» »

Projektor: kaj kupiti

Projektor: kaj kupiti

bewc74 ::

ja ja saj razlika v svetilnosti je micena,če se siliš vidit jo opaziš:)) tisti ki testirajo imajo na voljo 20 različnih screenu,pa tam bulijo cel dan in ob 7 pivu povejo tasvoje:)),že jst po 500 h še zmeraj kaj BREZVEZE štokam po nastavitvah,namesto da bi užival ob filmu:'( pa kaj čmo

korelem ::

Če je človek zagret lahko DIY (Do It Yourself), pa uporabi "Goo paint" ter doda črne obrobe, kar privede k zelo dobrim, celo odličnim rezultatom. Na nekem forumu sem videl rezultate, ki se lahko primerjajo z profesionalnimi platni...8-O Ampak, večini ljudi se pač ne ljubi pleskat sobe, za potrebe projektorskega platna, zato raje kupijo že narejeno...:D

mgermo ::

Tudi sam nameravam kupiti projektor, saj TV uporabljam le v kombonajciji z PCjem. Gledal sem za Z5, ki je zaradi reliability issues imo boljši kot pt200. A pritegnil me je sanyov veliki bratec z2000. V USA je ta 2100$, v DE pa 2700 evrov?? Kako to??

jype ::

Conqueror> V USA je ta 2100$, v DE pa 2700 evrov?? Kako to??

Hecno, kajne? Bolj ko dolar pada, več je vreden :)

bewc74 ::

v usa imajo te reči (elektroniko) po vseh vogalih in jih ponujajo tako kot mi lonce po vele trgovinah:))

korelem ::

Zanimivo je, da pri nekateri elektroniki upoštevajo iste cene, le drugo valuto, npr. Playstation 3, v ZDA 399$ v Evropi 399€...:| Če bi bilo tako bi bilo vsaj približno pošteno, čeprav že 399$+davek (v nekaterih državah je 0%) ni enako 399€...;(( Razlaga, da ima Evropa višji standard pa nekako ne sede, ker elektronika ima določeno ceno, da se proizvede, in če jo lahko prodajajo v ZDA za tako ceno, zakaj je pol v Evropi ne morejo... Zato pa Angleži na veliko letijo v New York po nakupih elektronike, ker se jim bolj splača za avionsko karto dat pa tam kupit, pa met še en lep izlet, kot pa doma zadevo trikrat preplačat...:\

korelem ::

Torej, da malo obudim thread...
Preko vikenda sem postavil projektor, platno, domači kino na svoja mesta... Še enkrat zahvala, bewc74, za nasvet za trgovino, kupil na tsn-versand, dobil zadevo čez par dni, medtem nabavil platno (180x90 cm) ter domači kino (LG HT-552TH), HDMI (10 m) kabel sem že mel, tako, da sem bil pripravljen... Bila je zahtevna reč, dosti vrtanja :D , zadnja dva dni pa se ukvarjam samo z "fine tuningom"...8-) Je pa res, slika je 8-O , nevem kako sem sploh lahko gledal filme na "mini" televizijah, zdaj komaj človek vidi kaj je zamujal...:D V glavnem, bom probal zadevo pofotkat pa dat slikce gor, ampak bo zadeva trebala še malo počakat, ker je fotoaparat na popravilu... Itak pa bo treba še počakat 100-200 ur, da se žarnica uteče, preden se lotim resne kalibracije...:) Je pa že "out of the box" zelo dobra slika, se vidi, da je res Sanyo začel kalibrirat Z5-ke, kot so poročali na nekaterih forumih...8-) V glavnem, projektor me je navdušil, vedno ko gledam kaj imam ta "moronski" nasmešek na obrazu, ter v glavi mi non-stop šviga misel "Kaka slika & SOOO BIG!"...:D :D :D

mgermo ::

Že par mescov razmišljam o nakupu, pa bi, pa nebi. Sem ga (Z5) pravkar naročil pri tsn-versand. Po novem letu bo tle in vam poročam.

mgermo ::

Danes ga dobil. Yay. Neverjetno kako lahko gledaš diagonalo 100inch samo 5 min, in se ti sploh ne zdi več veliko, šel bi še na večje , a je žal velikost stene omejujoč faktor. Neverjetna slika na navadno steno. Sploh si ne morem predstavljat, da je možno izgledati bolje na platnu. Res, odlično izgleda preko dvi kabla, source je comp z .mkv fajli. Best buy.

