» »

Projektor: kaj kupiti

Projektor: kaj kupiti

korelem ::

@Whisky1981,
nevem, jaz sem glede poštnega pošiljanja imel dobre izkušnje, je pa res, da sem imel dosti pomislekov preden sem kupil... Izteklo se je super, dobil BP, projektor v tip top kondiciji...:D Bewc74 ti lahko verjetno pove isto zgodbo, ker me je prav njegov komentar prepričal v to...:))
BTW Bewc, pošlji zidarja, odkar sem priklopil računalnik na projektor, in pogledal film v HD, hočem gledat vse filme v HD, presneto, zdaj pa vsaki vikend preklapljam računalnik v dnevno sobo, da lahko gledam filme v HD...:\ Ista zadeva kot pred desetimi leti z DVD-jem, slika za dol past...:D

Whisky1981 ::

Hja no bom premislu glede pošte :). Vseeno pa sploh nič ne razumem nemščine tako da mi je malo problem :). Če se bom odločil bom koga prosil da mi prevede kaj moram naredit. Najbolj v nos mi gre Panasonic PT-AX200 vendar ima kontrastno razmerje 6000:1, drugi pa imajo 10000:1. Zdaj me zanima kakšno vlogo igra to razmerje in če je razlika med 6000 in 10000:1 očitna in če se na prosto oko to res zelo pozna. Še en projektor, ki mi je padel v oči je ta Epson EMP-TW700, ki ima kontrastno razmerje 10000:1 in 1600lm.

Vem da že malo utrujam ampak vseeno preden kupim bi se rad poznimal o vsemu.

Hvala. Lp, Whisky

bewc74 ::

ah s tistim kontrastom je tudi eno blebetanje tudi mits.1000 ali 1500 model ima 2000 ali 2500 konrasta pa nobeden še ni opazil razlike:)) panasonik je v samem vrhu že tolko let in ta model 200 je izpiljen do max.svetilnost si štima sam na svetlobo k jo maš v prostoru,ima 1.3 hdmi pa vso najnovejšo tehnologijo za 720 p.le to slabost ima da je v boju s sanyotom Z5 POPUŠIL:)) :)) :)) http://www.projectorcentral.com/panason...;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bewc74 ()

Whisky1981 ::

Hvala vsem za pomoč.

Kljub temu, da je s Sanyotom popušil bom raje vzel Panasonica, ker mi je svetilnost pomembna. Namreč imel sem Sonyja z 1500lm svetilnosti pa mi je stvar delovala pretemno. Res da je to bil projektor 800x600 VPL-ES1 s kontrastom 450:1, kar verjetno ni mogoče niti približno primerjati s temi projektorji (in pomislit, da sem takrat dal zanj 280 jurijev), ki so zdaj na trgu. Vendar vseeno se bom odločil za višjo svetilnost pa čeprav večinoma gledam v temnem prostoru ponoči.

Še enkrat najlepša hvala vsem.

LP, Whisky.

bewc74 ::

ja saj pravim da so to tako micene razlike,da jih mi zemljani niti ne opazimo.pač uni ki to testirajo majo 20 in več projektorjev za probat, pa tam vidijo(mogoče tudi za nas) nepomenbne razlike.vidne razlike so med ht in pa konferenčnimi projektorji,tam so tehnologije zaradi potreb različne!tudi ta tošiba300 je super zadeva,kajti prejšnji model100 je bil zelo prodan v zda.skratka ht proj .zadnjih 2 let znanih proiz.-sony,sanyo,optoma benq,epson,pany mitsu.,toshiba,infocus so vsi vredni pohval.jst sem se pač odločil za sanyota(v mislih je bil tudi pany100) a je bil sanyo 200€ cenejši,1000€ s pošto vred.wiski le to ti svetujem da si daj poušter na glavo,KER TE BO KOT IZ TOPA USRELILO GOR V STROP OD NAVDUŠENJA:)) :)) :))

bewc74 ::

ne tošiba ampak hitaččči:))

Egii ::

če koga zanimajo slikice projektorja pri rahli dnevni svetlobi vam jih lahko poslikam
testiram pa trenutno : Panasonic PT-AX200E.
testiram pa ga preko satelita z Clarke-Tech CTech HD 5000 Combo z hdmi kablom.
sd - programi vsi ki oddajajo v polni kvaliteti (sd) slika dobra ,v hd (720p) pa fenomenalna na 2 metra diagonale.

Whisky1981 ::

Zanimajo zanimajo!!!!!

Tii kar limaj :).

Hvala.

