16:9 tako, da je kljub temu slika super tudi pri kakih 720p BD ripih). Ampak, če bi sedaj kupoval bi pa sigurno vzel nekaj HD Ready (720p).

In razlika med S-video in HDMI/DVI (pa tudi, če je to DVI preko adapterja na VGA) je kot dan in noč. Tako, da v primeru, da projektor nima DVI/HDMI priključka se ti ga ne splača kupovat (raje naberi še par evrov pa bo).
http://www.r00li.com

Okapi ::

Za projektorje, ki niso HD, je VGA čisto v redu, tega pa imajo vsi.

O.

Zion10 ::

Zdravo mene zanima kateri projektor naj izberem, namreč uprabljal se bo za predstavitve večji publiki (10-20) ljudi, kvaliteta slike ni pomembna. Pomembno je da je zadeva kolikor toliko zanesljiva, uporabna, deli dosegljivi(žarnica), ter nezakomplicirana za uporabljat. Pa cena do nekje 500EUR.
Nekaj sem našel samo nevem kako je kaj s to firmo Optoma
Projektor
Se mi zdijo specifikacije za to ceno dobre.

Carmack ::

Pozdravljeni!

V gas. društvu se zanimamo za nakup projektorja, za potrebe večnamenske dvorane (slika spodaj). Problem dvorane je, da je z ene strani skozi cel dan osvetljena s soncem, na taisti steni so 4x okno in 2x balkonska vrata. Senčil trenutno še ni, ker do sedaj zanje ni bilo neke potrebe, bo pa v primeru nakupa projektorja nekaj treba storiti, čeprav je maneverskega prostora malo. Se pravi da "tema" ne bo nikoli, dvorana je obložena s knauf ploščami, pobarvanimi v belo barvo.
Za projektor in platno smo pripravljeni dati nekaj čez 1000€, uporabljal se bo pa predvsem za predstavitve (power point ipd.).

 dvorana_1

dvorana_1



 dvorana_2

dvorana_2



Hvala!

Lp, Luka
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Okapi ::

Če lahko projecirate na steno, platna za začetek ne potrebujete. Vzemite najmočnejši projektor (z največjo svetlostjo) z ločljivostjo 1024 x 768, kar si ga lahko privoščite.

O.

Carmack ::

Ja, smo že poskusili s projeciranjem na steno, sicer s starejšim projektorjem in zasilnim senčenjem (beri: deka čez najbližja okna :) ), in rezultat ni bil niti tako slab, kot bi lahko pričakovali... Za vnaprej bi bilo pametno pa kupiti kakšno kvalitetno platno.
BRIJAM, ŠIŠAM, ZUBE VADIM...

Aleks126 ::

Zdravo!
Mene resnično zanima ali se mi splača kupiti ta projektor?!
Projektor je HD,...
poglejte si malo karakteristike,... in povejte mnenja.
Je pa tole LED PROJEKTOR, življenjska doba žarnice je 50.000ur, ima 2200 lumnov,...
poglejte im mi prosim povejte če se splača kupit glede na to da je zelo ugoden.

Uporabljal bi ga za gledanje filmov, nogomenih tekem,...

Lp

Aja pa še link:))

http://www.chinavasion.com/projectors-h...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aleks126 ()

Okapi ::

Projektor je HD
Bi bilo prelepo, če bi bil res, samo na žalost ni. Moraš bolje brati podatke.

...Providing you with HD support up to 1080P and a 800x600 native resolution

O.

huelz ::

Ko sem sam kupoval je bil najcenejsi (pri nas) HD projektor Epson EH-TW450, cca 680 eur.
Sem kar zadovoljen, edino malce preglasen je za moj okus (montiran pod strop na nosilec).

Aleks126 ::

Okapi!
Ne vem veliko o projektorjih, zato bi te prosil za razlago,...
Kaj pa drugače meniš o projektorju? ima dobre karakteristike? Misliš da bi delal v redu?

Nasvet,...

Okapi ::

Native resolution je ločljivost projektorja. Z njim boš lahko gledal tudi filme, ki so sicer v visoki ločljivosti, ampak bo projektor ločljivost zmanjšal na 800 x 600.

Drugače pa tega projektorja ne poznam, takole na pamet pa bi rekel, da so pri podatkih o svetlosti (lumni) močno pretiravali. Pač neka najbolj poceni kitajska roba, nekaj bo delalo, kaj posebej dobro pa verjetno ne. Nakup je loterija.