bewc74 ::

:)) :)) :)) :))

korelem ::

Ok, da spet malo obudim thread, Z SLIKCAMI...:D
Računalnik na projektor (SANYO PLV-Z5), preko VGA kabla, proicirano na platno (Reflacta), 16:9 z 4 cm črnimi obrobami in črno zadnjo stranjo, mislim da je 1.0 gain:

-300 - 720p






-Ratatouille - 720p




-Crysis - 720p - vse na High, brez AA




Mogoče pa še koga pritegnem na temno stran (projektor)...:D

korelem ::

Aja, diagonala slike je circa 193 cm...:)

mile ::

dej se fotko z osvetleno sobo...mas bele stene?

mgermo ::

Z osvetljeno sobo je bolj ali manj negledljivo. Drugače pa v živo zgleda veliko bolje kot na fotkah. Sem probal igrati Bioshock na pju pa me ne pritegne toliko, pretemna slika - bi pa bilo kul imo igrat kak rpg gori. V filmih pa zadeva seka. 50 inčni tvji, skrijte se :))

korelem ::

@mile,
stene so bele, ima pa Conqueror prav, če prižgeš luč se slika razblini, saj je jasno, ker projiciraš svetlobo na daljavo in jo drugi vir svetlobe "distorta".:\ In da, v živo izgleda zadeva 1000X boljše 8-O , sicer pa še projektorja nisem skalibriral, vsaj za računalnik ne (na dvd-predvajalniku je slika temnejša), ker še vedno čakam, da se projektor uleže (žarnica, 150-200 ur), pol pa ga bom malce z DVE-diskom kalibriral...:D

mile ::

kul..

sam si lastim Benq w500 (producira presenetljivo svetlo sliko) in trenutno kar projeciram na belo steno...Sedaj se odločam med tem ali sam naredim zaslon ali kupim to Reflect-o (dost normalna cena)

problem je, ker trenutno mi bele stene okol prevec svetlobe odbijejo nazaj na projecirano sliko, zato so črne sprane


drugače glede projektorja...sem se odločal med Z5 in Benq-jem W500 in sem se odločil za slednjega, ker je vseeno precej svetlejši. Zaenkrat sem z njim super zadovoljen, ga furam na eco mode in se mi zdi se kar prevec svetel za gledanje ponoči. Podnevi je z samo žalozijami na oknih slika gledljiva, čeprav so temne scene precej slabše kakovosti. Nekaj bo sigurno popravil platno. nisem sploh še probal na normal mode žarnice.

Ma par pomankljivosti (je le med cenejšimi v tej kategoriji)
- focus ni enakomeren po celotni površini ( levi spodnji kot je mal zbluran), vendar se to opazi samo, če imaš text čez cel zaslon...ob gledanju filmov, igranju se to sploh ne opazi
- pravjo, da so temno sivi odtenki slabši v primerjavi z DLP projektorji, vendar nisem opazil kakšnih hudih razlik med projecirano sliko in mojim LCD monitorjem (pro Eizo model) , da bi se kakšni pomembni detajli zgubili

- glede glasnosti..jaz ga imam montiranega 1.5m nad glavo in ga ne slisim...


skratka, filmi dobijo novo dimenzijo :D

korelem ::

@anyone who knows,
imam domači kino LG HT-552TH pa me zanima ali je možno povezat pc z njim, da bi dobil 5.1 zvok? Stereo gre, pač činč iz pc na stereo, ampak zanima me če gre 5.1?

Kato ::

Poglej zadaj ,če ima optični priklop. Če ga ima boš rabil zvočno z optičnim izhodom circa 35€.

korelem ::

@Kato,
pogledal, ima "Optical In"
Opa, pravkar našel ta thread, kjer je vse podrobno razloženo:
PC na Hi-Fi

Ali mi lahko priporočiš kako zvočno kartico (poceni) z optični vhodom, ker glede zvočnih kartic res nisem preveč razgledan?:8)

lp

korelem ::

ok, že našel, Trust 514DX, bom pa še pogledal, če še mogoče najdem kaj boljšega, tam do 50€...:D

rs1975 ::

