» »

Nakup projektorja

Nakup projektorja

Melanholija ::

Zanimam se za na kup projektorja uporabljal se bo predvsem kot hišni kino in za xbox360. Sedaj me pa zanima kaj priporočate v rangu 1200€....me zanima vaše mnejnje o epson ter
ali bi se dalo za ta denar dobiti kaj boljšega. Sedaj na foromu nisem zasledeil nobene podobne teme, če je kje kakšna bi prosil za link. Lp in hvala za pomoč!

Melanholija ::

Kaj menite je sploh smotrno kupiti projektor ali je bolje kupiti lcd tv?

itak37 ::

Projektor rabi za dobro sliko zatemnjen prostor. Ce na platno pada direktna svetloba, bo slika medla in nekontrastna. V optimalnih pogojih pa je slika odlicna in zelo VELIKA in naredi pravo kino atmosfero.

Pred odlocitvijo za nakup projektorja dobro premisli, ce lahko zagotovis dovolj zatemnjen prostor, sicer je mogoce boljse kupiti navaden TV.

Tisti projektor na enaa je LCD, boljsi so projektorji z DLP tehnologijo (boljsi kontrast in barve).
En par linkov o projektorjih:
http://www.avsforum.com/avs-vb/forumdisplay.php?f=68
http://www.projectorcentral.com/
http://www.projectorreviews.com/

Pred kratkim je bila na ST ena temo o projektorjih, nekdo je dal link za Optomo HD70 za 800 EUR, kar je zelo dober nakup. Cene projektorjev SLO so 30-50% visje kot v EU, zato pred nakupom preveri se cene v tujini.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: itak37 ()

PALOMINO ::

Pozdravljen,

Sam sem bil točno uporabnik Epson EMP TW-700.
Očitati mu ne morem ničesar slabega saj je odlična zadeva, če rad gledaš DVD-je, za igre pa je tako, mislim da je v ta namen bolje kupiti en poceni LCD TV.
Sam sem na EMP TW700 testiral Playstation 3, igral sem Ridge Racer 7 ter Formulo 1. Ghosting je bil kar viden, občasno moteč.
Pri filmih, ghostinga nisem zasledil. Probal sem ogromno DVD-jev, slika odlilčna ter tudi HD material - BluRay Casino Royale - naravnost fantastično.

Za igre boš moral uporabljati "Dynamic mode" oz. "Living Room mode" kar zviš glasnost projektorja na cca. 34dBa, in če imaš projektor poleg zna biti moteče.
Za gledanje filmov sem vsaj jaz uporabljal Theatre Black mode ki zniža svetilnost ter kontrast in posledično glasnost ki je potem nekje okoli 26dBa in je zelo znosno tudi ob kakšnih ne-akcijskih filmih.
Predlagam ti, da projektor zmontiraš čimbolj pod strop, Epson ima super nastvavitve leč saj lahko lečo fizično rotiraš gor, dol, levo, desno.

Povezava ki je priporočena je seveda HDMI oz. RGB komponentni priklop. Slike je odlična kot sem že omenil tako v SD načinu sploh pa HD.
Prosim ne uporabljat kakšnih video ali s-video kablov...
Upam samo da ne boš drajsal divx-ov in podobnih komunističnih zadev, ker pri večji diagonali slike gre namen projektorja v rit (beri slaba kakovost slike).

Vedi še, da ima Epson EMP TW700 3 letno garancijo tudi na žarnico (oz. 3000 ur) kar je več kot dobrodošel podatek! V EnaA pa ti zrihtajo tudi kakšen popust.
skratka, če boš kupil Epsona ne boš zgrešil, resoulucija 1280x720 (720p, 1080i) je dovolj dobra da vidiš prednosti HD-ja, obenem pa tudi DVD-je prikazuje res dobro.

Kot sem rekel sem zadevo uporabljal približno 3 mesece in sem bil super zadovoljen, trenutno pa zbiram novce za Epson EMP TW1000 full hd projektor, ki je sicer zaenkrat bistveno dražji.

Melanholija ::

Vidim da je v sloveniji izbira projektorjev zelo slaba pa še cene so višje kot pri severnih sosedih. Bo treba it v Gratz pogledat. Ima mogoče kdo kakšno priporočilo kaj se splača pogledat, ker v slo razen tega epsona nisem zasledil nič, se motim? Raje bi kupil v slo sam če je razlika v ceni res tako velika pol ne.
Kar se tiče zatemnjenega prostora pri meni ni problem, drugače pa se da to rešiti z nakupom platna v sivi barvi, saj tako sem zasledil v enem članku nekaj časa nazaj. Potem bo pa treba kupit še en kvalitetn dvd predvajalnik za začetek. Palomino potem priporočaš nakup tega epsona? Ker me res mika da uzamen kar tega.