O.

alesstor ::

hoj vsem, razmisljamo nakupu hd ready projektorja, pa mi je nekako padla v oci casio xj-a serija. gledal sem model xj-a240. ima mogoce kdo kaj izkusenj s to serijo? se mi splaca dati dodatnih 150eur za xj-a245 z wifi podporo?
ce pozna kdo kaksno dobro alternativo, bom pa sploh vesel - cena namrec ni najbolj nizka (http://geizhals.at/deutschland/a498237....
hvala in lp

mile ::

hm, dober nick ;)

je brez lens shift-a, tako da moras projektor res postavit v center platna in na ustrezno visino.

vidim pa, da nima vec normalne lampe...zanimivo...

DoberDan ::

Pozdrav!

Najprej naj omenim, da že več ur berem vse na temo o projektorjih na tem forumu, a imam še eno vprašanje glede ločljivosti.

Tal Native resolution me bega.
Med podprtimi/možnimi resolucijami je recimo naštetih več. Od npr. 800x400 (native), pa vse do fullHD.
Torej, ne glede na to, kakšen je vir in kakšen je kabel, če je Native 800x400, bo na platnu slika v resoluciji 800x400? Tudi če je film s kompa in je posnet v fullHD in povezan s HDMI?



SICER PA:
Zanimam se za projektor in platno, narazen bi bila 280cm. Soba bo temna. Vir pa le PC, ki bo tudi vir za TV programe. Ampak, 80%, bodo filmi s PCja. In pa seveda kakšen špil!

Gledam pa nekaj cenejšega. Platno bo verjetno vsaj 200x200cm, a za max 120€, projektor za max 500€. Kupujem za dolgo, torej da bo v prihodnjih letih omogočal bolj razširjen fullHD format in pa nepredrage žarnice.

Katera firma projektorjev ima na splošno cenejše žarnice? Ali je odvisno od modela do modela?

Malo sem pogledal na mimovrste in se ustavil pri čem takšnem, čeprav me ta native resolucija bega...
www.mimovrste.com/artikel/1460014622/dl...

podprte ločljivosti Native XGA (1,024 x 768)
Max UXGA (1600 x 1200), 1080p (1920 x 1080)

Aja, pa če je native resolucija 1024x768, tudi špilov s PCja preko HDMI ne bom mogel igrati na več kot toliko?

Prosil za malo razlage glede tega :D

Vse ostalo sem pa že našel ;)
Super ste!

DoberDan ::

Pa še za mnenje glede tega projektorja bi prosu:

Tukaj sta dva podobna:

Acer X1270
www.mimovrste.com/artikel/1460014622/dl...

in za primerjavo slabši Acer X1111, pri katerem mi par stvari ni jasnih.
Zakaj pri podatku Žarnica tu piše Osram žarniva, pri X1270 pa 190W? Te zadeve mi niso poznane, zato vprašam...
www.mimovrste.com/artikel/1460013924/dl...



In pa, zanimajo me te kratice pri podprtih resolucijah:
X1111:
800 x 600 (SVGA)
1,600 x 1,200 (UXGA)
1,920 x 1,080 (1080p)

X1270:
Native XGA (1,024 x 768)
Max UXGA (1600 x 1200), 1080p (1920 x 1080)

....torej: SVGA, UXGA, Native XGA


In pa še: razlika med DLP 3D in DLP 3D ready, če sploh je.




RES FUUUL NAJLEPŠA HVALA TISTMU K SE BO LOTU ODGOVARJANJA :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DoberDan ()

DoberDan ::

....torej: SVGA, UXGA, Native XGA, UXGA, VGA, Mac, FWVGA

Okapi ::

Glej, da bo "native" ločljivost vsaj 720p (se pravi 1280 x 800), še bolje 1080p. Drugega se skoraj ne splača kupovati. Ločljivost na platnu je vedno "native" - projektor vse druge podprte ločljivosti pretvori na to ločljivost. S ceno žarnic se ni treba obremenjevati, ker premalo vpliva na vse skupaj. Menjal jo boš mogoče po petih letih, ali še kasneje.

Jaz bi se tehnologiji DLP izogibal, ker imajo sicer lepo sliko, a tudi šibko točko - hitro se vrteče barvno kolo, ki začne pogosto ropotati, ker se izrabi ležaj, pa še sčasoma se umaže zaradi prahu in s tem zmanjša svetlost projektorja.

O.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

priporočite projektor in platno

Oddelek: Zvok in slika
4011162 (8261) gorann
»

Projektorji LCD HD itd... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
729657 (6558) Alfonzo
»

Nakup projektorja

Oddelek: Zvok in slika
295182 (3644) narodno
»

Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211549 (10377) urosbe
»

Hišni kino s projektorjem

Oddelek: Kaj kupiti
82453 (2351) mgermo

Več podobnih tem