Conqueror,
praviš da si projektor povezal s PC-jem. kakšno imaš resolucijo na PC- ju in projektorju. Jaz imam na PC-ju 1280x1024, na projektorju pa 1280x720p. povežem ju preko ati 1950pro kartice, vendar mi nikakor ne uspe, da bi se resolucija sama spremenila. vedno moram potem ko sliko prenesem na projektor še ročno nastaviti resolucijo 1280x720. mi lahko poveš kako ti to narediš?
kar se pa tiče platna: jaz zaenkrat uporabljam belo steno in se nekako še nisem odločil za nakup platna. enostavno zato, ker v živo še nisem videl koliko res platno izboljša sliko. sem pa z to, ki jo imam projecirano na steno zelo zadovoljen (imam projektor hitachi PJ-TX300).

mile ::

jah, jaz tudi trenutno projeciram direktno na steno in to ni to

kot prvo, sem preveril in stena ni cista ravna ( pijani zidarji :) ) in to je po vsej verjetnosti vzrok problema z neenakomernim fokusom.

drugo, slika mora biti nekako obrobljena
tretje, sem si začasno zatemnil okolico "platna" s temno podlago in slika je dejansko veliko boljša. Ni več teh povratnih odbojev na projecirano sliko in kontrast je še boljši.Slika je sedaj super celo podnevi, tako da vem kaj je moj naslednji korak

sobo spremenit v "semi bat cave" :D in kupit eno poceni Reflect-o

mile ::

@korelem

lahko das fotko platna ,da vidim kako zgleda?
Je pravi 16:9 format ali je samo 4:3 zafilan s črno barvo?

korelem ::

Platno je 16:9 (180 X 90 cm), Reflacta, kupljeno v Trgovini Kros:
Trgovina Kros

za dobrih 80€ je zelo ugodna, ql pa je da imajo vse na zalogi tako, da si lahk še isti dan prideš pa odpelješ...:))
Evo slike platna:


Meni je velikost taman, gledam pa z 3m oddaljenosti, čeprav bi mogoče šlo še eno številko večje platno (200 X 110 cm). QL je tudi črna obroba (4 cm), črna zadnja stran še posebej pa še kak meter, meter in pol, črnega predela zgoraj, da si lahko montiraš platno čist na vrh pa si pol po želji nastaviš kje ga hoče imet...:)
Pa ne se ustrašit kablovja in drugih zadev, je "work in progress"...:D
lp

mile ::

se eno vprasanje

180x90 toliko je projekcijska površina ali skupaj s črnim robom?

mgermo ::

Desktop imam 1600x1200, projektor imam naštiman kot extended desktop z 720p. Enostavno premaknem sliko z osnovnega monitorja na projektor in slika je naštimana - pixel per pixel.
Stena sicer ni čisto gladka, ampak je ok. Okoli in okoli imam pobarvano steno v temno barvo - temno oranžna, tako da konstrast je kul, in ni odboja. Tako da platna ne potrebujem. Mogoče bi le zakital celotno površino screena, tako da bi bilo gladko kot dojenčkova ritka.

korelem ::

Dolžina belega dela je circa 170 cm, višina 92 cm, diagonala 193cm... Hmmm, zgleda da gre res za pobarvano 4:3 platno, ampak črni robovi res dobro zaključijo sliko, čeprav je res da nemorem točno naštimat višine slike (nekaj je še je na črnem delu), ampak glede na to da je večina filmov v 2:35 razmerju (widescreen) ter ima film tako zgoraj in spodaj črne robove se zadeva ne opazi...:)

trdoreh ::

Jaz bi na to steno dal 3x večje platno!!!:D Drugače pa super zgleda, soba prav za kino?


Lp, Jan

korelem ::

Hehehe, saj sem razmišljal še o verziji z večjim platnom (200 x 110cm), ampak mi je zaenkrat kar dovolj (3m - eye to scren)...:D Soba ni namenska, je dnevna soba v trisobnem stanovanju... Zaenkrat sem še študent, tako da bo namenska soba morala počakati dokler ne zgradim lastne bajte, ampak takrat pa zares, temni zidovi, profi screen pa vsaj 1080p projektor oz. kake resolucije bodo takrat, ko bom jaz bajto zidal...:D :D :D

player_cube ::

Predlagam nakup kakega japonskega projektorja "XGA" tam za ene 800 eurov, več denarja se ne splača dat...jaz mam sedaj SVGA pa je kar mal premajhna resolucija za PS3...

korelem ::