LP, Whisky

bewc74 ::

evo tukaj je nekaj fotk.zgleda kar uredii8-) ,samo se bojim da se lasti kar pošteno dragega platna:\,da prikaže tako dobro sliko na svetlem.zastonj pa ga tudi niso naredili z 2000 svetilnosti a ne da:))

bewc74 ::

Whisky1981 ::

WAAAA!!!!!

To morem kupit :).

Še malo, da zberem dinarčke pa bo :). Verjamem, da bom zadovoljen s sliko tudi brez tako dobrega platna :).

Egii ::

to je slikano zvečer pri luči z slabim fotkičom pa direkt na steno z jupolom :)

http://img87.imageshack.us/my.php?image...
http://img81.imageshack.us/my.php?image...


to je tolko za silo bom pa jutri lepe slike naredo ma kaki movi.
Če hočete seveda.

bewc74 ::

lepo lepo egi tudi se lepo vidi kako tv4:3 pokaže dosti manj slike.pa tudi navaden dvd s 575i resolucije pride kar boljši za videt na proj. kajne da!?:))

mgermo ::

Pa še moj kino:

In daytime:

klik

In v delovanju:

klik

bewc74 ::

ključ,kljuko,vrata,stikalo za luč,film3.10 to yuma,projektor,okuse za zadovoljstvo:)) :)) ,mava iste:D :D,pa barve za sobo farbat tudi,skoraj,samo da ni belo:))] če upaš dubi film crank hd.za imet 4.3 giga ima fenomenalno sliko(najboljša do sedaj):))pa še dober je:)) ;)

mile ::

prva stvar, ki sem jo gledal, je bila Nature od BBC-ja v 720p...noro :)

v slabem mescu sm nabil že skor 100ur :) droga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mile ()

mzidy ::

Moram priznati, da ste me prepričali v posodobitev trenutnega A/V sistema (32"LCD+stereo audio), vendar sem pri načrtovanju naletel na nekaj vprašanj:
- Je smiselno kupiti projektor, če bom gledal iz razdalje 2-2,2m razdalje? Ali je bolj smotrn nakup HD Ready 42"LCD?
- Kako je z diagonalo, je to več opcij? Gledal sem predvsem Sanyo Z5, ampak odločitev še ni fiksna.
- Bi bila lepa slika DVD filmov na diagonali cca. 1,5m, oz. približno toliko koliko jo imajo projektorji?
- Za XBOX 360 raje ne bom spraševal, ker vem, da bi zažigal ob spodobnem 5.1 sistemu

HVALA in LP, Miha

korelem ::

@mzidy,
razdalja je res malce (pre)kratka, da bi bilo smiselno uporabiti projektor... In glede na to, da si gamer, ti bo LCD veliko bolje ustrezal, saj se ne rabiš zafrkavat z postavitvijo, platnom (če ga misliš met) itd... Po drugi strani pa ti lahko povem, da Assasins Creed za PC izgleda NORO DOBRO (vse na HIGH, 1280x720) na diagonali slike 2 metra s SANYO PLV-Z5...8-O :D 8-)

djpiky ::

Odločam se za nakup projektorja sanyo z5 in panasonic ax200e. Lahko nekdo poda kirga se mi bolj splača, prostor bo temen, važna je glasnost(čim tišje) cena je tako podobna, gre se pa za hišni kino, 95% filmov. Če ma kdo katerikoli omenjen projektor naj pove največje pluse in minuse projektorja.
Lp djpiky!

danix1 ::

Z5 je res popolnoma neslišen. Nisem še videl tišjega projektorja. Tudi slika je noro dobra. Panasonic je verjetno zelo podoben - vem, da z nobenim ne boš zgrešil. Sploh pa ne zdaj, ko sa da Z5 dobiti za dober denar.
Preizkusil sem tudi že nov Z2000, ki je pravtako popolnoma neslišen, vendar nekaj dražji, saj je med drugim Full HD. Če se lahko denarno stegneš, ti v prihodnosti, ki bo definitivno Full HD, verjetno ne bo žal porabljenih dodatnih evrov.
Je pa res, da HD izvor izgleda noro že na Z5....

djpiky ::

Ker imam sioltv in še dolgo ne bo oddajala HD, in ker je FullHD predvajalnik enostavno predrag, filmov premalo mislim da se mi ne splača. Vsaj še kakšne 2 leti ne.

