» »

težave z laptopom - bluescreen!

težave z laptopom - bluescreen!

A-L-E-N ::

Iz naslova teme je razvidno da imam dokaj resne težave z laptopom, gre pa za Acer Travelmate 2420 serijo. Problem se je pojavil par dni po nakupu in sicer gre za bluescreen. Ker sem mislil da je težava s software-om sem formatiral in ponovno namestil xp-je ter ostalo prog. opremo, katero sem uporabljal na več računalnikih (vsi so delovali brezhibno) toda problem je ostal. Sesuje se čist naključno, ne glede na to, kaj počnem. To se dogaja tudi ko ga čez noč pustim prižganega toda ne vedno. Včasih je prižgan po več dni zapored in se ne sesuje, včasih pa po parkrat na dan, kar je zelo moteče še posebaj če pišeš kakšno seminarsko itd... Skratka že 3x je bil na servisu, prvič so menjal RAM, drugič so rekli da je 100% kak driver in mi naložil še 1x use jovo na novo toda problem je ostal. Tretjič sem ga imel na servisu do danes in so kao menjal plato, danes ga prinesem domov in spet isti problem, že 2x bluescreen... Nevem več kaj narest. Ko pošljem error report mi napiše vsakič drug razlog za sesutje sistema, enkrat da je kriv hardware, enkrat gonilniki. Laptop je star približno pol leta in se mi res več ne da ubadat s servisi ker mam občutek da napaka ne bo odpravljena. Ali lahko zahtevam da mi v celoti zamenjajo laptop in kako, na kak način in h komu naj se obrnem?

Vesel bom vsakega koristnega odgovora. Neresneži se izogibajte komentarjev. Hvala!

ant ::

če so res zamenjali platoin ram, v kar močno dvomim, ostane edina možnost disk, kar pa je malo verjetno. najbolje, da ga vrneš nazaj na servis in zahtevaj nadomestnega.
čeprav ga verjetno ne boš dobil.

lahko pa povprašaš tudi na zvezo za zaščito potrošnikov.

LP

A-L-E-N ::

Prvič so mi zamenjali orig. ram. No zdaj testiram vsak ram posebaj, imam namreč 2 x 256..pri originalnem ki je bil not ne najde nobene napake, nato sem vstavil še tega, katerega so mi vgradili ob nakupu in je BuirnIn Test našel par kritičnih napak...Kriza je zdaj ker sem račun zgubil tko da bo treba nov ram kupit.. Kakorkoli že...na servise se ne gre zanašat, je treba stvar v svoje roke vzet. Hvala za odgovor!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ram 2 servis (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
35078797 (6707) Twixz
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20652047 (12013) Han
»

LG servis

Oddelek: Mobilne tehnologije
4615216 (10409) FlipeR
»

MacBook-i so zakon (ali zakaj ne želite zamenjati svojega PC-ja)

Oddelek: Strojna oprema
203054 (2438) Zheegec
»

Blue screen...kaj bi lahko bilo narobe? ( servis ni popravil :) )

Oddelek: Pomoč in nasveti
402361 (1905) amigo_no1

Več podobnih tem