Za circa 800€ (preko firme) sem na TSN-Versand kupil Sanyo PLV-Z5, ki ima resolucijo 1280*720 pik, kar je več kot XGA (1024*768 pik), tako, da mislim, da se trenutno najbolj splača kupit en 720p projektor, saj so zdaj na vrhuncu (najbolj izpopolnjeni), kmalu pa jih bodo zamenjali 1080p projektorji, saj npr. Sanyo letos ni izdal več projektorja za domači kino z 720p resolucijo, ampak je prešel direkt na 1080p (PLV-Z2000)...8-) Sicer, je pa tudi odvisno za kaj projektor rabiš, tako, da vsakemu svoje...:D

cojss ::

A ima kdo kakšne izkušnje z Optoma projektorji? Še posebej zanimiv se mi zdi model HD-70 zaradi svoje nizke cene, ki se giblje okrog 700€ ( geizhals). Kolikor sem bral teste naj bi bil dober za ta denar.

@korelem: A to platno, ki ga imaš je s "stop mehanizmom"? Sam sem včeraj namontiral to platno na strop, ga odvil in zadeva se nikakor ni hotela naviti nazaj. A je kak poseben trik, da vem, preden se lotim servisa mehanizma?

korelem ::

Hehehe, ja je potrebno malce vaje da ga zaviješ nazaj v rolo.:D Z kratkim hitrim sunkom navzdol, ne sme bit predolg, ker ga drugače samo še bolj raztegneš, pa hiter mora bit. Jaz ga sploh več ne zavijam nazaj, zdaj ko sem si ga nastavil na idealno pozicijo, to much hassle...;(
Glede Optome, koliko vem so zelo dobri projektorji, ampak pazi, HD70 je DLP projektor, kar pomeni, da če si občutljiv na te stvari boš lahko videl t.i. Rainbow Effect, pojav mavric. To pa zato, ker ima DLP barvno kolo (RGB), ki se vrti in če si ti ali kdo drug, ki bo gledal filme občutljiv boš videl mavrice. Pa tudi prilagodljivost samega projektorja je slaba. LCD projektorji imajo lens shift, KAR JE ZELO KORISTNO, verjemi...:D
Evo review, če še nisi prebral:
HD70 review

Odločitev je na koncu tvoja, ampak dobr bi ti bil kak demo projektorja z DLP tehnologijo, da vidiš kaj vse zmore in kaj ne...8-)

cojss ::

Za platno sem se že zmenil, da ga pošljem nazaj, ker sem poskusil vse, tudi s kratkimi sunki, pa ni bilo nič. Zgleda, da se je tisti zatič ki ga drži na mestu zataknil in ne skoči stran. Je pa problem, ker imam platno nad pisalno mizo.

Sem prebral ravno ta review za HD-70 in še user review-je na www.projectorcentral.com in večjih problemov ni za zaslediti, razen da se ventilator včasih ne ugasne. Me pa skrbi ravno ta manjko lens shifta, ker imam malce nižji strop, ti DLP-ji naj bi imeli pa dokaj visoko pomakjeno sliko. Ampak je platno dokaj malo (150W) in pomojem bi še šlo.

Z mavrico doslej še nisem imel problemov, res pa je da bom moral to preverit malo bolj temeljito pred nakupom.

korelem ::

@cojss,
predlagam ti, da dodaš tistih 20€ in kupiš eno številko večje platno (180x90), če prostor ni problem seveda, tako da imaš pol več "spielrauma", če se boš odločil za DLP projektor. Osebno si sploh ne morem zamisliti kako bi mi brez lens shifta uspelo nastavit sliko tako, da bi ustrezala moji postavitvi...8-O

cojss ::

Sem malce premislil o 180x90 platnu in bom jutri še enkrat poklical pa se probal zmenit za menjavo z doplačilom.

No, za projektor moram najprej premisliti, koliko se mi res splača trenutno kupiti novega, ker sem doma približno enkrat na 14 dni in takrat si sposodim fotrovo xga Toshibo. Zato tudi gledam, da bi bila zadeva čimcenejša, res pa je da bi precej raje imel nekaj v rangu Z5 ali pa Hitachija TX300.

rs1975 ::

jaz imam hitachija pj-tx300. na kratko: zelo zadovoljen!!!
sicer ne uporabjam platna, vendar bolj ko berem tele poste, bolj se nagibam k nakupu. imam belo ravno površino, tako da niti ne vem, če bi res opazil kako razliko. najraje bi videl, da bi v kakšni trgovini videl primerjavo slike projecirane direktno na belo steno ali pa z platnom. samo to je v naši ljubi SLO skoraj nemogoče. še nisem zasledil trgovine, ki bi mi lahko to prikazale...
aja, pa še nekaj glede nakupa: če res nimaš kakšnih dobrih vez, ki ti bo zrihtal dobro ceno projektorja pri nas, pojdi k majdiču v celovec. jaz sem ga kupil pri njemu 1 leto nazaj za 1040 EUR. ko samo primerjam cene z našimi, mi ni sploh jasno kdo ga pri nas kupi po redni ceni...