Egii ::

djpiky ,jaz mam oba in ju prodajam osebno ti svetujem panasonika zari dnevne svetlobe, v temi pa sta oba zelo dobra pa še posebaj v hd signalu.

damirez ::

Pri kašni ceni se približno začnejo 720p predvajalniki?

djpiky ::

egii, sam sem bil skoz zagret za panasonic, edino kar me moti je kontrast, in me zanima iz izkušenj, ali je velika razlika med 6000:1 in 10000:1. Glede na to da imaš oba me zanima kater ti jhe bil boljši in zakaj. Za koliko prodajaš kirga?

aja če je kakšna šansa da bi se ti enkrat oglasil in pogledal kako deluje me prosim kontaktiraj na zs.

Egii ::

Glede kontrasta ,na oko ne boš opazil razlike v temnem prostoru imata oba super sliko z malo svetlobe oz. kaka luč prižgana je pa panasonik bolši,glede glasnosti v eko modu sta oba enako glasna brez pa je panasonik bol glasen.
stara sta oba pol leta ,oba imata 100 ur nekje.kupljena sta bila za test. cena panasonika 800 eu ,sanyo pa 750 eu.

uhec ::

Če kdo rabi soliden in kot nov projektor skupaj s 4 lampami (3 nove zapakirane) naj si pogleda oglas

Zaradi pomanjkanja časa mi žal poležava v omari.

gildo ::

Pozdravljeni!

Prvič kupujem projektor in ima nekaj vprašanj. Glede na določene prebrane informacije se odločam med Panasonicom AX200, Sanyom Z5 in Epsonom TW700 (še kakšna dobra ideja?). Bi jih imel predvsem za gledat filme, pa tudi včasih TV. Verjetno v večernih urah, vseeno pa mogoče kdaj tudi prej. Na oknih imam žaluzije, ki v tem primeru ne zatemnijo prostora popolnoma. Nekateri pravijo, da Epson združuje dobre lastnosti Panasonica in Sanya. Kakšne so vaše izkušnje? Kako je z videnjem pikslov v praksi? Če sedim, bo oddaljenost cca 4,2 m, če ležim, pa pridem na cca 2,7m. Kako je glede hrupa in toplote? Projektor bo le cca 0,5m na strani od najbližjega gledalca, če nas bo gledalo več. Pa še glede platen. Se res splača vzeti platno? Je bistvena razlika v primerjavi z belo steno? Pa ali ima tisti črni rob res kakšen poseben efekt (potem bi moral vzeti 16:9 platno za filme, kar pomeni, da bi TV moral gledati na manjšem delu)? Ali je bolje vzeti v tem primeru celo belo platno 1:1 in ga uporabiti toliko, kot ga potrebuješ? Ima kdo steno prebarvano s tisto barvo za projekcijo? Kakšne so vaše izkušnje oziroma kaj bi priporočali? Morda je kakšno vprašanje malo začetniško, a nabiram prve informacije :).

Hvala in lep pozdrav!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gildo ()

rs1975 ::

gildo,
ti bom podal svoje mnenje. Sam si lastim projektor Hitachi PJ-TX 300. Star je sedaj dobro leto in sem z njim zelo zadovoljen. Sam sicer ne uporabljam platna, tako da ti ne znam povedati ali je boljše ali ni. Tudi mnenja o tem se deljeno - eni zagovarjajo platno, medtem ko drugim že zadostoju čimolj bela in gladka stena. Si ga bom pa jaz tudi v kratkem omislil, pa ne zaradi tega da slika projecirana na steno ne bi bila dobra, ampak zato ker ima žena neke fiks ideje, da je potrebno stene pobarvati v neke žive barve...
kar se pa tiče žaluzij - mislim da bi tukaj lahko imel težave. jaz kadar uporablja projektor čez dan, spustim rolete do konca. ne vem, morda imajo ti projektorji, ki si jih naštel boljšo svetilnost in bodo že žaluzije zadostovale.

gildo ::

Rs1975, hvala za mnenje! Ima še kdo kakšno priporočilo? Še eno vprašanje: če bi kupil platno, kakšna velikost bi bila primerna za oddaljenost gledanja navadno 4,2m (včasih 3m leže)?

trdoreh ::

Trenutno se splača kupiti dober HDR projektor, ker je tehnologija na višku, cene pa relativno nizke. FHD projektorji so dragi in kvaliteta ni najboljša. Jaz ti priporočam Optoma HD65, podpira 1080/24p, kar je imo najpomembnejša stvar, če imaš PS3 oz. če imaš BD filme oz. jih boš v prihodnosti predvajal. Projektor dobiš že za 600€.

