Forum » Zvok in slika » Premala rezolucija
Premala rezolucija

Yaho ::
Dober dan.
Kupil sem novi comp in imam probleme z rezolucijo:
Uporabljam LCD monitor SAMSUNG SyncMaster 173P in grafo GeForce 7900 GS.
Ko vklopim comp in mi pokaže logo od intela, mi ga raztegne, tako da mi ne pokaže cele slike. Enako se zgodi ko pride do bootscreena. V spodnjem desnem kotu, kjer piše MICROSOFT, mi sliko tako raztegne, da se vidi samo MICROSO. Rezolucijo imam nastavljeno na 1280 × 1024.
Na prejšnjem compu sem imel ATI-ovo grafo in mi je bootscreen normalno prikazalo. Monitor je isti.
Upam da mi lahko kdo pomaga, saj me to zelo moti.
V naprej hvala za odgovore.
Kupil sem novi comp in imam probleme z rezolucijo:
Uporabljam LCD monitor SAMSUNG SyncMaster 173P in grafo GeForce 7900 GS.
Ko vklopim comp in mi pokaže logo od intela, mi ga raztegne, tako da mi ne pokaže cele slike. Enako se zgodi ko pride do bootscreena. V spodnjem desnem kotu, kjer piše MICROSOFT, mi sliko tako raztegne, da se vidi samo MICROSO. Rezolucijo imam nastavljeno na 1280 × 1024.
Na prejšnjem compu sem imel ATI-ovo grafo in mi je bootscreen normalno prikazalo. Monitor je isti.
Upam da mi lahko kdo pomaga, saj me to zelo moti.
V naprej hvala za odgovore.
Lp, Yaho

bluefish ::
ali ti v samih Windowsih normalno prikaže sliko?
Nastavljena resolucija v Win namreč ne vpliva na prikaz do zagona sistema. Torej je verjetno težava v sami grafični kartici. Poskusi še na kakem drugem računalniku, potem pa jo nesi na servis.
edit: seveda pa najprej naredi to, kar je napisal Senitel.
Nastavljena resolucija v Win namreč ne vpliva na prikaz do zagona sistema. Torej je verjetno težava v sami grafični kartici. Poskusi še na kakem drugem računalniku, potem pa jo nesi na servis.
edit: seveda pa najprej naredi to, kar je napisal Senitel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()

Yaho ::
Hvala Senitel.
Priklopil sem na DVI in težava je odpravljena.
Vendar je nastal novi problem
V compa sem dal FireWire kartico. In nonstop ko compa štartam, mi odpre, da namestim gonilnike za PCI. A gonilnikov nimam nobenih. Kaj bi lahko bil problem?
Hvala
Priklopil sem na DVI in težava je odpravljena.
Vendar je nastal novi problem
V compa sem dal FireWire kartico. In nonstop ko compa štartam, mi odpre, da namestim gonilnike za PCI. A gonilnikov nimam nobenih. Kaj bi lahko bil problem?
Hvala
Lp, Yaho
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 596946 (36275) | Dominator |
» | grafika (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5471 (5076) | 2009cero |
» | Hoferjev 23,6" TFT monitor! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 21882 (10911) | lola0000000 |
» | nepravilni prikaz resolucije (LCD)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1327 (1175) | Pyr0Beast |
» | Ne gre naložit winXP na novi hardwerOddelek: Pomoč in nasveti | 3000 (2281) | boštjan |