Melanholija ::

Po tem priporočate tega?
Zanima me še kako je s to trgovino, kot vidim je Slovenija zraven, torej pošiljajo in kako je s plačilom!

punknotdead ::

Za vse, ki kupujejo prvi projector priporočam nakup najcenejšega možnega, najboljše rabljenega do 100 ur po polovični ceni.
Cena takšnega projectorja znaša od 300€ do 400€.
Slika pa ni nič slabša kot pri 3x dražjih nakupih.
Za experimentiranje in premikanje po stanovanju pri iskanju najboljše lege je čisto dovolj najcenejši proj.
Ko ugotoviš koliko ur si naredil na proj. po pol leta, se na osnovi tega odločiš za naslednji korak. Če narediš zelo malo ur se v nobenem primeru ne splača kupovati dražjega proj. Denar rajši vložiš v poceni plazmo in imaš potem oboje. Za same projekcije ni dovolj samo projector in platno potreben je tudi primeren prostor, katerega si urediš po svojih željah. Največkrat to ni možno (žena, starši, otroci, stanovanjski problemi itd.) Seveda je za pravi domači kino potrebna tudi družba, ki jo je po prvih navdušenjih vedno manj. In si na koncu sam. Sam pa se ti ne da postavljati platna zastirati zavese itd.
Pri plazmi samo pritisneš na gumb daljinca in imaš sliko.
Za nakup novega projectorja prilagam naslov e trgovine kjer sem kupil svoj drugi projector za 1250€ in sem bil s storitvijo zelo zadovoljen.
HD 70 dobiš tu za manj kot 700€.
http://www.ingdoc.de/

Valentin ::

> Za vse, ki kupujejo prvi projector priporočam nakup najcenejšega možnega, najboljše rabljenega do 100 ur po polovični ceni.

> Denar rajši vložiš v poceni plazmo in imaš potem oboje.

In potem maš slabo sliko na dveh koncih...

Melanholija ::

center projekcije Ima kdo kaj več informacij, izkušenj o prodjetju lestra? Ker imajo kar pestro ponudbo, sam cene so preveč visoke...kaj menite! Lp

€uro ::

O tem kaj se da ustvariti s projektorjem in ostalo opremo za 1500 evrov: Wall-Sized 3D Displays: The Ultimate Gaming Room.

D-PaX ::

Kako mnenje imate o tem projektorju? SONY VPL-HS 60 SILBER/SCHWARZ

http://www.amazon.de/Sony-VPL-Heimkino-...

Proti Projektor Epson EMP-TW1000 ?
Paxy

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D-PaX ()

PALOMINO ::

Duleman - vzemi Epson EMP TW700...boš več kot zadovoljen.

Sony VPL HS60 in Epson EMP TW1000?
Prosim ne delaj primerjave. Epson EMP TW1000 (sem imel na testu in probal DVD ter BluRay), je bogovska reč in mokre sanje vsakega kinoljuba.
Seveda če boš buljil divx si naredil drek...če imaš za tak projektor boš zbobnal na kup še za HD player (HD-DVD, BluRay) in temu ustrezne materiale.
Luksuz (vsaj zaenkrat), ki stane...ampak...duševni orgazem zagotovljen.>:D

Je ni plazme oz. Full HD LCD-ja, ki prikaže tako sliko v 1080p kot jo Epson EMP TW1000 in da, preizkusil sem malo morje teh naprav, tako da približno vem o čem govorim.

D-PaX ::

PALOMINO
jaz rajši kupim dražje, ker potem imam vsaj dlje časa to stvar. :) Morem pa najprej v živo videt to zadevo.
Paxy

PALOMINO ::

D-PaX, počakaj še malo ni zlomek da ne bo na jesen padla cena Epsonu TW-1000...nekako imam občutek da bo Epson predstavil "novo serijo" projektorjev z malenkostnimi izboljšavami (2x HDMI ipd...) ter tako znižal cene obstoječim modelom TW700 in 1000...ampak to so moje špekulacije...
Tako da, le šparaj, le...>:D

D-PaX ::

PALOMINO ok :)
Ti boš mi povedal kdaj naj kupim ok, da se nebom za jebal. Za eno stvar se mi je že zgodilo, da sem kupo in potem se je čez 2meseca full pocenila, pa sem klel. ;/
Paxy

GucciSLO ::

Mogoče izven teme... koliko je lahko najdalje HDMI kabel? V dnevni imam namreč inštalacijo pripravljeno za projektor, namen je epson TW1000 in sedaj ne vem, če mi pride v poštev, ker je cev speljana ene 5 do 7 m stran.
Si bom moral player dati čisto zraven projektorja ali ga bo šlo priklopiti od nasprotne stene?