Lp, Jan

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: trdoreh ()

bewc74 ::

gildo-panasonic 200+1.3 hdmi,2000svetilnosti,nevidni pixli,naj tehnologija za 720p,
-za odtenek manj vrhunska slika od sanyo z5,cena,zdržljivost žarnice
-sanyo z5++++++++++slika,garancije ne rabiš ,ker se ne kvari!!cena,ps3 dela kot se šika;-),neslišen
-zakaj ni unikat da bi se ga lastil samo jst;-)vidni pixli pri diag 3,5m- gledati 2,5m proč
-optoma 65,+dlp slika,najnovejša tehnologija,pa še kaj(ne sledim več tolko)
- dlp ima zelo majhen % zuma
http://www.projectorcentral.com/Optoma-...
kot sem že nekaj postol nazaj napisal,karkoli boš izbral od najnovejših 720p proj.boš res ma res presenečen nad kakovostjo.

danix1 ::

Se strinjam. Panasonic in Sanyo sta odlična, Optome še pa nisem videl. Sam se sicer bolj nagibam k LCD tehmologiji, saj ima v tem razredu za moje oko lepše oz. naravnejše barve. Pri Sanyo-tu mi je zelo všeč 2x zoom, ki zelo olajša namestitev in odlične prednastavitve za sliko (t.i. Brilliant cinema, Natural,...), kompatibilnost z 1080p signalom in neslišnost delovanja.
Pri nas ga dobiš za cca 1.170€.

xarch ::

Torej, da še jaz malce obudim tole temo:
Tudi sam sem pred nakupom projektorja za hišni kino. Uporabljem bo izključno smo za gledanje filmov. Ker je pač časa vedno premalo, se nekak odločam za projektorje nizkega cenovnega razreda, ker bom nekako pogledal do max 2-3 filme na teden, in se mi zdi bedasto dati nevem koliko velik dnarja za to. Torej kaj mi priporočate? Kot se uspel prebrati v tej temi se v sloveniji ne splača kupiti, torej kje v avstriji (poleg majdiča) se splača še kupiti?

Hvala za odgovore, Lepo pozdrav

rs1975 ::

a kdo pozna projekcijska platna znamke Projecta, konkretno model Slimscreen. Zanima me kvaliteta in pa primerjava s platni vega. so boljši?

Invictus ::

Lahko si ga narediš sam:

http://lumenlab.com/diy/

LP I.

korelem ::

@xarch,
jaz sem mojega Sanyota (PLV-Z5) kupil pri TSN Versand , kot si lahko prebereš par postov nazaj nisem imel nobenih problemov z nakupom in pošiljanjem preko pošte.
Žalostno pa je to, da v Sloveniji cena le-tega projektorja še vedno ni pod 1000€, medtem ko je, kot lahko vidiš na povezavi, cena v severnejših predelih Evrope precej nižja. Čeprav ni tako hudo, kot je bilo takrat, ko sem jaz kupoval in je razlika znašala 400€ 8-O
Glede projektorja, pa imaš kot že parkrat omenjena Sanyo PLV-Z5 in Panasonic AX200, oba z resolucijo 1280x720, če pa misliš it na FullHD, pa je tukaj Sanyo PLV-Z2000, katerega cena je že prav prijetno nizka...:D

Lp

PS: Glede na to da nisi navedel dodatnih informacij o prostoru, oddaljenosti itd., ti priporočam, da premisliš, kaj točno pride v poštev za okolje v katerem misliš gledati filme. Npr., možnost zatemnitve, dovolj velika oddaljenost, postavljanje platna in projektorja itd., so faktorji, ki jih moraš vzet v poštev, ko kupuješ projektor.

xarch ::

Si mogoče kdo lasti projektor Acer X1260?
http://www.mimovrste.com/artikel/146004...
Po karektaristikah, je za to ceno kar precej dober, torej ali je možno da ima kakšne napake ali kaj podobnega?

drgugače pa kar se prostora tiče, ga je možno zatemniti, razdalja je prilagoldjiva, od 0 pa do 6 metrov (bo na stropu), platno mam pa tudi že našraufano.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xarch ()

dre1 ::

Zivjo sem novinec v projektorskih vodah,rad bi nabavil projektor nekje od 400 do 500 evrov,ce ma gdo kaksen dober predlog.Namenjen bo gledanju dvd filmov razdalja okoli 4m,vem da nemorem pricakovati extra slike ,sam nekje moras zaceti;)

itak37 ::

http://www.projectorcentral.com/home-th...