Whisky1981 ::

Lep pozdrav vsem.

Mi lahko prosim kdo pove zakaj imajo ti novi projektorji 1080p ter 720p tako nizko svetilnost. Je to zaradi cene ali zaradi kvalitete slike. Ni ta nizka svetilnost malo premajhna pa tudi če stvar gledaš v temnem prostoru? Sam imam starega Sonyja 800x600, ki pa ima svetilnost 1500lm in se mi kakšen krat slika zdi, da bi lahko bila svetilnost še večja. Počasi sem začel razmišljat o nakupu novega. Se mi mogoče splača počakat še kakšno leto, da bodo 1080p projektorji padli na ceni ali so 720p čisto dovolj dobri za uživanje v Full HD sliki (vem da 720p ni full hd) zanima me samo če se vidi ful razlike med 720p in 1080p.

Hvala za odgovore.

LP, Whisky

mile ::

saj imas tudi precej svetle projektorje v razredu 720p (panasonic recimo), samo so tudi precej drazji ( hkrati tudi zarnice)

z dovolj velike razdalje ne bos vec locil razlike med 720p in 1080p, za manjše sobe bo pa razlika precej očitna...samo je trenutno tako malo materiala v 1080p, da se mi zdi škoda take investicije

moj benq seva z 1100 lumni in mi je vrh glave

cojss ::

rs1975: Sem že sam gledal te naše cene in so tudi do 1000€ dražji in to prav vsi modeli, kar je že prav smešno. Kar se pa Hitachija tiče, mislim da so ga nehali proizvajati in sem našel na geizhalsu samo enega za 1300€, je pa res da je saj meni ta na pogled najboljši.

Če imaš dovolj prostora in lakho žrtvuješ steno, bi jaz na tvojem mestu uporabil namensko barvo za projekcijske površine. Okrog pa seveda črn rob. Ali pa fiksno platno, ne takega v roleti. To bi naredil tudi sam, ampak zaradi omare ne pride v poštev nič drugega kot platno, ki se spusti pred to omaro.

korelem ::

@cojss,
če te ni doma, ti je res pametneje kupiti nekaj cenejšega, sam trenutno tudi bolj poredko najdem čas za gledanje, fax + job so projektor-killerji...:D So pa zato prazniki in vikendi, ki uravnotežijo stvari...8-)

@Whisky1981,
če se ti ne mudi, bi jaz osebno počakal, da pride druga (Sanyo) oz. tretja (Panasonic, Epson,...) generacija 1080p projektorjev, da bo tehnika malce dozorela... Če pa imaš namen kupiti sedaj, nimaš kaj mislit, 720p je več kot preveč, seveda je tudi odvisno od velikosti slike in oddaljenosti od le-te...:) Glede svetilnosti, heh, moj Z5 je deklariran na 1100 ANSI lumnov, realno jih v npr. Pure Cinema kaže tam 400 pa vse dol do 250, pa je več kot dovolj, tako, da res ni potrebe... Seveda govorim za zatemnjeno sobo, če gledaš v osvetljeni se splača met kakega Panasonic PT-AX200, ki nabija 2000 lumnov, ampak pol to ni več kino...:D

stjanika ::

Pozdravljeni,

zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z projektorjem Acer P1165, kolebam med tem in BenqW100 za katerega me je navdušil rolihandrej, saj sem pogledal rezultate in če je to res , je po moje za to ceno W100 čisto vredu zadeva, Ampak kljub temu mi Acer p1165 ne da miru, saj ima ta po brušuri, neko novo tehnologijo color boost, ki bi naj dala 50% svetlejšo projekcijo, pomoje v primerjavi npr. s tistima ki sta bila ocenjena v tisti hrvaški reviji. Prosim za vaša mnenja in komentarje :\

roli ::

BenQ W100 ne vem, če boš še kje dobil ampak kar se Acerja tiče - tisto je 4:3 projektor z resolucijo 800x600 kar pomeni, da je bolj primeren za kake predstavitve kot za filme. Moj je 16:9 z resolucijo 854x480 - torej 480p projektor. Sam ga sicer laufam na 720i - na njem pa imam priklopljen PS3 in Xbox360 trenutno.