Hvala za odgovore

LpG

gabiboo ::

ojla
kupil sem sanyo z5.naročil v nemčiji za 960 €+35€upc(hitra pošta)in v treh dneh je bil že upaljen.dela super.probal sem za sedaj le dvd filme in pa divx,kjer animirani filmi zgledajo res uredu za resolucijo k jo majo.za enkrat nimam vira hd,a po raznih forumih govorijo,da je slika za past dol.
sedim 3 metre proč in diagonala cca 220 cm n prav nič ne moti.ima veliko opcij za nastavitve.
kar ga res odlikuje so super barve n jasnost z minimalno porabo luči
jutri gem probat še na pc pogledat hd rip pa da vidimo to čudo kabo bo delal.
sm kr malo fanatik za takšne reči a vam povem,da da ............ni besed no za to (cena kakovost)

D-PaX ::

GucciSLO

za kolko € kupuješ EMP TW-1000 EPSON ?
Paxy

gabiboo ::

gucci mislim da ni nobene razlike
tukaj pa izveš vse www.avsforum.com ma praw vse
tukaj tudi
http://www.lumenlab.com/

Aasimar ::

Mene tudi malo daje okrog HT projektorjev. Malo sem gledal in so mi v oci padli projektorji od Optome. Kaj menite o Optoma HD70 in HD73? Cena mi sicer ni niti najmanj vsec. Ali se da dobit soliden HT projektor tudi za cca. 1000 EUR? Kakšne so vaše izkušnje s svetilnostjo, namreč HT projektorji imajo redko če 1000 lumnov. Kako se do dejansko obnese doma?

lp,

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Aasimar ()

gabiboo ::

alora na izbiro so ht projektorji 720p okoli 950-1100€ v nemčiji (SLO 1400-1600)
PANASONIC AX 100 ,MITCHUBISHI 1000,NOV 1500, OPTOMA HD70 ,
SONY VLP 15, SANYO Z5
VSI SO TAM TAM EDEN MA NEKAJ VEČ TAM DRUGI DRUGJE
A SO RAZLIKE VIDNE LE ZA PHIHIČNE PERFEKCIONISTE,ki to primerjajo ob platnu za 500€

gabiboo ::

priznane revije oz. pa več ali manj primerjajo panasonic ax 100 s sanyo z5.

gabiboo ::

skoraj vse pa izveš na wwwprojectorcentral.com

gabiboo ::

punknotdead ::

Še nekaj zanimivih povezav:

1
2
3
4
5

Zgodovina sprememb…

gabiboo ::

probali smo sanyo z5 na računalniku leto star z grafič.mislm da ge force 8600 z navad.kablom za monitor.alora
za gledat filme je odličen
najnovejše igrice pa,kjer jim moraš zmanjšat na 720 postanejo na 220 diagonali malč kockasti n ni več za primerjat s sodobnimi monitorji z boljšo resolucijo.(dvi kabel)
če pa diagonalo skrajšaš na 150 je pa že solidno igrat
leto dve stare igrice so pa veliko boljše n je pravi užitek igrat
gt legent k smo dali diagonalo 280 cm n n bli z volanom 2.5 m proč je blo kot bi bi res tam na stezi,čudovito8-O :)
danes probamo še xbox 360

gabiboo ::

nismo probali x boxa kati smo šli v muggello vozit ferrari, pa porsheja, bmwja pa pa pa
ta zverinca je včeraj pokazala krvajoče zobe8-O
nimam nobene volje več gledat divx,dvd ps2 ki sem ga po xboxu 360 dal na sanyota je blo kot bi sega megadrive pržgal.:'(
ti da tak obutek kot ta si res tam
probali tudi dvd šreka 2 n si mel kdaj pa kdaj obutek kot da si na gradu in gledaš klapo na dvorišču z grajskega okna občutek globine-tridimenzionalnosti
bo treba bil mal bos n strgan na svetu za pršparat kaj v hd recimo ps3 k je za vse uporaben
je pa moje belo platno(A JE TO varjanta:)) )presvetleče.projektor mam 4 m stran v ekonomičnem načinu.
pa še to
že čez dan v normalnem temnem prostoru je užitek gledadat,siva črna da občutek črne k so druge barve prisotne, ko pa temen prizor nI so samo odtenki črne in sive prisotne,takrat ti da vtis da gledaš 30 let star tv.samo dovolj da se žarek druge barve se prikaže pa spet uživaš(popoldansko gledanje)
ponoči pa GLEJ IN SE ČUDI ČRNINI8-O
ob nakupu teh projektorjev raje na začetku preglejte divxse dvdje kajti potem ko enkrat hd vidite ni poti nazaj;)
če imate pa keš 1080 p projektor kupit NUJNO recimo panasonic ax 10008-O grrr:'(
to je to
pa pa :)) sanyo z5;)

Melanholija ::

Me pa zanima nekaj glede platna kaj se sploh splača kupiti, ker sem gledal ponudbo in našel to. Samo se mi zdi da bi lahko našel še kaj ceneje?

gabiboo ::

če je keš pri hiši mislim da je kar uredu
malo pobrskaj po najdi .si če kupuješ v slo.
mam pa očutek da tali novi projektorji majo za poštimat vse živo tud če jim daš gor perzijski tepih:D

narodno ::

Ne, hočem projektor, ker mi je kul velika slika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Projektor: kaj kupiti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Zvok in slika
38368996 (1885) matobeli
»

priporočite projektor in platno

Oddelek: Zvok in slika
4011135 (8234) gorann
»

Projektorji LCD HD itd... (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
729642 (6543) Alfonzo
»

Projektor že za 14.500 sit?

Oddelek: Kaj kupiti
232078 (1201) Nox
»

projektor

Oddelek: Zvok in slika
352431 (1973) ~Panter~

Več podobnih tem