Hja, za tako ceno si poglej kakega 16:9 DLP z 480p. Slika pa bo razen resolucije podobna kot pri primerljivih projejektorjih z visjo resolucijo. Za DVD-je, TV in DIVxe bo vec kot dovolj...

dre1 ::

Ma gdo v mislih kaksen model,še bolje če ima gdo doma kaj podobnega in lahko konkretno svetuje(400 do 500 evrov).Pa se tole v cem je razlika v lcd in dlp,dobim 1sonya ugodno je pa lcd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dre1 ()

billzkid ::

razmišljam o nakupu projektorja. Nekako ste me v tej temi navudili nad Sanyom PLV-Z5. Soba je velika 4m in nekako s te dolzine bi se tudi projiciralo in gledalo (mogoce 20cm manj). Koliko bi se v takem primeru poznala razlika med 720p (ta model) in recimo 1080p?

Hvala

Dami ::

razmišljam o nakupu projektorja. Nekako ste me v tej temi navudili nad Sanyom PLV-Z5. Soba je velika 4m in nekako s te dolzine bi se tudi projiciralo in gledalo (mogoce 20cm manj). Koliko bi se v takem primeru poznala razlika med 720p (ta model) in recimo 1080p?

Hvala

Kr si se odpovedal lcdju, si boš zaj mogu mal bolši audio zrihtat. Bomo prišli preverit, tako da...>:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

dre1 ::

Ma gdo kako dobro in ugodno varijanto za stropni ali stenski nosilec za projektor,cene se mi zdijo pretirane saj nosilec ne nosi neke velike obremenitve,pa ko 1 nastavis ne premikas.

rs1975 ::

Ma gdo kako dobro in ugodno varijanto za stropni ali stenski nosilec za projektor,cene se mi zdijo pretirane saj nosilec ne nosi neke velike obremenitve,pa ko 1 nastavis ne premikas.

jaz sem
 nosilec

nosilec

naredil kar sam.

dre1 ::

V čem je fora da si narobe obrnil? Drugače pa veliko boljše kot kupljeni nosilci(bolj estetsko zgleda).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dre1 ()

roli ::

Projektorji, ki so na neki višini morajo biti obrnjeni na glavo saj sliko mečejo nad sabo. Torej, če bi ga imel obrnjenega pravilno bi sliko verjetno metal na strop.
http://www.r00li.com

rs1975 ::

moram priznati, da nisem pomislil na rolihandrej-evo trditev. obrnil sem ga zaradi tega, ker drugače niti ne vidiš lučk na projektorju - recimo lučka, katera oznanja, da je potrebno zamenjati filter.

dre1 ::

Tole čakam:http://www.monitor.si/novica/epsonov-po... ,verjetn bo še kdo tale kupil;),yesssssssssssssssssssss.Pa kokr vem ma epson 3 leta garancije na žarnico in projektor.

bastadu ::

Da malo oživim temo:
Se trenutno splača kupiti novega Sanyo-ta PLV-Z5 za dobrih 850€?
Pravtako me zanima, kako veliko platno mi priporočate za gledanje projekcije na razdalji nekje 2,5m? In s kakšnima Gain-faktorjem? Zadeva bo gledana večinoma v precej zatemnjenem prostoru ... Hvala

bastadu ::

No vidim, da niste nič več živi ... no kakorkoli imam zopet nekaj vprašanj, v upanju na vaš odgovor...
Še vedno sem v dilemi, kaj kupiti. Namreč zadeva je takšna, da imam sobo veliko le cca. 2,5m, iz te razdalje bi se tudi projeciralo in tudi gledalo. Sam sem že ugotovil, da je maksimalna diagonala platna za gledanje iz takšne razdalje ob 2x zoomu nekje 80" (16:9 seveda). Buđet na razpolago je okoli 1000€. Torej zanima me, če se mi za takšno diagonalo splača gledati po Full HD (1080p) projektorjih, ali ne bo nobene razlike če vzamem kar (dosti cenejši) 720p. V mislih imam Sanyo, Panasonic eventuelno tudi kakšen Sony ... Hvala za vaše nasvete!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

priporočite projektor in platno

Oddelek: Zvok in slika
4011059 (8158) gorann
»

Projektorji LCD HD itd... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
729591 (6492) Alfonzo
»

Nakup projektorja

Oddelek: Zvok in slika
295168 (3630) narodno
»

Nasvet pri nakupu projektorja in platna na podlagi slik in opisa prostora (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5211496 (10324) urosbe
»

Hišni kino s projektorjem

Oddelek: Kaj kupiti
82407 (2305) mgermo

Več podobnih tem