Za teste projektorjev glej to stran:
http://www.projectorreviews.com/

EDIT: Da se še dobiti W100 ja. Če te zanima kaj konkretnega pa kar povej.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

bewc74 ::

acer ni za filme gledat zato proč od njega:)

rs1975 ::

cojss,
sem se pozanimal glede tele namenske barve pri podjetju vega, ki je uvoznik. kvaliteta slike naj bil bila podobna kot pri srednje kvalitetnem platnu, s to razliko da te pride platno kar nekaj ceneje. namenska barva - komplet pride 200 EUR, medtem ko je platno dimenzij, ki bi ga jaz rabil cca. 200x145 cm 130 EUR. baje pa se da videti to barvo kako izgleda v praksi pri podjetju lestra v trzinu. sicer naj bi bile površine manjših dimenzij, ampak da vsaj nekaj vidiš. jaz osebno ne bom šel v nakup te barve. bom iskal raje primerjavo projecirane slike na belo steno ali platno, da se potem lahko odločim, če JAZ vidim razliko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rs1975 ()

Whisky1981 ::

Hvala lepa za vse odgovore.

Verjetno bom še malo počakal in se potem odločil, se mi pa malo mudi, ker uporabljam službenega in imam občutek, da bo žarnica kmalu odletela :). Ne bi rad dajal šolde za službenega :). Malo sem si pogledal na mimovrste in sta mi v oči padla ta Sony VPL-HS60 ter zgoraj predlagani Panasonic PT-AX200. Sony ima nekaj več tehnologij, ki pa po pravici povedano sploh ne vem kakšne prednosti prinašajo, vendar ima samo 1200lm medtem ko Panasonic sveti z 2000lm.

Kaj pravite glede teh dveh modelov?

Hvala!

LP, Whisky.

korelem ::

Z financijskega vidika definitivno Panasonic, za sliko pa ne morem govoriti...:D
Upam, da ne misliš kupovat v Sloveniji, tukaj so prave cene :D :
PANASONIC

SONY

lp

PS: Da ne bi kdo mislil, da pljuvam po slovenskih trgovcih, ampak dokler bodo take cenovne razlike, med Slovenijo in ostalimi evropskimi državami, se enostavno ne splača kupovat takih zadev pri nas...:|

rs1975 ::

korelem, točno tako je kot si rekel! pa da bi bili vsaj prijazni do teh redkih kupcev, ki se že nameravajo odločiti za nakup v SLO! jaz osebno sem imel same slabe izkušnje z vsemi po vrsti. edina dva, ki sta res omembe vredna prodajalca sta bila lukvel ZAGREB in pa majdic. v zagrebu je bil prodajalec res pravi, vse kar sem ga vprašal mi je povedal na preprost način, vse kar sem hotel sva sprobala...edino cena ni bila prava ;)
za majdica pa tisti ki ga pozna - škoda izgubljat besed. se vidi da je trgovina v tapravem pomenu besede!

Whisky1981 ::

Korelem hvala za namig glede cen. Je pa res velika razlika. Glede na to, da sem iz Kopra mi Avstrija ni glih priročna. Bom pogledal čez mejo v Italiji vendar po izkušnjah je vsa tehnika v Italiji dražja kot pri nas. Glede poštnega pošiljanja pa ne bi glih zaupal za takšno stvar kot je projektor.

Hvala lepa za odgovore.

LP, Whisky.

bewc74 ::

kar pri sonyju našteva,je to že 2 leti standart v htprojektorjih.tuki mate lestvico http://www.projectorcentral.com/home-th...
priporočljivo je da med temi kaj izberete:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

priporočite projektor in platno

Oddelek: Zvok in slika
4011061 (8160) gorann
»

Projektorji LCD HD itd... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
729593 (6494) Alfonzo
»

Nakup projektorja

Oddelek: Zvok in slika
295168 (3630) narodno
»

Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211496 (10324) urosbe
»

Hišni kino s projektorjem

Oddelek: Kaj kupiti
82407 (2305) mgermo

Več podobnih tem